Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.44 :-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

"DWUPAKI":

Grudzień 2009:

15.12: Gosina7
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
28.12: Kasia31 - dziewczynka AMELKA

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp.29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp.14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp.11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Zaspa ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp.24.12
medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp.5.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g,55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Mała ciężarówka 25.12- MAJA-4.025,55cm,szpital Kliniczna->ptp.22.12

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
18.11: madziara2111 – dziewczynka
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
21.12: Ivi
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasiu, mi szwow nie sciagali, bo mam rozpuszczalne wszedzie, ale dosc szerokie to ciecie u mnie jest 20cm i dosc wysoko, z 3cm wyzej od lini bikini...
a i mam pytanie ja teraz to ciecie mam cale osiniaczone, tzn. boli i wychodza siniaki, do tego mam pelno rozstepow wokol pepka, ktore powstaly mi po cesarce, linia brazowa na brzuchu nadal jest...i brzuch obwisly rowniez, ale czekam jeszcze te 3 tygodnie i juz brzuszki zaczynam robic...
Zakładam nowy wątek bo ten długi już :)

link:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-MAMUSIE-2009-CZ-45-t140657,1,16.html
my dzis do restauracji poszlism i bylo ok, mala cala podroz przespala hihi.
moja jak miala tydzien to tez duzo spala i musialam wybudzac ja na karmienie,tutaj w Uk to samo mi powiedzieli, co Salambo napisala, ze dluzej niz 4h szczegolnie jak dzidzia mala to nie pozwalac sa i karmic 3ba. u nas byl problem z waga wlasnie plus zoltaczka, ktora zniknela po ok.2 tgodniach.
nas w dzien mama je co 3-4h, a w nocy spi i zasypia ok.polnocy i spi do 5 rano, pozniej jedzonko i sen do 9 rano...
Salambo, ja żyję nadzieję, że córka będzie jak mój syn. On spał i jadł od urodzenia był grzeczny i w sumie nigdy nie dał nam popalić ( pomijając teraz jako 10cio latek ) ;)
Może Amelka po braciszku będzie grzeczna :)

Dziewczyny czy zdjęcie szwów po cc boli ??
Jesli moge prosci to tez przeslijcie i te kolysanki,moze wtedy moja malutka bedzie szybciej usypiala na noc bo na razie to mamy nie zly koncert. ( agusiakoch@op.pl)

Mala ciezarowko,jak moja mala tak strasznie plakala i myslalm ze ma kolki to robilam jej cieple oklady z pieluszki tetrowej.Maz co chwile prasowal a ja mala tulikam do siebie tak aby jej brzuszek byl blisko mnie i to ja uspakajalo i zasypiala.Dodatkowo ja pije herbtke koperkowa 3 razy dziennie ,bo malej nie smakuje i jak na razie odpukujac od dluzszego czasu mamy spokoj.

Co do ciemnej lini pod pepekime to niestety tez nadal ja mam i nie moge sie doczekac kiedy zniknie.
Do wagi sprzed ciazy brakuje mi jeszcze 6 kg,ktorych nie moge sie pozbyc.Najgorszy jest jednak ten brzuch ktory mi jeszcze zostal ,te kilka rozstepow no i niestety spodnie bo jak na razie to w zadne nie wchodze,tak mi dupsko uroslo,tzn.nie moge sie zapiac

Do gonekologa tez sie wybieram ale czekam az mi tam przestanie leciec,bo jak na razie caly czas mam jakas wydzieli choc bedzie to juz 6 tygodni po porodzie.Mi niestety tez sie wydaje,ze jak by ta moja cipula byla teraz wieksza i jakas taka poszarpana choc tez cwice te miesnie kegla.Mam nadzieje ,ze juz nie dlugo wszystko sie unormuje i bedzie tak jak przed ciaza.

Milego wieczorku zycze wszystkim mamusiom i ich pociechom

Ah bym zapomniala gratulaje dla ciebie Kiccek bo jeszcze nie skladalam :-)
to ja też poproszę kołysanki :)

Kasia nie chcę Cię straszyć, ale później tak różowo nie będzie, moja rada - wyśpij się na zapas, naprawdę przyda się :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
my dajemy teraz po 70-80 bebiko a przed tym czasem mój ,dzisiaj mi sie udało 20 ml sciagnac..wiec zjadła to i 50 ml bebiko.je co 2-3 godziny.

napiszcie po ile wy dawalyscie takim tygodniowym maluchom
Czy ja też mogę prosić o kołysanki
kw30@wp.pl
Dziewczyny dzięki za rady. Lewa pierś jest już super, z prawą walczę, ale chyba też jest lepiej. Mąż kupił dzis nakładki silikonowe, może się sprawdzą na tej prawej piersi...

Dziewczyny chcialam się pochwalić, że mam w domu aniołka. Amelka śpi i je... Przespała całą noc z budzeniem sie na papu i dalej sen. Dziś cały dzień też śpi budząc się tylko co 3 h na jedzonko, aby tak dalej bo, aż za pieknie ;)
Natalka, bardzo dziękuję za kołysanki!!! są piekne i mały z zaciekawieniem słuchał;)
Jaka przyjemna muzyczka :)
dziewczyny nam pediatra powiedziała, że koniecznie wybudzać jeżeli malec śpi dłużej niż 4 h, a to dlatego że później przez cały dzień brakuje mu tej dawki mleczka, powoduje to że dziecko jest niespokojne i ciągle by wisiało na cycu a i tak nie odrobi straty,
obserwowaliśmy Emilę i tak faktycznie jest, jak śpi całą noc to później cały dzień by tylko jadła, a jak ją wybudzę to później ładnie je co 3 h
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
hejka w sobote ;))
dziś już bylismy w parku nadmorskim na spacerku, ale pustki, mało ludzi spacerowało, za to kilki starszych panó biegających widziałam, fajny widok, straszego dziadka ubranego w kolorowy dresik sprzed 20lat i czapkę z pomponem.. ale fajnie że dba o zdrowie ;))) tez bym tak chciała w jego wieku..

Paula, wysłałam kołysanki.. mam jeszcze muzykę poważną dla bobasów, jakby co to tez wyślę, tylko dajcie znać z Lidką czy dobrze dostałyście tamte pliki..
a jak któraś ma ciekawą muzę dla dziecka to tez proszę o maila (adres w moim profilu jest)

dziś z Młodym spaliśmy od północy do 11 z dwoma przerwami na jedzonko i przewijanko... tak długo jeszcze nie spaiśmy od porodu ;)) super ;))) (tylko dlatego że spał dosłownie we mnie wtulony ciepło pod kołderką.. czasem mam wyrzuty sum. czy nie ma za miękko do spania w naszym łózku, ale z drugiej strony jak tak słodko śpi to aż żal mi go wynosić..)
Natalia mój mail paulina-trebska@wp.pl dzięki! :)
Kamila1869 ja karmie tylko piersia i karmie co 3godz. zreszta mała sama sie budzi na jedzenie!!! a jak sie zdarzy ze spi dluzej max 4godz to ja wybudzam na jedzonko sama!!!

Kasia31 mnie tez strasznie bolały sutki az strupki miałam ale tak jak Natalia juz pisała wlasnym mlesiem smarowałam i mascia!!! Po 2dniach meki przeszło i juz jest ok. Mam taki nakladki ale uzyłam tylko raz!!!

i tez zaczełam puszczac małej kolysanki w nocy duzo lepiej na nia działaj niz w dzien!!! Tyle ze ze ja mam jakies inne kołyski niz Natalia puszczałam małej juz jak była w brzuszku!!!

image
Kamila1869 - u mnie z tym karmieniem jest tak, że mała w nocy przesypia nam po 4-5 godzin i wtedy mam strasznie twarde piersi, więc robię ciepłe okłady, trochę odciągam i wtedy karmię (inaczej pierś jest za twarda i mała się denerwuje, bo nie może jej chwycić), ale w dzień śpi dużo mniej (max. 3 godz na jeden raz, ale czasami tylko raz dziennie), ale z kolei dużo wtedy je, mimo, że czasem przysypia przy cycu. W ciągu dnia karmię ją ile tylko chce i chyba to powoduje, że produkcja mleka jest ok :)

Póki co ciesze się, że nie jest na odwrót (tzn, że jest bardziej aktywna w dzień niż w nocy), ale jestem zdziwiona, że takie małe bobo, a już tak mało śpi w dzień :)) Czasami potrafi nawet godzinkę leżeć w kołysce i patrzeć dookoła bez stękania czy płaczu :)) Trzymam kciuki, żeby zawsze była taka grzeczna..

Ale zastanawiam się czym można zabawiać takie maleństwo.. Na matę chyba za wcześnie... Może bujaczek? Od kiedy można ich używać? We wszystkich poradnikach mówią o rozwoju psycho-fizycznym, ale nie wiem co dotyczy takiego małego dziecka, które ledwo jeszcze widzi.. Jak na razie rozmawiamy z nią, śpiewamy, itp, ale co można jeszcze innego robić, jak dziecko najedzone, przebrane a spać nie chce?? :-))))
Natalia dzięki za rade :)
jak ja szłam na wizyte, to powiedziałąm w rejestracji ze mam zdrowego 2 tygodniowego noworodka.. i pani od razu mnie zaprowadziła do innej poczekalni i tam tez był gabinet dla zdrowych dzieci, gdzie przyszła pani pediatra.. zapytaj w swojej przychodni czy jest osobne wejscie..
Salambo, fajnby ten poradnik, niektóre rzeczy ciekawie pokazane, jak bede miała czas to poczytam..

Lidia, jestem w trakcie wysyłania Ci jednej płyty, ale dużo zajmują, więc nie wiem czy dobrze sie wyśle..

tymczasem żegnam was na dziś.. pora na przewijanie, karmienie i spac!! dziś był miły dzień, więc niech i noc bedzie miła, pa!
mamuski czy jak sie idzie z takim kilkudniowym noworodkiem do pediatry to jest opcja zeby wejsc bez kolejki czy cos????niby jest na godzine ale wiadomo ze zawsze sie czeka
o matko, ile ja napisałam!!!! ;)) heheh, bo tak bym chciała z każdą o czymś pogadać.. już taka ze mnie gaduła czasem ;))

co do starszaków.. moja bratowa jest teraz w połowie ciąży, a mają z moim bratem już 3,5 roczną córeczke.. ona jak narazie cały czas opowiada o swojej siostrzyczce w brzuszku, całuje brzuszek bratowej.. wymysliła imię dla siostrzyczki i wogóle to nie może sie doczekać (do początku maja!! to bardzo długo dla dziecka..) więc tez jest juz przyzwyczajana, ale jak mój brat np. nie pozwala jej dłużej oglądac bajek to ona czasem zaczyna płakać i mówi że oni juz teraz tylko o Lence myślą.. taki mały szantażyk ;)) więc domyslam się co Wy teraz macie ze swoimi zazdrośnikami, dzieci te swoje rozumki mają..

ale do mojego Maksia na Wigilii cały czas sie przytulała, głaskała, całowała a nawet kazała sie w kolejkę ustawiać jak ktos chciał popatrzec na Maksia, hehehe, nawet mi kazała w kolejce stać jak chciałam go wziąć na rączki, hihi ;)) taka z niej starsza kuzyneczka ;) (moja ukochana chrześniaczka)..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry