Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (3)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
Dalia08 - 16 czerwca
agawierzbowska -
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
Paulina1010 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a no to ok. Bo patrze że 10 tydzień i zaczęłam się zastanawiać :-)
jakioś tu dziś cicho... może to przez pogodę...
Marciocha jak wrócisz daj znać !!!!
3majcie za moją fasolcię kciuki :)
pa - do jutra :)
Taka pogoda :/
No dziewczyny dajcie koniecznie znać jak tam po USG :)
Trzymam kciuki za Wasze dzidziole :) Aby wszystko było ok :)

Pogoda koszmarna, ale połaziłam z Młodą trochę w deszczu bo w domu się nudzi, rozwala wszystko i nie da odpocząć....
Witam w nowym wątku! Fajnie zobaczyć już swój termin na liście:) Widze, że kilka z Was też ma już dzieci. Moja córcia będzie miała niecałe dwa latka(dokładnie rok i 9 miesięcy), jak się urodzi nasze drugie dziecko. Chcieliśmy, aby między naszymi dziećmi była mała różnica wieku i tak się udało:) Chociaż ostatnio trochę się martwie, że może być ciężko, ale pociesza mnie myśl, ze później będzie łatwiej, jak dzieci będą się bawić razem.
Co do lekarzy, to ja też prowadzę ciążę prywatnie, u tego samego lekarza, do którego chodziłam w pierwszej ciąży, za wizytę także płacę 100zł i też się martwiłam, jak to będzie pod koniec ciąży, kiedy wizyty są częstsze, ale mój gin rozwiązuje to tak, że zawsze tylko jedna wizyta wypadała płatna w miesiącu, a gdy potrzebna była dodatkowa, to mówił, żebym przyszła do niego do szpitala, gdy był na dyżurze. Pod koniec ciąży chodziłam do niego praktycznie co tydzień.
hej.
z mojego USG wyszły nici :) przełożone za 2 tygodnie.... ale spoko - poczekam cierpliwie :) w poniedziałek i tak idę do ginekologa
Lalinek a co się stało, że przełożyli? No to poczekamy razem bo ja też mam za 2 tyg :)
ojjjj to się musiałaś zdenerwować ;-) Wiem po sobie z jaką niecierpliwością czeka się na usg ;-) Ale nie denerwuj się, na pewno wszystko będzie w porządku ;-)

Ja wczoraj odebrałam wyniki Pappa - są w porządku ;-) a jak zobaczyłam, jak otworzyłam tą kopertę to aż się nogi ugięły pode mną i ryczec mi się chciało ze szczęścia...
lekarz nie chciał robic na siłę. dziecko ma 40 mm a powinno miec minimum 45. Potwierdził 11 tydzień, ale się zaśmiał że musiało się późno począć :) dał nam 4 zdjęcia ikazał przyjść za 2 tygodnie :) bo on niestety tylko w czwartki przyjmuje... a za tydzień święto heh

ale sprzęt usg extra !!!! lekarz ma bardzo duży ekran przed sobą, poza tym na przeciwko leżącej kobiety, na ścianie, wisi drugi - ogrooomny, na którym widac to samo co u niego... rewelacja ! :D
lalinek moje maleństwo miało tydzień temu 19 mm to Twoje całkiem duże :) chociaż moje pewnie tez już przez ten tydzień troszkę urosło :) Pewnie nie ma co na siłe, lepiej poczekać i zrobić dokładniejsze badanie
no pewnie. lekarz tez w porządku że nie robił nic na siłe
CMG, Toxo, WL - wszystko ujemne :) ucieszyłam się :)
ale co Wam powiem to Wam powiem... dziś nie zapięłam się już w moje ostatnie spodnie... Wam tez tak szybko brzuch rośnie ???? mój tak.. wszyscy się dziwią ale cóż - taka moja "uroda" :)
Mi brzuch też bardzo szybko róśnie, ale tak chyba już jest w drugiej ciąży. Dopiero zaczął się 9 tydzień, a ja już od dwóch tygodni chodzę w ciążowych spodniach, a wieczorami to mam brzuch jak w czwartym miesiącu pierwszej ciąży:) Problem w tym, że jeszcze mało kto wie, że jestem w ciąży, a dłużej ukrywać się tego nie da:)
Chociaż w pierwszej ciąży też często słyszałam: "jaki ty masz duży brzuch, ja takiego nie miałam" itp. Strasznie mnie te komentarze wkurzały. Bo w sumie w porównaniu z innymi brzuchami, mój nie był wcale jakis szczególnie duży. Ale to nie jest ważne, ważne, żeby dzieciątko się dobrze rozwijało
ja mam tylko jedne spodnie w które się dopinam, a ciążowe jeszcze za duże też mi się wydaje, ze teraz cos szybciej mi brzuszek zaczyna rosnąć, ale też apetyt mam większy niż na początku, kiedy zmuszałam się do jedzenia bo nie miałam w ogóle ochoty jeść
Ja teraz, tak jak i w pierwszej ciąży, nie mam ochoty na słodycze, chociaż normalnie za nimi przepadam, tzn. szczególnie nie mam ochoty na czekoade, jedynie na żelki, dokładnie tak, jak w pierwszej ciąży. Chociaz pod koniec ta ochota mi wróciła i w konsekwencji przytyłam prawie 20kg;) teraz nie chcę tego wyniku powtórzyć, będę się bardziej pilnować:)
ja jestem po :D
Widzialam bąbla mojego kochanego, wiercił sie jak szalony!!! :D jeny cudowny widok :D
Ma 66 mm, kość nosowa widoczna, serducho dudniło jak szalone :D
No i wstepnie pani mi powiedziala ze bedzie chłopak!!!! :D
Tylko nie byla w stanie określic przezierności karkowej bo niestety ma za slaby sprzet :/ dlatego dla swietego spokoju pojde do prywatnego na konsultacje :)
i fotka...średniej jakoscie ale zawsze coś :P

image
eeee sliczności :) ciesze się bardzo że wszystko okej :)
ja dostałam 4 zdjęcia w tym jedno z 3d, ale papier sliski więc ciężko zrobic z tego zdjęcie... za 2 tyg będzie więcej :)
Cześć :)
Marciocha gratulacje :) A miałaś jakieś preferencje co do płci?

Ja idę za równy tydzień na usg.

Dalia, też mam większy brzuch niż poprzednio, jeszcze dopinam dżinsy ale już z trudem.
Z Marysią urósł mi sam brzuch i to też nie był jakiś wielki, taka piłeczka śmieszna. Jak byłam na ktg dzień przed porodem, z którego zresztą sama wracałam autem, bo prowadziłam do końca, to patrzałam na inne kobietki, które zaczynały rodzić i myślałam "Boże, jakiego skrzacika muszę mieć w brzuchu". Tymczasem było ok. Młoda 3200 g więc normalna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry