Widok

Listopadowe i grudniowe mamuski:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zalozylo mi sie wateczek:)
Risika, a czemu do neurologa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Justi my mamy wklęsły pepek. Kuba chyba lubi jak pada śnieg bo bardzo grzeczny jest:)
u nas pepuszek tez byl najpierw taki "normalny" potem tak jakby bardziej zaokrąglony, cos moze wlasnie jak kuleczka az zaczelam sie temu przygladac i jeczec m. ze cos nie tak..ale kazał mi poczekac i juz jest wygladac zaczyna jak normalny pępęk..

ach rady zlote rady, u nas na szczescie tesiowa sie nie wtraca, sama przyznaje ze nie pamieta jak to z dziecmi bylo.. i jestem jej mega wdzieczna za to:) choc jak miała zastrzezenia jak chcielismy malego od razu samego w pokoju polozyc to dzien w dzien byl telefon:))) Natomiast moja mama... eh..chyba czuje sie bardziej "na bierząco" (dorabiałą sobie niedawno jako niania)..raaaaany... ale juz jest lepiej:D

a nasze szczescie jaja sobie robi z mamci i zamiast cumlac smoczek i zasypiac to co 10-15minut go wypluwa i sie do mnie smieje...i znow zasypia na chwile albo jeczy ..hahhaha....
Justi ten pępek to przepuklina, Kostek też miał i w szpitalu na Polanki p dr poleciła mi stary sposób naszych babć - przykleić plasterkiem duży płaski guzik - tak, żeby kulka była "wepchnięta na płasko do brzuszka - kilka dni i po przepuklinie u Kostka nie było śladu, tylko plasterek trzeba kupić taki co "oddycha, żeby skóry na brzuchu nie odparzyć maluszkowi
cholera,tak czulam,ze pepek powinien inaczej wygladac.
Czekam na informacje od reszty mamusiek w tej sprawie!
Natala ma normalny pępuszek to znaczy ,wklęsły,żadnej kulki nie ma.Justi lepiej wszystko sprawdzić,niż miałyby być jakieś komplikacje.Oczywiście wszystko prywatnie...dobrze,że chociaż Natuli endokrynolog państwowy,za to ja bule 90 zł za wizyte u swojej:/ide robić w końcu tą pizze,póki gwiazda śpi:)
no wlasnie....tak czytam o tych oczach...
Zauwazylam juz jakis czas temu,ze Sarka ma jedno oczko mniejsze od drugiego...Oczywiscie nie kolosalnie ale widac.zostawilam to,bo bylam przekonana,ze to od duzej ilosci placzu,i ze moze zwyczajnie jedno troszke podpuchło...Hmm....(?)
Mam jeszcze jedno pytanie:
Jak wygladaja pepuszki u Waszych dzieci????
Zastanawia mnie czy Sarka nie ma przepukliny od tego placzu bo pępuszek ma wystający-taką kulkę....
EE te pytania też znam,zawsze móie jadła tyle i wtedy kiedy powinna i koniec tematu.Szkoda nerwów..lepiej jedź do okulisty my też byliśmy prywatnie,troche czekaliśmy,wolałam sprawdzić,bo Natusia ma lekką opadniętą powieke,okazało się,że przez to,że brzuszku ściśnięta była plus cięzki poród.Wszytsko ma wróić do normy:)
eh,nerwow szkoda!..
Najlepsze jest pytanie -" a ile ona jadł "?/ albo " i kiedy on jadł"???
Nieraz jak z mezem krecimy sobie beczke z rodzicow, ja ich nie ma, to siebie nawzajem pytamy- a ile i kiedy on jadł??hehe..Mamy ubaw..

To chyba nieuniknine te ich wchrzanianie sie...

A...okulista kazal przyjecha cna przeplukiwanie kanalikow, jesli nie chcemy czekac dluzej. Nie mam na co, jeszcze cos sie mu zrobi, lepiej przepchac;)
Mój teść to ma 2 dzieci,nie pomagał w ich wychowaniu a wpiernicza się co chwile.Jeszcze co chwile tekst,,a co niech im nie będzie lepiej niż nam''.Ania ja już nie biore jeńców i odpsykowuje bo inaczej się nie da.Szwagierka powiedziałą,że będzie tylko gorzej.Kiedyś teściowa bez jej wiedzy obicięła grzywkę jej córeczce..bez komentarza..chyba bym...wypytuje się ile mleka daje i co ile,ja jej,że tyle co trzeba.Moje dziecko i ja będę je wychowywać,ona już miała pole do popisu.
Justi, juz wlaczam g g, pogadamy zaraz:)
Wrocilismy:)jeny jakie zaspy na drogach, a jeszcze do tego akurat przy takiej nawierzchni i przy takiej "cudnej" pogodzie, babcie i dziadki wypełzły z domów-noz ni moge, co chwila trzeba bylo stopowac auto bo jak nie babcia t dziadek:)Chyba lubią sniezyce;)hehe

MOja teściowa nie prawi mi zadnych morałów- wie co ja czeka:)- nie wtraca sie, w ogole;) Za to moja mam jak raz uderzyla ze "zlota radą" , tak na tym skonczyła;)Ja wychowuje swoje dziecko i nikt inny, rady moge posluchac ale czy sie do niej zastosuje lub ja przyjme- ja zdecyduje!..tesc wcale ni ekomentuje!jak to chlop:)

Rodzinke tez tzreba sobie wyszkolic;)

No, dobra spjam kawusie i szukam na allegro cos dla Jasia :)
dziewczyny-to zdjecie bylo zrobione w dniu chrztu kiedy Sarka darela sie praktycznie caly dzien:/
To byly naprawde momenty minutowe kiedy nie wyła i wtedy szybko robilismy fotki:]
Dzis znowu zalamka:(
Sarka coraz gorzej kaszle,krztusi sie nawet wlasną śliną i ma straaaaaaaszny katar:/
Lekarz twierdzi,ze to od tych jelit,ale kurcze antybiotyk daję wiec powinna mniej kaszlec a nie bardziej.
Antybiotyk niby jest jednoczesnie na oskrzela...
Sama juz niewiem...Brzuszek chyba lepiej bo tyle nie wyje ,ale ten kaszel i nos to porazka:(
Marta82-odpisałam w Waszym wątku:)
Cześć,Sarka faktycznie spokojniejsza na tym zdjęciu:)moim zdaniem bardzo do mamy podobna.Usta takie same:)U nas nocka ok,szczepionka tak na Natale zadziałała tak,że spała od 19:30 do 8:15 z jednym mleczkiem na śpicoha po 23.Byłyśmy na spacerku,w końcu!!!!!!Myślałam,że ocipieje w domu:DD brwi zrobione,zapisałąm się do fryca na 17:15 bo już na siebie patrzeć nie mogę:/masakre mam na głowie.Natala właśnie poszła w kimono a ja będę pizze robić:DD
To,że Natala mniej przybiera,to dobrze,może teściowa da mi spokój,bo twierdzi,że mleko za tłuste!!!!i że to ,że wypija mi 60 to normalne-nie zna się i morały prawi,powiedziałąm jej co myśle.
Dziewczyny przepraszam, że się wtrącam do waszego wątku,ale mam pytanie do bociany: co z skarlet? wyszły już z Madzią ze szpitala? pozdrów ją od wiosennych i niech się odezwie jak znajdzie chwilkę :)
Asia dziękuje bardzo za komplemencicki - ludziska snieg wali tak że świata nie widać i jak tu na spacer wyjść?
hej:)
justi ja uważam ze powinnaś walczyć, takie rzeczy nie powinny sie zdarzać.
Mój Kuba coś mało je, dziś wnocy sie na karmienie nie obudził. Mam nadzieje ze mój łobuz da mi zupkę ogórkową dziś ugotować.
Asia kolejna nasza forrumkowa mała piękność, ahhh jak zazdroszcze tych loczków:)
dzieńdoberek, Justi czy mi się wydaje czy Sarka na tym zdjęciu tak spokojnie wygląda - może leki zaczynają działać bo ma taką fajną minkę.
Co do czupryny mojej Asi, fakt obrośnięta jest nieźle - po mnie - chyba się loki zapowiadają i będzie miala fryca jak mama. Póki co ma niebieskie oczka ale tak sobie myślałam że jak się zmienią na kolor męża (piwne) to dopiero będzie z niej pięknostka.
Dziś dziecko bylo łaskawe dla mamy i dało mi pospać od 6 nad ranem do 8, jestem dzieki temu przytomna. Jak sięobudzilam leżala sobie rozkopana w łóżeczku i uśmiechała się do zabawek na karuzeli - ach co to był za słodki widok - miodzio od rana:)))
a no tak, Jasio tez zbastował troche..On w ogole malo jadl i je- maks jedna dawka :) to 100ml, niekiesy 120ml..ale za to w nocy:)-jedna dawka 150ml i nad ranem o 7 poprawka;)
No to wtedy w pupsko idzie tłuszczyk:)
Ok, zmykam do okulisty i na zakupki małe;)
Ania, pewnie, ze głodzić nie będziemy ;-) jak mają nasze chłopaki apetyt to niech im będzie na zdrowie :-) choć zauważyłam, ze kostek podobnie jak Natalka Bocianów ostatnio mniej je... ale podobno tak jest często, ze dzieciaki na początku dużo przybierają a potem się to normuje :-)

Justi, Kostek śle Sarce buziaki aby szybko wyzdrowiała :-)
Witam:)
Dzisiaj bede starszyc na ulicach:)hehe-polożyłam sie spać-drzemać raczej- o 2:45:(-szok!Nie mialam poczucia czasu, stukalam i klikalam, az tu nagle mało zawału nie dostałam, jak zerknelam na zegarek na kompie...
No i przez to wszytsko spac juz nie moge...od 6:30 buszuje po domu!

Oczy mam jakbym gdzies w nocy dostala;)hehe

Amelko, ale ta Asia jest czupirakowata, takie włosy jeszcze nie widzialam:)Super!!!
Majaki, jacho tez taki pultas, co zorobic jak chca jesc, godzic nie bedziemy:)

Bociany, Natalka mnij przybiera bo to panienka, dba o figure i co ma tyć??!Ona juz wie swoje;)

A my dzisiaj do okulisty jedziemy-facet przyjmuje prywatnie a zeby sie do nieg dostac- czekalismy 2 miesiace!!!!Jasiowi ciagle łzawią oczy i chce to sprawdzic, pewnie ma kanaliki pozapychane i cos czuje , ze bez interwencji medyka sie nie obedzie. Tymbardziej, ze mnie pediatra ostrzegł, zeby tego nie lekcewazyc, bo moga byc tego "marne" skutki.
Okulista-ouklistą, ale mamcia po sniegu i lodzie nie lubi jedzic:(grrr....Mąz mi wszytsko juz wczoraj zapakowal do auta, tylko odpalic i jechac, ale jak ja widze te drogi i tu unas na wsi jeszcze-ło matko, pługiem to bym sie nie bała jechac:)

P.S.Pozytyw dnia dzisiejszego-tlumaczenie skonczone, wyslane ( ale sia zapralam, az mą z mnie wczoraj podziwial) i teraz czekam tylko na kase, by wydac:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry