Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj mi na niestrawność też najlepiej cola pomaga:) w tyłek wchodzi ale na żołądku od razu lepiej
maga79...mamy 60-tki z microfibry dla mam w róznych rozmiarach....i chyba 120-tki z bawełny ale to juz takie wieksze rozmiary bo nazywaja sie "big mama" ;)
a legginsy mamy 100 den...ale wcale nie są takie mocno grube....
ja dzis testowałam Activie- dziewczyny NIE RÓBCIE TEGO!!!
Marciocha - ja mam 120 i chyba te big mama. Wcale nie sa takie wielkie :) wydaje się tylko hehehe

Assegai - co się stało ????
kupiłam sobie activie na te ciążowe zaparcia. Myśle sobie- naturalne, powinno pomóc. No i pomogło. Wczoraj mialam malą rewolucje ;-)
heheheh skuteczne :) az za bardzo hehe ja czasem sobie zjem activie ale nic mi po niej nie jest :)

czy Wy też się tak masakrycznie szybko męczycie ???? wejdę na 2 piętro żółwim tepem i musze usiąść na chwilę bo nie moge tchu złapać..
ze zmęczeniem to może nie jest tak źle (w pracy na 4 piętro staram się zawsze wchodzić a unikać windy) ale z sennością okropnie:) nie wiem już czy to wina pogody czy ciązy...ale nie dość że trudno rano wstać to jeszcze oczy same się zamykają a wieczorem zasypiam przed swoim 3 letnim synkiem:)

co do activii nie próbowałam ale ogólnie do poczatku ciązy mam wstręt do nabiału- mleko, jogurty mnie odrzucają, wczoraj próbowałam wmusić w siebie serek homo i skonczyło się na tym, że zastanawiałam sie przez resztę popołudnia czy bede wymiotować czy nie:p blee! jedynie Monte moge małemu podbierać. No i kawa z mlekiem - w pracy piłam non stop a teraz na samą myśl mi niedobrze... herbata z cytryną czy zielona też mi nie wchodzi więc siedzę biedna bez jakiegokolwiek ciepłego napoju:(
mnie nic nie odrzuca ani nic nie kusi... generalnie mówiąc to nie chce mi się jeść za bardzo. z tym akurat problemów nie mam :) zmęczenie i sennośc mnie dobija totalnie heheh i jeszcze to masakrycznie niskie ciśnienie... dzis rano znów miałam 80/60. ledwie żyję czasem bo nie mam na nic siły. ide do lekarza w poniedziałek to mam nadzieje że coś mi poradzi
;-(((((( popłakałam się na onecie są zdjęcia norek z których potem robią futra ;-((((((((((((( k****m** na jakim my świecie zyjemy ;-((((( na jedno futro zabijają podobno 55 norek a one sa takie śliczne mają takie oczka ;(((( siedze i rycze przed kompem
no i po co Ty dziewczyno oglądasz takie rzeczy ??? później się smucisz pół dnia...
magdaxv- a mnie własnie odwrotnie, pochłaniam wszystko co jest nabiałem rano śniadanie koniecznie z serem zółtym, topionym, twarogiem- byle ser, do tego kakao i kubek płatków z mlekiem ;-) w pracy obowiązkowo jogurty l-) przed ciążą nie tknęłam jogurtu a ser sporadycznie ;-) no i mam mężczyzne w brzuszku, może coś w tym jednak jest ;-) Słodkiego to tak sobie z kolei... na początku to wręcz przestałam słodzic herbate, bo za sodko mi było Ale jakiś takich mega zachcianek nie mam po prostu mam ochote na co innego niż przed ciążą ;-)
a ja nie odczuwam nic.. ani zachcianek, ani obrzydzenia. Nie mieniło się nic a nic.
no ja miałam tak do 13-14 tygodnia, ostatnio zmieniły mi się preferencje żywieniowe ;-)
Lalinek- ja miałam takie niskie ciśnienie do 3 miesiąca. Lekarz mi powiedział że kawa, kawa i tylko kawa
Assegai - nie cierpię kawy :(
hej hej

Marciocha a gdzie pracujesz? W Gdańsku gdzieś?
W jakąś mikrofibrę bym chętnie się zaopatrzyła.
A te "big mama" to musiałabym zobaczyć :) Ja rozmiar 34/36 ale rajstopy noszę "3". Może byłyby dobre.

Też mam różne zachcianki żywnościowe, jem raczej więcej niż przed ciążą. Nabiału sporo.
Uwielbiam czarną, gorzką, sypaną kawę ale nadal nie mam na nią ochoty :(

Za to ostatnio tylko owocowe herbaty. Magdaxv - może spróbujesz właśnie owocowych jak inne nie wchodzą? Ja lubię zwłaszcza te kwaśne - polecam Teekane. Mocne wyraziste smaki. Jest też np. taka zimowa - pachnie przyprawami. Co roku zimą ją kupuję.
Ja teraz nie moge jeść wędlin...na prawdę żadko po nie sięgam..wole właśnie sery i serki :)
Najwieksze napady to mam na tego cholernego McDonalda ;) Uwielbiam też kwaśne żelki :D
o, a ja McDonalda już jakiś czas mijam obojętnie :D Przeszło mi kompletnie....ale żelki są fajne, Lidl ma bardzo duży wybór super żelek
Ja najbardziej lubie Nimm2 żelki kwaśne :D hihih aż mi slinka pociekła :D
herbaty owocowe też mnie odrzucają, chyba że taka ledwie zaciągnięta że nawet smaku nie czuć:) ale mam nadzieje, że to niedługo już się skończy:) Zresztą z żołądkiem też już lepiej, nadal jestem wyliniała ale nie myślę cały czas o wymiotach.
A wczoraj nakupowałam a arczej odkupiłam od formuek mnóstwo ciążowych ciuszków i dziś czeka mnie przymierzanie - chociaż coś miłego w taki ponury dzień:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry