Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***18***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie dziewczynki, ja od 4 rano w stresie i łzach, bo moj york zjadł jakies pestki od wiśni (nie wiem skad je znalazl), pol nocy wymiotowal i sie dusil, teraz lepiej, ale czasami jeszcze jakby cos mu stalo w przelyku. Martwie sie i jesli nie przejdzie do wieczora, to jedziemy do weterynarza :(. Ale teraz sie przytulil i spi, wiec moze bedzie dobrze. I tak zdalam sobie sprawe, ze o psiaka sie tak martwie, a co to bedzie jak bedzie niuniuś już na świecie. ;)

Witam dziewczyny, dzisiaj ide do lekarza po długim oczekiwaniu. bede pokazywała mu swoje usg, wg którego wynika że wszystko jest w porządku. dziwne jednak wydaje mi sie to, że nie kazał mi robić żadnych badań moczu ani krwi.dodam, że chodzę na książeczkę, a nie prywatnie. powiedzcie jakie wy macie badania robione ok 20 tyg.pozdrawiam

Evilek, mój suwaczek to chyba pokazuje tydzień "połową bociana", a dokładniej szyją, nie dziobem (hehe, fajnie to brzmi) ;)

Mnie w środku nie swędzi, ale takie mam uczucie, jakby mi pękały jakieś pęcherzyki. Wczoraj cały czas w jednym miejscu :) Jakiś bokser, na razie mało umięśniony, chyba mi rośnie... Albo bokserka ;P

Na usg chyba rzeczywiście pójdę w sierpniu, jak wrócimy z urlopu. Tzn, do Olszewskiej. A u swojego lekarza muszę się pokazać też jakoś w pierwszych dniach sierpnia.

Finka buźkę było widać super, ale można poczekać jeszcze troszkę:) Ja nast usg mam 6 sierpnia. Finka a twój suwaczek pokazuje 23 t.c a mój 19 t.c a termin mamy taki sam, hmmm ciekawwe czemy tak jest?
a jeśli chodzi o ruchy czasem czuję takie swęzdenie od środka, strasznie dziwne to jest:)

Cześć, kobietki. Pewnie anti i bociany juz pobiegly, a ja dopiero (po malej awarii) mam dostep do sieci. Powodzonka w walkach urzedowo-zakupowych!

Evilek, czujesz takie bąbelki jakby pękające? :) Bo ja tak mam od kilku dni i wiem (po prostu wiem :)), że to maluszek :)). A, miałam Cię zapytać, jak dobrze było widać buźkę Kuby na usg? Bo ja cały czas się zastanawiam, czy już się umawiać, czy poczekać ze 2-3 tygodnie..

Dzięki _m_g :) Anti zero stresowania obiecuje,Ty też bez nerwów!:)
lece się ubierać i w drogę.buziak

ja jużna stanowisku pracy.]
Bociany życzę Ci żebyś wszystko załatwiła w urzędzie, ja sama też nei lubię załatwiać urzędowych spraw.
Anti wiem co czujesz z tymi goścmi, bo ja też w domu wynajmuję pokoje, czasem mam ochotę wszystkich wyrzucić, u mnie tym wynajmem zajmuje sie mama.
Wasze kruszynki już takie duzę są, mój waży 285gr, malutki:)no ale podgoni jest przecież troszkę młodszy. Chyba zaczął się troszkę ruszać, czuję takie jakby bulgotki i chyba to jest to, prawda?

bociany daj znac jak Ci poszlo:) trzymam kciuki za pomyslność!!
anti a Tobie milego zakupowania:))) obys cos upolowala fajnego
ja w sierpniu ide na wesele i tez bede musiala poszukac sukienki....ehhh ciekawe co sie na mnie zmiesci?:P

Odezwe się jak wroce cała ..boz ta moja mamuska to czasem serce samo staje;)hehe...
Bociany, nie stresowac mi natki bo w tyłek naleje, jak sie spotkamy!...Ja zawsze sobie mowie( chociaz na samej sobie to słabo działa-Jak zamykane sa drzwi , to otwieraja sie okna-zawsze jest jakies wyjscie)...
Dobra , zwijam sie, bo smedze i cytatami niepelnymi tu zamulam:)...

Miłego biegania po sklepach:))wciągam śniadanko i uderzam na panie z urzędu:))buziaki do pogadania

Oj dziewczyny, pocieszacie mnie...W sezonie to mam nawał roboty, dobrze ze tesciowa moja lata na dwa domy i swojego i naszego pilnuje..( chociaz tu sie przydaje;).....)..Eh, ale cos za cos- kaska wpadnie , tyle to wytrzymamy*
Lece na te zakupy, bo na 10 bylam umowiona z mama, a ta uz od 7 rano napiera na sklepy...Chyba bedziemy tam stały pod drzwiami zanim sklepowe wstana z łózek:)-eh, ta moja mama...no teraz to wiem po kim jestem taka narwana czasem;/hiehie

hej _m_g przepisik wygląda na pyszny:))chyba kilka lat temu robiłam tą zupkę.Pyszna i sycąca:)
Mam nadzieje,że uda się spotkać nam przed naszymi wizytami a jak nie to po usg.Zgadamy się,bo inaczej to w 9 miesiącu spotkanko będzie:D
Muzyka jest dobra na wszytsko,chociaż u mnie to chyba książka na głowę ją bije.Od zawsze jestem książkocholik dla mnie to największy relaksik.

A ja mam wizyte 20 sierpnia;)..moze sie wtedy jakos spotkamy, a moze wczesniej*
Ja na kołysanki nie mam nastroju, potrzeba mi czegos energicznego, co przewyzszy moja energie a raczej ja stłumi:)
Mam pare swoich kawałków ulubionych...

bociany nie stresuj sie bedzie dobrze:)
anti 5 nocy to wytrzymasz;P dobrze ze nie przyjada na 2 tyg:) wtedy to bys miala zajecie...
a ja dzisiaj znowu od rana na nogach, mam nadzieje ze dzisiaj juz tak nie bedzie padalo jak wczoraj, mam zamiar dzisiaj zrobic zupe meksykanska z 2 forum, ktos robil? smaczna?

No Jasiu prawie dwa razy więcej niż moja gwiazdeczka.Ciekawe jak urośnie do następnej wizyty,jak ja doczekam tego 18 sierpnia...
Muzyka dobry pomysł,chyba puszczę kołysanki Turnaua one zawsze działają..:)

Monia, Jasiu ma juz 750gr...prawie 800:)...Jest juz duzy, widac byłonawet usta...Chyba bedzie podobny do tatusia(oby**)...hehe....
Moze jakies "pyłki stresujace ciężarne" sa w powietrzu, bo normalnie idzie oszalec z każda minutą...Musze sie rozładowac jakoś, może muzyka, ona zawsze mi pomaga...

he he to mamy dziś podobny nastrój Ania:)muszę się rozładować bo szkoda nerwów... do piekarni mam bliziutko ,może dziś tam zajrze,jak wrócę z tego cholernego urzędu.Ciacha mają tam dobre,np. bebeczka marchwiowa i wszytsko naturalne.
Ciekawa jestem jak wygląda Twój
Jasiek,na pewno jest różnica,moja waży 403 gramy a Jasiek już duży chłopaczek,no i starszy o 3 tygodnie.Nie wiedziałam,że aż takie znaczenie ma każdy dzień ciąży w wyglądzie dzieciaczka.No teraz to jak na drożdżach będa rosły.
Moja dalej namiętnie mnie kopie po pęcherzu i ani myśli gdzie indziej.

a niech bedzie Anti,,,,tez sie przyzwyczailam do tej ksywki;/...Nie wiem co sie stało z tym profilem, nie działał na różne sposoby..Złe mail-e podałam czy coś pewnie takiego..
Wczoraj przechodziłam obok tej piekarni BIO, w ktorej pisalas ze kupujesz czasem cos do jedzonka, i tak pomyslalam, ze pewnie niedaleko mieszkasz...
Szkoda, ze skanera nie mam, bym wrzucila zdjecia jasia na forum;/...Jest cudowny!Te 3 tyg roznicy miedzy nami , sa wiodczne na zdjeciach pomiedzy Twoja Natka,a Jasiem, widac znacznie wielkosc, jest troszke wiekszy!
Właśnie rozpoczął jakieś kopanie podżebrowe połączone z szybkimi kopniakami...Niech idzie zaraz spac lepiej bo mamuska jego na shopping uderza;)...Oj, dzisiaj lepiej abym sie rozkreciła pozytywnie, bo nie reczę za siebie,,,br...hormony chyba buzują;/

No właśnie mam taki zamiar,bo na telefon i przez kogoś nic się nie załatwi.
Anti nasze mózgi słabiej działają teraz;)wiem coś o tym.
Dobrze,że to 5 nocek nie więcej,dasz radę,chociaż rozumiem,że nie lubisz jak ,,ktoś obcy w domu jest.10 głębokich oddechów robimy i się uspokajamy...
Moja mała rano mnie kopniakami obudziła a teraz chyba spać poszła.Nie chce mi się wstawać.Zastanaiwam się o której jecha ć do tego Gdańska,potem musze na Zaspę jechać wyprowadzić psa więc zgram to jakoś chyba.
Z przywyczajenia piszę Anti:)

Co to za dziwolągi cholerne w tych urzedach naszych!!!!!
Bociany, sama sie tam dostań i krótko te urzedaski wez za czupryny!Ja sie nie nadaje na urzedowe sprawy, bo bym je wszystki rozszarpala;)...
Ja od rana tez dziwnie " nabuzowana"...Jasiek skacze przez to słabo;/...Nie mam powodu do stresu i niepotrzebnie kawe wypilam, teraz mam cisnienie chyba z 200/150*
Od 9 sierpnia mamy turystow na domku nad morzem, a chyba grafik pomyliłam i cholerka jasna, nie bedzie miejsc...Bede musiala zalokatorowac ich u siebie w domu, co mnie dobija maksymalnie...brr...No, ale walnełam gafe i teraz nie wykiwam ludzi;(..Musze ich u siebie zakwaterowac, czego nie cierpie, jak mi sie obcy ludzie po moim prywatnym domu krecą;/;/;/...
Mąż mnie pociesza, ze to tylko 5 nocek, ale ja w tej ciąży wszystko mieszam.........

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry