Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a szkoda gadać ;-) trzeba zacisnąć zęby i jakoś to przetrwać.

Zmieniajac temat- u mnie na Osowej teraz -11 ;-) Zaraz wychodze do pracy i jestem ciekawa czy mi w ogóle auto odpali po nocy...
no u mnie w koscierzynie mrozno bo az -15
brrrr...
ja na suchaninie wychodząc do pracy o 7 miałam w samochodzie -13 ale łudziłam się że po prostu autko w nocy zamarzło i tak mu juz zostało ale widze, że wszedzie poniżej 10 st. Brrr. Grzejcie brzuszki dziewczyny i bezpiecznej i spokojnej drogi do i z pracy.
Dziś powinnam odebrać wyniki w ośrodku ale chyba poczekam do pon jak bede u ginka- nie chce mi się ganiać, a gdyby cos było niepokojącego to pewnie i tak nic z tym nie zrobie na razie. Zresztą powinni wtedy zadzwonić. Pozdrawiam.
Liczyłyście już do kiedy wypada Wam urlop macierzyński? ja właśnie sobie spojrzałam i troszeczkę kiepsko - jeśli faktycznie małe wyklułoby się 16.06 to urlop mam do 2.11.2011 + 2 tyg dodatkowego + 26 dni urlopu czyli tak czy tak musiłabym kilka dni być w pracy w 2011 r. :( a czuje że małe - i taki mam plan- wykluje się na początku czerwca, czyli wyjdzie na to, że listopad wróce do pracy a pote, grudzien i poczatek stycznia wezme urlop za 2011 r. hmmm będzie trzeba coś sprytnego wymyślić. choć jeśili dodać do tego 2,5 - 3 mies planowanego zwolnienia (już poinformowałam przełożonego) to i tak nie jest źle. Wychowawczego nie planuje. A jak tam z wami? Też jakieś takie przyjemne myśłi przy chłodnym dniu?
Assegai, czasem od mojego już dawno ex szefa słyszałam znacznie gorsze teksty, ale było minęło, teraz po kilku latach potrafię się z tego już tylko śmiać.

W Rumi też lodówka, co prawda teraz tylko -6 ale jakoś tak nieprzyjemnie.
Hejka!
Ale dzisiaj zimno brrrrrrrrr...

Niewiem jak to jest z tym wracaniem po macierzyńskim..ale jak umowa jest na stałe to raczej przyjąc musi,chyba ze da wypowiedzenie od razu.

Ja mam umowe tylko do końca roku niestety,urol wychowawczy (płatny kończy mi sie 10 grudnia) także ja juz od 11 grudnia przechodzę na zwolnienie zeby kasa jakas była..

Paulina1010 ja tez bym wróciła tym bardizej ze siedzie 2 lata i 10 miesięcy ;)

magdaxv jak planujesz ze szybciej urodzisz?bedizesz miec cc?

trzymajcie sie ciepł0 :)
Mi nie przysługuje macierzyński :(
cześć:)

jeśli chodzi o urlop macierzyński, to od 2011 są 22 tyg,prawda?
nie załamujcie mnie, że to jeszcze w 2011 r. będę musiała wracać do pracy:(
mrówkaa czemu nie?
22 tygodnie będą?
Nie wiedziałam. Super.

Dziewczyny, czujecie już może ruchy?
Bo ja od dwóch dni odczuwam już lekkie pukanie od środka :) Na razie strasznie delikatne, ale to już raczej to :)
no ja niestety nie czuje ;( jedynie jakies gazy,z synkeim poczułam dokładnie w skończonym 21tyg także późno...

Ej kiedy najlepiej zrobi usg połówkowe-prenetralne? Z synkiem byam w skończonym 22 tyg i w invikcie lekarz powiedział ze mogłam jeszcze poczekac ale newiem czy powiedziła to ze wzgledu na to zeby obraz z 3d był lepszy czy niewiem dlaczego..

chce isc na takie badanie gdzie prócz tego ze sprawdza czy z maleństwem ok to nagraja mi płytkę i podejrzę na 3d..cos jeszcze próc z Stermedu jest w Gdyni? Cos możecie poleci?
Ponieważ nie mam umowy o pracę ;-((.
Kurcze, ale mi dziś smutno.....
to nie fajno ;(

my lecimy na drzemke ;)
Przyszła Mamo - nie, cesarki nie planuje. Ale pierwsze wyszło trochę przed czasem i mam nadzieje, że z drugim będzie tak samo. Poza tym 27.06 mój straszy ma urodzinki i musze być w pełni sprawna by przyszykowac mu imprezkę:) B
Macierzyński 22-tygodniowy to już był w tym roku. Za to gdybyśmy urodziły parę miesięcy później i były na macierzyńskim jeszcze w 2012 to miałybyśmy jeszcze 2 tygodnie więcej...
mi moja ginka powiedziała, żeby na połówkowe pójść do Preisa, bo jest najlepszym specjalistą, więc się pewnie do niego umówię.

Ja 2 dni temu z rana coś czułam,ale czy to mogły być ruchy dziecka to nie wiem? bo to 1 ciąża i chyba za wcześnie na czucie ruchów dziecka.
Paulina to w takim razie w 2011 r orientujesz sie ile nam przysługuje tyg? o ile dobrze pamiętam, to teraz z roku na rok urlop macierzyńskim miał się wydłużać?
No właśnie wydłużają go co 2 lata, więc będziemy miały 22 tygodnie...
dla nas jest 20 tyg + 2 tyg dodatkowe - o te 2 tyg trzeba - przed ich rozpoczęciem - złożyć wniosek w kadrach , że chce się je wykorzystać. mam nadzieje, że dobrze pamiętam.
no i czas zbierać się do domku. a jeszcze kręcąc się po korytarzu natnknęłam się na swojego dyrektora i dostałam buziaka z gratulacjami (już kierownik musiał donieśc o brzuchu - a niby to baby plotkują:) od razu męskie teorie na temat płci, porodu itp:) Ale mimo wszystko fajne uczucie zbierać gratulację, gdy czuje się że są szczere - bez ukrytych złośliwości ( " ciekawe kiedy na zwolnienie pójdzie, potem macierzyński, a może i wychowawczy a pracować nie ma kto") No i mam nadzieje, że przy światecznych premiach wezmą pod uwagę że teraz mnie jest więcej:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry