Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 96***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

20) joanka ------------------ > 16 listopad
21) fiona2-------------------- > 21 listopad
22) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara

***GRUDZIEŃ***

23) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
24) agata84------------------ > 24 grudzień

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****

1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) mona1346 - Zuzanna :), 2910g i 54 cm, ur. 6 listopada
3) Majaki - Kostek :), 3210 g i 54 cm, ur. 9 listopada
4) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
5) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
6) JustynaArt - Łukaszek :), , 3515 g i 57 cm, ur. 13 listopada
7) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
8) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
9) Kasiek01 - Mateuszek :), 3250 g i 55 cm, ur. 23 listopada
10) Kasia26 - Michał :), 3775 g, 54 cm, ur. 24 listopada
11)Haniag83-Wojtuś:),3720 i 56 cm,ur.27 listopada
12) _m_g - Karolek :), 4250 g i 56 cm, ur. 28 listopada
13) pychota - Michałek :), 3800, 56cm, ur. 30 listopada
14) Finka - Jaś :), 3140 g i 55 cm, ur. 1 grudnia
15) góralka - Karolek :), 3840 g i 58 cm, ur. 8 grudnia
16) evilek-Kubuś :) 3950g i 59 cm, ur. 12 grudnia
17) megus-Kacperek:), 3120 g i 54 cm, ur. 12 grudnia
18) joann - Oliwka:), 3210 g i 55 cm, ur. 16 grudnia
19) amelka111 - Joasia :), 2830 g i 51 cm, ur. 23 grudnia
20) Justi30 - Sarka :)), 3220 g i 54 cm, ur. 25 grudnia
21)Gosiaczek79 -Madzia:)),3700 i 55cm,ur.31 grudnia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja maly sukces swietuję... (kanapką z indykiem bo nawet lecha bezalkoholowego w domu nie mam...;/) a mianowicie mam pierwsza samodzielną kąpiel Misia za sobą:D zakończoną pełnym sukcesem - maleństwo spi od 25 minut!!:D:D:D mam nadzieje ze nie obudzi sie za nastepne 10min...hhahhaha... u nas zawsze kapie tatus... ale dzis wybyl z kolegami z pracy wiec mamunia rządzi:D:D

..eh.. marzy mi sie taki wieczor przy winku z koleznakmi na plotach.. jak za dawnych studenckich lat...;D
hehe no wiem :d tyle ze bede miec kase teraz to na zapas kupie bo inaczej to mi sie rozejdzie i nici z niej będą :D oczopląsu od tych zabawek dostaje..i nie wiem na co sie zdecydować;/ za duzy wybor...
Risika, pchacze sa dla dzieci , ktore juz chodza:)taka Podporko-zabawka. na pewni lepsze od chodzika, ale musisz z tym czekac az mala wstanie i pojdzie:)
Nie przesadzajcie, chodziki byly, s i beda:)
Bez paniki!
Nie wsadze malego za miesiac, ale jak zacznie stawiac stabilne kroki, to zdecyduje czy nadaje sie na chodzikowanie.
dzieci od lat jezdza w takich "cudach' iz yja i chodza normalnie..
Ja mam swoje zdanie na ten temat i zaden rehabiitantt mnie nie przekona:)Moze jakas mama, ktorej cos zlego sie przydarzylo zw z chodzikami, to owszem, wyslucham:)
no ja tez chodzikowi mowie nie. ale za to wylukalam taki jeździk=pchacz z fisher prica. co o tym myslicie??http://allegro.pl/item533167713_muzyczny_chodzik_jezdzik_pchacz_fisher_price.html
co do chodzików to nam również rehabilitant fizjoterapeuta mówił żeby bron boże nie stosować, mówił że można tym wiecej szkody narobić niż pożytku, a dziecko samo swoim rytmem nauczy się chodzić jak przyjdzie czas. Oczywiście tłumaczył na czym te "szkody" polegają, ale nie będę się tu rozpisywać, każdy może poczytać literaturę i zdecydować czy narazić dziecko na późniejszą rehabilitację z powodu nabytych wad.
Yecath, zdecydowalismy sie na chodzik jak wiekszosc rodzicow i niestyety, ale moze i sa szkodliwe( zreszta jak wieszosc rzeczy dla dzieci ktore namietnie i tak kupujemy) dezcyzji nie zmienimy i chodzik bedzie jak najbardziej:)
Musialabym zrezygnowac z wielu rzeczy ktore mam dla dziecka...
hehe

Risika, Ty szalencu!Rozwalasz takasiore nalewo i prawo...:)szalona!
Evilku, dopiero teraz odczytalam Twoja wiadomosc na gg:(Sorki, ale juz odpisalam:)
Evilek od razu zapas, jest w biedronie promocja huggiesow za 32,99 z mini kocykiem:D to od razu 3 paczki kupilam... i 1 litr oilatum to tez ponad stowa ale starczy na prawie 2 miechy. i caly czas daje pauli espumissan a taka mini butelka tez 18 zetow;/ brrr starsznie leca pieniadze:-) noo ja na razie od rodzicow dostaje. bo my oboje jeszcze studiujemy i zadnego dochodu nie mamy:(( wiec wcale rozowo nie mam niestety :((
Riska skąd Ty tylekasy bierzesz na te zakupy:) ja to kurcze muszę oszczędzać niestety, a też bym tyleeee nakupiła.
Maluch po spacerze spi sobie, ja czekam na męża. Mam nazdieję że wieczorem Kubuś nie będzie dawał popisu
a co do chodzików- to są bardzo niewskazane dla maluchów... Ania1979, poczytaj sobie o chodzikach zanim dasz taki Maluszkowi.
Na studiach się nasłuchałam o wadach chodzikówo, mój mąż (fizjoterapeuta) również odradza. Lepiej nie przyspieszać procesu nauki chodzenia, niech się Maluszek sam uczy, powoli, ale w swoim tempie.
hej. a co u nas dziś tak cicho?:D
ja mialam lenia i nie pojechalam na egzamin....za to poszlam na zakupy. na pieluchy i rzeczy aptekowe pand 300 zetow wydalam...koszmar:// Paula dzis grzeczniutka wlasnie spi:D
Evilek maluchy jak widać tak czasem mają, wystarczy gorszy dień i stawiają nas na nogi swoim wrzaskiem.
My zadowolone po spacerku, Asia zasnęła po krótkim marudzeniu, ja poprasowałm i chyba też się kimnę troszkę, choć bardzo zmęczona nie jestem - dzis w nocy moje słońce budziło mnie w nocy tylko 2 razy więc się dość wyspałam
Jakiego masz slicznego smieszka:)
my staramy sie wlSNIE USNAC, pozniej na spaerek brykamy.
Maluch wczoraj dostał histerii z niczego az po meza dzwonilam i wrocil z pracy, po tym ataku zasnal na rekach zmeczony. nie wiem co to było
I my zawitalismy..ale tylko na chwil pare:(

Nocki super, jedno karmienie:)-oby tak dalej!
Wczoraj zakupki dla Jasia- mega udane, juz na 74 na wiosne i na 86 mu ciuszkow nakupowałam..nowe kolekcje są już wiosenne dla dzieciaczków!
a no i chodzik mu juz kupiłam,piekniasty- Chicco- nie mogłam sie oprzeć...bedzie stał narazie, ale jest miejsce wiec spokojnie:)
No i juz sesję zaklepałam u naszych B&W, dla synka na chrzest:)

....a tu moje serduszko z mamuleńką;)

image

Ok, lece, moze zajrze jak czas znajde...!

witam się, dziś pierwsza noc z dwoma budzeniami na jedzonko o 23 i o 3, potem zjadla o 7 i do 9 pozwoliła mi szaleć w domu - uff ja dobrze, teraz sobie leży i gadamy sobie co nam się w nocy śniło:)), za godzinkę wybywamy na spacerek
u nas taka plamka pojawila sie jak jadlam nabial, teraz unikam i zniknęła.. ale za to mamy strasznie szorstką skórę.. zawsze cos..;//
wlasnie jem owsianke na wodzie z jablkami bananem.. ;/ ja chce melka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps.a zdjęcia fajowe:D
Alis Amelka cudna :-) taka mała radosna królewna
Up spadłyśmy na drugą stronę.Alis Amelka małe cudeńko,super z tym językiem wygląda a Jasio fajny misiaczek:)
Właśnie czekam ,aż się gwiazda obudzi,wieczorkiem odpadła o 20,przebudziłą się o 2 bo smoka jej się zachciało,dostała melko i jeszcze śpi.Ale mam śmieszka,non stop się śmieje wczoraj zauważyłam,że ma beke z szeleszczących rzeczy,śmieje się na maksa,ma w leżaczku motylka z takimi właśnie skrzydełkami i go uwielbia.
Dziś mamy gości,przyjeżdża kumpela z rocznym synkiem ojj będzie się działo wcześniej spacerek do Brzeźna.Mam nadzieje,że zmneijszy się troche okres bo normalnie słaba jestem przez niego.Lece zjeść śniadanko póki łobuz śpi:)
Risika dzieki za podpowiedź, idę na szczepienie 5 lutego to pokaże to lekarzowi, mam nadzieję że to własnie to co piszesz i że to nic groxnego
Amelko Paulinka ma takie samo cos. hehe ja to sie zeschizowałam i poszlam z tym do pediatry:p to jest tki naczyniak i powinien sie sam wchłonąć. mi pediatra powiedziala ze nawet do roku... i nie jest to nic groźnego.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry