Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też kupiłam wszystko od forumek teraz plus jakieś rzeczy z poprzedniej ciąży :)

Patrzałam, że jesteś ok. miesiąca za mną z terminem, ja miesiąc temu też jeszcze dochodziłam do siebie, teraz jest bezproblemowo już.
tak właśnie się spodziewam, że niedługo mi przejdzie - choć przy pierwszym nie pamiętam takiego dyskomfortu ale cóz:). Jesli chodzi o ciuszki to też troche zostało mi z pierwszej ciąży plus to co odkupiłam powinno wystarczyć. mam nadzieje, że uda mi się uniknąć kupowania ciuchów w sklepach po kosmicznych cenach:)wystarczy że wpierwszej ciąży wydałam majątek:)
cześć:)

zapomniałam co miałam każdej odpisać :)
po wszytskim mam niesmak w buzi, co bym nie wypiła,ale najlepsza już woda i w sumie zdrowa:)

Ja już biorę zestaw witamin Prenatal, tez bierzecie?
a jeszcze miałam napisać apropo spania i męczenia się. śpię non stop, wczoraj od godz 19 do prawie 8 dziś- nieżle, co?:)

a męczyć męcze się okrutnie. bardzo słaba jestem, czasem po wstaniu z łóżka i przejściu do pokoju, już muszę odspnąć, bo słabo mi.
mamuśka ja też biorę witaminki :)
a jesli chodzi o picie to herbatki owocowe pije i wode i soki
Assegai- czemu robiłaś testy Pappa? miałaś jakieś podejrzenia?
Nie. Kość nosowa była- 2 mm, przezierność 1,2. Takze z usg wszystko było ok. Moja ginka wszystkim zaleca to badanie i powiedziala że jeżeli chodzi o usg to daje pewność że jest ok tylko na 60% test pappa daje pewność na 90%. Więc zrobilam. W sumie tak dla swojego spokoju, ale jestem zadowolona. Przynajmniej mam większą pewność ze synuś zdrowy ;-)
no to dziewczynki czas zacząć uważać żeby się nie przewrócić... zaczyna robić się biało i ślisko..
dokładnie, trzeba uważać...i założyć zimówki na nogi ;)

ja dzisiaj w końcu wyjęłam swoj płaszcz zimowy....i jest przyciasny w brzuchu! :( długo na pewno go nie ponosze :]
ja juz buciki na droge z i do pracy zmieniłam - zamiast pantofelków na obcasie ganiam w adidaskach:) a już wbiurze zakładam szpileczki:) choć teraz to czas już będzie jakieś traperki kupić:))
a opony juz na szczęśćie wymienione:) mąż zadbał:)
U mnie brzuszek już dość mocno widoczny, choć to dopiero 11 tydz., ale na szczęście w ciuchach to mam jeszcze trochę zapasu, bo po poprzedniej ciąży i karmieniu wszystko ze mnie spadało.
Dolegliwości o dziwo też specjalnie nie mam - na początku trochę nudności ale znacznie krócej niż poprzednio, spać nie chce mi się bardziej niż zwykle (i całe szczęście bo przy Szymku to ciężko byłoby się wyspać) i tylko rano jak się obudzę to muszę pędzić siusiu :)
ja zaopatrzyłam się już w śniegowce z Deichmana :) ciepłe i fajne na zimę :) i kozaki na płaskiej podeszfie... obcasy poszły w odstawkę bo mnie zaraz bola nogi i podbrzusze jak w nich chodze. a przed ciążą biegałam praktycznie codziennie na obcasie.
Fajnie, że tylko rano musisz pędzić siku, ja niestety w nocy też. Nigdy do rana nie dośpię.

Też biorę Prenatal, kończę właśnie drugie opakowanie. I pewnie do końca będę już brała.

Dziś przynajmniej nie pada ;)
no ja 3 - 5 razy wstaje w nocy. Zależy nie wiem od czego :)

Dziś czuję jakby mi dziecko uciskało na jakiś nerw w prawej nodze. Jak idę to co jakis czas mi się ugnie :) śmieją się ze mnie bo komicznie to wygląda hehehe
właśnie ja bym chciala jakies witaminki dla siebie...ale to musi lekarz zalecić czy wystraczy sie sie wypytam w aptece ?
a co do siusiania to ja w nocy nie wstaje, ale za to rano musze biec ;)

i chyba powoli też czuję "ruchy"...co jakis czas mam wrażenie że coś mnie "puka" w pęcherz :))
hej hej:)

ja w nocy też nie wstaje, za to rano już biegnę, a dziś przysnełam do 9,ale tak mnie już brzuch bolał z głodu, że już musiałam wstać.

co do witamin, to mi ginka powiedziała, ze już mogę zacząć brać,więć w aptece mi babka doradziła i biorę jeszcze kwas foliowy.
Prenatal Classic ma bardzo dużo żelaza i kwasu foliowego. Zalecany jest od 13 tc. Bez receprt go dostaniesz. Bardzo go polecają włąnie z tych dwóch względów. 100 tabletek 28 zł u mnie w aptece więc dobra cena :)
Na facebook'u w aplikacji "co dostaniesz w tym roku na święta" wyszło mi że zajdę w ciąże i to będzie mój prezent hahahah :)
trochę będzie ciężko o taki prezent, ale kto wie - byłabym ewenementem medycznym na światową skalę :) 2 w 1 :)
No Lalinek ktoś musi być npierwszy, ja biorę tabletki, ale zapomniałam jak się nazywają spradzę w domu i napiszę :) No własnie co do butów. Mam super wygodne buty trekkingowe na spacery po lesie z psiakiem, ale do pracy się nie nadają. Póki co biegam w kozakach na obcasie, ale plecy mnie bolą i musze kupić coś na płaskim ale jakoś nic mi się nie podoba, któraś mówiła o śniegowcach z deichmana, jak one wyglądają mniej więcej i ile kosztowały? :) czy do spódniczki by pasowały? :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry