Widok

Lipcowe Panny Mlode

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No i jak tam Lipcowki???? :)
Coraz mniej czasu, a nam jeszcze tyle zostalo do zalatwienia... Przede wszystkim garnitur dla mojego M - wczoraj jezdzilismy przez caly dzien, ale niestety bez skutku... Po pierwsze nie ma nic fajnego, a jak juz jest w miare fajne, to na moim M niezbyt dobrze lezy... Bez przerobek krawieckich sie nie obedzie :(
Cukiernia to chyba bedzie "SOWA"
Kwiaciarnia jak najblizej mnie (przy ETC -podobnie jak "SOWA)
Trzeba sie zajac dekoracjami sali i kosciola.
No i nie mamy auta :( Aha - i noclegow dla kilkorga gosci...
Wczoraj zalatwilismy na szczescie obraczki :) Sukienke i buty mam, bielizne czesciowo tez.
No i jeszcze ta papierkowa robota w moim macierzystym USC. Aha - no i zapowiedzi!! To juz bedzie ostatni moment na to... Spowiedz tez przed nami.
Mysle nad Ksiega Gosci, ale chyba migdaly w tiulowym woreczku sobie odpuszcze bo juz nie zdazymy :(

A jak Wy???? Pewnie wszystko gotowe?

[img]image[/img]

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
.
Olga głowa do góry!!!!! 04 czerwca jak ja brałam slub pogoda okropnna się zrobiła- było gorzej niż dzisiaj za oknem. W dniu slubu lało strasznie ale jak zaczełam się ubierać wyszło słoneczko, zrobilo się pięknie - świeciło słonko , wyschły kałuże. W niedzile z rana znowu deszcz ( myślałam już ze z pleneru w K-gu nici) a słoneczko wyszło z nowu z za chmur. Bądz dobrej mysli, trzymaj sie I nie stresuj sie pogodą, ciesz się to WASZ DZIEŃ !!!!!!

bUZIAKI
Jestem zalamana pogoda :((((
Specjalnie chcialam brac slub w letnich miesiacach zeby bylo cieplo :((((
Jestem pewna ze juz od niedzieli pogoda sie zmieni - taki pech...
No i jednak mialam miec sesje w Orlowie w sobote (po ceremonii slubnej) a tu co???
Juz znioslabym ten deszcz ale jest strasznie zimno - na to nie bylam przygotowana bynajminej :(
Panna Mloda z gesia skorka....

:(((((((

[img]image[/img]

SaLmA - faktycznie nieciekawie z tym ojcem Narzeczonego :( Ale badz dobrej mysli - na pewno go wypuszcza, a po prostu nie bedzie tanczyl na Waszym weselu.
Moja mama przyjechala dzisiaj i juz sie zdazylysmy poklocic... Pieknie, nie? No, ale trudno.
Caly dzien latalismy zalatwiajac wszystko, a jutro bedziemy biegac jeszcze bardziej. Gdy nastapi ta sobote to pewnie bede wygladala jak trup i juz o 20:00 zaczne ziewac...
Straszne jest zalatwianie wszystkiego na ostatnia chwile, ale pewnie gdybym jeszcze raz szykowala sie do slubu, to byloby wszystko tak samo...

Winietki nie sa jeszcze gotowe, ale tu juz poszlismy na latwizne i bedziemy wypisywac recznie te ktore kupilismy, a woreczki po prostu beda lezaly obok.

A tak to mniej wiecej wszystko jest ok... Bylam na solarium bo nadal jestem blada, ale chyba juz na mnie nawet solarium nie dziala i wciaz wydaje mi sie ze wygladam nieciekawie.
Sukienka i garnitur odebrane - i to juz jest sukces ;))))

[img]image[/img]

U mnie kiepsko :( Tata mojego lubego zlamal kosc udowa i lezy w szpitalu , czekajac na operacje. Pozostanie w nim jakis czas a nasz slub z 9 dni :( Terminu juz nie zmienimy, ale tak jakos odechcialo nam sie wszystkiego :(
Czekam na mame, moze ona mnie jakos pocieszy
Dzis musze wybrac sie chcac niechcac do Centrum Slubnego v. Klifu po jakies balonidla, bo narazie sale ozdobie chyba przescieradlem
Aaaa i jeszcze szukam lampy do pokoju, bo ta , ktora wisi mi nad glowa doprowadza mnie do szalu. Znacie jakies sklepiki z niedrogimi lampeczkami ?

Olga ! Gratuluje woreczkow! Ja nadal winietki mecze, ale tylko dlatego ze niepotrzebnie wtrazolilam na nie tyle ozdobnikow. Teraz wiazanie 30 kokardek i klejenie kwiatkow spedza mi sen z powiek

Powodzenia !!:)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Dzis "tesciowa" spytala mnie czy to przemyslalam... Po czym zwrocila mi uwage ze podczas postepowania z jej synem nie moge sie unosic tylko mam miec "sposob" - uwielbbiam pouczania przyszlej tesciowej, a Wy?? Jeszcze w dodatku przed slubem... Potem to juz moze sie jakos wypne i nie pozwole na wtracanie sie.

A tak z innej beczki, to tak u mnie:
- woreczki zrobione (o dziwo nie zajelo to duzo czasu, a wyglada cudownie:)
- samochod zaklepany (po prostu cos wspanialego :)

Dekorujemy kosciol i sale w piatek.

Wszystko mam nadzieje ze jakos bedzie :))))

[img]image[/img]

W graniu sobie na nerwach to ja juz chyba jestem mistrzem a w tym tygodniu, to już przestałam się nawet tak szczerze cieszyć, wszyscy się mnie pytają czy się nie rozmyśliłam, a to tylko nawał spraw przed sobotą. Bogu dzieki, ze po niedzieli będzie juz po wszystkim. Dzięki za informację o organiscie !
Wiesz, u nas tez bylo haslo, ze ofiara dobrowolna dopoki nie poszlismy do organisty i nie zamowilismy u niego terminu a ten na pytanie o oplate bez zmrugniecia okiem powiedzial 100 zł. Troszke bylam w szoku, ale co zrobic. Sama sobie nie zagram na slubie , chyba ze na nerwach ;)))

image
[/url]
Niestety, na stoiki nie zwracalam uwagi. A ile dajecie organiscie. On powiedział, że to dobrowolna ofiara. tzn ile? Jezu jeszcze 3 dni. jutro zaczynamy stroic salę.
Moje drogie, pytanie z innej beczki ! W Sopocie nigdzie nie moge dostac stroikow do swiecznikow z kwiatkami w kolorach ecrue itp? Natknelyscie sie gdzies na takowe podczas zakupow ? Prosze o namiary jak cos

image
[/url]
my jedziemy na giełdę kwiatową na ul. rzęsną (jak się jedzie na Przejazdowo) w piątek baaaaaardzo rano

Ja wlasnie za chwile przystepuje do dziergania woreczkow tiulowych z migdalami :) i wypisywania winietek.
Sprawa samochodu nadal nie jest zalatwiona, ale sie rozstrzygnie jutro.
Aha - no i sprawa ustrojenia restauracji i kosciola. Jutro jade do "mojej" restauracji i bede przymierzac moj tiul i zastanawiac sie jak go poupinam.
No i nie wiem kiedy przystrajac kosciol - w piatek po ostatniej mszy, czy w sobote rano (ale w sobote to jzu nie ja tylko swiadkowa z moja mama). Nie wiem za bardzo tez gdzie i kiedy uderzyc po jakies niesdrogie kwiaty do tego celu... Renk?? Ale czy jak kupie w piatek rano to czy wytrzymaja??
No i platki roz jeszcze beda do kupienia - to chyba na RENKU - pod sam koniec (czyli piatkowy poranek bo z tego co wiem to jest tam czynne do 8:00 mniej wiecej)

[img]image[/img]

no i jak tam dziewczynki - 23 lipcowe ??? Wszystko juz pozapinane ?
U nas wszystko pod kontrolą - tak bynajmniej mi się wydaje :)
Acha, czyli mozliwa jest taka opcja. Ufffff, a ja sie juz wystraszylam, ze jak sie wlezie w ta zachrystie to juz nie mozna przeparadowac przez kosciol. Kamyczek spadl mi z serca. Mam nadzieje, ze u nas nie bedzie jakis dodatkowych problemow.

Kurcze Olga, w sobote o 15:34 przyjezdza ekspres z Gliwc z moja muti na pokladzie i teraz zastanawiam sie czy sie wyrobie zeby ja odebrac i Ciebie looknac zza krzaczka ;))) Musze cos wykombinowac ;))

image
[/url]
SaLmA - my nie bedziemy szli z zachrystii, ale po prostu tam najpierw idziemy, potem po podpisaniu dokumentow wychodzimy i ustawiamy sie w drzwiach kosciola.

[img]image[/img]

Kurcze, załatwilismy z organista zeby zabrzedękał nam na wejscie Ave Maria a na koniec Marsz Mendelsona, ale z tego co pisala Olga, moj misterny plan kroczenia w tych rytmach przez srodek kosciola moze runac w gruzach. Pewnie ksiadz tez wymysli jakies podpisywania i wyjdziemy gdzies z zachrystii ;)) Ja tak nie chce! Musze zastrajkowac na probie przed ceremonia!
Kupilam aparaty do baniek, bedzie niezla beka jak deszcz bedzie padal ;))) Pfuuu, pfuuuu - oczywiscie zadnego deszczu, co ja gadam !!

Pozdrowionka dla niezameznych jeszcze Lipcowek od SaLmy, ktora wlasnie dzierga winietki :))

image
[/url]
Salma - masz racje - to ten kosciol :)))

A co do ETIAXILu to nie wiem niestety na ile jest skuteczny bo wlasnie dzis go kupilam - ale zaufalam opiniom dziewczyn z forum :)
Cena jest powalajaca (50zl!!!) ale moze faktycznie warto.

Aha - spowiedz za nami :))) Tak jak myslalam - kolejny ksiadz z mojej parafii (Opatrznosci Bozej na Zaspie) okazal sie byc naprawde w porzadku ;)))

[img]image[/img]

Aha, co ważne-dostarczją kwiaty pod wskazany adres GRATIS!
Polecam dobre florystki/kwiaciary z "Nicole" tel. 344-67-16 z Wrzeszcza-dostosowują się do każdej kieszeni.

możesz być spokojna - my w szczerym polu
ja nie mam jeszcze sukienki, koncepcji na kwiaty, koncepcje na fryzurę mam - ale nie mogę znaleźć wykonawcy; moj luby nie ma jeszcze butów, koszuli, krawata;
poza tym nie mamy jeszcze wybranej cukierni, transportu, wizytowek na stół, zaopatrzenia na bramy; oj myśle ze długo by pisać - po prostu nie wiele mamy i juz o!
Olga, a ten maly kosciolek to chodzi ci o ten blisko molo, sw Boboli? Bo w sumie moj tez jest maly wiec trudno mi zlokalizowac Twoj :)))
Acha, no i podziel sie newsem ile kosztuje ETIAXIL i czy jest skuteczny ?

Pozdrawiam :)

image
[/url]
do góry