Widok

LIPIEC 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Jestem w 4 tygodniu ciąży. Przypuszczalny termin porodu to 17 lipiec 2011. Czy znajdą się jeszcze jakieś Lipcowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę,że wszystkie mamy mikołajkowe terminy wizyt u lekarzy.
A jak się dzisiaj czują lipcóweczki?
Wchodzicie jeszcze w swoje normalne ubrania czy musiałyście sobie już kupić trochę większe ciuchy?
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
Ja przed ciążą bardzo schudłam - łącznie jakieś 12 kg. Wiec jak się dowiedziałam o ciąży to mieściłam w dawno nie noszone spodnie. Wchodzę w nie, ale jak siedzę to cisną mnie za bardzo w brzuch, więc już sobie je podarowałam. Aktualnie nosze trochę luźniejsze spodnie,w niektórych mam nawet 12 kg zapas, bo puki co jeszcze nic nie przytyłam, a nawet z kilogram spadł. wiadomo, że za długo w nih też nie pochodzę bo brzuszek będzie mocno odstawał, wtedy sobie kupię jakieś fajne spodenki z golfikiem.

trzymajcie sie kochane :)
hello Dziewczyny, ja urodziłam 11 lipca w tym roku...podczytuje sobie Was czasami i przypominają mi się piękne czasy jak brzuszek rósł a maluszek razem z nim..bycie mamusią to coś najpiękniejszego co mnie w życiu spotkało...
życzę Wam i Waszym Okruszkom zdrówka i szczęśliwych porodów.. :)
hej dziewczyny!

ja sie mieszcze we wszystkie ciuchy, przez to ze wymiotuje to nic prawie nie jem, a co za tym idzie to nie tyje... brzucha tez u mnie jeszcze nie ma, no ale na jakikolwiek brzuch to chyba jeszcze za wczesnie... ciekawe w sumie w ktorym tygodniu sie pojawi ;)

dzis taka okropna pogoda ze nawet mi sie nie chce nigdzie wychodzic, a niby miałam tyle rzeczy do zalatwienia....chyba przeloze to na jutro...

a jak tam u Was? jak sie czujecie?

image
Heyka!
Mój mężuś zrobił mi niespodzianke i został po weekendzie w domu (ostatnie 4 miesiące jest w rozjazdach), a ja siedzę w pracy i strasznie mi się nic nie chce. Czekam już tylko do stycznia :)

Powiem Ci, że ja już w sumie jestem w 11 tygodniu no i brzuszek się powoli pojawia. W szczególności wieczorej, wyglądam jakbym się za dużo najadła :)

Ale strasznie cieszy mne widok brzuszka :)
ja jestem w 8 tygodniu i po brzuchu ani sladu ;) musze byc cierpliwa ;) wiem wiem :)

fajny prezent mikołajkowy dostałas :) mąż w domciu :)
i wcale Ci sie nie dziwie ze nic Ci sie nie chce jesli jest wizja ze od stycznia nie bedziesz musiała rano wstawac ;)
ja do mam na 7.30 wiec wstawałam o 6:10 i była to dla mnie masakra, bo rano zawsze najgorzej sie czułam....

a jak sie czujesz? jakies dolegliwosci Co doskwieraja?

image
czesc kobietki:) u mnie termin nieco się zmienił.... koncowka czerwca:) Jestem po usg prenatarnym..i kurde mole jestem w szoku:( wszystko jest na nie:( czeka mnie i dzidzie sporo badan i wizyty u lekarzy... Trzymam za Was drogie mamusie mocno kciuki!!
arisa a w którym tyg. ciąży jesteś i dlaczego robiłaś usg prenatalne?

Ja dzisiaj w nocy miałam plamienia,ale rano już wszystko było ok.Poza tym boli mnie trochę podbrzusze,ale to może dlatego,że macica sie rozrasta?
Już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty,mam nadzieję,że wszystko wyjdzie dobrze?!
Poza tym męczą mnie paskudne mdłości i jakaś śpiąca jestem,ale w nocy za bardzo spać nie mogę.

image
Jestem w12 tc. Byłam w piątek na kontrolnej wizycie u dr Doeringa i tak wyszedł obrzek plodu i nieprawidlowe NT:-(dzisiaj byłam na USG prenayarnym w związku z podejrzeniem lekarza ze jest coś nie tak:-( najgorsze jest to, ze mam super wyniki i dobrze się czuje... W życiu bym nie przypuszczala ...
Ojej Arisa trzymam kciuki za twoje maleństwo aby wszystko było dobrze.

Odnośnie samopoczucia my czujemy się dobrze, mdłości nie mamy, wymiotów też nie było i mam nadzieje że tak już do końca.

Ja ze względu na początkowe problemu miałam już 3 razy robione USG więc Bąbelka widzę na bieżąco. Ciekawa jestem jak urośnie do tego 16 grudnia. Ostatnio miał 23,5 mm :)
Kochane trzymam za Was bardzo mocno kciuki, aby wszystko było dobrze:)

ja się czuję dobrze psychicznie, a fizycznie to stwierdzi ginka w piątek na wizycie, ale raczej obejdzie się bez zabiegu, teraz mam 4 dzień i jest tylko plamienie...już bym chciała zacząć działać

trzymajcie się cieplutko i udanych mikołajek:)))
imageimage
Arisa trzymaj sie tam! trzeba byc dobrej mysli!

mi jest znow od rana niedobrze.. juz nie moge sie doczekac tego 12 tygodnia-podobno wtedy mi przejdzie.... a przynajmiej sie tak łudze...

do lekarza ide 18 grudnia wiec 2 dni po mona_g i tez chciałabym juz zobaczyc malenstwo na USG :) ale to chyba jak kazda z nas :)

Basieniak licze ze szybko zaczniecie sie starac :) i niebawem beda pozytywne wiesci :)

image
Dzięki dziewczyny:) staram się:) Narazie dużo pracuje i dzięki temu chociaż do 16.00 mniej myślę. Potem domek i synek, więc też nie ma tragedii... Czekam na wyniki.
hej Wam,

u mnie pięknie...duzo sniegu :) a ja lubie snieg :)
a jak u Was? tez napadało?

Annamaria836 daj znac jak u lekarza, bo dzis chyba masz wizyte z tego co pamietam...

dziewczyny a co u Was? jak sie czujecie? jakies nowości?

image
Heyka,
ja czuję się ostatnio w kratkę. We wtorek urwałam się w połowie dnia z pracy ponieważ czułam się strasznie słabo. Byle do przodu.

W poniedziałek byłam jeszcze u endokrynologa z moją tarczycą i jeszcze mi zwiększyła leki, aby dzidziusiowi nic się złego nie stało.

Wizytę do ginekologa mam za tydzień, muszę zrobić wcześniej jeszcze badania, może tam jest powód mojego złego samopoczucia.

Pogoda jest piękna, musiałam tylko dzisiaj odkopywać samochód z tony sniegu i przy okazji sama wyglądałam jak bałwanek. Szkoda tylko że jest tak ślisko.
Witamy,
my już jesteśmy po wizycie.Wszystko jest w najlepszym porządku.Maleństwo ma 2 cm,a serce bije jak dzwon.Dostałam profilaktycznie Luteinę pod język i następna wizyta 13.01.Wtedy też będę miała robione usg genetyczne.

image
Witam,

Annamaria836 mi tez lekarz mowił ze to genetyczne bede miała robione w styczniu, pytalam sie kolezanki ktora jest lipcową mamuska z zeszłego roku i ona mowiła ze nie miała takiego badania, ze lekarz jej nic nie mowil, no ale skoro moj mi mowił to bede robic... a pozatym dobrze ze z Twom maluszkiem wszystko ok. :)

ja dzis nie wymiotowałam, ale za to cos mi w brzuchu tak jezdzi...tak dziwnie jakoś, no ale dzis dosc dobrze sie czuje :) jejeje :)

u nas sniezy na maksa, jak wiecie ja lubie snieg...ale bez przesady ;) dzis mały traktorek odsniezał nam rano pod blokiem...

wczoraj robiłam badania...pobrali mi 3 fiolki-duze -krwi...

Mona__g a jakie badania zlecił Ci lekarz? i mam nadzieje ze czujesz sie lepiej niz we wtorek...

Arisa kiedy beda wyniki? mam nadzieje ze wszystko jest i bedzie ok.

buziaki

image
mona_g teraz czekamy na twoją relację z wizyty na usg.

Mnie ciągle paskudnie mdli,nic nie mogę rano zjeść oprócz herbatników :(
Wczoraj dowiedziałam się jeszcze,że termin porodu mam na 28.07. Ciekawe czy się załapię jeszcze na lipiec czy będę rodzić już w sierpniu?

A wy jak się dzisiaj czujecie lipcóweczki?

image
No jestem po kolejnym USG. Byłam w INVICTIE. Jest lepiej:) Maluszek ma ponad 6 cm. Obrzęk sie rozpłynął:) Niepokoi nadal wysokie NT = 2,5:( Jutro wizyta u genetyka. Trzymajcie kciuki!!
arisa6 to dobrze,że drugie usg wyszło lepsze.Mam nadzieje,że jutrzejsza wizyta u genetyka tez wyjdzie pozytywnie.

Mnie usg genetyczne czeka w styczniu.Brrr...

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (430 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

biopsja piersi, gdzie najszybciej (12 odpowiedzi)

Byłam na usg piersi i znaleziono coś w niej, lek. wykonująca usg kazała szybko zrobic biopsje....

Oszczędzanie pieniędzy (9 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się jaki procent zarobków lub ile konkretnie przeznaczacie na oszczędności czy...

do góry