Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja się cieszę bo mam neta na parę sni w domu :) a potem mam nadzieję że założymy sobie normalne łącze bo przydałoby się :)
jestem zielona jeśli chodzi o przyszłość z dzieckiem - nie wiem nawet co będę musiała tak na prawdę kupić :) a tak to chociaż będę mogła się edukować heheh
ale pyszna zrobiłam pomidorówkę mniaaaaaam :)
maga79 - życzę dobrej zabawy :)
Ja przestałam już brać osobno kwas foliowy, parę dni temu opakowanie się skończyło wiec akurat. Ale oczywiście w Prenatalu też jest kwas i pewnie w każdych witaminach dla ciężarówek.

Jeszcze dziś mam spotkanie wieczorem i potem też już weekend :)
Jutro Młoda do babci a my do koleżanki na urodziny :)

Miłego weekendu Kobietki ;)
u mnie też ginek powiedział, że dziś kobiety pobierają z pożywienia wszystkie składniki jakie potrzebują i dodatkowe witaminki nie są potrzebne ale i tak biorę prenatal i kwas foliowy. w poniedziałek zrobie te wszystkie wymagane badania i bedzie wiadomo czy czegos mi jeszcze potrzeba. ciekawe ile mi zajmie w ośrodku - blee - trzeba bedzie się zerwać z pracy..

a tak własciwie to jeszcze godzinka i do domku:)) weekend:))
dokładnie każdy mówi inaczej nie mniej jednak owoce i warzywa warto wcinać :))) Zamawiałyście moze legginsy z allegro ciążowe, aj wczoraj oglądałam i jest kilka fajnych a przedw wszystkim grubych i zastanawiałam się czy nie zamówić, może macie jakiegoś poleconego sprzedawcę? I jesli któras by coś zamawiała to zawsze taniej z kosztem przesyłki :). Dziś jade przymierzać ubranka do jednej forumki to może coś kupię i w końcu będę miala w czym chodzić, ale coś na później tez by się przydało :)
Prenatal classic ma bardzo dużo żelaza i kwasu foliowego - dlatego jest polecany. oczywiście innych witamin również jest wiele. Mój gin mówił że bez witamin sie nie obejdzie... jak widac każdy mówi inaczej
mi gin powiedział, że witaminy w tabletkach są zbędne, lepiej zjeść owoc, warzywo, nabiał. Co do kwasu foliowego to biorę ciągle ze względu na to że mam małopłytkowość krwi.
ja biorę chociaż nie codziennie bo czasem zapominam mi w aptece farmaceutka powiedziała, ze kwasu foliowego się nie przedawkuje. :) Ale w poniedziałek bede u lekarza to na pewno się go spytam
no wlasnie j a sie tez zastanawiam nad jakimis witaminkami, co prawda zajadam sporo owocow ale boje sie ze to za malo moze byc...
a co z kwasem foliowym bierzecie jeszcze?? bo ja wlasnie nie wiem czy mam sobie jeszcze kupic a widze ze konczy mi sie opakowanie a do gina dopiero za 2tygodnie.
mój tak rośnie że ja nie wiem czasem czy to normalne... dzis rano w skm jak rozpięłam kurtke to mi dziewczynka miejsca ustąpiła hehehe - miło mi się zrobiło, ale tez bez przesady :) co będzie w 6..7...8... o 9 nie wspominam.. mrówka a ruchy naszych dzieci musimy poczekac jeszcze kilka tygodni by dogonic koleżanki :)
no ja kupiłam w deichmanie kozaki na płaskim. mają świetna podeszwę - napewno nie sliską.
Dziewczyny jak ja bardzo chciałabym już czuc ruchy dzidzi :)). A ostatnio coś mi brzuszek zmalał :(
Fajne chociać takie bardziej właśnie na śnieg niż wyjściowe a to ja mam swoje niezastąpione trekingi :) musze podjechac i zobaczyć jakieś kozaczki na płaskim wczoraj oglądałam w Gdyni, ale nic ciekawego nie znalazłam :( a te na plaskiem to wszystko miały strasznie sliskie te podeszwy :/
mróweczko to śniegowce takie są: http://www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=76&category=0060157100000552&product=1019856

typowe na śniegi, ale z futrem w środku i wysoką gumą więc są z*******e na zime i śniegi. Moja siostra kupiła w zeszłym roku takie same i biegała całą zimę - bardzo była zadowolona.

Co do innych to mają teraz nowe dostawy i na prawde dużo fajnych bucików na płaskim widziałam.
Lalinek to pytanko o butki to do Ciebie :))
No Lalinek ktoś musi być npierwszy, ja biorę tabletki, ale zapomniałam jak się nazywają spradzę w domu i napiszę :) No własnie co do butów. Mam super wygodne buty trekkingowe na spacery po lesie z psiakiem, ale do pracy się nie nadają. Póki co biegam w kozakach na obcasie, ale plecy mnie bolą i musze kupić coś na płaskim ale jakoś nic mi się nie podoba, któraś mówiła o śniegowcach z deichmana, jak one wyglądają mniej więcej i ile kosztowały? :) czy do spódniczki by pasowały? :))
Na facebook'u w aplikacji "co dostaniesz w tym roku na święta" wyszło mi że zajdę w ciąże i to będzie mój prezent hahahah :)
trochę będzie ciężko o taki prezent, ale kto wie - byłabym ewenementem medycznym na światową skalę :) 2 w 1 :)
Prenatal Classic ma bardzo dużo żelaza i kwasu foliowego. Zalecany jest od 13 tc. Bez receprt go dostaniesz. Bardzo go polecają włąnie z tych dwóch względów. 100 tabletek 28 zł u mnie w aptece więc dobra cena :)
hej hej:)

ja w nocy też nie wstaje, za to rano już biegnę, a dziś przysnełam do 9,ale tak mnie już brzuch bolał z głodu, że już musiałam wstać.

co do witamin, to mi ginka powiedziała, ze już mogę zacząć brać,więć w aptece mi babka doradziła i biorę jeszcze kwas foliowy.
a co do siusiania to ja w nocy nie wstaje, ale za to rano musze biec ;)

i chyba powoli też czuję "ruchy"...co jakis czas mam wrażenie że coś mnie "puka" w pęcherz :))
właśnie ja bym chciala jakies witaminki dla siebie...ale to musi lekarz zalecić czy wystraczy sie sie wypytam w aptece ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry