Widok

..:: LISTOPAD I GRUDZIEŃ 2008 MAMUSIE I MALUSZKI ::..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
z okazji dzisiejszego święta najlepszego dla tych małych i tych dużych (w znaczeniu pełnoletnich) kobiet :-) i z tej okazji Tygrysek śle uśmiechy ;-)

image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my 24.03.. akurat jest to rocznica smierci mojego taty.. taki piekny prezent dostalismy:D

moze faktycznie sprobuje dzis takie szaszlyczki...:) gardło boli juz troche mniej.. dodatkowo wypiłam jeszcze fervex... i na wieczor wypije jeszcze jeden...

pozdrawiamy!
Hej Bociany :-)
Ja ostatnio właśnie też myślałam o "rocznicy" Dobrej Wiadomości. Ja będę wspominać ten moment 20 marca :-)
Cześć.

Miewamy się dobrze. Dziękujemy. Dalii włączyło się marudzenie, łapki, zabawki, ubranka - wszystko jest gryzione :-) Też to przechodzicie :-)

Teraz czekam na ząbka. Córcia wybrzydza z jedzonkiem, bawi się cycem, butelką :-) jeść nie ma jak, dziąsła bolą. Na dzień Kobiet zjadłyśmy łyżeczką "n o w o ś ć": 50 ml kaszki i tak już daję codziennie.

Jutro Kreatywki - wiem, że Ania się wybiera z synkiem. Bociany, grupa na Przymorzu już uformowana? Ciekawe jak to będzie wyglądać.

Przygotowujemy się do Chrzcin - odbędą się w Święta w Kościele ŚW. Mikołaja. Chyba Majaki też tam chrzciła maluszka :-) Gdy braliśmy Ślub w tym kościele Ojciec Jacek mówił, że spodziewa się nas też na Chrzciny :-)

Ale najbardziej aktualną sprawą jest w r ó c i ć / n i e w r ó c i ć do pracy. Chciałabym pójść na wychowawczy ale kasy mniej w domu będzie :-) ehhh

A Wy dziewczyny wracacie do pracy?

Pozdrawiam
Tak w ogóle to wczoraj minął rok jak się dowiedziałam ,że jestem w ciązy:)
Pychota ja robie szaszłyka z drobiu,do tego warzywka więc lekkostrawny,może mogłabyś zjeść?? z dodatkiem ziół??
Jasio jaki zamyślony:)Moja maruda padła godzine temu ufff,mam chwile dla siebie.Zabieram się więc za ksiązke:)
Witamy sieimy:0 ale na chwilke, bo zmykamy z Jasiulkiem w odiwedzinki do narzeczonej :)..
Rano cwiczonka, potem zabawa, Jasio dzisiaj nowe smaki wypróbował, ciągle jestesmy sobą zajęci:)....i fajnie!!!
Jasio drezmie, ale zaraz sieobudzi, juz tesknie;(, milego dzionka;)

image
bociany nie dobijaj mnie tymi pysznosciami...;)
hej Daliia co u Ciebie?:)
My po spacerze,Natala spała całe 25 minut,coraz gorsze są spacery..Dziś chyba porządnie nie dobiła i dlatego,druga myśl,że czapa za ciepła i kombinezon niewygodny.Jutro jedziemy więc na poszukiwania garderoby.Właśnie się obudził po 15 minutach...zabieram ją do kuchni i robimy szaszłyki.
Hej Justi - trzymaj się, życzę zdrowia Twojej córeczce.

Muszę przyznać dziewczyny, że wpadam czasem na Forum i wątek "Listopadowo-grudnionwy" i najbardziej lubię oglądać zdjęcia waszych maluszków :-)) są takie pocieszne i można zaobserwować, jak się zmieniają i rosną ! super :-)

Pozdrawiam
Powodzenia Justi!!!

Dzieki za wsparcie z tym gardłem, a co do otworka-potworka:) to musze sprobowac ten złoty środek:) Tromentiol już jest.. po reszte posle m. do apteki...

Na tantum verde od wczoraj jade..szawię m. tez mi wieczorem zaparzył i teraz płuczę gadełko co jakiś czas... eh.. a teraz jeszcze z nosa mi leci...prycham i kicham jak wariatka.. ;/// wysłam już liste zakupow w aptece do meza..niech ten wieczor szybko nadejdzie...
Justi, powodzenia !!
my juz spakowane do szpitala:/
Czuje sie jakbym drugi raz rodzic jechala tyle tego jest...:O ;D
Nawet torba ta sama :P
Jedziemy o 11:30...Rety jak ja sobie pomysle ile bede musiala tam przesiedziec ...:/
Najgorsze ze dwie siatki cale to mi jedzenie zajęło....
No,ale najwazniejsze,zeby Sarka była wkoncu zdrowa i zebysmy mogly obie sie sobą cieszyć tak normalnie bez placzu...cierpienia...itd...
Spijam jeszcze kawkę i potem w drogę....

Mówię wiec....do "usłyszenia" kobitki...
Tormentiol jest dobry,sama kiedyś używałam,musze zkupić.Maść witaminowa rewelacja-my akurat mamy taką na recepte po 5 zł.Sudocrem średnio się sprawdził innych specyfików nie próbowałam.
Nie wiem czy dziś Kostek obchodzi imieninki,bo właśnie wylukłam;)jeśli tak to buziak od Natali i jej mamuśki przesyłamy.
Musze jutro umówić się do dentysty bo oszaleje z tym wychodzącym zębem:/
Pychota baardzo pomaga szałwia,2 torebki na pół szklanki wody i płuczemy:)
co u reszty mamusiek??
Pychota zdrówka! my mielismy rewelacyjna noc, kuba padł o 22giej i wstał o 6tej, nawet zaczał ładnie jeść:)my dzis spacerek tez zaliczymy ale tak ok 13tej
pychota na gardło możesz zażywać tantum verde i oczywiście herbata z cytryną i możesz płukać gardło wodą z solą, mi to pomaga, zdrowiej szybko

no u mnie słonko za oknem, jeszcze chwila i będziemy z Kostkiem na spacer wybywać :-)
Bociany pozazdrościć takich 12 h snu u maluszka... nie żebym narzekała, bo Kostek i tak jest w sumie kochany, ale marzy mi si przespana noc... dzis zrobimy jeszcze jedną próbę z kaszką w mleku - może tamto to tylko taki przypadek ;-)

Pychota co do linomagu - jest super, polecam, pytam o Nivea bo mam chyba 3 tubki i nie używam - oddałabym komuś kto używa i jest zadowolony. Jak od urodzenia używałam sudocrem to Kostek miał odparzenia i pediatra poradziła mi zloty środek na to - już po 2 dniach była duża poprawa - kupujesz maść ochronną z Witaminą A (najlepiej firmy HASCO-LEK) i tormentiol mieszasz te dwie masci w stosunku 1:1 i smarujesz pupkę maluszkowi przy przewijaniu, a jak już się wyleczy używam na zmianę linomag i maść ochronną z wit. A i od tego czasu nie ma żadnych problemów, a do tego maści sa nie drogie - linomag ok 8 zł a maść ochronna z wit. A jakieś 2,50 zl ;-)
Cześć,Pychota dużo zdrówka życze!!:)))mi na gardło pomagał zawsze sok z cytryny wyciśnięty.U nas za oknem słoneczko ufff w końcu,a rano padało.Natala spała 12 h ciurkiem,śpioch mały::)godzine spędziła ze mną w kuchni na robieniu obiadku,gugałyśmy sobie:)i teraz dalej śpi,o 11 na spacer ruszamy.Dziś zaczęłam zdrowo dzien od zielonej herbaty i sałatki-odrazu lepiej:D miłego dzionka
Dzien dobry....
mam nadzieje, że choć dla Was dobry.. ja mam złe przeczucia...

Majaki, co do kremu to kupilismy razem z zestawem Nivea i jakos bez rewelacji.. uzywam tylko kiedy nic innego nie mam pod ręką mały już na przewijaku bez pieluchy;), tak jak pisze Justi.. dość gesta konsystencja.. a skuteczność..za żadko go używam... Misiek ciągle ma jakieś podrażnienia przy otworku-potworku, sudocrem generalnie OK, ale też nie do końca, ostatnio coś lekarka mowiła o linomagu..nie wiem , nie probowałam... Bpanthen całkiem niezly.. wiecej nie testowałam..

Gardło mnie boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..........ostatni raz bylam chora 3 lata temu po szczepionce na grype a wczesniej to... nie pamiętam... nawet nie wiem co brac bo i tak niewiele pewnie moge..a apteki pełne lekarstw;// no nic, posiedzimy w domu, coz Misiek brak spacerków musi przeboleć..

pozdrawiamy i milego dnia:)
Majaki-ja mam ten krem.jak dla mnie porażka:/
jest strasznie twardy i ciezko go woogle rozsmarowac.nie uzywam.
Majaki ja robie wersje bez ziemniaków,chociaż tą ,,z'' bardzo lubie,pamiętam jak dziadek zawsze kroił:))) Zmykam też od komputera.
ps. współczuje chorego faceta w domu,zresztą rozmawiałyśmy o tym;)A Kostek to z Natalą dziś wymiane zrobili,ona w dzień dała w kość ( musiałam wyjść z pokoju policzyć do 10 jak jej porz 20 smoka wkładałam)krzyki,na 5 minut wyjść nie można, a on w nocy.
Przespanych nocek wszytskim mamciom życzę:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry