Widok
LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.44 :-)
"DWUPAKI":
Grudzień 2009:
15.12: Gosina7
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
28.12: Kasia31 - dziewczynka AMELKA
"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp.29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp.14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp.11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Zaspa ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp.24.12
medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp.5.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g,55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Mała ciężarówka 25.12- MAJA-4.025,55cm,szpital Kliniczna->ptp.22.12
"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
18.11: madziara2111 – dziewczynka
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
21.12: Ivi
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ja cały czas piję herbatkę Herbapolu dla mam karmiących. Wczoraj zapomniałam i Zosia do 2 w nocy nie mogła usnąć, płakała, brzuszek ją bolał. Nie wiem czy to przypadek, czy ta herbatka faktycznie pomaga ale będę ją dalej piła.
A moja mała zaczęła się do nas uśmiechać! Co za widok, rozczulam się za każdym razem :D tak szeroko się śmieje, że aż jej dziąsełka widać :)
A moja mała zaczęła się do nas uśmiechać! Co za widok, rozczulam się za każdym razem :D tak szeroko się śmieje, że aż jej dziąsełka widać :)
Paula tez nie moge sie doczekac az mała nas zobaczy i bedzie sie do nas uśmiechac!!!! Bo narazie patrzy na nas ale niewiydaje mi sie zeby nas dobrze widziała jeszcze!!!
A mam pytanie czego uzywacie do plam po kupkach?? Bo w zwyklym praniu tez żółte plamki nie znikaja ;-( i zastanawiam sie czy moge namoczyc najpierw ciuszki w np.vaniszu i potem wyprac?? czego wy uzywacie???
A mam pytanie czego uzywacie do plam po kupkach?? Bo w zwyklym praniu tez żółte plamki nie znikaja ;-( i zastanawiam sie czy moge namoczyc najpierw ciuszki w np.vaniszu i potem wyprac?? czego wy uzywacie???
U mnie jakoś tak wychodzi do tej pory, że nie mam ciuszków brudnych od kupek.. a piorę wszystko w lovelli, czasem namoczę. Nie wiem czy vanisz nie będzie za mocny :/
A dla zdrowego brzuszka dzidzi piję jeszcze dużo wody i zajadam się ostatnio śliwkami w czekoladzie, ponoć suszone owoce są bardzo korzystne na takie sytuacje, no i oprócz wczoraj odpukać jest very good.
A słyszałyście coś, że dla karmiących mam dobre jest piwo Karmi?
Mam chęć zaszaleć w sylwestra i oprócz szampana Picolo, zakupić jeszcze to piwko, ale czy można je bezpiecznie pić? :)
A dla zdrowego brzuszka dzidzi piję jeszcze dużo wody i zajadam się ostatnio śliwkami w czekoladzie, ponoć suszone owoce są bardzo korzystne na takie sytuacje, no i oprócz wczoraj odpukać jest very good.
A słyszałyście coś, że dla karmiących mam dobre jest piwo Karmi?
Mam chęć zaszaleć w sylwestra i oprócz szampana Picolo, zakupić jeszcze to piwko, ale czy można je bezpiecznie pić? :)
Paula - ja piję karmi bardzo często, czasami nawet po 2-3 dziennie :)) I poza tym że Jasiek po nim ma pomarańczowe kupki to nic się nie dzieje ;) Tylko wcześniej odgazowuje je w szklance parę minut :)
Co do uśmiechania, to Jasiek od paru dni się do nas uśmiecha i to jest cudne i tak wodzi wzrokiem za nami, za zabawkami (furorę robi jabłkowy Andy z Tiny Love), że szok, a jeszcze tydzień temu tak nie miał :)
Wysłałam męża po herbatkę z herbapolu i koperkową, mam nadzieję, że pomoże :)
Czkawkę też ma Jasiek często, kiedyś dawałam na to cyca, czasami pomagało czasami nie, teraz czekam aż samo przejdzie.
Co do uśmiechania, to Jasiek od paru dni się do nas uśmiecha i to jest cudne i tak wodzi wzrokiem za nami, za zabawkami (furorę robi jabłkowy Andy z Tiny Love), że szok, a jeszcze tydzień temu tak nie miał :)
Wysłałam męża po herbatkę z herbapolu i koperkową, mam nadzieję, że pomoże :)
Czkawkę też ma Jasiek często, kiedyś dawałam na to cyca, czasami pomagało czasami nie, teraz czekam aż samo przejdzie.
ja juz po 2h spacerku z mala, ale w Londynie mamy slonce i ok.8 stopni powyzej zera.
ja pije tez ta herbatke z herbapolu, ale moja laktacja nie zwieksza sie, mx. przez 24h wyciagam 250ml mleczka, pozostala czesc podaje sztuczne.
moja ma tez czkawke, ja zostawiam i czekam az przejdzie.
ja nie jestem na zadnej diecie i nawet kieliszek wina wypije wieczorem, ale juz nie sciagam poarmu wtedy, mala cyca juz nie chce w ogole ssac, a mleko jest...dla mnie najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa.
u nas mala tez bardzo rozwija sie, usmiecha sie, ale nieswiadomie, pieknie 3ma glowke i obraca z jednej strony na druga jak jest na brzuszku...
aha moja jest dosc duza, bo ciuszki ma na 62 juz i powoli wyrasta i wazy ok.5kg...
ja pije tez ta herbatke z herbapolu, ale moja laktacja nie zwieksza sie, mx. przez 24h wyciagam 250ml mleczka, pozostala czesc podaje sztuczne.
moja ma tez czkawke, ja zostawiam i czekam az przejdzie.
ja nie jestem na zadnej diecie i nawet kieliszek wina wypije wieczorem, ale juz nie sciagam poarmu wtedy, mala cyca juz nie chce w ogole ssac, a mleko jest...dla mnie najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa.
u nas mala tez bardzo rozwija sie, usmiecha sie, ale nieswiadomie, pieknie 3ma glowke i obraca z jednej strony na druga jak jest na brzuszku...
aha moja jest dosc duza, bo ciuszki ma na 62 juz i powoli wyrasta i wazy ok.5kg...
Witam po dlugiej nieobecosci
Najpierw gratuluje malej ciezarowce i kasi,ze maja juz dzieciaczki przy sobie
Skladam spoznione zyczenia swiateczne i chyba od razu noworoczne co by mi znow komp nie nawalil tak jak przed swietami :-)
Kurcze troszke sie martwie bo mala ma juz pnad miesiac a pepek jeszcze jej nie odpadl.Dobrze ze nic sie zlego z nim nie dzieje,denerwuje mnie ze ciagle sie trzyma choc robir go przy kazdej zmianie pieluszki.No i cos mi sie zdaje ze jednak nie obejdzie sie bez wizyty chirurga :-(
Co do spania to w nocy mala spi ladnie budzi sie dwa razy na karmienie,za to w dzien jest gorzej bo jak wstaniemy np.o 10 to ona nie spi do 14 ,pozniej tylko przysypia po 30 min.,ewentualnie dojada i zasypia mocno okolo 17 i spi do 20-21 a pozniej walcze z nia do 1 w nocy bo nie moze zasnac a czasami do tego jeszcze dojdzie nam kolka to juz wogole jest masakra.
Najpierw gratuluje malej ciezarowce i kasi,ze maja juz dzieciaczki przy sobie
Skladam spoznione zyczenia swiateczne i chyba od razu noworoczne co by mi znow komp nie nawalil tak jak przed swietami :-)
Kurcze troszke sie martwie bo mala ma juz pnad miesiac a pepek jeszcze jej nie odpadl.Dobrze ze nic sie zlego z nim nie dzieje,denerwuje mnie ze ciagle sie trzyma choc robir go przy kazdej zmianie pieluszki.No i cos mi sie zdaje ze jednak nie obejdzie sie bez wizyty chirurga :-(
Co do spania to w nocy mala spi ladnie budzi sie dwa razy na karmienie,za to w dzien jest gorzej bo jak wstaniemy np.o 10 to ona nie spi do 14 ,pozniej tylko przysypia po 30 min.,ewentualnie dojada i zasypia mocno okolo 17 i spi do 20-21 a pozniej walcze z nia do 1 w nocy bo nie moze zasnac a czasami do tego jeszcze dojdzie nam kolka to juz wogole jest masakra.
Gratulacje dla kolejnych mamusiek:):):)
Dziewczyny karmie małego tylko piersią, naszczescie nie ma kolek, zastanawiam się czy nie podać mu herbatki bo czasem wydaje mi się ze nie jest głodny tylko ma pragnienie tzn. sucho w buzi... ciepło mamy w domu, powietrze suche wiec może dlatego...
możecie mi poradzić jaką herbatke najlepiej kupić ? bo nie mam pojęcia...
Dziewczyny karmie małego tylko piersią, naszczescie nie ma kolek, zastanawiam się czy nie podać mu herbatki bo czasem wydaje mi się ze nie jest głodny tylko ma pragnienie tzn. sucho w buzi... ciepło mamy w domu, powietrze suche wiec może dlatego...
możecie mi poradzić jaką herbatke najlepiej kupić ? bo nie mam pojęcia...
na poczatek witam Was w nowym watku..
stary ładnie zakończony wiesćmi od Gosiny ;)) gratuluje bardzo serdecznie!!! super ze na koniec swiat jeszcze w domku bylas ;))
ja mam kupioną tez glukoze ale dla innych celów.. moja mama podawała mi zawsze troszke glukozy na czkawke jak byłam niemowlakiem, dlatego ja spróbowałam tego sposobu na Maksiu i działa.. jak ma czkawke to tylko umaczam smoczek w proszku i daje mu do buzi, zeby possał ;) u nas cycek nie działa, bo Młody tylko sie wkurza jak przez czkawke nie moze przełykac, a czasem to nawet ulewa!
stary ładnie zakończony wiesćmi od Gosiny ;)) gratuluje bardzo serdecznie!!! super ze na koniec swiat jeszcze w domku bylas ;))
ja mam kupioną tez glukoze ale dla innych celów.. moja mama podawała mi zawsze troszke glukozy na czkawke jak byłam niemowlakiem, dlatego ja spróbowałam tego sposobu na Maksiu i działa.. jak ma czkawke to tylko umaczam smoczek w proszku i daje mu do buzi, zeby possał ;) u nas cycek nie działa, bo Młody tylko sie wkurza jak przez czkawke nie moze przełykac, a czasem to nawet ulewa!
Serdeczne gratulacje dla Kasi!!! Maleńka się urodziła jej Amelka, niecałe 3 kg, a najważniejsze, że wszystko w porządku :)
Gosina, dla Ciebie też GRATULACJE!! Trzeba będzie listę przekleić. Tylko Gosina podaj imię swojej pociechy :)
To już tylko Kiccek nam została... :))
Ja dziś prawie od rana z małą na cycku :) Nie wiem co się stało, bo do tej pory po każdym karmieniu spała mi po 3 godz, ale może rozbuja mi laktacje w ten sposób. Jakieś pół godziny temu w końcu zasnęła (akurat jak czas na kąpiel...)
A w ogóle to polecam Video Nianie - siedzę sobie teraz przy kompie a malutka w swoim pokoju ma przyczepioną kamerkę do kołyski i mogę sobie patrzeć, co tam się dzieję, czy się rusza czy otwiera oczki, itd :) Rewelacja :)
Gosina, dla Ciebie też GRATULACJE!! Trzeba będzie listę przekleić. Tylko Gosina podaj imię swojej pociechy :)
To już tylko Kiccek nam została... :))
Ja dziś prawie od rana z małą na cycku :) Nie wiem co się stało, bo do tej pory po każdym karmieniu spała mi po 3 godz, ale może rozbuja mi laktacje w ten sposób. Jakieś pół godziny temu w końcu zasnęła (akurat jak czas na kąpiel...)
A w ogóle to polecam Video Nianie - siedzę sobie teraz przy kompie a malutka w swoim pokoju ma przyczepioną kamerkę do kołyski i mogę sobie patrzeć, co tam się dzieję, czy się rusza czy otwiera oczki, itd :) Rewelacja :)
Paula, ja bym nie jadła sliwek w czekoladzie, nie dosc ze czekolada uczulająca to jeszcze sliwki (pestkowce powoduja bóle brzuszka i kolki) na dodatek suszone (te sklepowe są suszone chemicznie), generalnie jak sie karmi piersia to powinno sie unikac suszonych owoców, a pestkowców wszelkich szczególnie.. sliwki, wisnie, morele, brzoskwinie, avocado....
natomiast piwo Karmi na karmienie super (jak sama nazwa wskazuje KARMI, hehehe)
suszki były dobre w ciąży, ale teraz..?? ja nie próbuje.. chyba ze jabłka suszone w domu ;))
na trawienie pijcie duzo kompotów z jabłek, ja sobie gotuje co 2 dzien..
natomiast piwo Karmi na karmienie super (jak sama nazwa wskazuje KARMI, hehehe)
suszki były dobre w ciąży, ale teraz..?? ja nie próbuje.. chyba ze jabłka suszone w domu ;))
na trawienie pijcie duzo kompotów z jabłek, ja sobie gotuje co 2 dzien..