Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 11 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Może ustalimy że wątek ma mieć 100-150 postów i zakłądamy nowy, bo nasze są strasznie długie i ciężko się szuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja już rozpoczęłam 9 miesiąc.
W ogóle nie czuje że zbliża się poród(całkiem inaczej niż w pierwszej ciąży jak czekałam gotowa 2 miesiące szybciej).
Okazało się że mam tyle ubranek, że się nie zmieści w szafie. Jutro ostatnia pralka ze sweterkami, w poniedziałek tylko wyprać rożek i kocyki. Prasuję na bieżąco jak młody w żłobku.
Poza tym kosmetyczka i fryzjer przed porodem umówieni i potem jestem gotowa :D
We wtorek wizyta i zobaczymy co i jak
no ja po wizycie :)
Corcia nadal corcia, wazy 1800 i wszystko dobrze z nia, lozyskiem :)
czy ktoras z Was co maja cukrzyce robily tez badanie glukozy na czczo bo ja mam takowe zzrobic na nastepna wizyte :)
dziewczyny, a jakie podkłady poporodowe kupiłyście? ja poprzednio miałam i belli i absorgyn ( te drugie zdecydowanie lepsze), a na allegro widziałam jeszcze jakies innych firm m.in. Hartmann.
Kurcze, jak Was czytam to ja jeszcze nic nie zaczęłam robić :)
Miałam w tym tygodniu prać ale czasu zabrakło...zakupy też jeszcze niedokończone...może Jasiol się zlituje i dotrwa do połowy maja w brzuchu ;)

Miałam Bellę poprzednio ale na Zaspie wtedy dawali podkłady więc swoich niewiele zużyłam.
Nie mogę sobie znaleźć za to majtek poporodowych - wszędzie zaczynają się od M a te ze mnie spadają :/
tak na cukrzyce 75 robi się na czczo.

kurcze, ja też jakoś nie mogę uwierzyć że to tuż tuż ;-) I jak sobie pomyśle że w każdej chwili w zasadzie moze sie zacząć to aż mi tak dziwnie ;-) Nie wiem czego sie spodziewać, nie wiem nawet jak wyglądają skurcze miesiączkowe bo nidgy mnie nie bolało przy @, takze podejrzewam ze jak mnie zacznie boleć to padne na cycki.... ale moze to i lepiej ze nie wiem co mnie czeka. Wiem teoretycznie jak powinno wyglądać i mam nadzieje że wystarczy ;-) I baaaaardzo liczę na zzo. Oczywiście jeżeli będę dawać radę to będę chciała bez ale podejrzewam ze nie wytrzymie -)

Poza tym dziś wytwarzam ciaaacho- snikersa. Robie pierwszy raz, zawsze zachwycam sie nim u mojej teściowej teraz postanowiłam sama spróbować -) Zaraz jade kupić sprzęt i szaleć. Szkoda że nie mogę go sama zjeść no ale skubne co nie co a potem będę biegać co by cukier spalić ;-))))
ja też mam M, w akpolu nie było S. Ale nie wydają sie jakieś wielkie.
aaaa i do fryzjera też się muszę umówić.... chyba na dniach będę musiała.... ogarnia mnie ochota żeby zrobić sobie seksi boooba (mam włosy do łopatek, które od 10 lat wyglądają tak samo), tylko obawiam się że mój seksi bob po porodzie będzie wyglądał jak nie-seksi-mop, przez brak czasu na bawienie się w układanie.... MA któreś krótkie włosy? Ciężko nad nimi zapanować?
Assegai ile energii :) Ja mam dosc krorkie wlosy i jakos nad nimi panuje,ale najlepiej jak myje je rano,wtedy sie niezle przez 2 dni ukladaja,a jak umyje na wieczor to rano jakby sie do mnie przykleily:P ale fryzurka bardzo fajna,pare razy ja przetrzepie,uzyje gumy do wlosow i troszke lakieru i jest super:) Swoja droga ja tez musze sie zaczac organizowac,czas wlosy farbnac,fryzjera odwiedzic,a na 19 maja umowilam sie jeszcze do kosmetyczki i sie smialam,ze jak nie bedzie na wesele,bo wybieramy sie 21, to bedzie do szpitala:) w koncu trza byc przygotowanym:)
Assegai- ja miałam boba chyba 2 lata temu i niestety bez prostwonicy nie da rady. zresztą też mam taki rodzaj włosów, lekko falowane, więc u mnie prostownica jest na codzień w użytku.
ja do fryzjera tez sie zamierzam umowic i podciac wlosy, juz mnie denerwuja, i grzywka mnie denerwuje, ale to dopeiro w maju:)

wczoraj kupilismy w Realu pampki, 94 szt dwojek za 43,99, chyba dobra cena, co?
Dobra cena.

Ja mam falowane włosy a całe życie chciałam mieć proste ;p I prostownica w użyciu na co dzień :)
ja fryzjera mam za sobą, tydzień temu, bo od listopada nie byłam i już wytrzymać nie mogłam, podcięłam na krótsze, także do czerwca dam radę, a w czerwcu nie odmówię sobie paru chwil dla siebie :) W końcu też nam się należy, tatusiowie niech zostaną z maluszkami. Ja dziś mam fazę sprzątania, umyłam już okna, teraz pucuję łazienkę, wzięło mnie strasznie, więc pewnie znowu nie poprasuję, ale korzystam z pogody na dworze, okna pootwierane, łazienka zaczyna lśnić, więc nic nie popsuje mi humoru :)
no właśnie ja moje włosy też codziennie traktuje prostownicą, takze jestem przyzwyczajona. Jak ich nie wyprostuje to szkoda gadać... :-) Chodzę prawie zawsze w rozpuszczonych, codziennie myje, boję się tylko ze nie będe miala czasu na układanie tak jak teraz, bo teraz jest jeszcze szansa, ze je zbiorę, zepnę i po klopocie a z krótkimi nie da rady- ułożyć trza...;-(
A propo pampersów mi mówili ze najlepsze są te białe na początek- premium care. Podobo cudownie wchłaniają i w ogóle sa ach i och.
hej Mamuski :)

Wizyte u fryzjera zaliczyłam też tydzień temu żeby mieć już spokój przed porodem jeszcze pofarbuje, bo akurat tak mi przypadnie, bo po porodzie może już nie być na to tak szybko czasu :)
Też bez prostownicy ani rusz, bo wlosy się falują i dlatego zapuściłam grzywkę by móc sobie ją spiąć, bo przecież do szpitala prostownicy nie zapakuję :)
Ja dziś od rana podekscytowana, bo przyjaciółka urodziła :)))) ale jej zazdroszczę, że już ma ten poród za sobą :)
A powiedzcie na porodówkę wybieracie się ze swoimi partnerami? Na szczęście mój się na to pisze sama bym tam nie poszła hahah
Dziś wizyta u lekrza czekam już niecierpliwie żeby zobaczyć moją kruszynkę. Wprawdzie usg dopiero za tydzień ale dziś przy badaniu serduszka choć przez chwilkę ją ujrzę :)
Miłego dnia Wam życze!
Agusiaa ja obowiązkowo z mężem na porodówkę się wybieram, inaczej sobie tego nie wyobrażam.

co do pampków to możliwe, ze te pampers care są lepsze,ale nawet na nie nie patrzylam, one chyba sporo droższe są, ja kupiłam od razu dwójki rozmiar i jeszcze jutro dokupię 1 opakowanie to będę miała spokój na jakiś czas z pieluchami :)
Agusia- ja tam prostownicę biorę :-) Niewiadomo ile tam pobędę (daj boze góra trzy dni), więc w razie co muszę mieć cały sprzet pod ręką ;-) A tak starsznie mi sie przetłuszczaja włosy że codziennie muszę myć. Chociaż na wyjście się zrobie bo pewnie będzie nalot w domu a ja jak wywłoka...
a ja za to mam włosy proste jak druty ;) i u mnie bez suszarkolokówki sie nie obędzie. ale w szpitalu sobie daruje :)
no a mąż po raz drugi wybiera się ze mną na porodówkę :)

a propos listy do szpitala - nie zapomnijcie o dokumentach, wynikach badań, nie wiem czy teraz potrzebna jest książeczka RUM- chyba nie, bo niby już nie obowiązują. wiem, że przy pierwszym porodzie musiałam mieć pracowniczą książeczke zdrowia. a czy jakiś dowód ubezpieczenia trzeba mieć?
Ryba, książeczkę Rum można zabrać, jeśli jeszcze masz druki, ale musisz mieć dowód ubezpieczenia, najlepiej druk ZUS RMUA od pracodawcy.
Mój mąż wybiera się ze mną, przynajmniej na razie taki ma zamiar :)
Ja mam pampki białe 1, kupione od jednej z forumek, bo jej zostały, a wyszło mnie sporo taniej :)
ja z włosami nie mam problemu, są proste, nawet nie próbuję ich nakręcać, bo i tak za 10 min nie ma efektu
A moje maleństwo doprowadza teraz swoją mamusię do anemii, od dziś biorę żelazo.
A propo pakowania do szpitala, zamiast Tantum Rosa, polecam kupić w aptece nadmanganian potasu i rozpuszczać, 30 tabletek kosztuje 5 zł, a bardzo dobrze odkaża -polecony przez 2 panie -pielęgniarkę i położną, zupełnie niezależnie, a cena nieporównywalna do Tantum. Tylko trzeba robić słaby roztwór.
Ja wybieram się do fryca pod koniec maja i oczywiście paznokcie, w końcu lato się zaczyna a już mi ciężko zrobić pedicure. Po porodzie jakieś 2 – 3 tyg. nie będę miała czasu ani chęci na takie przyjemności.
Na porodówkę obowiązkowo z mężem, nawet gdybym nie chciała to On i tak pójdzie. Był przy pierwszym porodzie i stwierdził, że to takie niesamowite przeżycie i nie odpuści
Lekarka tez mi mówiła, że na ranę najlepszy jest nadmanganian potasu.
ja tam jeszcze daje radę z pediciurem ;-) nasapie się przy tym ale daje radę.

Dziewczyny pamiętajcie tylko ze RUMUA jest ważna tylko miesiąc, należy brać nową od każdego 15 dnia miesiąca, bo obowiązuje od 15 do 15. Tak samo z pieczątką w książeczce uzbezpieczeniowej. Ważna jest przez msc.

Ja ide po te pieczątki i rumuły 14, księgowa wystawi mi z datą 15, myśle że do 15 maja już Olek się wykluje, no ale zobaczymy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry