Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****71

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200970-t129221,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jumelko - mi osobiście podoba się to pierwsze zdjęcie, z paluszkiem w buzi - na Twoim miejscu postawiłabym je w ramce na szafce albo powiesiła na ścianie ;)

muzykę bobasa wczoraj ściągnęłam sobie z chomikuj.pl, ale to było wieczorem i nie miałam jeszcze czasu na przesłuchanie

na dziąsełka kupiłam narazie smoczek-gryzak TT, narazie nie dokuczają aż tak bardzo żebym miała inwestować w takie preparaty

Gosiu - jak tam ząbki Tomeczka?
Karolciu, też już rozmyślałam nad tym, żeby to 'niewinne' zdjęcie oprawić w ramkę :)

Wczoraj znowu były problemy z uśpieniem Dominika. Jak zwykle wykapał się, zjadł i zasnął po 19, ale już pół godziny później się obudził i popłakiwał. Miał sucho, był najedzony, pić nie chciał, tylko by coś w dziobku trzymał. Trzeba było z nim chodzić (bo nie chciał siedzieć na kolanach i tylko płakał). Już się zastanawiałam czy dać mu czopek przeciwbólowy, ale w końcu koło 20.30 zjadł dokładkę i zasnął. Jednak po 3 znowu była pobudka, a wcześniej spał nawet do 6. Więc nie wiem co się dzieje,a mamy podobną sytuację od kilku dni...
Ale tu znowu cisza. My już po spacerku, troche popadało, ale to nic, bo fajnie cieplutko jest. Mala jak zasnęła to teraz jeszcze w wozku dosypia, bo nie mam serca jej budzic ;-)
Zycze tymczasem miłego popoludnia.
Rzeczywiście dzisiaj coś wszystkie mamuśki zamilkły ;P

My dziś połączyliśmy spacer z zakupami. Odwiedziliśmy rynek, galerię bałtycką - musiałam zakupić większe butelki, bo Dominik z małych już się nie najada. Dzień minął całkiem dobrze.
A teraz znowu problem z uśpieniem Małego... wścieka się, marudzi, płacze a za chwilę się śmieje. Ja już nie wiem co mam myśleć. Teraz tatuś go bawi ;)
No ja dzisiaj zauważyłam że mały uspokaja się przy grzechotkach.... Od jutra spróbujemy kołysanek dla bobasów ;) (Madia dzięki za pamięć) . Póki co znowu zrobiłam błąd,
Schemat codziennie jest taki, aktywność, ok godziny - półtorej, kąpanie, ubieranie, jedzenie i sen. (zasypia przy cycu)... A dziś znowu nakarmilam przed kąpaniem, i był marudny... Dopiero teraz zasnal, a kąpałam o 18.

No i chyba znalazłam powód marudzenia małego... Ice Tea... Od jakiś 3 tygodni ją piłam, codziennie półtorej litra, czasem więcej... Herbata ma w sobie Teinę która działa pobudzająco... Jakoś teraz dopiero do tego doszłam odkąd pije Ice Tea, mały nie śpi w dzień, a w nocy budzi się co chwile i marudzi. Odstawiłam zupełnie, i od paru dni mały śpi w ciągu dnia, (nie tyle ile bym chciała ale zawsze coś), potrafi sam wyleżeć 5 minut (wcześniej to było nie do pomyślenia), a w nocy owszem też się budzi, ale przynajmniej nie płaczę, tylko po karmieniu odrazu zasypia...
My dzisiaj byłyśmy zważyć mała i niestety przez 8 dni przytyla tylko 80 g :-((( i teraz musimy zrobić badania, także jutro rano łapie siuski i nie wyobrazam sobie tego :( a potem musimy jechac pobrac krew (wiecie skad pobieraja krew takim maluszkom) oprocz tego calkowicie odtsawiam smoczek, bo byc moze to ma tez wplyw na ssanie i mala sie dobrze nie najada i bede probowala ja karmic z dwoch piersi naraz, do tej pory karmilam raz z jednej raz z drugiej i wydawalomi sie ze sie najadala.
kaska a ciemieniucha zeszla? bo czesto zaczyna sie wlasnie pojawiac jak dziecko ma jakas nietolerancje...wysypki wcale nie musi byc, a wlasnie niepokoj dziecka, marudzenie, ciemieniucha, szorstkosc skory...sama to przerabialam;/ teraz na chrzcie zjadlam troszke ciasta no i mala juz miala akcje brzuszkowe, nie plakala ale starsznie sie wiercila i nie mogla spac.choc odkad jestem na diecie jest o niebo lepiej ale mnie podkusilo na to ciasto i dziecie sie wycierpialo.
no i nietolerancje wychodza najczesciej kolo 3-go m.ż
krew pobieraja albo z zylki z gory dloni albo z glowki

my bylismy dzisiaj u neurologa
i MAMY ZAKAZ SZCZEPIENIA malucha

pojdziemy tylko na wzw b

na nic innego nie mozemy szczepic az do stycznia nastepnego roku - wtedy mamay kolejna wizyte
a i tak nie bedziemy juz szczepic skojarzonymi
jest to wynik tego jak nam sie Bączek zachowywal po pierwszym szczepieniu

do tego bedzie mial jeszcze raz uds przez ciemiaczko

tak wiec dziewczyny, bacznie obserwujcie swoje malenstwa podczas szczepien
My własnie dziś idziemy na drugie szczepienie. Na szczęście po pierwszym nie byo żadnych atrakcji, Miśka tylko spała jak kamień i miała lekko podwyższoną temperaturę. Mam nadzieję ze dziś będzie tak samo, ale stresa i tak mam.
Tak, mial straszna ciemienuche, oliwka nic nie dawala. Teraz od paru dni smaruje Bephantemem, i jest o wiele lepiej, jeszcze tylko trochę została. Mia, a przypomnij mi jak się twoje maleństwo zachowało po szczpieniach? Bo nie kojarzę teraZ...
my mieliśmy wczoraj drugie szczepienie Zosia była bardzo dzielna nic nie płakała :) nie miała temperatury i nie była zbytnio marudna raczej tak jak zawsze.
Wciąż nie za dużo waży 5710 ale pediatra powiedziała że i tak ładnie przybrała od poprzedniego ważenia. mamy skierowanie na usg brzuszka ze względu na ulewanie i mały przyrost wagi może któraś z Was robiła usg i moze polecić jakis dobry gabinet?
moja Zosia miała pobieraną krew z paluszka bo z rączki nie chcieli ryzykować - słabe żyłki.
no ja pamietam jak mlodemu w szpitalu z lapki pobierali - do tej pory ma 3 punkciki na jednej raczce gdzie to robili, a na drugiej ma punkcik po wenflonie niestety

po szczepionce (platnej - hexa) strasznie sie wił, plakal, krzyczal, wykrzywial, marudzil
i za chiny ludowe nie dalo go rady uspokoic, ani ululac, ani wykapac, ani nakarmic, ani po rpstu nic

tak jakby mial jakies porazenie nerwowe :(
Witam,

Moge polecic bardzo dobrego specjaliste od usg. Sama wczoraj u niego bylam:-) Fajny sympatyczny, a przede wszystkim rzeczowy.
Przyjmuje w Endomedzie na Opolskiej na Zaspie, nazywa sie Wojciech Kosiak
dzięki a może coś bliżej w Gdyni ???
oj blizej Gdyni to juz nie podpowiem. Moge jedynie powiesdziec ze ten dr Kosiakto naprawde dobry specjalista, polecila mi go kierownik oddzialu pediatrii Akademii Medyczne... a wiec na pewno jest super...
kaska ciemieniuche tez super wyczesuje sie szcoteczka do zebow( miekka) no i Olejuszka tez jest fajna
dziewczyny, podrzuccie jakiegos linka do tej muzyczka dla malucha, plizz :)
dr Kosiak przyjmuje też w Gdyni, w Ośrodku Diagnostyki Medycznej, właśnie dzisiaj idę do niego na usg brzucha :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry