Widok

****LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 20*****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
1)anti-teraz Ania1979----------------- >termin - 1 listopad, chłopiec:)-Jaś
2)Risika -------------- >termin - 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >termin - 10 listopad
4)JustynaArt -------- >termin - 11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >termin - 13 listopad, chłopak, z imieniem ciągle problem
6)joanka ------------- >termin - 16 listopad
7)bociany ------------ >termin - 19 listopad,wg. OM ,22.11 wg. usg dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >termin - 21 listopad, chłopiec:)
9) fiona2-------------- >termin - 21 listopad
10)mona1346--------- >termin - 21 listopad
11)Kasiek01 --------- >termin - 23 listopad, chłopiec:)
12) Ajeczka1--------- >termin - 27 listopad
13)Kasia26 2--------- >termin - 6 listopad
14)goralka ----------- >termin - 29 listopad
15)pychota------------ >termin - 3 grudzień, chłopiec:)
16)evilek ------------- >termin - 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
17)Finka-------------- >termin - 10 grudzień
18)megus ------------ >termin - 16 grudzień
19) agata84---------- >termin - 24 grudzień

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojj chłopaki zdecydowanie listę zdominowali:)

a no:)...Dziewczynek cos malutko:)
Ok, lece sprzatac dalej, bo ostatnio rozkładam prace na etapy-robie góre, potem odpoczynek i scgodze na dół-a tam kuchnia i jadalnia i reszta pokoi i sie robi kociol;/...brrr.te porzadki, w mieszkanu było lepiej pod tym wzgledem-dwa pokoje oblecialam w godzine ateraz?? 15 okien-jak szklarnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Faktycznie masz trochę sprzątania.My niby 3 małe pokoje ale najgorsze 12 małych okiennic w wieży.To zostawiam małżowi,zresztą po remoncie gruntowne mycie okien będzie.Ja na razie odkurzyłam wyprasowałam:)teraz chwila odpoczynku zakupki i myci podłóg zostało.Nie forsuje się już tak,bo potem zdycham.Ania Ty też na spokojnie wiesz;)Mała chyba zasnęła w końcu.

Ale u nas cisza:)dziewczyny korzytają z weekendu.Mąż jeszcze w pracy,mieszkanko posprzątane,karkóweczka czeka na piekanik:)Zastanawiałam się kiedy śpi moja Natusia bo dziś namiętnie mnie kopie co chwilę:)

20) termin-12.12 :)
1)anti-teraz Ania1979----------------- >termin - 1 listopad, chłopiec:)-Jaś
2)Risika -------------- >termin - 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >termin - 10 listopad
4)JustynaArt -------- >termin - 11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >termin - 13 listopad, chłopak, z imieniem ciągle problem
6)joanka ------------- >termin - 16 listopad
7)bociany ------------ >termin - 19 listopad,wg. OM ,22.11 wg. usg dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >termin - 21 listopad, chłopiec:)
9) fiona2-------------- >termin - 21 listopad
10)mona1346--------- >termin - 21 listopad
11)Kasiek01 --------- >termin - 23 listopad, chłopiec:)
12) Ajeczka1--------- >termin - 27 listopad
13)Kasia26 2--------- >termin - 6 listopad
14)goralka ----------- >termin - 29 listopad
15)pychota------------ >termin - 3 grudzień, chłopiec:)
16)evilek ------------- >termin - 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
17)Finka-------------- >termin - 10 grudzień
18)megus ------------ >termin - 16 grudzień
19) agata84---------- >termin - 24 grudzień
20)justi --------------->termin-12 grudnia,płeć jeszcze nieznana.Dziewczynka-Sara,chłopiec-Maksymilian
super Justi:)))no to już trochę nas jest:)

witam nowa koleaznka:P
ja wczoraj na imprezce......nawet potanczylismy troche:) a dzisiaj dopiero wstałam...chyba z głodu, mąż jeszcze spi:P
Cześć mamusie:)u nas jak zwykle weekendowa cisza:)ojj ale dziś pospałam do 10:30 co zdarza się baaaardzo rzadko:))od razu inny nastrój;)
Wyciągnęłam mamę do kina na film ,Jak żyć''.Niby miała być komedia romantyczna a taki film o życiu-nawet interesujący ale czego innego się spodziewałam.Byłyśmy w Smyku w Alfie sporo teraz przecen tam jest,śpiochów,pajacy,body-polecam:)
Niedługo wybieramy się do Gdańska na koncercik.Miłego wieczorku

DZień dobry:)
A JA się dziś do pracy spóżniłąm, tak zmyliła mnie ta szarośc za oknem że myślałam ze jeszcze nie czas wstawać i poszłam dalej spać:) no ale kierowniczkę mam wyrozumiała, nic nie powiedziałą, a siedziała w naszym pokoju

hej
ja to rzecziwsice teraz musze sie udac na zakupy:P pewnie wiekszosc jest juz przebranych ale moze jeszcze cos dla naszego synka wybiore:P

Hej, ja dziś znów zasypiam. Pogoda mnie dobija...
_m_g, właśnie naszym dziewczynom mówiłam, nadal nie mogę z Waszej przygody z maluszkiem...

mg ale synuś wywinął wam numer:) różowe ciuszki mnie rozbawiły:)na pocieszenie powiem że jemu pewnie będzie wszystko jedno w co go mamusia ubierez i tak będzie wyglądał ślicznie:)
ja jak tylko dowiedziałam się o ciązy, kupiłam niebieskie śpioszki wiedziałam od poczatku że to synek, jakas kobieca intuicja mi to mówiła, jak szłam w 20t.c podglądać płeć to spokojnie czekałam aż Pani powieże to Synek:) normalnie wiedziałam to

to evilek u mnie podobnie, tylko wszystko wskazywało na dziewczynke:P czułam sie na dziewczynke, wszyscy wokół mowili ze wygladam na dziewczynke wiec jak lekarz powiedzial na 97% babka to przyjelismy ze to juz 100%:)
cale szczescie ze czesc ciuchow jest unisex, jajsne body itd ....tylko pare sukienek tez juz mam:P typowo różowych:) hehe

ja tez czuje, ze synek, ale jeszcze nie potwierdzilam u lekarza. Moze w koncu wybiore sie w tym tygodniu, kto wie :) Pogoda jest straszna, zjadlam olbrzymie sniadane, a teraz chyba zabiore se za czytanie, bo co tu innego robic. No chyba, ze deprecha jakas chwyci, to Shreka włącze. Zawszemi pomaga :)

a jak z Wasza wagą u mnie już przeszło 4 kg na plusie

U mnie 2,5kg. Ale ostatnio mam apetyt, więc pewnie teraz to już pójdzie :/

u mnie 7kg :)

no to u mnie najwiecej:))) +9kg

ale mi się spac chce, maluch zaczął się troszkę ruszać, zcasem aż się wytsraszę jakjets długo długo nic i nagle ruch w brzuchu, śmieszne uczucie jeszcze się nei przyzwycziłam

Witajcie,
byłam na badaniu krzywej-cukier w idealnych parametrach..Jestem szcześliwa, bo coraz częściej słyszy sie o tych paskudnych cukrzycach:(...Bardzo happy wyszłam z gabinetu
Poza tym , toxo i cytomegalia- w porządeczku-więc mam potrojne powoduy do radości. położna przy okazji zbadała bicie serduszka Jasia-super;)..
Niepotrzebnie sie obawiałam, no, ale to silniejsze ode mnie...
Weekendzik minął bardzo przyjemnie-w sobote bylismy na Intymnych lękach-jak dla mnie naprawde dobre przedstawienie, nasmiałam sie i rozluźniłam troszke..
Wczoraj chrzciny- ufff...jak niewygodnie było w kościele w tych eleganckich strojach-prezzywczaiłam się do dresików i luxnych tunik, a musiałam wcisnąc się w elegancką keicke-ładna, ale na godzinke.;/
Zaraz mykamy po jadalnie wybrać jakaś i moze jak bedzie od razu do domu zwiesc, bo ta sprzed 4 lat mi sie znudziła, jakas taka brzydka mi sie wydaje teraz, z perspektywy 4 lat;/.....a i do domku-zmiana wczasowiczo, takze nie wiem, czy sie dzisiaj jeszcze pijawie...ale nieglugo (miesiac)koniec sezonu i sie uspokoi...Mam nadzieje;)

Ania no to barzdo sie ciesze ze wyniki są dobre:) a propo elegancich ciuszków, ja na cały dzień będę musiała się wbić w suknię, ale mam dopasowaną ze nic nie uciska, będę troszkę gruba Panna Młoda ale co tam:)

która z Was podawała ten przepis na babkę majonezową?? mam ochotę upiec...

Evilek, to Ty masz swój ślub jz w ten weekend??????Oooo to extra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak to szybko zleciało:)

ojjj szybko szybko. W ogóle ciąża tez leci tak szybko, pamiętam jak się chwaliłam na forum że są II kreseczki a teraz już połowa ciąży za mną:)

CZeść.Ale dziś depresyjny dzień przez tą pogodę..normalnie schować się pod kołdre i tyle,dawno mnie już tak nie złapało..zar4az wciągne obiadek to może ochoty nabiorę na cokolwiek.Jeśli chodzi o wagę to na ostaniej wizycie było plus 3 kg.
Mała pokopuje od czasu do czasu,chyba czuje,że mama nie w formie.

bociany to malutko przytyłaś, ja ostatnio nadrabiam w rekordowym tempie, ale tłumaczę sobie że to dlatego ze byłam chuda przed ciąża ważyłam ok 49kg, jakoś sobie muszę tłumaczyc:):)

Evilek do szczuplaczków nie należe więc organizm sam się tak jakoś chyba przestawił,że wsyztsko w brzuch idzie:)Ty szczuplaczek jesteś:).Na początku 5 kg stracilam .
Ale fajnie,że ślub już tAK blisko masz,super przezycie.
Ciesze się bo przyszedł dziś kojec do spania dla mnie,poducha ,może w końcu krzyż tak boleć nie będzie.Tylko musze czekać aż sąsiad wróci bo zostawili paczkę u niego ,akurat wyszlam na chwilę.
Dzwoniła do mnie położna o Olszewskiej,że wizytę mam przełożoną na 20 sieprnia z 18,bo ona z urlopu jeszcze nie wróci.

Dziś miałam pracowity dzień, a Wy zdążyłyście tyle naplotkować ;)
Evilek, rzeczywiście, Twój ślub w ten weekend!

hejka.a ja bylam dzis rano na krzywej cukrowej,a jutro wynik.troche sie boję bo w moczu sporo tego cukru było :/A i w rodzinie cukrzyca w genach jest:(
Witajcie,
Bociany, to mamy wizyte tego samego dnia-moze sie spotkamy??:)Fajnie by było juz w sumie;)
Justa, nie martw sie, ja tez szlam ze zlym nastawieniem a okazalo sie ok;)
Eh, te sny, dzisiaj mi sie sniło, ze kuzynka moja urodziła dziewczynke, ktora miała zaszyte oczy-Boze, jakie schizy, jakby miała swiata nie oglądać czy cos takiego;/...Ciągle mi sie cos sni...br....i zazwyczaj cos anormalnego;/...

Cześć z rana!
Justi, nie martw się na zapas, mnie tez czeka to badanie i tez mamy cukrzyce w rodzinie, ale nawet jesli okaze sie, ze wyniki nie bardzo, to przeciez sa leki na zbicie itp. Ja wiem, ze najlepiej byloby miec wszystkie wyniki w normie... Trzeba myslec pozytywnie :) Trzymam kciuki, zeby bylo ok. Daj znac, jak odbierzesz.

A te sny - mnie dziwaczne na razie nie dopadaja, ale ostatnio snilo mi sie, ze urodzilam chlopca. Chyba za duzo mysle, jaka plec ;P

hej:) ja już po śniadanku gotowa do pracy. Na szczęście pogoda się polepsza wiec może na ślubie będzie słoneczko.Dziś idę do restauracji omawiać do końca menu

evilku, to Wielki Dzień tuż tuż...
pogoda zapowiada Ci się rewelacja. od czwartku już temperatury obłędne zapowiadają, więc się nie martw :)

agu właśnie na to liczę cichutko:)

zobaczysz - będziecie mieć super pogodę :))

hej.Justi będzie dobrze:))nie denerwuj się na zapas.Co do snów,to dziś śniło mi się,że nie mm pokarmu,że szukałałam termometru do wanienki i kupowałam jakiś płyn do kąpieli w aptece przy czym pokłociłam się z jakimś babsztylem o kolejkę.I generalnie jeszcze dużo takich wątków było:)))
Spałam z poduchą dla ciężarnych rewelka,najlepsze jest to,że wczoraj jak po 18 położyłam się na próbę z nią to zasnęłam na godzinkę:)))
Ania na którą masz wizytę??ja na 20:15 dopiero

i ja witam:P
a olszewska od kiedy do kiedy urlopuje? zamierzam wybrac sie do niej na 3D

hej _m_g nie wiem od kiedy,ale pewnie jakoś od początku sierpnia,lepiej zapisz się teraz,jak mnie położna zapisywała na 20 to były tylko 2 godziny wolne.

co taka cisza?ja czekam już na koniec pracy.
zdarza Wam się wypić słabą kawę z mlekiem, bo mi tak i się zastanawiam czy nie szkodę, dodam że to max jedna kawa zdiennie i nie piję codziennie tylko jak mi się oczy zamykają

Ja, niestety, przez całą ciążę piję jedną kawę rano :( Bez niej byłabym dętka... Ale to raczej mleko z kawą ;), więc nie mam strasznych wyrzutów...

evelik ja kawy pije bardzo mało a to dlatego że lubię pić w towarzystwie a rano takiego niemam, ale mój lekarz mówi że jedna kawa dziennie z mlekiem jest jak najbardziej ok, więc spokojnie możesz pić

no to uspokoiłyście mnie, człowiek zcasem już wariuje bo chce zeby było wszystko ok

mi tez na ostatniej wizycie lekarz mowil ze jedna kawa dziennie z mlekiem jest Ok, wiec bez obaw evilek
ja tez juz odliczam minuty do wyjscia
wlasnie wrocilam z zupki:P

hej:)) ja też dziś mam wizyte na 20.15 jednak Maciejewski mnie przyjmie:)) Ehh ale ja mam znow zle wyniki badan a cisnienie kosmiczne:/ mi nie kazal robic badania na obciazenie glukoza. moze nie wszyscy musza to miec??

Bociany, ja mam wizyte niestety na 15 cos tam, musialabym poszukac ale na pewno kolo 15;/ kurcze, szkoda...
Zaraz zabieram sie za robienie obiadku, wrócilam padnieta z zakupow i musialam wczasowiczow "oporzadzic"...bo zmieniali nam sie, domek jeden dzien pusty wiec mam czas na sprzatniecie-koszamr, w ciazy idzie mi to dwa razy wolniej;/;/;/...No, ale coz , kase sie chce miec dodatkowa to tzreba zachrzaniac;)-nie narzekam, jest ok. w sumie
...

a ja właśnie sie umowilam na 3D z nagraniem na płytę, powiedziałam ze jestem w 23tc i powiedzieli mi ze trzeba jak najszybciej wiec sie zgodziłam i ide w ten czwartek:)))) dziewczyny cos pisaly na forum ze 28tc najlepszy na 3d ale on zaprzeczał i cisnal zeby zrobic je jak najszybciej.....w koncu trzeba zaufac-on lekarz, ja pacjentka:)))

a do kogo idziesz na 3d??:)

no dobra, uciekam do domu:))

do olszewskich, odebral On wiec pewnie do Niego:))) 180zł mi policzył...ehh

a to pewnie do Niego, bo On nawet przyjmuje w czwartki:D ja to chyba do Doeringa się wybiorę no chyba że będzie dużo droższy... ehh czego to się nie robi dla maluszków:)

witam ,

eh.. aja jeszcze w pracy, niestety chwilowe zwolnienie sie juz skonczylo i koniec z wysypaniem sie, ale jeszcze tylko 10 min....

tak sie zastanawiam na r******i malenstwa i mam do Was pytanko, czy tez tak macie? tzn.. od kilku dniu odczuwam takie bardzo slable "dotknięcia" ale wczoraj wieczorem i dzis z rana kikla razy czulam dosc mocne i nifajne ukłucia w dole i w gorze brzucha... czy tez cos takiego macie? czy to jest bardziej jak kopniak czy raczej cos zupelnie innego?

oczywiscie na kolejnej wizycie zamierzam sie dopytac ale to dopiero 31.07... bede wdzieczna za Wasze "doznania":)

pozdr,

a
Hej, ja mialam tez podobne ukłucia, chyba Jasiek kopał w pecherz, albo w jakis nerw, bo to nie nalezalo do najmilszych;/...Ale jak w 22 kopnął porzadnie, to juz twedy wszystko sie przy tym chowa;)...

hej dziewczyny! wlasnie odebralam wyniki testu na glukoze.chyba jest w normie bo moj wynik to 65 a piszą obok w tabelce ze norma to od 65 do 110.Ufff :-) A co do kawy to,przed ciązą nie moglam bez niej zyc-pilam i prawdziwą sypaną i rozpuszczalną kilka razy dziennie.W czasie ciąży przestała mi kompletnie smakowac:( Ale ochota podobno miala wrócić i...wróciła :) Od 2 tygodni piję ze smakiem jedną dziennie,ale słabą.Kawa nie szkodzi dziecku,ale lekarz mi powiedzial,ze jedna dziennie słabsza starczy.Smacznych kaweczek Wam wiec życze:-)
To super Justi, ja mialam 100, wiec ok:) Byłam szczesliwa, bo zawsze sie boje odbierac jakiekolwiek wyniki badań:(
Obiadek upichcony, teraz prasowanko, ...
A wczorajsza jadalnia bedzie za tydzień do odbioru-wybrałam w ciagu godziny, az mąż sie sam dziwil, ze szybko sie zdecydowałam i szybko z nim zgodziłam,,zazwyczaj to wybieram godzinami..;/

Dziewczyny, nie było mnie długo, bo trafiłam do szpitala - nie na poród, jestem w 25 tyg :-(
ojej.a co sie stalo?czy wszystko juz wporządku?
z poniedziałku na wtorek zeszłego tygodnia złapała mnie gorączka 39,5 Paracetamol w ogóle nie zbił gorączki, chwilkę po 4 w nocy wezwaliśmy pogotowie, w szpitalu nie wiedzieli co mi jest, ale za to przez 3 doby robili mi wszystkie możliwe badania i konsultowali je z innymi lekarzami, okazało się, że złapałam zapalenie płuc, teraz już wszystko ok, jutro wychodzę ze szpitala. Uważajcie na siebie dziewczyny bo jak widać nawet w środku lata można złapać takie choróbsko.
o kurcze.....Faktycznie trzeba uwazac.
hEJ KOBIETKI*
Cała noc do du.....py...cholerka jasna..Dorwała mnie rwa kulszowa, chyba, bo prominiujacy bol od samego kręgoslupa az do tylka, nawet do uda...;/Koszmar!
Juz od rana szperam na necie, co to moze byc, niby ucisk malucha na jakis nerw-o losie, ciekawe jak to dlugo potrwa!!!!!!!!!!!!!!
Znacie jakies sposoby na to?? Zanim bede na wizycie u ginka, to chyba nie przespie ani jednej nocki'

Ania moja mama ma rwę kulszową, bierze jakieś leki ale w ciąży pewnie nie wolno, może idż do lekarza pierwszego kontaktu.
majaki dobrze że już czujesz się lepiej, pamiętam że lekarz mi mówił żeby w ciąży nie dopuszczać gorączki powyżej 38 st, ale choróbsko nie wybiera:(

Majaki Ty pewnie zdjecia plenerowe robiłaś w wodzie....:) ja sama po Twojej sesji byłam chora....ale czego sie nie robi dla pieknych zdjęć:P

anti nie wiem jak Ci pomóc, nigdy nie miałam takiego bólu

hej .wczoraj byłam trochę odcięta od neta.Dziś na chwilkę na razie,zakupki przede mną i spacer z psiakiem.Po poludniu na dłużej.Dziś mam ochitę na spaghetti :))wczoraj piekłam babkę majonezową ale pyszna!!mąż połowe wciągnął.
Ania kurcze niedobrze z tą rwą kulszową:(Może Jaś jakiś nerw ucisnął też tak miałam 2 razy wstać nie mogłam.
Moja Natka chyba zaczęła mieć czkawkę bo rytmicznie mnie kopie,nawet mąż ją wczoraj poczuł pierwszy raz.
AA muszę powiedzieć ,że o niebo lepiej się wysypiam z tą poduchą dla ciężarnych,plecy chociaż nie bolą:)

bociany
olszewcsy maja kolorowe 3d bo zdjecie ktore umiescilas na forum jest czarno-biales a u nich na stronie www jest kolor?

aaa,widzę, że moj przepis na babke sie przyjął Ciesze sie, ze smakowala ;) Ja dzis od rana sprzatam i sie tylko przekonuje, ze dom z 6 sypialniami, to za duzo. Co to bedzie, jak bedzie dzidzia?? Kto to sprzatnie ?? o majn got !! Milego popoludnia, ide do Mamuni na ploteczki, bo bratowa z dzidzka przyjechala i musze ja posciskac troszku :)

slyszalam juz o tym przepisie jakis czas temu z innych źródeł i widzę,że faktycznie coś w tym jest.Chyba bede musiala też to sprawdzic:)
Olszewscy mają kolorwe 3D:)na filmie mam kolor nagrany,zdjęcia jak na razie lepiej czarno biale widać.

no ja wlasnie sie stresuje przed ta jutrzejsza wizyta:)))
a maz moze ze mna wejsc i byc caly czas przy badaniu?

pewnie:)mój jest od początku zawsze,ma swój fotelik i tam siedzi:)

Ania byłaś u lekarza,jak plecy???

no właśnie wcale nie po zdjęciach a po weselu sobotnim mnie złapało, tyle, że tylko łamało mnie w kościach, więc się wygrzałam w łóżku w niedziele i w pon było już si, poszłam na zakupy i po południu się zaczęło, o 16:00 miałam 37,4 o 18:00 już 38,4, wtedy zadzwoniłam do ginekologa, kazał wziąć paracetamol i sie kurować w łóżku a jakby temp nie spadła to następnego dnia do lekarza koniecznie, ale o 20:00 było już 38,6 kolejny paracetamol po uzgodnieniu z lekarzem, i temp spadła do 37,2, ale jakoś po północy dobiło do 39,5 i nie było już żartów, pogotowie, szpital i po 3 dobach ciągłych badań - bo nie wiedzieli co mi jest, okazało się, że to zapalenie płuc
Hej kobietki:)
Bociany, nie byłam u lekarza, bo mam wizyte 31.07 u mojego prowadzacego( ten stary lekarz, ktory mi ciagle podpadał )..i zapytam go, co z tym zrobic..narazie nie panikuje,m bo co slysze na kazdym kroku, to ktoras z ciezaroweczek miala lub ma rwę;/..Na 90% Jasiu sie tak uklada, ze uciska i tu twki problem.. Gdyby mnie to ostro złapało, to bym sie pospieszyla z wizyta, ale narazie mam dwa mocniejsze ataki w ciagu dnia i dzisiaj mialam w nocy jeden,,wiec przecierpie tyle..
Dzisiaj nalatałam sie znowu, jechalam bez pasow i miły pan policjant pokiwał mi ochoczo, po czym wysiuadajac z auta, zauwazyl ze mam dosc "sporawy" brzuszek i sie tylko usmiechnął, pytając czy terenowy wóz nie jest zbyt wysoki dla mnie:)..Chyba chodzilo mu oo, jak taka bombka jak ja daje rade wsiasc do tak wysokiego auta:) i jesczez prowadzic cos takiego..haha..

Anti, zapinaj jednak pasy...bezpieczniej...

Wiem, zawsze zapinam, tylko jak mi strasznie uciskaja to juz nie daje rady, a dzisiaj zrobilam jakies 80km;/..Juz przed domem samym nie mogłam sie tam usadowic......Strasznie mnie piłują...

ej...ja zapinam i nic mnie nie uciska...moze kup sobie ten adapter do pasów

Właśnie slyszałam o tym adapterze, moze zdarze go jeszcze zakupic...O ile mi brzuchol nie wywali wiekszy..:)
W sierpniu mam juz ten egzamin na tłumacza-ale bedzie jazda, boje sie na maxa...ale spox, jakos dam rade;) Jasiek mi pomoze;) hehe..
Na obiad dzisiaj mama moja botwinę pichci i musze do niej podjechac po gar:) z zupa...mniam, moja ulubiona...****Wieczorem nad morze-wyjezdzaja najbardziej ukasliwi goscie...zrzędy straszne- nawet im wiaterek na tarasie przeszkadzał;/brrr....Niech juz jadą do domu lepiej, bo inni wczasowicze ciagle mi na telefonie siedza i narzekaja jedni na drugich, a mi nerwowo teraz brak :)

Ania dobrze,że nie boli non stop._m_g wizyty się nie bój będzie wszytsko oki:))
ale u nas cisza w wątku,wieczorek..ja zaległam w wyrku,mąż siedzi przy samochodzie,pojechałabym do mamy na ploteczki ale nie chce mi sie z dresów wyłazić.Cieszę się na weekend na wsi:))ma być ładna pogoda.
Objadłam się spaghetti dziś na kolacje jabłuszko:)

wrocilismy znad morza-co za upiory z co niektorych ludzi;/brrr...ale jakos sie na koniec z nimi dogadalam..starszne mędziaki:(...Wszyscy zadowoleni a ci, ze wiatr za duzy ze mało slonca- mialam im jeszcze słonce wyczarowac:)..hehe
Wciagnełam gofra od niepamietrnych czasow-suchego, pycha...Jak sie nie je dlugo slodyczy, to kurcze, ale jak to wszytsko smakuje-mniam...
Lece sie zaraz myc i oczekiwac, ze rwa mnie nie dopadnie dzisiaj..bo niedosc ze rwa, to jeszcze jakis komar mi zyc nie dal dzisiaj w nocy!!!!!!!!!!

Ludzie potrafią być upierdliwi.Czasami jak się nasłucham tekstów klientów w sklepie to...na szczęscie teraz nie mam z nimi do czynienia a jeśli już to sporadycznie.
Co do komarów,zaliczone ugryzienia w tym roku oczywiście,co roku nie dają mi żyć,dlatego Off w sparyu to mój przyjaciel:)
kurcze jestem ciekawa jak u mnie cukier wyjdzie po tej glukozie nie martwie się na zapas i na razie jem normalnie:)
malutka Natusia pokopoje dziś w dzień była aktywna to może w nocy pośpi.Mama dziś zupę owowcową na moje życzenie ugotowałA i mała po niej takie akrobacje robiła:))
dobrej nocki wszytskim,mi na razie spać się nie chce,pewnie padne za godzinkę

cześć,wczoraj poszłam późno spać koło północy i już spać nie mogę:/drzemka w dzień gwarantowana.Mała wczoraj tak się wierciła,że w toalecie byłam co 5 minut i w końcu padłam.Ulubiła sobie mój pęcherz..
Dziś będę miała oczy na zapałki norlmalnie:]

hej hej
majaki pilnuj Ty sie, na weselach nie latwo o przeziebienie...przeciez tam wszystkim goraca i wiecznie jakies przeciagi robia...juz nie wspomne o klimatyzacji...ja sama mam w pracy tak ostra klime ze az czasem musze huste ubrac bo tak mi wieje...
a u nas noc ok, wczoraj bylam po pracy z kolezankami na plotkach dlatego mnie nie bylo...a jak wrocilam do domu to zrobilam pranie, pozmywalam podlogi....zdecydwanie lepiej sie czuje odkad jestem na tej diecie bezcukrowej, mam wiecej sily:P

hej _m_g masz racje z tym przeziębieniem.Wczoraj mnie chyba przewiało bo dziś katar od rana,co prawda mały ale jest . A zazssanie w żołądku to mam takie...zaraz do piekrani lecę,bo nie wyrobię.
Majaki dbaj o siebie.Evilek jak się czujesz przed wielkim dniem??:)

Hej z rana :) Ja wczoraj też jakoś nie zajrzałam, zabiegany dzień. I też ploty popołudniowe :))

Majaki, mam nadzieję, że już dobrze, ale - racja - uważaj na siebie... Niby lato, ciepło, a jednak choróbska nie śpią i łatwo o przeziębienie. A zapalenie płuc to poważna sprawa...

Anti, współczuję z tą rwą :( Moja koleżanka miała w czasie ciąży i zwijała się z bólu, czasem nie była w stanie z łóżka wstać. Ale może u Ciebie to chwilowe i Jasio przeniesie się pouciskać inne, mniej wrażliwe miejsce :)

Ja czuję coraz silniejsze ruchy, wczoraj maluszek wiercił się caaały dzień, a wieczorem tak kopnął (puknął?? bo nie odróżniam kończynek, hehe), że aż podskoczyłam. Teraz też coś czuję. Kiedy to dziecko śpi? ;)

Witam:)
Wstalam dopiero, po sniadanku o 6 rano:)..Mąż jechał do pracy, a ja skorzystalam z towarzystwa i wsunełam z nim bułeczke...
Ale jakos mi teraz niedobrze jak wstałam, moze za szybko sie położyłam;/
Pogoda oby dopisała( malo slonca)...a nie upały, to jakos przezyje...jasiek wczoraj malo aktywny, ale juz dzisiaj rano dał popis.

hehehe ja tez wczoraj sie zastanawialam kiedy nasz synek spi, caly wieczor wczoraj wariowal....ale to dobrze, jest szansa ze dzisiaj wieczorem na badaniu u olszewskich tez bedzie sie ruszal:)
bociany a plyte mam miec swoja? czy oni daja?

Płyte daja:)...

_m_g oni dają:)full serwis normalnie.
Czasem się też zastanawiam ,kiedy Natka śpi mała buszmenka,rozbrykała się ostanio.Chyba czkawki miewa bo rytmicznie sobie kopie:)

Te czkawki są normalnie smieszne, cały brzuchol lata i skacze w różńych kierunkach a jak czkawka sie pojawia to nagle w jednymmiejscu sie pojawia i tak pare minut.
Bociany, a na kazdej wizycie nagrywa plytke w cenie wizyty? Bo mnie na 1 wizycie skasowała 150zl, i mowila, ze kolejne beda tansze...Ale nie spytałam, czy zrobi USG i czy jasia znowu pooglądam sobie:)Bo mąż chce tez isc.

no to ok, tylko zastanawiam sie dlaczego sciagnie ode mnie 180zł.....

Ania każda wizyta 120 zł, w tym badanie na fotelu,usg,w tym włączone 3D na koniec,płytka i zdjęcia-dostajesz:)

To może ja jeszcze dziś zadzwonię i zapytam o cenę?... Bo jak się umawiałam, to gapa, nawet nie spytałam :/ Ciekawe, skąd taki rozstrzał...

Mi sie wydaje, ze jak idziesz na wizyte to płacisz jak za wizyte + wlaczenie na chwile 3d...bo ja tak mialam
A jak idziesz na samo 3d, to masz dluzszy filmik, skupiony tylko na dł€zszej obserwacji malucha i pewnie dlatego jest to takie drozsze. Po prostu=jesli komus zalezy na dluzszym filmiku, to placi wlasnie 180, czy 200zl, a jak ktos idzie na wizyte i wlaczony ma aparat na 2-3 minutki, to płaci jak za wizyte.

ale on mowil ze maluszka tez mi pomierzy wiec nie wiem, zobaczymy dzisiaj

No pewnie tak, w tej cenie...Ale bedziesz miała dłuższy filmik, a nie jak my-normalne usg z 10 minut, 15, a 3d krociutko tylko, jakies 2 minutki.

no jesli rzeczywiscie tak by mialo byc to OK, zaplece te 180zł....zreszta i tak nie bede miala zbytniego wyboru:P

_m_g, a o której masz wizytę?

_m_g a co z tym aktem do dowodu??:)

_m_g zadzwoniłam już do UM i wszystko wiem:)

a ja w lozeczku od rana z harrym potterem ;), ale teraz sie zbieram i jade do Babuni na jakies pyyyszne ciacho :D lalaal, bylam u lekarza, z dzidzią wszystko dobrze, ale znowu płci nie dojrzała. Wyniki mam w ciąży lepsze niz przed operacją , wiec dzidzius mi sluzy:) Tylko tyję w oczach, ale co tam, pd grudnia bede sie martwic :)Milego dzinka babolki, oj, oby nie bylo za gorąco !!

wizyte mam na 20.30

Kasika sorki ja wczoraj zapomnialam, odczytalam smsa i zapomnialam Ci odpisac ale gapa ze mmie....aktem poslugujesz sie caly czas tym samym, tym co dostalas po slubie, nie trzeba miec daty aktualnej:P

Kasika a ja w koncu sie nie dopytałam Ciebie wczoraj - Ty piszesz sie na panieński Kamili?

nie nie ja nie idę - nie mam ochoty siedzieć w zadymionej knajpie a na powietrzu to z kolei zimno wieczorem :(

do ania1979 :) anti ;)

z tego co pamiętam to kupiłaś VEDI :)
i jak pierwsze sprawdzenie, zadowolona jesteś?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry