Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****95

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
04.07 Joanka_D - córka Julia - 3445g, 56cm/Zaspa
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
19.08 Kasia i Tomek-syn Tomasz 3280g, 52cm/ Zaspa (wątek 94)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200994-t163331,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak właśnie mierzą w przychodni:) od czubka głowy do pięt
gotujecie może swoim dzieciom zupki albo obiadki z królikiem?
może macie jakieś fajne pomysły
A my meldujemy się, ponieważ mama wypatrzyla dwa nowe ząbki. co dziwne, są to górne dwójki, a jedynek nie widac;) Czy to możliwe?To w takim razie wiem od czego ta gorączka, biegunka i katar... Ale skąd kaszelek?
ha widzę że nie tylko moje dziecię posmakowało plażowego piasku w ten weekend;)

Ninka też się boi trawy - nie wiem skąd to się bierze..
dziewczyny jak się mierzy długość dziecka ?
od czubka głowy do pięty czy jak ?
u nas choroba mija:)
z wodnych szaleństw zrezygnowaliśmy żeby nie załatwić się jeszcze bardziej.
Ale kółko do pływania zakupione więc będzie trzeba wypróbować:D
Hani też wychodzą ząbki, obstawiam kolejne dolne, ale okaże się jak wyjdą wreszcie.
no hej,
my też oczywiście korzystaliśmy z wyczekanych uroków słońca, Markowi podobała się i trawa i piasek, obu z tych rzeczy tez oczywiście musiał spróbować ;)

image

image
Asiunia po fotelik to chyba najlepiej do bobowozkow,choc moga nie miec w sklepie wyboru kolorow fotelika ktory wybierzesz,ale mozesz sobie obejrzec, porzymierzyc i zamowic. My zamowilismy przez ich strone www i kurier nam przywiozl-pza przesylke nie placisz,wiec czemu nie ;) Wejdz koniecznie na http://fotelik.info/ i sprawdz model fotelika w ich wyszukiwarce i zobacz jakie dostal oceny w testach. Zreszta na stronie bobowozkow tez podaja te oceny. Powodzenia! ...bedzie Ci potrzebne,bo trudno sie zdecydowac.
coś mi chyba nie wyszło, jeszcze raz ;)

image

image
Tomek bardzo lubi trawkę - doszedł do wniosku że jest mało smaczna, i teraz to już tylko zrywa i wyrzuca.

Wczoraj byliśmy na plaży - na początku Tomek bał się piasku :P Przekomicznie to wyglądało, jak siedział na moich kolanach, i tak tylko nóżką dotykał i szybko zabierał. Potem się wyspał w cieniu w wózeczku, i jak wstał to szalał już po całej plaży. Po dwukrotnych próbach zjedzenia piasku, więcej już go nie wkładał do buzi, a jak tylko brał w rączkę to wystawiał język - jakby nam demonstrował że to jest nie smaczne. Oczywiście peeling piaskiem wykonał mamusi na całym Ciele ;)

Z mniej przyjemnych rzeczy, tatuś chory, i zaraził mi Tomka. Dzisiaj użeramy się z 39 stopniową gorączką, kaszelkiem, biegunką, i delikatnym katarem. Naszczęście kaszel i katar nie tak intensywny, mam nadzieje że przejdzie do środy, bo chciałam jechac na Śląsk... Chyba jednak będziemy musieli odpuścic...

Wkleję fotki mojego rozbujnika, a co ;)

image

image
Zuch Liwka! :D

My jesteśmy na etapie przyzwyczajania się do butów :) Dziś pierwszy raz wyszłyśmy na dwór w bucikach i łaziłyśmy po trawie, ale butki są beee i trzeba sobie pokrzyczeć jak wsadzają takie coś na nogi :)
my tez weekend na łonie natury, dzis wrocilismy z mazur...ech szkoda ze tak szybko zlecialo! Mloda szalala calymi dniami na dworze. Nic jej nie przeszkadzalo wiec caly ogrod byl jej, kwiatki, drzewka i robaczki wszelakie;P a najfajniejsze to sa mrowki;))) Mloda zaczela pokonywac samodzielnie male odleglosci na nozkach;-)
My wczoraj też bylysmy na działce i moje dziecko tez trawka kłuje ;-) tak jak nie mozna jej w miejscu utrzymac przez 3 sekundy,myslałam, że cała działka bedzie jej, a tu dziecko jak posadziłam na kocyku tak siedziało, bo w raczki kuło nawet przez kocyk i tak siedziała bidula z raczkami u góry hehehe, wogóle ona nie lubi dotykac takich róznych dziwnych rzeczy, od niedawna dopieor sama trzyma banana, o jabłku nie mam mowy, ale mam nadzieje, ze jej przejdzie i powoli sie przyzwyczai, ciekawa jestem tylko jak zareaguje na piasek.
Asiunia, byliśmy niedawno w akpolui i tam tylko romery i nic więcej :/ Dosłownie 3-4 inne foteliki.

My też się weekendowaliśmy u rodziców w ogródku, ale Miśka jest mieszczuch i trawka ją kłuje :P Ale pracuję nad nią:)

Miśka dziś była z krótkim rękawem, bawełniane cienkie spodenki i skarpetki, w domu tylko bodziak i skarpetki, ale byłyśmy też dziś z mamą w porcie rumia i tam założyłam młodej leciutką bluzkę z długim na wierzch.
Miałam kupon na 25% zniżki w C&A na ten weekend i wykorzystałyśmy go intesywnie :) Miśce kupiłam trochę rzeczy, sobie też i mama tez się podłączyła :)
Witam się po wekendowym wypadzie na łono natury. Od środy byłam u rodziców na działce i pogoda poprostu była cudna opaliłam się troszę i odpoczełam sobie. ZUzka jak na łobuza przystało korzystała z uroków działki w 100% od rana do nocy siedziała na dworze bawiła się w pisaku, raczkowała po trawie ganiała psy itd. Oczywiście nie obyło się bez szwanku i po powrocie mamy śiniaka, ugryzienie komara i zadrapanie :-). Wczoraj już skończyły nam się czyste ciuchy więc wróciłam ze stertą prania ale wychodzę z założenia że dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe :-)
Zuzka chodziłą albo tylko w bodziaku lekkiej czapce i w skarpetach, albo w krótkich spodenkach i bluzeczce
Mam nadzieję że teraz takie cudne chwile będą częściej :-)
u nas tez chyba zeby ida bo Zosia strasznie sie slini, mniej je, kaszki w ogole nie chce, pluje nia i ogolnie jest bardziej marudna.
nie mam pomyslu co jej dawac zamiast kaszki na kolacje ???

dziewczyny jak ubieralyscie dzieciaczki w taka pogode???
My wlasnie tez musimy wkoncu pojechac po fotelik, gdzie wiekszy wybor w mama i ja czy w akpolu?

Mnie niestety dopadło przeziębienie i mam nadzieje, ze Zosia nie złapie chociaz rano troszke jej z noska leciało, ale narazie ok.

Zosi chyba ida kolejne jakies zabki, ale nie wiem które, bo tak pcha paluszki do buzki i nie ma apetytu, zjada max połowe tego co wczesniej.
Hania miała wczoraj pierwszą jazdę w nowym foteliku. Nie było krzyku wrzasku itp tylko uśmiech i nawet nie musiałam siedzieć z tyłu:P
jest dobrze:P

dziewczyny polecam maść rozgrzewającą pulmex baby. Jak dla mnie rewelacja, dużo łatwiej dziecku się oddycha.

co do wzrostu to moje dziecko 18.05 mierzyło 77,2 cm
chrzciny były u teściów, wiec roczek bedzie u moich rodziców :) ja sie cieszę, bo przynajmniej zostanę sobie na tydzień z małym u nich :) mam nadzieje, ze pogoda dopisze, to zrobiłoby sie grilla, jakis tort sie zamowi i tyle :)
A my urodzin jako takich nie planujemy :)
Teściów też zresztą nie będzie w tym okresie - nawiasem mówiąc :)
A jak goście się będą chcieli sami zaprosić ;) to upiekę tort i zrobię kawę :)))
I ubiorę Misiulę w elegancką kieckę ;P

I w ogóle to stwierdziliśmy że będziemy robić imprezy na zmianę - w jednym roku Miśki urodziny, a w kolejnym naszą rocznicę ślubu :)
Już się młoda nie miała kiedy urodzić ;)
ja urodziny mlodego planuje juz od dobrych 2 - 3 miesiecy :)

zrobimy tak jak chrzest - u nas
tez przygotuje zaproszenia tak jak poprzednio

kombinuje cos na ksztalt niezobowiazujacego grill-party

dzisiaj sie okazalo ze tesciow nie bedzie - normalnie a to peszek :D

u nas melduje sie przebijajaca gorna dwojka, druga juz w najwyzszym pogotowiu tez czeka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry