Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 67***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

7) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) Kasia26 ----------------- > 19 listopad, chłopiec, Michał
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) goralka------------------- > 29 listopad, chłopiec, Karolek

***GRUDZIEŃ***

16) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
17) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
18) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
19) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
20) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
21) megus ------------------- > 16 grudzień
22) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
23) agata84------------------ > 24 grudzień
24) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) Majaki - Konstanty :), 3210 g i 53 cm, ur. 9 listopada
3) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
4) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
5) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
6) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w jakich proporcjach rozciencza sie tantum rosa? wiecie moze?

Majaki piekny! fajnie ze udalo Ci sie pstryknac fotke jak ziewa:) a ta druga fotka cudna! piekne ma oczeta:)

e tam młoda, latka lecą :-) teraz cyca podstawiamy maluszkom, a za chwilę będziemy na wywiadówki do szkoły biegać :-)
a to mój skarbek, zdjęcie sprzed kilku minut ;-)

image
image
image
Aniu - Jasiek coraz śliczniejszy.
Evilek jesli chodzi zaspę, to na oddział poporodowy nie może nikt wejść, jest specjalna sala do odwiedzin, do której wychodzisz ty z maluszkiem. To ma pewnie plusy i minusy, musisz sie zebrać i zatargać z wózeczkiem i maluchem ale z drugiej strony właśnie jak lezysz z cyckami lub karmisz żaden obcy facet lub stado rodzinne nie plącze ci się koło łóżka. Ja myslę, że to jest bardzo dobre rozwiązanie.
justi dobrze wiedzieć ze to normalne, ale uciążliwe.
Gofry mniam mniam, mi mąż kupił rano lody więc niedługo zacznę je palaszować
evilku-ojjjjj tak miedzy nogami to mnie boli juz od dobrego 1,5miesiaca..doslownie jakby mi ktos tam porządnie przywalił....:]takie obolałe jest....Mówilam o tym gince bo na poczatku mnie to zdziwiło,ale powiedziala ze to normalne.
Majaki-to Ty młooooda jeszcze jesteś hihi;)-chodzi mi o lata szkoły:D
A ja wlasnie piekę gofryyy.....mniam mniam:D
rybka ja tymi podwyzszonymi wynikami przestalam sie przejmowac, pamietasz robilam powtorke po jakims czasie 75g glukozy i te wyniki wyszly bardzo dobre...wiec odpuscilam, pozniej jeszcze badalam sie glukometrem (tak tylko dla siebie) i wyniki tez byly ok, wiec teraz juz nie mierze...ale w karcie ciazy mam wpisane ze glukoza 50g wyszla za duza....masz racje, zglosze to lekarzom

witam:) Ania cudny Jasiek!! jak czytam wasze wypowiedzi co się dzieje po porodzie to włos mi się jeży. Ciekawe czy na Zaspie też można włazić do sali dla położnic, przeciez to krępujące. A co niektórzy jak wspomniała Ania to zero taktu mają.
czy Was też boli jakby miednica, tak w kroku przy chodzeniu, bo ja normalnie nóg podnosić nie mogę, szuram po dywanie bo tak boli.
mq a jak Twoja cukrzyca. Pamietaj aby powiedzieć o tym,ze miałaś cukrzycę na diecie, bo dziecku trzeba pobrać glukozę po porodzie. Pediatrzy też standardowo zlecają dzieciaczką takich mam usg brzuszka i głowy.
nie płaciłam. Po prostu taka sala była wolna. Zależya jak się trafi, jak mnie kłądli, to mieli dosyć duże obłozenie, ale w wekend powypisywali troszkę. Potem znowu się po woli zapełniało,bo przenosili pacjentki z sali pooperacyjnej. Moja koleżanka rodziła 10dni po mnie i też leżała na sali 2 osobowej. zZwsze możesz zapytać o małą salę, przecież kto pyta nie błądzi:))
to widze ze bociany super sobie radzi:)
a od czego zalezy do jakiej sali Cie zakwalifikuja? rybka dostala2-os a anti Ciebie wpakowali w 4 -os?
Rybkagd placilas za ta sale 2-os?

Właśnie, obecnosc meża, i ta dyskrecja..czego brak na tradycyjnej sali:(

Bociany ma sie dobrze, mało spi, ale Natka ciągnie cycka;)
Ania śliczny Wasz Jaś:))
Oj Ania, to Ci się sala trafiła. Ja leżałam na sali 2 osobowej na końcu takiego korytarzyka przy kuchence. Przynajmniej spokój był, bo okna od podwórka i ne było słychać pociągów. Personel też nie zaglądał, tylko rano i wieczorem jak zmiana nowa przyszła, ale mi to nie przeszkadzało. Cześciej wpadały dziewczyny z noworodków, bo Jaś miał glukozę badaną 4 razy dziennie.
Mój synek właśnie słodko śpi w otwartym oknie wystawiony w gondoli:) Gdyby nie to moje 4 piętro, to też bym chętnie z nim wyszła na spacerek. Boję się jeszcze dźwigać wózka, aby sobie czegoś nie naderwać, aby mi później macica na starość nie wypadła.
no dobra dziewczyny chyba mnie przekonalyscie...teraz tylko pytanie czy bedzie wolna ta sala 1-os:))) moj co prawda od rana nie bedzie mogl bo bedzie w pracy ale pewnie rodzice sie zjada:D
a wlasnie jeszcze jedno mam pytranie- dostalyscie tak od reki zwolnienie lek. na opieke nad zona po porodzie (dla meza)...podobno cos takiego mozna dostac ze szpitala ale nie wszystkie szpitale chca takie zwolnienie wystawic (zwolnienie na 2 tyg z pracy)

mg nie zastanawiaj się, bierz 1-osobową, nauczyć może i mozna, ale pamiętaj, ze to też często świeżo upieczone mamy, które wiedzą mniej więcej tyle co Ty, a jak poprosisz położną to pokaże Ci jak ubrać, jak przewinąć, jak przystawić do piersi, jak nie wiedziałam czegoś albo nie byłam pewna to pytałam
poza tym przyjemnie jest wziąć prysznic dłuższy niż 5-cio minutowy żeby się trochę zrelaksować i jednocześnie wiedzieć, ze malec jest w rękach Taty ;-)
w Wejherowie za rodzinny płaci się 250 zł a za salę 1-osobową 350 zł (maksymalnie 5 dni obejmuje ta opłata) i polecam wszystkim takie sale, Artur miał w niej drugie łóżko dla siebie i mógł być ze mną i synkiem 24h, obecność kogoś bliskiego po porodzie jest nieoceniona, z racji tego, ze bardzo byłam "porwana" po porodzie i mocno poszyta ciężko mi było nawet przekręcić się na łóżku, a co dopiero z niego wstać, wołać za każdym razem położną... przecież nie byłam jedyną pacjentką...
ciekawa jestem jak tam u bociany- anti masz jakies wiesci?

no wlasnie tak to jest, jak cos odpyskujesz to pozniej Ci nie pomoga, maz wlasnie mnie namawia na sale 1 -os, ja na poczatku chcialam ale po rozmowie z kolezanka jakos mi przeszlo bo kolezanka mowi ze duzo mozna sie nauczyc od dziewczyn....juz sama nie wiem, moze dla swietego spokoju wezme ta 1-os bo maz bardzo chce ze mna byc...w dzien bedzie pracowal ale wiczorami chce z nami siedziec wiec samej byloby mi glupio ze wzgledu na wspoltowarzyszki- nie chcialabym aby sie stresowaly...

słodki Jasiu ;-)

justi ja w latach 1997-2002
A i jedna połozna-babszty paskudny- do mnie i do takiej dziewczyny obok- Panie, ubierzcie staniki, nie widzicie ze goscie przyszli do pan obok??
A ja na to- A co ja w muzeum czy na wystawie cycków jestem? Kto ma się wstydzic, czy krepowac, i powinien wyjść? Ja z dzieckiem, czy ci zainetresowani panowie??-ucichła i nadąsana wyszła, co skutkowało tym, że przez cały dzień nawet nie zajrzała do Jaśka:( Blerwa!!!!!!!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry