Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 67***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

7) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) Kasia26 ----------------- > 19 listopad, chłopiec, Michał
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) goralka------------------- > 29 listopad, chłopiec, Karolek

***GRUDZIEŃ***

16) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
17) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
18) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
19) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
20) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
21) megus ------------------- > 16 grudzień
22) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
23) agata84------------------ > 24 grudzień
24) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****
1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) Majaki - Konstanty :), 3210 g i 53 cm, ur. 9 listopada
3) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
4) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
5) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
6) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie płaciłam. Po prostu taka sala była wolna. Zależya jak się trafi, jak mnie kłądli, to mieli dosyć duże obłozenie, ale w wekend powypisywali troszkę. Potem znowu się po woli zapełniało,bo przenosili pacjentki z sali pooperacyjnej. Moja koleżanka rodziła 10dni po mnie i też leżała na sali 2 osobowej. zZwsze możesz zapytać o małą salę, przecież kto pyta nie błądzi:))
mq a jak Twoja cukrzyca. Pamietaj aby powiedzieć o tym,ze miałaś cukrzycę na diecie, bo dziecku trzeba pobrać glukozę po porodzie. Pediatrzy też standardowo zlecają dzieciaczką takich mam usg brzuszka i głowy.
witam:) Ania cudny Jasiek!! jak czytam wasze wypowiedzi co się dzieje po porodzie to włos mi się jeży. Ciekawe czy na Zaspie też można włazić do sali dla położnic, przeciez to krępujące. A co niektórzy jak wspomniała Ania to zero taktu mają.
czy Was też boli jakby miednica, tak w kroku przy chodzeniu, bo ja normalnie nóg podnosić nie mogę, szuram po dywanie bo tak boli.
rybka ja tymi podwyzszonymi wynikami przestalam sie przejmowac, pamietasz robilam powtorke po jakims czasie 75g glukozy i te wyniki wyszly bardzo dobre...wiec odpuscilam, pozniej jeszcze badalam sie glukometrem (tak tylko dla siebie) i wyniki tez byly ok, wiec teraz juz nie mierze...ale w karcie ciazy mam wpisane ze glukoza 50g wyszla za duza....masz racje, zglosze to lekarzom

evilku-ojjjjj tak miedzy nogami to mnie boli juz od dobrego 1,5miesiaca..doslownie jakby mi ktos tam porządnie przywalił....:]takie obolałe jest....Mówilam o tym gince bo na poczatku mnie to zdziwiło,ale powiedziala ze to normalne.
Majaki-to Ty młooooda jeszcze jesteś hihi;)-chodzi mi o lata szkoły:D
A ja wlasnie piekę gofryyy.....mniam mniam:D
justi dobrze wiedzieć ze to normalne, ale uciążliwe.
Gofry mniam mniam, mi mąż kupił rano lody więc niedługo zacznę je palaszować
Aniu - Jasiek coraz śliczniejszy.
Evilek jesli chodzi zaspę, to na oddział poporodowy nie może nikt wejść, jest specjalna sala do odwiedzin, do której wychodzisz ty z maluszkiem. To ma pewnie plusy i minusy, musisz sie zebrać i zatargać z wózeczkiem i maluchem ale z drugiej strony właśnie jak lezysz z cyckami lub karmisz żaden obcy facet lub stado rodzinne nie plącze ci się koło łóżka. Ja myslę, że to jest bardzo dobre rozwiązanie.
e tam młoda, latka lecą :-) teraz cyca podstawiamy maluszkom, a za chwilę będziemy na wywiadówki do szkoły biegać :-)
a to mój skarbek, zdjęcie sprzed kilku minut ;-)

image
image
image
Majaki piekny! fajnie ze udalo Ci sie pstryknac fotke jak ziewa:) a ta druga fotka cudna! piekne ma oczeta:)

w jakich proporcjach rozciencza sie tantum rosa? wiecie moze?

jeny jakie piękne te wasze dzieciątka, żadnych plamek nie mają od porodu, buziaczki po prostu śliczne!!
Amelka masz racje troche to kłopotliwe targanie malucha, ale za to spokój i komfort na sali, można chociaż trochę odetchnąć, mi się bardziej podoba taki system niż na Klinicznej.
mg nie mam pojęcia o tantum rosa
m_g-jedna saszetka na 1 litr wody-tak mi w aptece powiedziano.
MAJAKI-synuś taki śliczny,ze jak dziewuszka wygląda;-)))
yyyyyyyy moze głupie pytanie zadam ale co to jest to tantum rosa?? bo nie w temacie jestem ;P
tantum rosa jest bardzo przydatne po porodzie do podmywania się bo goi rany.mozna kupic w butelkach albo w saszetkach.w saszetkach bardziej sie chyba oplaca bo i tak sie to rozcieńcza z wodą i wychodzi tego sporo.
tantum rosa to proszek do sporządzania roztworu do irygacji, charakteryzuje się silnym działaniem przeciwzapalnym i przeciwbólowym i działała odkażająco. Stosuje się go do higieny osobistej w czasie połogu.
rozpakowane mamusie
mona1346-Zuzanna 2910g i 54 cm ur. 6 listopad
Dla mnie Tantum Rosa było za mocne, miałam swędzenia ipieczenia. Myłam się zwykłym mydłem szarym, po 3 dniach wszytsko przeszło:)
mona gratulacje!!!!!!!!!!

cześć:)) ja dopiero mam trosze czasu. Aniu jasiek sliczny :D Mi po porodzie powiedzialy polozne ze najlepiej szarym mydlem sie podmywa. mialam jedna saszetke tantum rosy gowno szczypalo cholernie a mydlo dziala:D ja tez bylam bardzo za sala 1 osobowa ale w koncu zapomnialam o tym i lezalam na 2 osobowej i dobrze. zawsze jaks zlam pod prysznic i zostawialam paule to wiedzialam ze ktos na nia popatrzy bo nikt ze mna nie siedzial by 24 h na dobe. a tak to bym w zyciu samego dziecka w pokoju nie zostawila:) ciekawe co u Alis i Amelki mialy dzis miec wizyte pediatry.
mona gratuluje!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry