Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (3)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
Dalia08 - 16 czerwca
agawierzbowska -
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
Paulina1010 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja np mialam tez takie uplawy zolte a nieraz takie mocno zolte i dostalam globulki bo miedzy innymi jak robilam bad. moczu to byly w nim bakterie
kasiorek co do upławów i mokrości też tak miałam i mam cały czas, też się martwiła jedna z dziewczyn pisała, ze to normalne i ona np. miała tak przez całą ciąże :)
witam w nowym wątku :-)

A propo usg genetycznego to ja miałam w takiej samej cenie jak za normalna wizyta, tylko PAPPa robilam gdzie indziej za 250 zł. Na dniach mam wyniki i nie powiem, troche się stresuje mimo ze genetyczne wyszlo w porządku.
A jeżeli chodzi o zdjęcia to ja korzystam z imageshack (czy jak to się pisze), ładuje zdjęcia i generuje link i link wklejam na forum. Nie pytajcie jak bo u mnie to kwestia też przypadku ;-)
ja mam jeszcze małą zagwostke, bo pare dni miałam takie malutkie brunatne upławy, potem to ustąpiło i terazm mam ciągle uczucie takie morkrości, i śluz taki troche ciemniejszy (ale nie brunatny) raczej taki ciemniejszy żółty. Ale nie bede już czytać na ten temat poczekam do tego poniedziałku, i tak przecież co ma być to bedzie.
Dzięki dziewczynki za wsparcie :-)
Ale to przez czytanie tych róźnych rzeczy w internecie, dosć już więcej nic nie będę czytać.
kasiorek555 - zapewniam Cie że wynik bhcg masz prawidłowy - na pewno dziewczyny się ze mną zgodzą :) nie masz czym absolutnie się denerwować, ale dziś wiem jak łatwo mówić jak się jest juz po :) kilka tygodni temu tez dygałam ze strachu - niepotrzebnie... Dygam tez przed jutrem, ale wierzę że będzie okej. Więc nie martw się dziewczyno tylko ciesz się błogosławionym stanem, odpoczywaj i jak najmniej stresu Ci życze :)
PS. 8 też ide do lekarza z wynikami :)
kasiorek nie denerwuj się bo dzidzia to czuje, jak Cię to uspokoi to zrób :) na pewno nie zaszkodzi, a jak masz się denerwować to idź i powtórz :) może troszkę cię to uspokoi a do lekarza juz za kilka dni :) głowa do góry
ja mam lekarza 8 listopada i to bedzie 6 tydz. i 5 dzień. Ale teraz się zastanawiam czy w czwratek robić to drugie Beta hcg czy nie?
Bo się strasznie denerwuje :-(
kasiorek555 ja miałam taki przypadek, ze pierwszy wynik mialam ze znakiem > i tego nie zauważyłam powtórzyłam za dwa dni i wyszedł dużo większy i co się okazało, że to pierwsze to mogło być 1501 a mogło być 30 000 bo było ze znakiem większości ehh te testy nawet tu wątek założyłamk bo tak się martwiłam. Zobaczysz pójdziesz do lekarza i się uspokoisz ja byłam jakoś tak 5 tc i 6 dni ( coś koło tego). A kiedy masz lekarza?
~Assegai
bardzo prosze o instrukcję wklejania zdjęcia na forum :) przyda się na przyszłość :) a może i jutro pochwalę się swoim maleństwem :)
kasiorek - ja zrobiłam jeden raz. wystarczyła mi informacja że jestem w ciaży, ale możesz zrobić 2 razy oczywiście. Wtedy lekarz może określic czy prawidłowo przyrasta. mój lekarz stwierdził że to zbędne, ale zdania sa różne.
maga79 - wytłumaczycie jej i będzie fajnie, a jako dziewczynka będzie pewnie szybciutko chciała sie zaopiekować maleństwem. chociaż mojego kolegi z pracy syn (wprawdzie już 6 letni) próbował ostatnio podzielic się z nowonarodzonym braciszkiem kanapką:) więc reguł chyba nie ma:)
Lalinek a co myślisz o powtarzaniu badania za dwa dni?
Bo tak mi ta lekarka powiedziała żeby wtedy sprawdzić czy bedzie przyrost 100%
nie :) jest okej :) nie potrafię tego logicznie wytłumaczyć - ale jest jak najbardziej okej :) poziomy hormonów u kazdej kobiety sa inne
dziewczyny a czemu przy wynikach bety są takie rozbieżności? czy jeżeli ja mam 1950 a norma jest dla 5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795
czy aby mój wynik nie wskazuje za mało?
Mam znajomych właśnie z dwójką czerwcowych dzieciaczków - chłopczyk miał 4 latka jak urodziła mu się siostrzyczka :)

Moja Marysia z kolei uwielbia dzieci w każdym wieku, nie sposób jej oderwać nawet od zupełnie obcych na spacerach itd. Ja się bardziej boję, że się będzie do łóżeczka maleństwu ciągle pakować :)

Tak, normalne usg.
czyli to usg genetyczne to jest normalne usg tak??
początkowo planowaliśmy mniejszą równicę wieku ale trudno nam było się zdecydować. a tak -adaś na 4 urodzinki dostanie siostrzyczke albo braciszka (też jest czerwcowy). I bardzo licze na pomoc - już ma zapowiedziane, że bedzie przy zmianie pieluszek odpowiadał za pudrowanie pupci:) pewnie skończy sie to kupowaniem zasypki co 2 dni ale cóż:) Juz teraz widze jak fajnie piluje sowjego 1,5 rocznego kuzyna aby nic nie pchał buzi:) A przy maluszku w domu na pewno stanie się bardziej odważny,bo teraz troche boi sie bezpośrednich kontaktów z maluchami.
O, fajnie, to już będziesz miała pomocnika jak się młodsze urodzi :) Moja nawet 2 i pół jeszcze nie będzie miała, pewnie pierwsze pół roku będzie ciężko :)
Witam się w nowym wątku.
Ja mam już 37,5 roku. To już stara jestem. Jak rodziłam dzieci, to żadnych badań usg genetycznych nikt robić mi nie kazał (nawet o tym nie słyszałam). A teraz nie wiem jak to "ugryźć". Chodzę do dr.Mielcarka i wygląda na to, że na każdej wizycie będzie robił mi usg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry