Widok

*****LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****58

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
09.07 Matea
25.07 MiA_2008 - chłopczyk
28.07 jolga ZASPA - dziewczynka /Liwia
29.07 adziula - chłopczyk /Mikołaj

SIERPIEŃ:
04.08 Kaska Gdansk -Kliniczna - syn/ Tomaszek
06.08 agutek81 - chłopczyk /Antoś
07.08 Ola81 WEJHEROWO - dziewczynka
10.08 andziaa
15.08 bruks1983 REDŁOWO - chłopczyk /Miłosz
16.08 larisa27 ZASPA - chłopczyk /Dominik
16.08 Madia KLINICZNA - dziewczynka
18.08 olas - dziewczynka
20.08 Ania Wejherowo - WEJHEROWO - chłopczyk
21.08 Asiunia81 KLINICZNA - dziewczynka
23.08 ewa.gdynia - chłopczyk
24.08 iwi32 WEJHEROWO - chłopczyk /Oliwier
27.08 monalizka WEJHEROWO - dziewczynka /Gabrysia
28.08 demolka ZASPA - dziewczynka /Hania
28.08 mijka - dziewczynka /Laura
30.08 MagdaRed WEJHEROWO - dziewczynka /Zuzanna
30.08 panismithowa - chłopczyk WEJHEROWO
30.08 zora1 - dziewczynka

Rozpakowane:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54 cm/ Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)

link do 57
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200957-t117778,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję Ci za odpowiedź, niech Twa Niunia zdrowo sobie rośnie! pozdrawiam:D
a ja wyciagnelam mezusia na jarmark troche sie "pokulac" zaliczylam pysznego goferka a w drodze powrotnej wbieglam na moje 4 pietro o ile mozna nazwac to biegiem;P no i mala sobie fika w najlepsze ale nic poza tym...uparciuch;)
Ania, w moim przypadku było tak, że lekarz odgórnie "narzucił" że ma być zrobiona, żeby poruszyć i przyspieszyć akcję :) Pewnie jakbym protestowała to by nie zrobili. Co do brania, nie wiem, jak sama chcesz. Ja wiedziałam że będę chciała i tak i tak. Ale czy pomogło na przyspieszenie - wątpię, hehe :)
No właśnie cisza prawie jak makiem zasiał ;-) Ja już nie mam sama siły zrobić sobie paznokci u stóp, także mam nadzieję, że jeszcze raz zdąze pójść na pedicure ;-) Ja mam zamiar spakować torbę w weekend, ale czy mi wyjdzie to się okaże. A teraz popijam sobie koktajl malinowy i nic mi się nie chce.
właśnie jakoś cichutko tutaj się zrobiło, co jest z wami dziewczyny??
właśnie skończyłam robić sobie pedicure, ale nie ukrywam że pomalowanie paznokci nie jest takie proste:D ale udało się
W poniedziałek mam zamiar spakować sobie torbę do szpitala i będę cierpliwie(do czasu!) czekać aż moje dziecko zechce wyjść:)
:) Martek a powiedz jeszcze, bo tak się akurat składa że mam plan rodzić w Wejherowie, czy lewatywa jest proponowana, czy musisz poprosić i jak to wygląda z Twojej perspektywy- brać - nie brać?? Pozdrawiam!
ja od 2 miesiecy nic nie przytylam (do tej pory max.7kg) i lekarz uznal ze nic tylko sie cieszyc:), to jest dobra strona diety cukrzycowej, podobno wystarczy juz 6kg na plusie i nie ma czym sie martwic.
ta daaam :)
nie wiem czy są jakieś reguły,ja tylko mogę powiedzieć jak to jest u mnie-o cukrzycy wiem od 2 miesięcy i przez ten czas przytyłam 1300 gram, czyli nawet nie półtora kilo. w całej ciąży przytyłam 11, ważę teraz 60.
Próbuję ten suwaczek smienić od wczoraj i nie mogę - żaden mi się nie podoba :) Dajcie jakiegoś linka gdzie są fajne bo ja tylko same takie badziewiaste znajduje a Misiula musi mieć coś extra ;D

Nadrabiam pomału zaległości w czytaniu....a dziecko śpi od 11 chyba, jak nie moje...
Dziewczyny... czy jest jakas reguła na to ile powinno sie przytyc w ostatnich 2och lub ostatnim miesiacu przy cukrzycy ciążowej? z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi;)
Marta: zmień suwaczek bo Miśka się rozmyśli i spowrotem do Twojego brzucha wskoczy ;-P

MiA jest już na pewno rozpakowana. Tak się tu cicho bez niej zrobiło, że szok.
ale macie fajnie dziewczyny ! :)
Dziękujemy za miłe słowa :)

Ciekawe co tam z dziewczynami, długo już to wszystko trwa. Kaśkę stanowczo za długo już męczą. Muszę się cofnąć jeszcze do wcześniejszego wątku bo jestem trochę do tyłu i nie wiem co się dokładnie działo.

Była u nas dziś położna, wypisała wszystkie papiery, obejrzała małą i zdjęła mi szwy po cesarce. Fajna babka i uspokoiła dużo moich wątpliwości. Akurat na jej przyjście Misia zrobiła akcję pt. kupa po pachy i zasikany cały przewijak, więc przy okazji było jeszcze wesoło.

Wybieramy się niedługo na pierwszy spacer, szkoda marnować piękną pogodę.
Pozdrawiamy :)
byliśmy dziś rano z Nikusiem na kontroli u pediatry ... żółtaczka powoli schodzi, co pani doktor od razu zauważyła ... druga wiadomość, która poprawiła mi humor to wzrost wagi ... mój Synio waży na dzień dzisiejszy 4250g :)
robi się z Niego prawdziwy bobas :)
kupiliśmy wczoraj śliczny garniturek na niedzielne chrzciny, już się nie mogę doczekać jak w nim wystąpi :)

Martek - Twoja córcia jest naprawdę Śliczna!
najbardziej marze chyba teraz ja;) jutro jade na zaspe zobaczymy co dalej...Mia to chyba juz rozpakowana...
widzę że już teraz wszystkie marzą o urodzeniu dziecka:)
ja boję się jednego że urodzę 2 tyg po terminie i to będzie połowa września:(
no ja też się boję, że nie rozpoznam tych właściwych chodź wszystkie mamy twierdzą, że nie da rady się pomylić i na to liczę :)
trzeba się chyba sugerować tym czy bolą czy nie- póki nie bolą, to nie to...
mi też ze względu na skróconą szyjkę groził przedwczesny poród, lekarz powiedział, że mam wytrzymać tydzień, dwa i się udało :) więc teraz jestem już spokojna

a co do rewolucji, to z kolei ja wczoraj wieczorem i dzisiaj miałam lekkie mdłości - jak na początku ciąży
a mi tak od poniedzialku twardnieje brzych raczej tak na dole..a jak poloze reke pod biustem na gorze brzucha to jakis taki miekko-pusty?

wczoraj wieczorem tez mi twardnial czesto, bolaly mnie plecy a rano wczoraj to myslalam ze z wc nie wyjde jak zawsze problem to wczoraj bylam kilkakrotnie...

hmmm dziwne...ciekawe czy rozpoznam cwiczenia od poczatku prawdziwej akcji..

aaa moja gin straszyla mnie wczesniakiem, potem dawala niecale 2 tyg, no a my nadal razem i moze jeszcze przenesze niunie... ale sie rozpisalam
Piękna Córcia!! Gratulacje!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry