Widok

..:: LISTOPAD I GRUDZIEŃ 2008 MAMUSIE I MALUSZKI ::..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
z okazji dzisiejszego święta najlepszego dla tych małych i tych dużych (w znaczeniu pełnoletnich) kobiet :-) i z tej okazji Tygrysek śle uśmiechy ;-)

image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maja zajefane zdjęcia!! A Kostek booski! Normalnie sie zakochac mozna:)
Majaki odpalam rano laptopa a tu taki widok-Kostek miodzio!!!!:))))))super wygląda:DDD
Tak w ogóle to cześć.Natala musiała być wczoraj mocno zmęczona bo jak zasnęła po 19 to śpi bez przerwy do tej pory.Nadal daje 1-2 łyżke kaszki ryżowej na noc do mleka.
Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wesele 15 sierpnia,za Gdańskiem 200 km,takie typowo wiejskie-ojjj się pobawimy:))))miłego dzionka
Bociany i to po tej kaszce tak Natalka śpi?? będę musiała spróbować, a jaka kaszkę dodajesz i w jaki sposób?? Kostek jak zaśnie ok 20:30 po mleku to budzi się koło 2 na jedzonko a potem o 6 i już nie zasypia, teraz sobie mruczy do pozytywki - może zaśnie - ogólnie nie jest to bardzo uciążliwe, ale byłoby super móc spać bez nocnej pobudki...

Risika, kiedy idziemy na spacerek??
Majaki dodjae jej do mleka około 2 płskich miarek łyżki od mleka,zazwyczaj śpi od 19 do 5 rno ,dostaje mleko i do 7.Mi pobudki nie przeszkadzały,chociaż ostanio budziła się 2 razy.
Rety dziewczyny czemu do Gdyni tak daleko??chętnie bym z Wami poszła;)
Hello:)Witamy i my:)
Nie dałam kaszy, nie dałam nic- Jacho śpi od 19 do teraz:)!!!!!!!!Podmienili mi dziecko!
PPodejrzewam, ze wczoraj był mega zmeczony, zobaczymy dzisiaj czy sie sytuacja powtorzy:)-oby!Wstałam o 4:30 tak jak zazwyczaj je a ten chrapie, wiec polzoylam sie dlaej i wstalam o 7!...Jak fajnie przespac znowu całą noc...

Majaki, Fajny Kostek, tez mamy taki strój!:)
Bociany, po kaszce Nata pewnie bedzie Ci spała całe noce, a nawet na 99% prawdopodobnie.

Szkoda, ze Wy w ogole jakies takie "porozrzucane" po tym Trojmiescie i poza, zapakowałabym Jachulca i tez bym sie na spacerwbiła w celach poznawczych!A tu lipa. Gdynia- w sumie niedaleko, dla mnie nic wielkiego, ale Jasio z tylu w aucie na taka trase-troche daleko;/..Chyba, ze bym Bociany po drodze zarbała i miałaby mamcia 2 do oilnowania:)...

Moze jak wiosna przyjkdzie to sie cos zorganizuje;)

Jeny, co ja ostatnio mam-na sniadanie batonik, na drugie sniadania czekolada-masakra!Jak nie jadłam to nic a teraz sam sodkie za mną się szwęda;/;/ładnie bede na wiosne wyglądała:)
Spotkanko wisoessne zorganizować można:)co do kaszki daje ,,śladowe ilości'' jestem w szoku jak na Natale działa.No ale ona robi ostanio strajki jedzeniowe ,chociaż na noc te 150 zje.Zaczęłam dzien od ..kawałka ciasta z wczoraj..:]
No to wstepnie zaczniemy sieumawiac na spotkanko:)...Ja chetna!

Oj, ja tez z tymi ciastami ostatnio-jeny!..a slodycze-na spacerku wsuwam zawsze cos slodkiego-jak nie batonik to jakies groszki-uwielbiam- eh, trzeba sie ograniczyc...

Bociany, 2 łyzeczki według Marka, daje sie dziecku 5/6 miesiecznemu;/;/..Nam nie kazał a raczej ja sama zdecydowałam, ze nie dajemy. Jasiek i tak jak pisalam ładnie wazy!:)
Na opakowaniu napisane jest ze nawet 3 mzna dac według ilosci mleka, ja Jasiowi na 1 szy raz wsypałam 2 łyzeczki...to mnie ochrzanił lekarz.;/..Ale tak bylonapisane, to dałam, nic sie nie stało wielkiego...
Niedługo mamy wizyte u pediatry to się podpytam co i jak:)
znowu mnie boli dziąsło:/ masakra.POgoda nawet w miare więc chociaż i to dobre,nad morze się przjedziemy:)
Mi w ciazy rosły 2 zęby mądrości na raz!!!!jeden sie przebił i jest do wyrwania, bo zakładam aparat, a drugi jest cały czas " czynny"-masakra!Nie moze sie przebic przez dziąsło;/;/;/Jak sie nie przebije, bede musiala isc do chirurga, bo aparatu nie wsadza mi:(//grr...

Właśnie, spytaj jak z tą kaszą, na pewno krzywdy jej nie zrobisz 2 łyzeczkami, bez przesady!lekarze zawsze zakazuja kaszek, to normalne, maja te swoje zasady i kazdy mowi tak samo!

U nas pogodas mdła, ale musze spakowac Jacha i w miescie troche spraw pozałatwiac-sezon sie zbbliza, a musze działalnośc wznowic, urzedowe sprawy:(...błe...Na samą mysl o tej bieganienie letniej, mam dosc;/Cos -za - cos;(

jacha odstawiam do przyjaciólki- tam chociaz spokoj bedzie miał:)i duzo klasycznej muzyki heheh..
Mi raczej też będą usuwać,bo teoretycznie miał się nie przebić-nie ma miejsca a skubany się przesunął i mam..:/Natala właśnie odjeżdża przy Mozarcie z karuzeli;)
Kaszke będę dawać na razie,brzuszek jej nie boli,nie ma zaparć a spokojnej śpi.
Zaraz czeka mnie roziweszanie prania i druga pralka pójdzie.Wole to zrobić przed spacerem niż po.
Alis jak się czujesz??mam nadzieje,że lepiej.

Cześć Wszystkim:)
Weekendzior udany, a co najważniejsze spokojny i bez pośpiechu:)
Kostek wygląda uroczo a jeszcze to zielone tło... super:)

Pranie też mnie goni... w piątek juz wszystko bylo wyprane, wyparsowane poskladane a znow cały pojemnik prania..skąd to się do cholerki bierze???

Misiek ok, tylko cos mu od piątku spanie nie wychodzi... co 3h budzi sie i chce jesc.. usypiania ponowne nie pomaga.. a nad ranem seria mega baczkow.. czyzby znow jakis problem brzuszkowy? czy tez sie nie najada wieczorem wystarczająco..;/ eh..

milego dnia:)
Jachu wstał:)..no to dzien do poludnia na pełnych obrotach- zapomnialam najwazniejsze, jJasiowi zdjecia do paszportu zrobic dzisiaj musimy:)bo niedługo wyruszamy w wojaze!!!!;0;0

Pychotko, chłopak coraz wiekszy i chce moze wiecej podjesc, nie bedzie zadnych wzdec, zobaczysz, trzymamy kciuki!!!!!!
a Kostek właśnie zasnął, mam godzinkę aby ogarnąć w chacie trochę i wyruszamy na spacer.

Pychoto nic nie mów na temat prania, ja włączam przynajmniej 2 pralki tygodniowo, a czasami i trzy wychodzą, masakra, już nie mogę się doczekać wiosny, bo wtedy pranie wywieszam na balkon a tak to w pokoju suszarkę muszę rozwieszać.... a tło... - zwykły zielony koc ;-)

co do spacerku.. Bociany no kawałek jest z Wrzeszcza, ale ja też w centrum nie mieszkam i podjechać też bym musiała skm'ka albo autkiem, ale jak coś jestem otwarta na propozycje
dzień dobry. U nas nocka ok, 2 pobudki teraz maluch usypia a ja mam chwilkę na śniadanie. Uśmiałam sięczytając posty odnośnie prania, ja mam wrażenie że ciągle tylko piore:)
a to Jasio podczas przewrotu z brzucholca na plecki:)
image

i Pan Poważniak w natarciu:)hehe zabawki wytarmoszone, fruwają po pokoju:)
image

Majaki, widze, ze nie reflektujesz spacerkow w wiekszym gronie;(...

Majaki wpakuje się do skmki:) mam nadzieje,że tylko jakieś dojście dl mamć z wóżkami jest we Wrzeszczu i w Gdyni:)Natala właśnie wstał,czekam na drugie pranie,aż się skończy rozwiesze i wyruszamy na spacer.
witam sie i ja...
U nas coraz gorzej zamiast coraz lepiej.Odkad zaczelam podawac lek na bakterie moczowe Sarka zaczela zachowywac sie strasznie.I do tego ten zielony jezyk.Narazie mamy odstawic lek na 3 dni i obserwowac.Niewiem jak ja mam to moje dziecko wyleczyc skoro jedna choroba wywoluje następną albo leki zabijaja jedną chorobe a wywyolują inna.
Juz sił nie mam...Wczoraj Sarusia plakala od 14 prawie caly czas az do 22.Z malymi przerwami na jedzenie przebieranie itp.

Co ze mnie za matka,ze dziecku pomóc nie umiem:(
Niewiem juz do kogo sie udać...zeby wyleczyl mi dziecko calkowicie..
Zalamac sie mozna:((((((((((
Justi to nie Twoja win,że Sarka jest chora,zła matka z Ciebie na pewno noie jest bo chodzisz po lekarzasz i strsz się jej pomóc na wszytskie sposoby.Trzymam kciuki,że Wasz koszmar się wreszcie skończył.
Co do przemieszczania się z wózkiem,to my z Natalą problemu nie mamy wszędzie się dostaniemy:)
ps. Jasio jak zwykle czaruje ,mału urwis:*

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry