Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamuśka1 ja pracuje w sklepie Marilyn w Galerii Przymorze.
Nasze legginsy maja 100den grubości...ale niestety nie sa to takie gruuube...mogą prześwitywać itd.
Co do rozmiaru to dobierasz taki jak normalnie...czyli jeżeli nosisz 3-kę to bierzesz 3-kę...bo one maja taki specjalny pas na brzuszek :)
Assegai, nie możesz się tak denerwować, jeśli masz taką atmosferę to może pogadaj o zwolnieniu, pamiętaj dzidzia najważniejsza a to tylko jeszcze kilka miesięcy, warto poświęcić je dla maleństwa :)
ja tez już w pracy siedzę i tak jakoś smutno jak pomyślę, że to dopiero poniedziałek:( ale cóż - nie przeskoczymy a robić trzeba. widze, że pojawił się już wątek szpitala:) ja 3 lata temu rodziłam w wojewódzkim i teraz chyba też się na niego zdecyduje (choć mój prowadzący pracuje na klinicznej) zresztą - jeszcze sporo czasu zostało, a poród to w końcu tylko kilka godzin i 2-3 doby pobytu w zamknięciu:) Miłego poniedziałku:)
ja zaraz wychodze do pracy a jestem tak bojowo nastawiona do mojego psychopatycznego szefa że normalnie aż sie telepie ze złości... jeżeli tak dalej pójdzie to chyba faktycznie czas pomyśleć o jakimś zwolnieniu bo to się wykończyć idzie psychicznie....

a apropo ciążówek wybrałam się na zakupki w sobote i kupilam sobie 2 pary spodzieni... cudnie ;-) meeega wygodnie mi teraz ;-)
Dziewczyny ja dziś ledwo autobusem do pracy dojechałam pod kurtką brzuszka nie widać nikt miejsca nie ustąpi a ja ledwo stałam :(((. Jestem zmęczona bo się przeprowadzamy i duzo rzeczy na mojej głowie i fizycznie całe pakowanie też :(

Co do legginsów to fakt znalazłam kilka na allegro ciekawszych :)) jak znajdę czas to popołudniu lub wieczorkiem 9bo mam lekarza) wyśle jakies linki to pooglądamy razem :)

W piątek zrobiłam zakupy ciążowe u jednej z forumek, w końcu mam co na tyłeczek włożyć :)))))
Marciocha miałabym biznes do Ciebie, jak dobrać rozmiar legginsów i w sumie nie bardzo wiem, jak one wyglądają, jak getry, jaka jest ich grubość, bo bym chciała na zime i teraz już je nosić.

Gdzie jest Twój sklep, jeśli możesz to napisz, i możesz podać cenę legginsów?

sorry ze tak dużo pytań, ale potzrebuję czegoś do noszenia na szybko
Lalinek, uważaj na siebie, mi się zadrzyło raz zemdleć, ale słaba jestem non stop.

za to dzisiejsza noc mam w plecy, kurka na maksa się załatwiłam, nie mogę oddychać przez nos przez ten katar. grrr, a o ile dobrze pamiętam paracetamol też mogę brać, prawda?
ja jak zwykle z Redy na Grabówek nie byłam w stanie dojechać jedną kolejką... :( musiałam wysiąść w między czasie...
zmęczenie dopada mnie masakryczne.. mam kłócia w brzuchu, czasem bóle i swędzenia tu i tam... dziś ide do lekarza ale jakos dobrych przeczuć to ja nie mam. Na bank wyśle mnie na zwolnienie, bo ledwie funkcjonuję. Omdlewam rano, mam zawroty głowy i jestem tak słaba że nie mogę czasem odkręcić butelki z napojem... cos jest nie tak. W piątek robiłam badania krwi i moczu - może tam leży przyczyna... zobaczymy dzisiaj
na Zaspie rodziłam też, ale ponad 13 lat temu :) Prawie 9 lat temu rodziłam w Wojewódzkim. I ten wypadał lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o opiekę po porodzie.

A u nas śnieżyło i przestało. Oby do rana był spokój, bo mi męża do pracy ściągną

Coś się dzieje z moją temperaturą. Raz 37,1, a raz 35,6... Nie rozumiem. Ale może to już ze zmęczenia?
heja ;)

też się trochę szybciej męczę, ale staram się walczyć z tym
witaminę C jak najbardziej można brać, podobnie wapno i rutinoscorbin

zaciekawiłyście mnie tymi legginsami, nie nosiłam legginsów od kilkunastu lat ale może sobie kupię...
Mrówka dawaj linka jak coś fajnego znalazłaś :)

Kiki0 ja rodziłam prawie dwa lata temu na Zaspie i teraz ponownie tam się wybieram, ogólnie szpital wg mnie ok

a w ogóle szkoda, że weekend się kończy bo fajny był...
mrówka Ty chyba pisałaś o legginsach ciążowych, wrzucisz linka, bo ja bym była zainteresowana.

kupiłam getry,ale niestety nie dość że za cienkie to jeszcze przy małe :( wyglądam jak baleron w nich, coś fatalnego :(
cześć :)

ja nadal biorę kwas foliowy i Prenatal.
i jestem przyziebiona:( kurcze, ginka mi ostatnio powiedziała, że mogę brać witaminę c, ale sama nie wiem? jak myślicie?
Paulina-myślę, że lekarz z tych "dmuchających na zimne". Zobaczymy jaki będzie wynik...
Kiki - teraz glukoza? Z tego co wiem (i tak miałam w poprzedniej ciąży) ten test robi się ok 25 tyg, a wcześniej tylko poziom glukozy na czczo. No chyba że masz jakieś problemy?

Fasolek, mi czasami brakuje tchu. A już nie ma mowy, żebym uczestniczyła w kąpieli Szymka, bo mi w łazience za duszno/parno. Co dziwne, nie mam tego, jak sama się kąpię. I jak zbyt gwałtownie wstanę to strasznie mi się kręci w głowie (tak wprawdzie miałam zawsze, ale w ciąży mi się nasila).
hej dziewczyny,mnie tez dawno nie bylo,odpoczywam i spie,tez macie tak,ze dosc szybko sie meczycie??i czy czasami robi Wam sie slabo?pozdrawiam wieczornie weekendowo
Dawno mnie nie było.
Jak zwykle śpię cały czas. Do tego niesmak w ustach - pomaga guma limonkowo-miętowa.
Zazdroszczę Wam tych małch brzuszków, bo ja jak sloń już wyglądam. A zresztą niewiele się zmieniło z czasów "przed". Mam jedne spodnie za duże , których nienawidzę, bo za wielkie w biodrach, a w pasie już ok. I przez to na d... wiszą. Ale kupiłam sobie na allegro portki i jest ok! 34zł+11zł przesyłka.
Za 2 tyg. idę do ginka i muszę do tego czasu zrobić kolejne badania. Oczywiście cukier po obciążeniu glukozą (chyba 75g). Okropieństwo.
I zaczynam już sie zastanawiać GDZIE rodzić. Może to za wcześnie, ale ja muszę się psychicznie nastawić. Swissmeg? Wojewódzki? Wiadomo, że gdańsk.
Smaków i smaczków nie mam, ale wczesniej piłam 4-5 kaw sypanych, mocnych, czarnych, gorzkich....(mniam), teraz mam ochotę na kawę, ale sam zapach mnie odrzuca. Właściwie odrzuca mnie od wszystkiego, co ma intensywny zapach
faktycznie calkiem zapomnialam o tych domowych syropkach zaraz biore sie do roboty ;)
kasiulkaa - ja piję herbate z miodem i cytryną - pomaga.

robię tez syrop z cytryny, miodu, czosnku i cebuli - mama zawsze nam dawała jak byłysmy małe - na prawdę pomaga. Kilka łyżek dziennie i zdrowieję :)
witajcie w ten bialutki poranek :)
dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na przeziebienie?? dopadlo mnie to dranstwo ;( konsumuje pod kazda postacia cytryne..
moze cos jeszcze macie ??
ale mnie szef wku.....ł!!!! normalnie jestem wściekla do białego!!! DO tego stopnia że po macierzyńskim zmieniam prace!!!! normalnie synka mi tylko szkoda że mu adrenalina skacze przeze mnie i moje nerwy!!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry