Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiki - teraz glukoza? Z tego co wiem (i tak miałam w poprzedniej ciąży) ten test robi się ok 25 tyg, a wcześniej tylko poziom glukozy na czczo. No chyba że masz jakieś problemy?

Fasolek, mi czasami brakuje tchu. A już nie ma mowy, żebym uczestniczyła w kąpieli Szymka, bo mi w łazience za duszno/parno. Co dziwne, nie mam tego, jak sama się kąpię. I jak zbyt gwałtownie wstanę to strasznie mi się kręci w głowie (tak wprawdzie miałam zawsze, ale w ciąży mi się nasila).
Paulina-myślę, że lekarz z tych "dmuchających na zimne". Zobaczymy jaki będzie wynik...
cześć :)

ja nadal biorę kwas foliowy i Prenatal.
i jestem przyziebiona:( kurcze, ginka mi ostatnio powiedziała, że mogę brać witaminę c, ale sama nie wiem? jak myślicie?
mrówka Ty chyba pisałaś o legginsach ciążowych, wrzucisz linka, bo ja bym była zainteresowana.

kupiłam getry,ale niestety nie dość że za cienkie to jeszcze przy małe :( wyglądam jak baleron w nich, coś fatalnego :(
heja ;)

też się trochę szybciej męczę, ale staram się walczyć z tym
witaminę C jak najbardziej można brać, podobnie wapno i rutinoscorbin

zaciekawiłyście mnie tymi legginsami, nie nosiłam legginsów od kilkunastu lat ale może sobie kupię...
Mrówka dawaj linka jak coś fajnego znalazłaś :)

Kiki0 ja rodziłam prawie dwa lata temu na Zaspie i teraz ponownie tam się wybieram, ogólnie szpital wg mnie ok

a w ogóle szkoda, że weekend się kończy bo fajny był...
na Zaspie rodziłam też, ale ponad 13 lat temu :) Prawie 9 lat temu rodziłam w Wojewódzkim. I ten wypadał lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o opiekę po porodzie.

A u nas śnieżyło i przestało. Oby do rana był spokój, bo mi męża do pracy ściągną

Coś się dzieje z moją temperaturą. Raz 37,1, a raz 35,6... Nie rozumiem. Ale może to już ze zmęczenia?
ja jak zwykle z Redy na Grabówek nie byłam w stanie dojechać jedną kolejką... :( musiałam wysiąść w między czasie...
zmęczenie dopada mnie masakryczne.. mam kłócia w brzuchu, czasem bóle i swędzenia tu i tam... dziś ide do lekarza ale jakos dobrych przeczuć to ja nie mam. Na bank wyśle mnie na zwolnienie, bo ledwie funkcjonuję. Omdlewam rano, mam zawroty głowy i jestem tak słaba że nie mogę czasem odkręcić butelki z napojem... cos jest nie tak. W piątek robiłam badania krwi i moczu - może tam leży przyczyna... zobaczymy dzisiaj
Lalinek, uważaj na siebie, mi się zadrzyło raz zemdleć, ale słaba jestem non stop.

za to dzisiejsza noc mam w plecy, kurka na maksa się załatwiłam, nie mogę oddychać przez nos przez ten katar. grrr, a o ile dobrze pamiętam paracetamol też mogę brać, prawda?
Marciocha miałabym biznes do Ciebie, jak dobrać rozmiar legginsów i w sumie nie bardzo wiem, jak one wyglądają, jak getry, jaka jest ich grubość, bo bym chciała na zime i teraz już je nosić.

Gdzie jest Twój sklep, jeśli możesz to napisz, i możesz podać cenę legginsów?

sorry ze tak dużo pytań, ale potzrebuję czegoś do noszenia na szybko
Dziewczyny ja dziś ledwo autobusem do pracy dojechałam pod kurtką brzuszka nie widać nikt miejsca nie ustąpi a ja ledwo stałam :(((. Jestem zmęczona bo się przeprowadzamy i duzo rzeczy na mojej głowie i fizycznie całe pakowanie też :(

Co do legginsów to fakt znalazłam kilka na allegro ciekawszych :)) jak znajdę czas to popołudniu lub wieczorkiem 9bo mam lekarza) wyśle jakies linki to pooglądamy razem :)

W piątek zrobiłam zakupy ciążowe u jednej z forumek, w końcu mam co na tyłeczek włożyć :)))))
ja zaraz wychodze do pracy a jestem tak bojowo nastawiona do mojego psychopatycznego szefa że normalnie aż sie telepie ze złości... jeżeli tak dalej pójdzie to chyba faktycznie czas pomyśleć o jakimś zwolnieniu bo to się wykończyć idzie psychicznie....

a apropo ciążówek wybrałam się na zakupki w sobote i kupilam sobie 2 pary spodzieni... cudnie ;-) meeega wygodnie mi teraz ;-)
ja tez już w pracy siedzę i tak jakoś smutno jak pomyślę, że to dopiero poniedziałek:( ale cóż - nie przeskoczymy a robić trzeba. widze, że pojawił się już wątek szpitala:) ja 3 lata temu rodziłam w wojewódzkim i teraz chyba też się na niego zdecyduje (choć mój prowadzący pracuje na klinicznej) zresztą - jeszcze sporo czasu zostało, a poród to w końcu tylko kilka godzin i 2-3 doby pobytu w zamknięciu:) Miłego poniedziałku:)
Assegai, nie możesz się tak denerwować, jeśli masz taką atmosferę to może pogadaj o zwolnieniu, pamiętaj dzidzia najważniejsza a to tylko jeszcze kilka miesięcy, warto poświęcić je dla maleństwa :)
Mamuśka1 ja pracuje w sklepie Marilyn w Galerii Przymorze.
Nasze legginsy maja 100den grubości...ale niestety nie sa to takie gruuube...mogą prześwitywać itd.
Co do rozmiaru to dobierasz taki jak normalnie...czyli jeżeli nosisz 3-kę to bierzesz 3-kę...bo one maja taki specjalny pas na brzuszek :)
Marciocha teraz wszystkie wiemy gdzie Cię znaleźć :P
ja niestety nie zaglądam często do Gdańska, ale kto wie... :)
hej laseczki!

kaiulkaa zdrówka zycze!

fasolek moze ciśnienie masz niskie dlatego Ci słabo?

Asegai czym Cie tak zdenerwowal szefunio?

mamuśka1 mozna na pewno Osscillococilum czy jak to sie tam pisze..

lalinek,mrowkaa życze powodzenia na wizycie!

co do legginsów to też musze sobie sprawic,cinekie mam ale juz za zimno,a powiedzcie mi czy te ciązowe maja jakies szwy z tyłu?

co do witamin to ja juz ponad miesiac biore falvit mama..
Ja rodziłam w szpitalu w Pucku..ale mieszane mam odczucia..
ja też mam taki dołowaty nastrój, nie wiem wszystko mnie denerwuje, czuje się totalnie nijak, do tego mam cerę jak nastolatka, hormony szaleją i co pare dni coś nowego mi wyskakuje na paszczy.
Assegai- uważaj na siebie i nie denerwuj się za dużo, chociaż wiem, że łatwo powiedzieć.

Marciocha- no papatrz, w czw byłam w galerii przymorze i widziałam Twój sklep,ale nie chciało mi się wchodzić. głupia ja :)

czyli mówisz ze 100 den to nie są najgrubsze,a Wy nie macie grubszych czy po prostu to są najgrubsze i jaki jest ich koszt?

a w takim razie getry ciążowe macie czy coś takiego nie istnieje?
Marciocha sprawdziłam swoje zakupione nowo rajstopy i okazuje się, że to są właśnie legginsy gatta. wiem że się powtarzam,ale czy najgrubsze legginsy to 100 czy są grubsze? i jeszcze pytanko czy są inne sklepy Marilyn w gdansku?:)
no ja jestem po wizycie... dostałam zwolnienie od jutra - bez dyskusji powiedział lekarz...
słabsze wyniki, masakryczne ciśnienie, omdlenia, bóle no i infekcja tam gdzie jej być nie powinno. Z dzidzią wszystko okej :) to to jest radosna wiadomośc :) Ja sobie poradzę :)

Ja kupiłam rajstopy ciążowe 120 den w Gdyni na ul. Śwętojańskiej w którymś ze sklepów z rajstopami.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry