Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (3)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
Dalia08 - 16 czerwca
agawierzbowska -
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
Paulina1010 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no faktycznie, nawet tak juz się emocjonalne uspokoiłam. Na początku szał teraz pierwsze emocje opadły i staram się do wszystkiego podchodzić racjonalnie i spokojnie ;-)
Dziewczyny a ja się strasznie martwie bo przy robieniu badań na grupe krwi wyszło że prawdopodobnie mam przeciwciała i potrzebne są kolejne poprania i krwi i konsultacje u lekarza i w ogóle mnie nastraszyli ;(( siedze i ryczę musze się jakoś ze swoim ginem skonsultowac kurde ja bym bez zastanowienia od razu zrobiła te kolejne pobrania krwi ale to spory wydatek a ja przed wypłatą. Mam już dośc tego czy choć raz nie moge odebrać wyników, że wszystko jest ok ;(( nie mam już na to sił nawet logowac mi się nie chce ;((
mrówka Ty się nie denerwuj !!!! to że Cie ktoś nastraszył to nie znaczy że wszystko musi źle się kończyć.. masz rozchwiane emocje i denerwujesz sie bardziej niż dotychczas, ale nie masz co martwic się na zapas. uspokój się i pomyśl co robić dalej - spokojnie... będzie dobrze - zobaczysz :) wiem że łatwo mówić, ale ja w to wierzę :)
3maj się i nie poddawaj !!!
dokładnie mrówka nie denerwuj sie na zapas, skonsultuj sie z lekarzem i wtedy wszystko bedzie jasne :)

ja od dwoch tygodni jestem non stop nerwowa...nie do końca ze swojej winy...i tak sie boje cholera w jakim stopniu to sie odbije na dziecku...
Do tego mój mąż po prostu jest rewelacyjny...chce być przy porodzie ale nie chce isc ze mna do szkoły rodzenia i zarzuca mi ze mam tereaz tendencje do wyrzucania pieniedzy...tu na lekarza prywatnego, tu na szkołe...on uważa ze wszystkiego moze nas nauczyc jego mama...która w żłobku pracuje ale do cholery nie jest położną! No zabil mnie normalnie :/ Nie dociera do niego dalej ze to ja nosze to dziecko i sie o nie martwie! Mam nadzieje ze jak zobaczy na własne oczy w srode na usg to cos do niego dotrze! :]
mój chodzi ze mna na usg :) Dziś nie był ale nie mógł za to dzwonił 5 razy :) ale co do tekstów że przesadzam i takie tam to tez czasem to słysze i jakos mi przykro wtedy bo ja bym temu dziecku oddała wszystko to co mam i to czego nie mam a zdobyłabym dla niego chocby nie wiem co.. ogólnie nie jest źle :) narzeka mi ze wciąż chcę się przytulać i mam się opanować z tym... no i ryczałam wczoraj przez to jak bóbr hehehe mało mi trzeba
byłam przed chwilą u lekarza.. wyniki super, serce bije jak szalone, schudłam 1,5 kg !!!!!! :D a brzuchol wielgaśny !!! heheh
ale zabiło mnie co innego - ciśnienie 80/60.... prawie odjazd.. dlatego musiałam dziś wysiąść z SKM jadąc do pracy bo nie dałam rady dojechac... i dlatego mam rano omdlenia i wieczne bóle głowy.... musze pić kawę rano a ja niecierpię kawy :(
oj te facety ;) nigdy nie zrozumieją co czuje przyszła matka ;) a wydaje mu sie ze sam w ciazy jest ;)

a zamiast kawy nie moze byc na przykład kola ? tez ma duzo kofeiny...
witajcie ;)
ja juz prawie 12tydz i brzucha nie mam ;/ mozna powiedziec ze taki jaki byl przed ciaza taki jest i teraz ;/ wiem ze mi jeszcze urosnie ale chcialabym juz miec malego brzucholka ;)
wiecie co dzis mam jakies takie dziwne bole brzucha, niby skorcze czy klocie ale doslownie chwilunie i ten bol do zniesienia jest. moze ktoras z was ma cos takiego czasami??
Mój mąż przy porodzie oczywiście zapowiedział swoją obecność, ale do szkoły rodzenia się nie wybieramy. Może źle myślę, ale dwa porody SN mam za sobą to i z trzecim sobie poradzę. Problem u mnie tylko jeden. SPAĆ!!!
dzięki dziewczyny za pocieszenie jakoś się trzymam zobacze co lekarz powie i jakie będą dalsze wyniki
kasiulkaa ciesz się że nie masz brzuchola. ja mam taki że mnie "armata" nazywają :P
mnie czasem też boli tak jak Ciebie... macica się rozciąga :)

mrówka - tylko spokojnie :) będzie dobrze :)
no tez tak sobie pomyslalam ze to pewnie macica ale zawsze jakis strach ze cos z maluszkeim ;/
co do porodu to na dzien dzisiejszy moj maz chce ze mna rodzic ale ja nie chce bynajmniej narazie,wole zeby poczeka obok ;) a jesli chodzi o szkole rodzenia to my sie nie wybieramy.
Cześć

Mrówka, poczekaj na rozmowę z lekarzem, staraj się nie denerwować bo być może nie ma czym...

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i nie będę chodzić i jakoś nie brakowało mi tego, ale są dziewczyny co sobie chwalą takie zajęcia.

U mnie senność już minęła, w sobotę imprezowaliśmy u koleżanki, kładłam się spać o 2.00 i nawet spać mi się nie chciało :)

Brzuch czasem zaboli ale raczej rzadko i delikatnie.

Pogoda tylko dołuje...bllee, wolę już zimę.
ja mam ciocię położną... mówi że warto pójśc do szkoły rodzenia, bo niektóre rzeczy bywają na prawde pomocne. zalezy to oczywiście od tego jaki będzie poród, ale tego przewidzieć się nie da :)
Kasiulkaa, a u mnie było tak, że mój mąż był jedyną osobą jaką chciałam, widzieć koło siebie rodząc...położną najchętniej bym wywaliła z sali :) Wiem, że bez niego byłoby znacznie gorzej a tak to miałam komu wbijać paznokcie w rękę ;)
Dziewczyny-jestem w 6 tyg-wizyte pierwszą mam dopiero na 16.11.
Podczas obracania sie w łóżku czy z boku na bok, czy z pleców na brzuch ( śpię na brzuchu) mam dziwne- dośc mocne ukłucia w jajnikach. Mało tego, zdarza się to tez w ciągu dnia w pracy jak np. wstanę zza biurka. Czy to jest normalne bo przy pierwszej ciaży tego nie miałam???
macica się powiększa i rozciąga - mnie tez kuło i bolało do 10 tc baaardzo. lekarz nie kazał mi spac na brzuchu tylko podłozyć sobie poduszkę pod nogi - pomagało. wstawaj powoli, przewracaj się powoli u uważaj na siebie
Mam zrobić dokładniejsze badania i wtedy zobaczymy, ale lekarz nie był zaniepokojony spojrzał i powiedział, zeby się nie martwić- i to mnie trochę uspokoiło :)
Dziewczyny a meczyly was bule kregoslupa? Bo mi dokuczaja i zaczynam sie tym martwic:(
gosiks1 ja bardzo cierpie na ból pleców...tylko do końca nie wiem czy to kregosłup...bo boli mnie tak niżej i bardziej po bokach. Szczególnie po pracy...moze to od spedzania długiego czasu w jednej pozycji...nie wiem.
Marciocha mnie tez boli nizej ale bardziej po srodku w okolicy kosci ogonowej. Kurde co to bedzie potem jak brzuchol urosnie? A smarujesz sie jakas mascia?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry