Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****51

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
10.07 Valentinik - chłopczyk / Damianek
12.07 Sasza - chłopczyk /Krzysiu
15.07 olala82 - dziewczynka /Zosia
16.07 Martek WEJHEROWO - dziewczynka /Michalinka
17.07 Evelinka KLINICZNA - dziewczynka
19.07 J czy J REDŁOWO - dziewczynka /Nina
20.07 stynka WOJEWÓDZKI - dziewczynka /Nina
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
25.07 asior - chłopczyk
26.07 kasia-125 KLINICZNA - dziewczynka /Maja
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 Gosiar - syn Tomek, 1875g dł. 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g 54 cm, Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm/ Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308, córka Zosia, 3065gr, 54 cm/ Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda, syn Jaś, 3080 gr,56 cm/ Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/zaspa (wątek *50)
05.07. Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm Wojewódzki (wątek *50)
09.07. effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm/ Kliniczna (wątek *49)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200950-t115416,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
już dokładnie tydzień temu dochodziłam do siebie po porodzie :)
w sumie dochodzę do siebie cały czas, ale dobrze Jumelka zauważyła ... w sumie szybko doszłam do siebie mimo cc :)
teraz ciągną mnie tylko trochę szwy, ale robię wszystko przy dziecku, czasem tylko wysłużę się mężem lub mamą, żeby mi podali Bąbla do karmienia, ale nie narzekam
jeden minus ... migrena, która w miarę opuściła mnie dzisiaj, a trzymała od środy :/ oczywiście poczytałam, że zdarza się migrena poporodowa bardzo często, mam nadzieję, że już mnie nie złapie :)
Każda z nas sobie poradzi. Kiedyś oglądam jakiś program i ''mądry'' pan doktor pocieszył ciężarne (cyt) " Bół porodowy można porównać do amputacji kończyny bez znieczulenia"
Bardzo pocieszające!!! Mógł tego nie mówić.
demolka, ciekawe skąd ten doktor miał takie masakrystyczne porównanie- miałoby ono sens gdyby w życiu doswiadczył i amputacji i rodził...hehe
no właśnie też mnie to zastanowiło pseudo lekarz !! Współczuję jego pacjentkom
Są lekarze i lekarze...

Pisałam ostatnio o tych wszystkich problemach poporodowych, ale wcale nie uważam tego porodu za jakieś traumatyczne przeżycie i wiem, że za jakiś czas już z pełną świadomością pokuszę się o to ponownie, hehehe - ale ze mnie wariatka ;)
Nie stresujcie się więc tak bardzo - będzie dobrze. A maleństwo potem Wam wszystko wynagrodzi. Czas będzie mijał tak szybko a Wy nie będziecie mogły się na nie napatrzeć :)))

Jutro Mężulo idzie załatwiać sprawy urzędowe, a po południu wyjdziemy z Małym na spacerek do kościoła dowiedzieć się w sprawie chrztu - na razie mamy plan by ta uroczystość odbyła się na koniec lipca. Zobaczymy jak wyjdzie.
My właśnie dotarliśmy do domu.
Pomału oswajamy się ze sobą i mieszkaniem na nowo:)
Co i jak było opisze pewnie za jakiś czas.
Gratuluje wszystkim mamusiom i dzieciaczkom, a ciężarówką życzę cierpliwości.
To świetnie, że jesteście już w domu. My dziś mamy już tydzień za sobą :) ten czas tak szybko mija, a Maleństwo zmienia się z dnia na dzień, muszę robić jej codziennie zdjęcia :)
a ja znowu na parę dni bez męża.
Pozostaje mi mieć nadzieję że Malutka zdecyduje się przyjść na świat w przyszły weekend. Inaczej będę musiała poradzić sobie sama. Pewnie dam sobie radę ale... same wiecie jakoś tak bezpieczniej ze świadomością że Mąż jest obok.
Dobrej nocki wszytskim- bez bólów, koszmarów i niekończącej się wędrówki na siusiu ;)
Witam nowy wątek :) Mam nadzieje ,że ten będzie dla mnie tym porodowym ;)
Dziś zaliczyłam spacer po parku oliwskim i mega długi spacer po plaży w Sobieszewie, liście malin się parzą, na mszy za rychły poród byłam, więc czekamy na jakiś znak z brzuszka.
Tak nie chce tej cesarki,że do środy muszę wygonić Krzysia naturalnie.
Podobno upały wracają :(
ból porodowy może się nie zapomina, ale tak jak z bólem zęba - był i minął, a jest do przeżycia ;)
leżałam na sali jeszcze z dwiema dziewczynami po cc (jedna rodziła kilka godzin po mnie, druga dwa dni po mnie) i przed moim wyjściem żartowałyśmy sobie z porodu, trzymając się za brzuchy, bo śmiech wywoływał ciągnięcie szwów ;P
ja bym bardzo chciała teraz wstrzymać czas ... żebym mogła zawsze tulić mojego syncia tak jak to się dzieje teraz :) jest taki maleńki, bezbronny, zależny w bardzo dużej mierze tylko ode mnie :)
a tak będzie wspaniale patrzeć jak rośnie, ale z czasem nie będę mu tak bardzo potrzebna :/
effcia z niecierpliwością czekamy na opinię na temat Klinicznej :)
Karolcia, fajnie jest tak tulić maleństwo, ale uwierz, że te późniejsze lata są równie wspaniałe. Dziecko zaczyna siadać, mówić, chodzić, pójdzie do szkoły, pierwsza klasówka, pierwsza ocena, pierwsze osiągi w czymś co lubi. Później zaczyna zachowywać się jak dorosła osoba, choć ma naście lat :) Mam sama 10cio i 11sto latków w domu i choć już tacy duzi są i nie raz zajdą za skórę, to ten wiek jest równie piękny :)
Co do porodu. Po drugim dziecku, powiedziałam nigdy więcej. Minęło 10 lat i los mi zrobił niespodziankę :) Cieszę się jak wariatka, że będę mamusią pomimo strachu przed porodem :)
kasiu, mam nadzieje ze przy dwoch synach to juz nie "los robi niespodzianke" tylko przestalas wierzyc w bajki o bocianach i kapustach :D:D:D

u mnie stan bez zmian
dwupak
Karolciu, a słyszałaś to:

http://www.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE

?

Kiedy pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę uświadomiłam sobie bardzo wyraźnie, że chwile z maleńkim i niezaradnym dzieckiem szybko miną i dlatego tak ważne jest to, co teraz i tu się dzieje.
Cześć dziewczyny. A ja jestem coraz bardziej przerażona. Byłam u lekarza i podczas badania strasznie mnie wszytsko bolało. Na co on powiedział mi że jak ja zamierzam urodzić jak boli mnie zwykłe badanie. Czy wy też tak macie? Badanie zawsze mnie bolało :-(
to jest normalne ze w ciazy boli - wszystko jest tam bardziej ukrwione i tkliwe

ja nigdy nie mialam problemu z badaniami na fotelu az do czasu zajscia w ciaze :)

a swoja droga dupek mogl zachowac komentarz dla siebie - ciekawe co by powiedzial jakby to on mial rodzic madrala jeden
wezmiesz znieczulenie i juz
Cześć dziewczyny, my też w komplecie. A na suwaczku już tylko 3 dni.
Właśnie mój tata wypatrzył bociana przelatującego nad naszym podwórkiem :)

Jak u Was wygląda sprawa zwolnienia lekarskiego po terminie? Bo mój gin nie chce już dać, i wybieram się w czwartek do ogólnego, ale nie wiem właściwie co powiedzieć?
niestety na zaspie nie ma :-(
no właśnie ja też się zastanawiam jak to będzie.zwolnienie mam do 3 sierpnia,termin na 6 sierpnia. chciałabym urodzić przed terminem,żebym nie musiała się martwić bieganiem do rodzinnego...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry