Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 61***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To może mi, Risice i Majaki się poszczęści tym razem :)
Nówka sztuka :

***LISTOPAD***

2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1)Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj, justynę zgubilam po drodze...psieplasiam ;/
Ale mi sie przez Was czekolady Wedla zachciało...jaaaaaaaa
no nie wierzę,Wedel z nadzieniem truskawkowym..mniam:)))właśnie o tej myślę.:DDDD
:)

Melduję, że karkówka zeżarta (dosłownie prawie). Teraz śmigamy do akpolu na ostatnie, mam nadzieję, zakupy.
rety,czlowiek wyjdzie na kilka godzin a tu tyle macie naprodukowane:D Bylam u kumpelki.Jej synus sliiiczny,1,5 tyg po porodzie i wazy juz 4 kg. Poród ciezki miala faktycznie.ale co najlepsze.....-podczas porodu polożna pstrykala jej fotki:P Miala pstrykac dopiero jak maly wyjdzie na świat a ona uwiecznila doslownie cały poród.Reeety.....jakie fotki!doslownie wszystko bylo widać...Chyba niepotrzebnie je oglądałam;) Fajne to wejherowo-specjalnie zawołali drugą położną do pstrykania fotek:) A sala porodowa pierwsza klasa w tym wejherowie.naprawdę ładna i przytulna.
JENY A JA MIMO TEGO ŻE LEŻĘ CZUJĘ CAŁY CZAS BRZUCH TWARDY, NA RAZIE BEZ SKURCZY, oby dotrwać do 38 t.c:(
Justi ja to chyba bym nie chciała miec uwiecznionego całego porodu, co innego pierwsze chwile malucha na świecie. mam nadzieję że mój M stanie na wysokości zadania i z wrażenia nie zapomni o fotkach.
Na obiad teść przygotował kotleciki mielone, pycha:)
kolezanka tez nie chciala.po prostu położna źle ją zrozumiala i zamiast uwieczniać maluszka po porodzie to pstrykala w trakcie,a kolezanka w tym calym bólu nawet nie zawróciła na to uwagi.
No więc podeszłąm do Olszewskiej,miałam jakieś papiery donieść a wylądowałąm na fotelu.Rozwarcia brak,szyjka twarda,na razie nic się nie dzieje,ale powiedziałą,że może powoli się zaczyna,przy okazji zbadałą przepływy u małej,jets już bardzo nisko.Wszystko ok.Pokazałam jej wyniki ,ft4 wyszło za małe przepisała Erutrox czy jakoś tak..pani w aptece kazałą mi się skonsultować z endokrynologiem zanim zaczne brać..zgupiałam totalnie..nie miałam problemów z tarczycą moja mam ma niedoczynność a tu nagle coś takiego wyszło...
czekolada pożarta
Euthyrox biore od połowy ciązy, dawka 100, bo wyszła mi duza niedoczynnosc tarczycy. Bociany, nic sie nie martw, to ma co druga kobietka w ciąży. Mysle, ze skoro ginekolo Ci tak przepisala, to wie, co robi. To nie są grozne leki, tylko pomogą,
Uspokoiłaś mnie Alis,mama jeszcze będzie do swoejgo endokrynologa dzwonić.AA mała waży 3200 czyli 300 gram przybrała od ostaniej wizyty:)
Ciekawe jak Risika,może zaczęło si.ę coś dziać...ale cisza u nas
u mnie też cisza,zobaczmy co w nocy będzie.
u mnie to juz w ogole sie czuje, jakbym nie miala rodzic ;) Skakac i biegac moge, skurczy zero, brzuchn ie opadl, czopa nie ma... no w takim tempie to urodze na Święta ;)
Alis nie znasz dnia ani godziny;)czasami brzuch nie opada zero objawów i nagle..
sąsiadka mnie dziś zachaczyła,powiedziała,że brzuchol jeszcze niżej,coś czuje ,że to był fałszywy alarm nocny.
czop nie musi odejsc.dzis kolezanka mi opowiadala,ze czop to jej w polowie wyciagnęła ginka(oczywiscie nie specjalnie tylko naruszyla wnetrze no i wyszedl) jak byla po 14 dniach po terminie na kontroli.
Hej, kobietki. Padam po wyprawie do akpolu i wizycie w aptece :/ Ale mam już chyba wszystko i mogę się pakować :P

Właśnie, teraz coś Risiki nie widać...
kontaktowalam sie z Risiką, u niej też cisza niestety ;/
u mnie tez sie nic nie dzieje, tylko jakos nie chce mi sie nic robic, maz wrocil z pracy i wzial sie za przeprowadzenie kabla tak zebym mogla ogladac TV w sypialni...dobry z niego czlowiek, w duzym pokoju juz wymiekam...normalnie na tej kanapie dmuchanej ledwo siedze...a jeszcze caly czas spuszcza sie powietrze i laduje prawie na podlodze a pozniej wstac nie moge:D...jakos nie widze zebysmy cos znalezli przed porodem...jakos wybredni jestemy, a kanap full w kazdym sklepie:P

hehe a ja dzis torbe przytaszczyłam i tez mam zamiar sie spakowac najpozniej do przyszlego tygodnia.tak jak pisze bociany-nie znamy dnia ani godziny;)
No wlasnie...Risika milczy...Czyżby Paula punktualna...sie miala okazac:)
aaaa..czyli jednak nic.....Ech..
Cześć mamusie.Ciekawe czy coś się dzieje u Risiki i Majaki??Ania się wczoraj pytałą jak tam nasze listopadówki,pozdrawia Was ,szczęsliwa razem z Jaśkiem czują się dobrze:)))
U mnie cisza jak makiem zasiał,w nocy jak zabita spałam ,nawet do wc chyba 2 razy tylko wstałam..nic nie boli,mała szaleje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry