Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 61***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To może mi, Risice i Majaki się poszczęści tym razem :)
Nówka sztuka :

***LISTOPAD***

2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1)Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie męczy ten stan, nie chcę się tak zachowywać bo później mnie głowa boli, wczoraj ryczałam z byle gów...przez 2 h, efekt opuchnięte dzis oczy, mega ból głowy, ogólnie porażka... kurcze ale narzekam
juz wspominala o tym jakis czas temu...-od miesiaca mam cos takiego ze rozplakac sie na zawolanie to dla mnie zaden problem hehe.tak wiec to chyba normalne:)
hej Mamusie.
Powiedzcie mi czy tylko ja jestem taka płaczliwa czy to taki już urok ciąży, normalnie popłakałam się dziś jak M wychodził do pracy, jakoś smutno mi się zrobiło, to tylko przykład rycze prawie na zawołanie. Ktoś coś powie ja źle zinterpretuje i w ryk, normalnie nie wiem co się dzieje, chyba jakas depresja mnie dopadła...
Mam zamiar wyjść do fryziera, może trochę odereguje bo na serio jestem niedowytrzymania:(

Ania czekamy na wieści
hej:)) ale dziś psia pogoda:/ ja sie pogodzilam ze do srody to zapewne nie urodze:(( a od dzis nie odbieram telefonow bo mnie wszyscy mega wkurzaja:/ wczoraj w totka 3 ustrzelilam:D akurat mi sie kasa co na kupon wydałam zwroci :p
Justi ty się zachwycasz murzynkiem, a ja jak przeczytałam o twoich śledziach to prawie mi w brzuchu zaburczało... muszę o tym pomyśleć, dawno nie jadlam śledzikow.
Idę robić obiad bo dzis coś od rana ciagle głodna chodzę, taki dzień.
Majaki dzieki, zaraz zabieram sie za nauke:)

murzynek..mniaaaaam:D Ja wlasnie umylam podłogi i ledwo dycham...
Ach niedlugo obiadek-dzis sledziki w smietanie:D
Upiekłam murzynka bo dziś koleżanki z pracy wpadają na ploteczki, ah dowiem się co słychać. Tak człowiek zamknięty w domu siedziedzi to ciekawy każdej wiadomości:)

_m_g wysłałam Ci info na nk
w gimpie na pewno jest taka opcja, tyle, z nie powiem Ci gdzie bo nie ma tego programu, zobacz do pomocy w programie, na pewno znajdziesz
wlasnie nie mam tu na kompie photoshopa tylko gimp'a i szukam w opcjach i lipa, nie widze nic, a chcialabym od razu kadrowac do danego rozmiaru np 10x15 tak zeby pozniej jak wysle przez interenet fotki wyszly takie jak wykadrowalam a nie obciete
to kwestia wiekszej ilosci fotek...i tak w ogole na przyszlosc, dzieki za pomoc

w każdym razie mam nadzieje, ze zima to tylko na święta do nas zawita i dla dzieci na ferie, bo nie przepadam za mrozem, zimnem i pluchą, pożyjemy zobaczymy
no ja tez im z reguly nie wierze.w kwietniu straszyli nas latem typu tropiki hehe a co bylo? tego nie mozna bylo nazwac nawet normalnym latem:] no nic...pozyjemy zobaczymy jak zawsze:)
justi pod koniec sierpnia mówili, ze wrzesień ma być ładny i słoneczny, też się nie sprawdziło, ja im tam nie wierzę, przez nich plenery sierpniowe i wrześniowe robiłam pod koniec września i w październiku a brzuch podtrzymywał mi aparaty ;-)
_m_g kadrować najlepiej w photoshopie, ale ostatecznie jakikolwiek program który ma taką funkcję może się nadać, jeśli to kwestia kilku zdjęc to moge Ci wykadrować, tylko podeślij na maila

co do nivea - jeśli używacie płynu do kąpieli z oliwką to oliwka po kąpieli nie jest już konieczna i wtedy można maluszka posmarować balsamem/kemem, tylko trzeba pamiętać, ze płyn z oliwką Nivea używamy od 1 m-ca życia

jeśli do kąpieli nie używamy oliwki ani płynu z oliwką to wtedy po kąpieli możemy posmarować oliwką (na lekko wilgotne ciałko - wtedy więcej wilgoci zatrzymuje w skórze) albo smarujemy balsamem/kremem

jeszcze taka ciekawostka - a propos "kremu na każdą pogodę" najlepiej posmarować maluszkowi buźkę i rączki przynajmniej 15 minut przed wyjściem na spacer, aby dobrze się wchłonął i zaczął działać :-)
i ja witam.Dzis dzien w domku,nigdzie nie wyłaże,bo do od poniedzialku ciagle gdzies biegalam ,wiec dzis odpoczynek sie nelzy.Zreszta,po poludniu na weekendzik dowiozą bratanka-ech jak ja uwielbiam tego szkraba:)))
Pychota-coś tam wspomnialas o dżemie jagodowym.Ja wczoraj zakupilam dwa sloiczki z czarnej porzeczki i jednego sloiczka juz nie ma :P Ostatnio też pożeram wszystko co slodkie:D Chyba nadrabiam zaległości pierwszych 6 miesiecy kiedy nie moglam patrzec na slodkie.
Apropo-slyszałyście jak nas strasza w pogodzie ze za 2 tyg ma byc zima i pierwszy śnieg....? Bleee....liczylam na to ze zima przyjdzie w styczniu najwczesniej...:]
Majaki, znasz moze jakis program do kadrowania zdjec? bo ja zawsze kadrowalam zdjecia na stronie empiku a teraz mi ta usluga nie dziala...

skonczylam 38tc...chyba juz cos sie powinno dziac u mnie a tu nic:)))

Na Zaspie. Mam nadzieję, że jak już troszkę ochłonie, napisze mi, jak wrażenia :)
Finka no to pogratuluj kolezance:) gdzie ona w konc rodzila? na Zaspie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry