Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Assegai - idź na zwolnienie (myślę, ze szef też do tego dąży), nie miej żadnych skrupułów, zwłaszcza, ze nie chcesz tam wracać.

Pamiętam, jak byłam w pierwszej ciąży, to lekarz mówił, że nie powinnam farbować włosów i nic naklejać na paznokcie (żele, akryle, tipsy). Teraz już inaczej do tego podchodzą i środki są łagodniejsze. Ale myślę, ze skoro można używać środki przeciw rozstepom, to tym bardzej krem do rąk.
A swoją drogą, to "ładnie" bym teraz wyglądała bez farby do włosów. SIWA
Marcociha-dzięki za info w sprawie lgginsów.

Assegai- jestem w szoku, ze tak można traktować kobietę w ciąży.
Ja bym stamtąd byle szybko uciekała.
Assegai na prawde jeżeli masz taka możliwość to spieprzaj gdzie pieprz rośnie! Nie ma co tracic nerwow przez idiotów bez wyrozumienia!

Ja tez sie dowiedziałam zupełnie przypadkiem że po macieżyńskim moja pani dyrektor raczej nie przyjmuje spowrotem. Trudno, ma prawo tak?
Ale o tym że ide nie długo na zwolnienie zdecydowałam po rozmowie z kierowniczką mojego sklepu z która na codzień pracuje....dodam że jest ona matką :]
Wręcz miałam wrażenie ze chce mnie jak najszybciej na zwolnienie wysłać bo nie jestem juz tak wydajna! Bo potem druga osoba ma podwójną robote, bo dostawe musi za mnie zrobic(dostawe zostawiłam raz i to nie cała bo mnie tak głowa nawalała), że musi sprzatać "nogi" z rajstopami...no sooory ale na drabine nie bede sie teraz wspinać!
Pomijam fakt że ze względu na to żeby nie robić jej pod górke pracuje po 12 h i to czasami po 2 dni z rzędu!

Po tym wszystkim jak to usłyszałam zdecydowałam że ide na zwolnienie i koniec!
hej hej:)

Marciocha dzięki za info w sprawie legginsów:)
Assegai- jestem normalnie w szoku, że w biurze można tak traktować ludzi, kobietę w ciąży. Wiem, że łatwo radzić,ale ja bym cueikała stamtąd, skoro i tak piszesz,że nie wrócisz tam po macierzyńskim, to po co się męczyć, teraz płacone będziesz miała 100 %,więc po co narażać dzieciątko, które jest najważniejsze teraz? Ale to tylko moje zdanie, i życzę Ci dobrze!
Assegai, ewakuuj się stamtąd, szkoda nerwów na sfrustrowanego debila.
Coś mu w życiu nie wyszło i się odgrywa na innych.

Mrówka, to raczej jakiś mit, ja smaruje ciągle bo zimą mam straszliwie popękane ręce. Nie można jedynie używać jakiś kremów z kwasami itp. co wnikają głęboko.
mi też nie wiadomo nic o kremie do rąk, pamiętam, że w pierwszej ciązy było głosno o niestosowaniu kremów wyszczuplających, balsamów antycell itp, chyba że te przeznaczone dla ciężarnych. ale krem do rąk? troche chyba bez sensu, bo jeszcze wyjdzie na to, że kremy do twarzy i podkłady też sa niewskazane
assegai to straszne co piszesz!! Weź olej kolesia i idz na zwolnienie,odpoczniesz psychicznie TY i Twoje maleństwo które coraz bardziej czuje to co mamusia..Bedzie dobrze..A umowę masz na stałe?

mrówkaa nic nie słyszłam o tym kremie do rąk..az dziwne..
Dziewczyny czy to prawda, że w ciązy nie powinno się używać kremu do rąk?? Ja używam i to dużo i często. zapomniałam się o to spytać lekarza
Assegai - to straszne co piszesz, nie rozumiem jak mozna tak traktować ludzi. a może ja miałam po prostu szczęscie i trafiałam na normalnych przełożonych, gdzie na wieść o ciązy - przynajmniej oficjalnie - gratulowali i nie robili problemów ze zwolnieniem a nawet zrzucali się z resztą na jakiś upominek. Postarj sie może o zwolnienie - po co masz codziennie się stresować.
Ja dziś byłam w laboratorium a w pon i śr ginek - zobaczymy
hejka ;-)
Magda79- nie nie pracuje w Marcopolu... Długo można by opowiadać, ale powiem Wam tylko tyle że w związku ze zwolnieniami w firmie byłam niemalże codziennie nagadywana przez mojego szefa (jestem asystenktą) kiedy w końcu zajde w ciąże, bo wtedy nie będzie mnie mógł zwolnic i to jest jedyne wyjście żebym zostala no i naobiecywał mi prace na wychowawczym na zlecenie itp. więc po rozmowie z mężem stwierdziliśmy że spróbujemy, ze juz w sumie najwyższy czas i super ze jest ku temu dobra okazja. Teraz kiedy jestem w ciąży codziennie jestem wręcz mobingowana , ze to moja wina, ze sobie wymyśliłam, że jestem do niczego, ze nic nie umiem, że jestem nieprzydatna, ze po macierzyńskim nie mam co szukać w pracy bo będzie zatrudniona nowa osoba, plus codzienna porcja bardzo nieprzyjemnych osobistych przytyków... już ledwo wytrzymuje normalnie. wcześńiej po mnie spływalo a teraz przez hormony chyba kumuluje sie we mnie i wściekam się. Jak tak dalej pójdzie to pójde na zwolnienie. Dzidza jest teraz najważniejsza. A do pracy nie wróce juz. Jestem młoda, na pewno coś znajde. Mówie Wam ryczec sie chce normalnie... Jedyny pozytyw w tej sprawie to mój synuś, bo dzieki temu wszystkiemu będzie z nami. A... szkoda gadać.
Marciocha - jednak nie uda mi się w tym tygodniu dotrzeć do Gdańska :( może jeszcze Cię zastanę w przyszłym...myślałam, że ten tydzień będę miała spokojniejszy ale niestety nie :(

Assegai - czyżbyś pracowała w Marcopolu? ;) (to był mój nakoszmarniejszy szef w całej historii prac etatowych)

Właśnie skończyłam prasować górę ciuchów a kosz nadal pełny wrrr....czy Wy też tak nie cierpicie prasować?

Ale zimno dziś było, ubrałam Młodą ciepło ale chyba i tak przymarzła do wózka. Mnie w każdym razie trzęsło mimo kilku warstw ubrania.
Sklep firmowy to jest jedyny w Trojmiescie ale niektore prosukty sa tez w innych sklepach ;)
100 den to najgrubsze jakie my mamy, nie wiem jak inne firmy i u mnie kosztuja 21,90 ;)
I to sa legginsy, getrów nie mamy ;)
Lalinek to teraz odpoczywaj i ciesz się dzidzią :). Ja jeszcze przed wizytą, ale mam stracha bo idę z wynikami.... ehh napisze wieczorkiem co i jak. Ale wiecie co ja tak bardzo Kocham juz ta moją małą istrotkę :) Jak jestem głodna, to mówię: oj dzidzia jest głodna musimy ją nakarmić :))
Lalinek dbaj o siebie i wypoczywaj !
no ja jestem po wizycie... dostałam zwolnienie od jutra - bez dyskusji powiedział lekarz...
słabsze wyniki, masakryczne ciśnienie, omdlenia, bóle no i infekcja tam gdzie jej być nie powinno. Z dzidzią wszystko okej :) to to jest radosna wiadomośc :) Ja sobie poradzę :)

Ja kupiłam rajstopy ciążowe 120 den w Gdyni na ul. Śwętojańskiej w którymś ze sklepów z rajstopami.
Marciocha sprawdziłam swoje zakupione nowo rajstopy i okazuje się, że to są właśnie legginsy gatta. wiem że się powtarzam,ale czy najgrubsze legginsy to 100 czy są grubsze? i jeszcze pytanko czy są inne sklepy Marilyn w gdansku?:)
Assegai- uważaj na siebie i nie denerwuj się za dużo, chociaż wiem, że łatwo powiedzieć.

Marciocha- no papatrz, w czw byłam w galerii przymorze i widziałam Twój sklep,ale nie chciało mi się wchodzić. głupia ja :)

czyli mówisz ze 100 den to nie są najgrubsze,a Wy nie macie grubszych czy po prostu to są najgrubsze i jaki jest ich koszt?

a w takim razie getry ciążowe macie czy coś takiego nie istnieje?
ja też mam taki dołowaty nastrój, nie wiem wszystko mnie denerwuje, czuje się totalnie nijak, do tego mam cerę jak nastolatka, hormony szaleją i co pare dni coś nowego mi wyskakuje na paszczy.
hej laseczki!

kaiulkaa zdrówka zycze!

fasolek moze ciśnienie masz niskie dlatego Ci słabo?

Asegai czym Cie tak zdenerwowal szefunio?

mamuśka1 mozna na pewno Osscillococilum czy jak to sie tam pisze..

lalinek,mrowkaa życze powodzenia na wizycie!

co do legginsów to też musze sobie sprawic,cinekie mam ale juz za zimno,a powiedzcie mi czy te ciązowe maja jakies szwy z tyłu?

co do witamin to ja juz ponad miesiac biore falvit mama..
Ja rodziłam w szpitalu w Pucku..ale mieszane mam odczucia..
Marciocha teraz wszystkie wiemy gdzie Cię znaleźć :P
ja niestety nie zaglądam często do Gdańska, ale kto wie... :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry