Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja to się przypadkiem przeszłam po h&m w weekend i w sumie tylko okiem rzuciłam na te ciążowe i wydawało mi się to wszystko takie dużeee, a na szukanie za bardzo nie miałam czasu. Mysle ze teraz w sobote podjade i jakąś kiecke ciążówke kupie bo już się w moje ledwo mieszcze... Moja kumpela zaoferowała pomoc bo ona ma L i to same biodrówki i tuniki więc powiedziala że mnie zaopatrzy ;-) A ja mam 34/36 i już całe piękne 2 kilo do przodu ;-) za to ku mojej ogólnej rozpaczy cycki nie urosły ani troche ;-( a tak liczyłam ze coś się ruszy ;-) A w pn idziemy podglądać maluszka i z tej okazji musiałam sobie urlop wziąć ;-) jak szaleć to szaleć
Marciocha- najwięcej tyją w ciązy babki z przedziału 34,36,38 ;-)
A ja zdązyłam przytyć przed ciążą - bo planując dziecko odpuściłam sobie kontrolę posiłków i na ciasteczkach, drożdżóweczkach, pierożkach dorobiłam się dobrych 5-7 kg:) I to przez 3 mies jak zaczęliśmy sie starać o bobo:)
Na szczęście wyprawkę mamy po pierwszym bobo więc sporo kosztów odejdzie:)

A wiecie że mi kartę ciązy założyli ale chyba nie dali tylko zostawili w karcie?hihi Zresztą tak byłam zaszokowana empatią lekarza jak po usg stwierdził "zarodek. jeden. żywy." ze chciałam jak najszybciej wyjść:P dopytam się 6.12 na następnej wizycie, a 8.12 3d w inviccie więc chociaż popatrzę na małą laleczkę:))
ja na 3d pójdę w okolicach 20 tyg ;-)
no to faktycznie empatyczny gin... hahaha zaszalał ;) Moja ginka określiła naszą kropeczkę "stwór" ;-) na 2 usg kiedy była faolka stwierdziła "serduszko jest, piękny stwór" ;-)
cześć cześć :)

dopiero teraz zaglądam, bo w ciągu dnia zero czasu wolnego.
po pracy od razu w drzemkę poszłam i teraz prawie wstałam.
nie wiem jak Wy,ale ja cały czas śpię i mam tak od początku ciąży...
aha, jescze chciałam zapytać gdzie mogę kupić spodnie bądż sukienke ciążową? w h & m ?? i od kogo polecacie na forum kupić ciążówki?
A ja miałam wczoraj badanie progesteronu bo wystąpiły plamienia i niestety mam bardzo malutko 40 nmol, dostałam duphaston i czekam na jutro czy wogóle bedziemy mieli dzidzie czy nie, bo jutro się okaże czy jest sam pęcherzyk czy pęcherzyk z zarodkiem. Już bym chciała żeby było jutro....
kasiorek555 nie ma co sie martwic na zapas.. do jutra niestety daleko, bo jak się na coś czeka to czas nieubłaganie wolno leci.. ale wytrzymasz i będzie dobrze. Trzeba wierzyc...
4 dzień bardzo boli mnie brzuch... czasem czuję silniejszy ból przy każdym kroku który stawiam... wiecie jakie powinanm zrobić dodatkowe badania???
ide dziś na usg genetyczne.. zapytam lekarza czy jest okej... martwię sie juz bardzo..
witajcie ;)
ja dzis tez ide na usg genetyczne :) juz sie dpczekac nie moge :)
dzis mi sie snilo ze bylam na badaniu u ginekologa badal mnie i powiedzial ze dzidzia ONA jest zdrowa :D
wiesz, ja jestem zdania że na tym etapie czasem może coś tam boleć. Wszystko się rozciąga i macica i ścięgna... Jutro idziesz do ginki to zapytaj. Badań krwi raczej nie ma na bóle macicy ;-) jak coś to właśnie usg. Wiem, ze niektóre dziewczyny zażywają magnes na rozkórczenie macicy, zamiast nospy. Możesz spróbować, jeżeli te bóle to takie właśnie skórczowe coś...
Cześć Dziewczyny

Pomyślnych usg wszystkim, które się wybierają.
Ja jestem ostatnio tak zabiegana, że nie mam czasu na spokojnie pocieszyć się tą ciążą :/
Ale z drugiej strony cieszę się, że mogę normalnie funkcjonować, że wszystko ok itd.

Senność raczej mija najdalej z końcem pierwszego trymestru.

Świetne ciuchy ciążowe ma H&M, chociaż drogie niestety.

Poza tym w necie jest kilka fajnych sklepów np.:

http://www.9fashion.com.pl/

http://www.pieknamama.pl/Bluzki_52.html?sess_id=b4ddd3f0e537652d64de84329b63ef8f

http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=dzins

http://modnybrzuszek.pl/
Ja tez mam takie bóle...od kilku dni mnie boli jak na okres wiec wiem ze to macica...ale czasami tez mnei zaboli tak mocniej, jak np. szybciej wstane czy cuś...ale nie ma sie co przejmować za bardzo ;)
Ja wychodze z założenia że do póki nie ma krwi to nie ma tragedii ;)
nie no ja tez wychodzę z takiego założenia, ale fakt że tak mocno i tak często to mnie jeszcze nie bolało :( i tym sie martwię bo to dziwny ból czasem w podbrzuszu, czasem jakby w jajnikach... silny i częsty.. ale dziś USG to sie zobaczy :)
Dziewczyny a ja się już pochwalę - będziemy mieli córeczkę i to raczej na 100 % :)
na pewno wszystko jest ok ;-) Każda z nas po prostu inaczej to wszystko odczuwa, te całe rozciąganie ;-)
Ja ide w pn do lekarza, juesuuu no mam nadzieje ze dzidzia pokarze nam czy jest córą czy synem ;-) achhhh
Janka gratuluje córci :)
Assegai - mojego męża siostra ma 2-letnie bliźniaki :) do chwili porodu myslała że ma 2 synów :) jakaż była jej radość jak okazało się że lekarz się pomylił i jest parka :) więc nawet jak już będziesz wiedziała to chyba zawsze można później paść ze zdziwienia :)
cały pokój na różowo a tu sie okazuje że syn hehehe :)
chyba niewielkie sa szanse by określic płec dziecka w 13 tc prawda ?? dziś ide na generyczne. co prawda sprzęt rewelacyjny 3d czy 4d nie wiem, ale to chyba jeszcze za wcześnie...
Janka to super gratuluje! :D

Ja na razie jak coś kupuje to w uniwersalnych kolorach i w sumie mam zamiar tak cały czas robic...nie chciałabym zeby moja córa chodzila w różowym, czy syn w niebieskim...owszem tam kilka rzeczy moze byc...ale tak wszystko? Fuj! :P Ostatnio widziałam babke z wózkiem który był caaaały różowy a jej córka ubrana w same rzeczy hello kitty...no myslałam że zwymiotuje :P
Lalinek jest to mozliwe :D Tylko wiadomo że nie na 100%, ale mysle ze na takim sprzecie to lekarz juz bedzie wiedział, oczywiście jeżeli sie dziecko dobrze ułoży :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry