Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.44 :-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

"DWUPAKI":

Grudzień 2009:

15.12: Gosina7
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
28.12: Kasia31 - dziewczynka AMELKA

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp.29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp.14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp.11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Zaspa ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp.24.12
medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp.5.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g,55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Mała ciężarówka 25.12- MAJA-4.025,55cm,szpital Kliniczna->ptp.22.12

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
18.11: madziara2111 – dziewczynka
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
21.12: Ivi
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
alime dzięki - myślę, że nie będę miała kłopotu z chrztem, ale chciałabym żeby było intymnie, najlepiej właśnie w tygodniu czy w sobotę, a to chyba u nas w parafii nie wchodzi w grę :-(
a jeśli chodzi o parafinę, to perfumy to to nie są, ale mi zapach nie przeszkadza; oliwki wogóle nie używamy - jak coś to właśnie parafiny, np do masażyków czy jak gdzieś jest sucha skórka;
u mnie linia nad pępkiem zniknęła jakoś po 6 miesiącu po porodzie, pod pępkiem nadal jest ale już bardzo bladziutka. Ale pewnie to u każdej babeczki jest inaczej jak z chodzeniem w ciąży czy porodem:)
ja wogóle nie mam tej linii pewnie to zależny od kobiety
Ja tez nie miałam tej lini a jesli chodzi o kg to u mnie pokrecone to wszystko jest!!
Przed ciaza wazyłam 80kg taka kuska ze mnie była :-) ale tak jak juz kiedys pisałam wszystko to hormony!!! zyby wogole udało sie zajsc w ciaze. pozniej do 6go mc waga spadła mi do 70kg ostatnie 3mc 73kg a teraz waze 64 i utrzymuje mi sie jak narazie taka waga!!! Mąż to ciagle mi mowi jaka ze mnie laska itd. az dziwnie tak kazdy taki zachwycony moim wygladem ze tak schudłam :-)
A dzis sylwester pierwszy raz spedzamy go sami z mezem w domu i nasza Wercia a no i nasza suczka kochana!!! Mąż kupił szampana picolo i dla mnie piwo karmi :-)

image
kurde mało mam tego mleka,ale mała jak glodna to tak szuka cycka ze szok ,az sie lezka kreci w oku,potem dokarmiam ja bebiko.
aa dziewczyny ta woda na kupki pomogła,dalismy przed jedzeniem 5 ml przegotowanej wody i od razu poszło .

po ilu dniach zaczelyscie balkonowac???
Dziewczyny wpadłam tylko podziękować za gratulacje i za wcześniejsze kibicowanie. Jesteśmy już w domku, wyrzucili nas po 2 dobach.
Mała jest cudna, bardzo grzeczna i w ogóle jestem PRZESZCZĘŚLIWA !!
Mi brakuje 2kg do wagi sprzed ciąży. Na brzuszku fałdek i do tego te brązowe linie. Nie podobam się sobie. A tam na dole to porażka. Wydaje mi się, że wszystko jest o wiele większe niż było i rzeczywiście trochę tak jakby na zewnątrz. Niedawno krocze przestało mnie boleć i zaczęłam normalnie siadać. Dlatego o współżyciu to ja jeszcze w ogóle nie myślę. Zobaczymy co ginekolog w poniedziałek mi powie.

Szczęśliwego Nowego Roku!!
Ja powiem szczerze, ze boje sie tam sobie zagladac na razie.. ale nic nie boli wiec mam nadzieje, ze wyglada ok.

Linie mam bardzo ciemna pod pepkiem, tez sie zastanawialam kiedy zniknie :)

Mi zostalo 2 kg do zrzutu, ale mam niestety wystajacy brzuch, bede musiala popracowac bo widac :/

Czy podajecie dzieciaczkom CEBION? Jak podajecie, lyzeczka i prosto do buzi czy rozcienczacie? Jesli ja karmie piesia, to z moim mlekiem rozcienczyc?

I serdeczne gratulacje dla kicka i Kasi!!! :)
Paula, a co to jest Cebion?
Mój Mały od 2 dni więcej śpi w dzień. Tzn zawsze sie budził po 3 godzinach na jedzenie, a teraz nie jedzac wcale większych porcji przesypia po 4 godziny. Martwię sie :( Goraczki nie ma.
Już wyczytałam co to jest ;) Ale dlaczego podajesz Paula?
Bogosiaa, to witaminka C :) przepisala nam pediatra na wizycie, tak profilaktycznie chyba, bo mala jest zdrowa. No i sie wlasnie zastanawiam jak to podawac.
My jak jakieś kropelki to podajemy plastikową łyżeczką, nawet sprawnie to idzie :)
My tez mamy witamine C i podajemy małej prosto do buzki 5kropelek i fajne minki przy tym robi dziubki, karpiki krzywi sie i jak juz wszystko przełknie to daje jej piers i jest ok!!!

image
czesc dziewuszki, witam w ostatni dzień roku, aczkolwiek wogóle nie odczuwam ze dzis ten dzien.. jakos przez to że w domku zostajemy, to nie czuje ze jutro 01.01.10 ;) ale tak jest.. idziemy tylko do moich rodziców mieszkania, bo oni wyjechali własnie do znajomych do Bydgoszczy a pies został..
Warbuziaczku i Assik, jak muffinki?? pewnie pyszne ;)) a co do Zusu to ja akurat musze sama dostarczyc druki, bo tez mialam umowe do dnia porodu.. ale mi moja firma wypelnila druk Z-3 ze złym adresem i do tej pory nie mogłam złożyć wniosku o macierzynskie :/// wrr.. dopiero w nowym roku mi wyślą prawidłowe.. a świadectwo pracy wysłali mi miesiąc temu i gdzieś zaginęło, wyobrazacie sobie?? prawdopodobnie poczta gdzieś zagubiła list.. bo to był polecony i z potwierdzeniem odbioru!! i idzie do mnie od 1.grudnia!! paranoja!!! mam nadzieję że ZUS wypłaci za zaległe miesiące??
Maksiu dziś już dostał Pesel.. więc książeczkę Rumowską mu założe w przyszłym tyg.
wczoraj byliśmy u Sieliwończyka, z bioderkami wszystko ok, facet też super!! jakie podejscie ma do dzieci, jak fajnie objaśnia rodzicom co i jak... naprawde jestesmy zadowolenia, tym bardziej że myslalam ze idziemy na skierowanie (bo takie nam dała pediatra) a okazało sie ze to wizyta prywatna, bo on nie ma umowy z przychodnią... nie mieliśmy przy sobie tyle kasy (wizyta u niego 90zł), dałam mu połowe- bo tyle mialam przy sobie.. powiedziałąm ze dostarcze w nowym roku reszte, bo akurat juz konczyl prace... to powiedział, "powiedzmy że daję Maksiowi prezent noworoczny i prosze więcej nie przepraszać, koniec tematu"... kumacie jakie podejscie? z drugiej strony, niezle zarabia skoro może sobie pozwolić na taki prezent.. ;))
Gani, mój też tak charczy, głównie w nocy jak śpi sam.. ;) heheh, ale też robię tak jak Ty.. podobno u dzieci dopiero kształtuje się krtań (czy struny głosowe?) i dlatego dają czasem takie dźwuęki..
Paulo, to uczulenie (m.in. od czekolady) to może się pojawić dopiero w jakimś etapie życia, a nie od razu.. często się pojawia jak dziecko już do szkoły chodzi, tak miał mój brat.. akurat nie na czekoladę, ale na inne rzeczy.. (moja koleżanka dopiero w wieku 14lat dostała uczuleia na czekolade i mleko krowie)
ja tez sobie podjadam czasem kostkę czekolady, albo jakiś wafelek lub cukierek czeko.. ale sporadycznie.. jem za to namiętnie ciasteczka owsiane ;)))
ja kupiłam pierwszy raz proszek Lovelli, wcze śniej miałąm Dzidziusia- pięknie pachniał i dobrze prał.. a ta Lovella to nie pachnie tylko śmierdzi, tez macie takie wrażenie?? spiera też ok, ale chyba wróce do Dzidziusia, bo nawet tańszy jest..
Paula, Pesel ma datę urodzenia, tyle że do miesiąca jest dodane 20, dziś mi urzędniczka to tłumaczyła, czemu tak jest, żeby się nie powtarzały numery z 1909roku.. (bo numery pesel się nie kasują, a ludzie z tamtego roku figurują jeszcze w wielu papierach.. dlatego nowe nr musaiły być zmienione), np. jeśli mój Maks urodził się w 2009r. 25.go listopada (czyli 09.11.25) to pesel ma 093125..... bo zamiast 11 jest 31 (bo 11+20)
Sara- Pesele odbiera się w swoim oddziale urzędu miasta, ja mam swój na Partyzantów we Wrzeszczu.. mój był po 3 tygodniach, więc warto zadzwonić na Ewidencję Ludności i zapytać..
dziewczyny, ja puszczam do usypiania Małemu muzykę poważną, kołysanki, dla bobasa (Baby Einstein ściągnęłam z neta), ale także np. Kate Melua, Chuck Mangione, muzykę relaksacyjną... wszystko działa! dopóki muzyka gra, to Młody śpi, dziś w nocy spał 2 godz w łózeczku (wczesniej to po 15 minut), więc będę go dalej przyzwyczajać..
my Młodego od wczoraj kładziemy już na matę edukacyjną, zawiesiłam mu dodatkowo karuzelkę z pozytywką i bardzo lubi sobie tam leżeć.. ;-)
Witam wszystkie mamusie!! Kiccek - gratulacje!!! Tośmy się wszytskei zdążyły rozpakować przed Nowym Rokiem :)

Mi na wszytsko brakuje czasu, mimo, że malutka grzeczna i sporo śpi, nawet jak zaśn ie to mam milion rzeczy do zrobienia i ciągle mi brakuje czasu.. Ale nie ma co narzekać, nie zamieniałabym tego na nic innego, jak patrze na tę naszą kruszynkę :))

Lidia - ja też jestem załamana stanem mojego krocza... Co prawda jestem dopiero 8 dni po porodzie, ale nie podoba mi się to co widzę.. Szwy zdjęte we wtorek, a mnie cały czas boli i ściąga.. Mam tam jakiś stan zapalny i położna kazała przemywać Rivanolem, więc przemywam i mam nadzieje, że nie długo coś się zmieni... Ale widzę, że część szwów nadal tam jest i wszystko wygląda niezbyt ładnie... :((

A co do karmienia, na razie się nie poddaje i karmię jedynie piersią (oby nie zapeszyć). Póki co jest dobrze. Mam nadzieje, że uda mi się utrzymać karmienie chociaż do 6 miesiąca Majeczki :)

Aha, no i oczywiście Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!! Smacznego Piccolo :-))))
czyli moje krocze niejest osamotnione;) niezłe pocieszenie;)

my dziś mamy imprezke nas tylko dla najbliższych znajomych, którzy również mieli w domkach siedzieć.... za chwilkę mam gości;)

więc...
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!
wszystkiego dobrego dziewczyny w Nowym roku :)
nie zdążyłam doczytać do końca, więc jutro nadrobię, bo teraz już wychodzimy..
życzę Wam wspaniałego wieczora z dzieciaczkami w domkach!!! i poza... ;)
a na Nowy Rok przede wszystkim zfdrówka dla Was i pociech, dobrej pogody, aby na spacerki można było chodzić :)) usmiechów, zadowolenia z Rodzinki.. i wspaniałych wszystkich wyników!!! dużo przespanych nocy i mało kolek ;-) hih
buziaki dziewczyny dla Was i Bąbelków ;)) paa!
Dziewczyny, jakie to fajne uczucie czytać co i jak z Waszymi Maluszkami i samej to przeżywać :)
Od kiedy zaczęłyście podawać Maluszkom witaminki ?? Bo ja wyszłam ze szpitala bez żadnych zaleceń co do preparatów jaki mam stosować dla Amelki.
I najważniejsze pytanie, kiedy przestało Was boleć karmienie piersią ??? Rany jak mnie bolą sutki :( Dosłownie wyję jak Mała zasysa :( a dziś doszedł ból przy ssaniu, więc całe karmienie polega na moim zaciskaniu zębów z bólu :(
Kasia, to przejdzie, moje strupki na sutkach jak tylko się zagoiły i uporałam się z dwoma zapaleniami piersi (prawej i potem lewej), to przeszło, jakiś tydzień, może dwa to wszystko trwało i do tej pory odpukać jest dobrze, nic kompletnie nie boli. Także nie martw się i uzbrój w cierpliwość :)

Natalia, dobrze, że piszesz o peselu, bo ja już chcialam gnać do urzędu, że kobitka się pomyliła przy wypisywaniu :)

Kochane szczęśliwego Nowego Roku!!! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry