Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****71

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200970-t129221,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ja juz po;)
5 min skakanka
3*25 brzuszkow
5 min skakanka
10 przysiadow jeszcze wydusilam
teraz nalezy sie sniadanko:)
witamy!!!:)
dziewczyny jestem pelna podziwu dla cwiczacych...ja nigdy nie potrafilam sie zebrac a jak juz 1 sie udalo to na tym 1 razie sie skonczylo (nie mowie tu o codziennej serii w myslach ;)
a tak szczerze to nie wiem ile stracilam juz (brak wagi) a u rodzicow zawsze zapomne sie zwazyc... no ale tydzien po porodzie chodzilam w soich rzeczach przedciazowych, wiec nie jest zle..przypuszczam ze jeszcze jakies 5kg moglo zostac (bardzo schudlam przed slubem-jakies 5kg wlasnie i wszystko na mnie wisialo) przypuszczam wiec ze mam swoja wage"normalna".
a co do slodyczy i diety...to i owszem czekolady i chipsow nie jem...za to ciastka pochlaiam i ostatnio cappucino z bita smietana..mmmm pycha
wiatamy sie z rana;)
ja przed snadankiem -ide cwiczyc:)
co do spacerkow to jak wkoncu kupimy drugie auto to najwyzej bede dojezdzala do was nad morze;)
tymczasem milego ranka i do roboty nad oponkami;)
ja też jestem z przymorza :)
my spacerujemy najczęściej po parku między żabianką a przymorzem i na plażę do Jelitkowa.
wiecie co ja też zauważyłam że jak są goście to Hania marudzi, a jak jesteśmy same to aniołek.
Ja karmię mlekiem modyfikowanym.
Co do ciała po ciąży...eh... najgorsze jest to że w tylku zjechałam rozmiar w dół, a opona wisi...
Kaska, iwonka to w przyszłym tygodniu musimy się jakoś umówić :-) zawsze fajnie z kims połazić i pogadac niż samemu się szwedac ;-) w koncu mamy wiele tematow, bo czasami az mi sie chce smiac, jak przychodza znajomi, ktorzy nie maja dzieci, a ja bym nawijala tylko o malej hehehe, staram sie juz kontorolowac ;)
Witamy sie i my ;)

Aktualnie jestem u moich rodzicow, przyjechalismy w odwiedziny, i akurat w dzien przyjazdu moj mlodszy brat zalapal grype.... pomimo tego ze z malym nie zblizalismy sie do niego, zalapali wszyscy (a w domu jest 8 osob), no i rowniez ja... Od dzisiaj rana, chodze w masce, zeby nie kichac na malego. Ale nie wiem czy to cos da...

Gardlo jak bania, z nosa cieknie, i te glupie dreszcze.... grrrr....

Chociaz tak jakos szybko przechodzi, bo kazdy po kolei chorowal jeden dzien... Jak sie dowiedzialam ze moj brat ma grype, chcialam sie wrocic, ale pokonac 600 km to nie tak latwo.... Jutro jesli maly nie zalapie, malym bedzie zajmowala sie zona mojego brata, u nich w domu... Trudno, jeden dzien bedzie musial byc najwyzej na butli...
No i nie udało się pobieranie krwi. Okazało się, że na skierowaniu zabrakło jakieś pieczątki. Więc jutro trzeba iść jeszcze raz do lekarza i podstemplować, wrrrr.
Spacerek nam się udał, chociaż musieliśmy 'tankować' w trakcie. Mieliśmy problem coby jakąś ławeczkę znaleźć :) Ale w końcu udało się.

Dominik ostatnio dostał od babci takiego fajnego słonika: uszy mu szeleszczą, w łapkach są dzwonki, gryzak, jakieś kółeczka. Mały jest zachwycony, jak go zobaczył pierwszy raz to aż się cały trząsł, żeby go tylko dostać w łapki :)

Jolga jak przeczytałam, że zrobiłaś dziś 60 brzuszków, to aż mnie zmotywowałaś do większego wysiłku. Podziwiam Cię :) Ja na początku byłam w stanie zrobić tylko 15 (po ciąży moje mięśnie to porażka). Pod wieczór wzięłam się za siebie i też zrobiłam sobie swoją serię :))) Mam nadzieję, że co dziennie będę miała taką chęć jak dzisiaj, hihihi.
odnosnie nudy na spacerze... zakupilam sobie audiobooka :D
poniewaz z ksiazka w rece niewygodnie postanowilam miec ksiazke w uszach
obecnie testujemy "noce i dnie" bo tego za mlodu nie czytalam

naprawde super sprawa :)))
ja też jestem z przymorza i niestety najcześciej drepczemy same albo do parku na zaspę albo na alejki nadmorskie, więc chętnie się przyłączę do spacerku...
Najdalej w stronę Przymorza to chodzimy mniej więcej do miejsca gdzie latem były piaskowe rzeźby, bo dalej jest już ryzyko, że Zosia za bardzo mi zgłodnieje :) ostatnio tak sie rozdarła na spacerze, że nie miałam wyjścia i musiałam ją na ławe nakarmić :)
My mieszkamy na Przymorzu i chodzimy nad morze różnie, raz idziemy sobie na molo na Zaspie, a raz do jelitkowa, albo i dalej, tak dla urozmaicenia :-) i chetnie pospacerujemy z inna mamusią :-)
Asia, pisałaś chyba gdzieś wcześniej, jesli dobrze kojarzęże chodzisz na spacery z Zosią nad morze. A gdzie, jęśli możesz powiedzieć? Bo ja mieszkam na żabiance i praktycznie codziennie chodzę na spacery nad morze więc mogłybyśmy się kiedys umówić :)
fajny pomysł ze skakanką :-) mie też został 1 kg niby, ale od pasa w dół to sam flak :-(

my na spacer jak idziemy to tak na 2, 2.5 godziny

dzisiaj Zosia zrobiła mi zieloną kupkę :-( ale znalazłam, ze to nic zlego, ze czasem jak mama jest przeziebiona albo dziecko to moga byc zielone kupki, a mnie wlasnie cos bierze :(
MiA, pediatra powiedziała, że już spokojnie możemy Zosię przyzwyczajać do nowych smaków, bo bardzo szybko rośnie (karmię wyłącznie piersią).

A skakanka to świetna sprawa, zawsze lubiłam sobie poskakać :) u mnie waga miesiąc po porodzie pokazywała 58kg i niestety do tej pory ani drgnęła :( zastanawiam się kiedy (i czy w ogóle) uda mi się zgubić te nadprogramowe 6kg.
Spodobał mi się pomysł i chyba też się przymierzę :)
Tylko czy w ogóle dam radę oderwać się od ziemi...?

Za to od wczoraj ćwiczę mięśnie...tak wyszło że musiałam znosić i wnosić wózek po schodach na nasze drugie piętro. Wózek 15 kg plus 6 kg wsadu :)
nie slychac az tak bardzo;) jak wprawisz sie to nie bedzie takiego skakania jak "slon" hihi
no niestety ciąża zrobiła swoje, najgorzej piersi, ja przez to ściąganie to chyba do pasa będę miała :(
no kupię sobie koniecznie, to żadne wydatek w porównaniu do aerobików, tylko czy mi sąsiedzi wybaczą ? ;)
tylko kup sobie taka sznurkowa skakanke jest ciezsza i lepiej sie skacze. ja swoja kupilam 2 lata temu w cerfurze. sznurkowa z drewnianymi raczkami. fajna i niedroga chyba cos ok 25 zl
wiesz co ja tez niby do wagi wrocilam ale...no moje cialo( brzuch , biodra i uda ) to jakas porazka...musze sie za to wziac bo jak nie teraz to sie zapuszcze juz zupelnie i bedzie coraz gorzej a chce z dzieckiem latem wyjsc na plaze bez wiekszej krepacji;)
najpierw próbuję " po dobroci " a jak nie dam rady to idę na Cambridge, ale to dopiero przed latem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry