Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI CZ.15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111-chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah- synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dziekuje Paula tobie za pomoc,bo sama nie wiedzialam co z czym ugrysc.Pozdrawiam :-)
czesc,
nie odzywalam sie, bo mialam urlop i bylam u mamy w gdansku.

jezeli chodzi o wage to u mnie na razie 0 kg, a to juz 22 tydzien, ale juz zaczyna brzuszek ciezki tez byc.

dziewczyny chcialam was przestrzec, bo ja troszke olewalam sprawe itp. podczas urlopu zarazilam sie grypa jelitowa od synka mojej kuzynki, ktorego widzialam tylko 3h. po prostu wymiotowalam dalej niz widzialam, chcieli podlaczyc kroplowke plus zatrzymanie w szpitalu, ale zaczelam przyjmowac plyny tzn tylko miete i puscili do domu. teraz bardzo uwazam, czy ktos kolo mnie nie choruje itp, bo nic nie wiadomo tylko ja zachorowalam. w pracy dwoch kolegow miala swinska grype , a ja nic nie lapalam, a tu na urlopie taki pech. bylam sama wsciekla na siebie. na szczescie po ok. 4 dniach wszystko wrocilo do normy.

we wtorek mam usg, ale mala kopie i tylko maz nie moze poczuc jak kladzie rece, bo wtedy spokoj. najbardziej odzywa sie w nocy i nad ranem.
Paula dobrze pokazuje Twój suwaczek - pokazuje, że jesteś w 28 tygodniu, a dokładnie, że skończyłaś 27tydzień i 3dzień - tak jak z wiekiem - powiedzmy, że urodziłaś się w maju 1981r., więc jesteś w 29roku swojego życia, ale mówiąc dokładnie masz 28lat i 3 miesiące - wszystko w porządeczku :-)
Dziewczyny czy u Was tydzień ciąży zgadza się z tym na suwaczku? U mnie pokazuje 27, a wg kalkulatorów na necie jestem w 28.
Agusia, wejdź na swój profil i wklej w sygnaturze suwaczek, np ze strony baby gaga, tam po wpisaniu swojej daty porodu, automatycznie generuje się kod, który trzeba wkleić właśnie w sygnaturze.
Hej Gosia - Perełka, ale brzuch Cię boli bo ciągnie? Czy jest jakiś inny powód? Mnie boli pęcherz w nocy, jak się przekręcam z boku na bok, ale oprócz tego jest ok. Mała też się odezwała, bo miała półtora dnia, gdzie nie czułam prawie w ogóle kopnięć, ale już jest wszystko ok :)
Czesc dziewczyny

Jestem nowa na waszym forum.probuje wkleic tez sobie suwaczek ale nie za bardzo i to wychodzi.Bardzo was prosze o jakias podpowiedz za kazda bede bardzo wdzieczna.
Pozdrawiam

mój suwaczek
Właśnie przed chwilą się zważyłam i nie wierzę swoim oczom.Przytyłam 7kg!Jeszcze dwa tygodnie temu się ważyłam i miałam tylko 3 na plusie,a teraz taki skok!Ale pocieszam się,że jutro rano będzie mniej :)
Hej a odezwę się bo mi niedługo Paula głowę urwie, że milczę :) Paula gratuluję glukozy, ja także mam rewelacyjne wyniki, strasznie sie cieszę z tego powodu. Niestety zaczynam mieć problemy z chodzenie, krótkie wyjście do pobliskiego sklepu a już mnie brzuch boli, robi się nieprzyjemnie. Lekarz kazał odpoczywać i powiedział że na szkole rodzenia ćwiczyć nie będę mogła :( Szkoda. Ja też jestem ciekawa jak to będzie ze świętami, jeśli uda się urodzić w terminie czyli w okolicy 14 grudnia to myślę że spokojnie pojedziemy do rodziców w Sopocie, w końcu to bliziutko. Ale nie wyobrażam sobie porodu w święta, to byłby koszmar moim zdaniem, ciekawe czy w ogóle w Wejherowie komuś z personelu będzie się chciało odebrać poród :(
Ja wczoraj się ważyłam i mam 7,7 kg na plusie...
Jest, u mnie widać :)
a jest..dziwne...dziewczyny ile przytylyscie?ja sie wazylam rano i na plusie 4 kg.
suwaczka nie mam?znikl?
no ja jestem przed , waga to mi stoi od 3 tygodni. W sumie mam 10 + a jestem w 28 tyg. Mogłoby być mniej ale to wszystko przez I- trymestr, wtedy strasznie dużo jadłam, bo inaczej to się fatalnie czułam. Zobaczę, w każdym razie w zwykłych badaniach glukoza ok. No ale chyba mimo wszystko owoce powinno się jeść, rozumiem nie opychać się ale to w sumie witaminy. Mi lekarka powiedziała,że mam lekki niedobór witamin właśnie.
Ja od momentu przejścia na dietę czyli od 3 tygodni, schudłam 1 kg, gdzie przecież powinnam tyć, czyli to co odstawiłam miało duże znaczenie dla zdrowia, a zajadałam się głównie czereśniami (słodkie), warto dbać o dietę, nawet jeśli nie ma się cukrzycy - i my mało przytyjemy, i maleństwo będzie w lepszej kondycji. Alime, na pewno wszystko będzie ok, ja miałam wynik 162 czyli podobny, a jeśli jadłaś dużo owoców, to to była na pewno przyczyna wysokiego poziomu glukozy.
Betrisa ja również w pierwszej ciąży wszystkie wyniki badań idealne teraz glukoza na czczo na początku ciązy idealna a po 50 glukozy wynik zawyzony norma do 140 a ja mialam 169 :/ i nie wiem od czego to zależy (a i w mojej rodzinie nie ma obciążenia cukrzycą) więc tym bardziej nie wiem skad to cholerstwo u mnie :/
a jeżeli chodzi o cukrzyce to nie jest tak że nie ma sie co ograniczac niestety trzeba uważac bo dbamy przede wszystkim nie o siebie a o zdrowie maleństwa :)
ja mogłabym pochlaniac owoce kilogramami a teraz jeden dziennie no czasami jakies grzeszki sa ale potem mam wyrzuty sumienia straszne ale jak trzeba to trzeba
ja tam w pierwszej ciązy jadłam normalnie tzn. bardzo niezdrowo i mialam dobry wynik glukozy:) podejrzewam,że teraz będzie też ok, bo niby czemu miałoby być inaczej, a niejeść owoców i nie pić mleka to nie jest za dobry pomysł jak dla mnie. jak się ma cukrzyce ciążową to się ją ma i tyle i nie ma co się ograniczać, najwyżej lekarz każe zmienić dietę, takie jest moje zdanie.
Cały czas do badania nie jadłam owoców, białego pieczywa (choć raz na jakiś czas zjadłam parę bułek) i nie piłam mleka, ale tak nadal będę robić - do końca ciąży. Piłam kawę i do tego po kostce czekolady, więc niby dieta ale tak nie do końca. No i od tygodnia znów chodzę na aerobik, a to ponoć też jest duże spalanie cukru.
Może odstaw tylko to co i tak nie zamierzasz potem jeść, a na troszkę sobie pozwalaj, żeby nie sfałszować wyniku. Trzymam kciuki!

A ja muszę uważnie obserwować swoje piersi, bo na razie ani śladu siarki!
Paula81 świetny wynik a powiedz mi czy przed badaniem przez 3 dni jadłaś normalnie czy cały czas byłaś na diecie bo sama nie wiem jak wybrać się moje badanie (14.08) czy nadal ograniczac węglowodany czy jesc normalnie żeby nie fałszować wyniku :/
Paula a ta siara to taki bezbarwny (czasami mętny białawo-żółtawy), lepki płyn. Tak jak pisałam ja pierwszy raz zobaczyłam plamy na piżamie po nocy. U mnie nie trzeba ściskać, żeby sobie wyciekała, dlatego zakładam wkładki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry