Widok

LISTOPAD I GRUDZIEŃ - MAMUSIE 2008

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Risika Kostek też ślini się na potęgę, ale przed śliniakami się nie broni na szczęście :-)

Ania Ty to masz dobrze, Tata kostka lekko chory obecnie więc niestety do Kostka się nie zbliża, jesli nie ma takiej potrzeby...

czytałam dziś trochę o wózkach stokke, nawet mi sie podobają i maja bardzo dobre opinie specjalistów, również jeśli chodzi o bezpieczeństwo, ale 2500 zł za spacerówkę.. trochę dużo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
...no to mam zagwozdkę:(...
Aniu dziwne. ale ja tez czytalam o tym ze do 12 tygodnia i tez dziewczyny mowily co szczepily...
Kurcze, Risika, a mi dzisiaj mowila, ze jak 2 dawkowa , to nawet w 17 tygodniu a potem po 6 tyg, czyli 23 u nas..dziwne..
A mi pediatra mowila ze jak chcesz to szczepionke na rotawirusa 2 dawkowa, to 1 dawka do 12 tygodnia a 2 do 24... bo potem nie ma juz sensu. My na pneumo po 6 miesiacu bedziemy szczepic. poza tym czytalam ze nowa szczepionka na wiecej szczepow uodparniajaca jest w fazie testowania i maja ja wprowadzic do konca roku.
dzieki mamuski:)
Pychotko, właśnie i ja tego samego zdania jestem-dlatego kase z chrzcin po części "lokujemy" w szceienia dla Jasia, zadne durne zabawki i rowerki tylko zdrowie malucha!..jestem zwolenniczką lokowania piniedzy stanowczo w taki sposob!
ja wit K mam juz nie podawac... tylko Vigantol. Jesli chodzi o szczepienia, to my własnie z Chrzcin uzbieralismy na pneumokoki i 6w1, bo inaczej na pneumo nas nie stac. no i takim sposobem mamy odlozone.
Anti, z tego co wiem, to jak najbardziej mozna z własną szczepionką pprzyjsc....
mąż ostatnio nigdzie nie mógł kupić wit K, a wszyscy farmaceuci tylko zgodnym chórem powtarzali, że te nowe ustalenia to jakas glupota i niepotrzebne obciążanie organizmu dziecka.. ale to jest rzeczywiscie tylko dla dzieci karmionych piersią.
Ania jasne ze możesz pójść z wałsną szcepionką:)
Ania szcepiłam 6w1, teraz maluch śpi. Ja zjadłam śniadanko i teraz sobie w necie buszuje. Niepotrzebnie kupiłam wia K, mam nie dawać bo w Nutra już jest
a mi chodzilo o to ze chyba mozesz, ale nie jestem pewna;( najlepiej zadzwonic do pierwszej lepszej apteki i spytac...chyba:)
a co szczepien, kiedys byl dodatek do "wprost" wlasnie na temat szczepien, bardzo spodobała mi sie sugestia, ze najlepszym prezentem dla dziecka na chrzciny itp jest wlasnie zafundowanie dziecku szczepienia... a dla dziewczynek na I komunie Sw. szczepionka przeciw HPV... fakt, nie wszystkich na nie stac, a jednak szczepic warto, wiec zamiast kupowac dziecku kolejne zabawki warto przeznaczyc te pieniądze na zdrowie..
Pychotko, ok, le mi chodzi oto czy jak przychodnia zawyza cene to czy ja sama moge sobie kupic w aptece za taniej.Bo jak pisalam u nas dawka 2 x 350zl:)moze w aptece byloby taniej,Oto mi chodzi.
chyba mozna na wlasna rekę.. kiedys pytalam czy maja na stanie czy musimy przyjechac z własną i powiedzieli ze maja wiec nie ma koniecznosci kupowanie szczepionki we wlasnym zakresie..
raaaaaaaaaaaaaaaany... chodzby...nie wiem czy sie smiac czy plakac...
Kurce, to u nas drogo...albo taka cene sobie lekarka "ustalila"..
a moge kupic na wlasna reke czy musze w przychodni?
Aniu my chcemy szczepic 2 fazowa, i wychodzi po 300zl dawka, natomiast 3x kosztowala 3x230zl... wiec chodzby dlatego bierzemy 2x.
Co do filmow..u nas dziadek ma bzika na punkcie krecenia filmow... chwilami juz nie moge tego wytrzymac..ale z drugiej strony fajnie jest pozniej zobaczyc jak to byl 2 miesiace temu...a co dopiero za kilkanascie lat:)
Wracam do pytania o rotawirusy..ktora szczepila i jaki koszt? U nas 350zl x 2 dawki, a czytam ze co niektore mialay 2 x po 300zl..czyli 100zl u nas wieceje?
Asia zaczyna byc niezmiernie aktywna, wczoraj poza spacerem nie spała cały dzień,dziś jest podobnie od 5 oczka otwarte, teraz troszkę przysnęła na ok 20 min, szkoda tylko że nie podoba jej się leżenie w leżaczku, płacze tam strasznie, najbardziej lubi na moim brzuszku odpychać się rączkami i podnosić do góry - dziś ją przyłapałam jak się podniosła na rączkach i obserwowała świat - szybko chwyciłam kamerę i mam film z pierwszym uniesieniem na rączkach - super sprawa
evilku u nas po szczepieniu (6 w 1) było ok, tylko płacz przy zastrzyku a potem jak wzięłam na rączki uspokoiła się, piszczala jeszcze przy ubieraniu ale potem pospacerowałam z nia troszkę i bujanie ją uspokoiło, potem nie było żadnych objawow, całą noc sprawdzałam czy nie ma gorączki ale było ok.
Witam.My po kntroli u lekrza;)wszytsko ok.
Evilku, pewnie szczepilas 3 ukluciami, ja tez pierwszy raz tym szczepilam, i tez Jsio marudzil troszke, ale nie duzo.
Tym razem dalismy 6 w 1.i bylo super, zero objawow.
Mam pytanie do mam ktore szczepily na Rota-chcemy zaszczepic Jasia 2 fazowymi, i jaki byl u Wsa koszt?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry