Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!

Lalinek koniecnzie daj znac jak po starmedzie,tez czytałam ze maja bdb sprzęt i tak sie chciałam wybrac ale na połowkowe-na początku stycznia..
Ja tez ogólnie to majóweczka tylko jakos czas mało zeby pisac z Wami... ;-/
no ja juz po ;) u mnie wszystko wporzadku :) dzidzia zdrowa i jest taka fajna :) tylko wiecie co... zapomnialam sie zapytac lekarza ile ma juz dlugosci i czy powinnam brac jeszcze kwas foliowy ;/
ja biorę cały czas, w zestawie witamin dla ciężarówek. A masz zdjęcia z usg? Tam masz ile ma cm zarodek. Zarodek oznaczony jest jako CRL ;-) Pewnie na tym etapie ma z 5,5-6 cm ;-)
znaazlam w karcie ciazy ma 6,1cm :)
pięknie ;-)
dziewczyny, super że wszytsko dobrze!:)
ja mam za tydz genetyczne i się już nie mogę doczekać, oczywiście też będę prosiła- o ile to mozliwe o rozpoznanie płci:)chociaż swoje mam przeczucie:)
kurcze tak Was czytam i fajnie WAm z tymi genetycznymi,mi nic takiego nie zrobiła :(
Jedynie to sprawdza czy ma rączki i nóżki,wszystkie palce,czy sserduszko bije..nawet niemierzy "sama od siebie" ;(
Ostatnio tylko zmierzyła ale to dopiero jak spytałam..
przyszłaMamo u mnie z genetycznym to było tak, ze lekarz powiedział mi co i jak no i, że mam się zastanowić a jesli się zdecyduję to mam to zrobić w konkretnym przedziale czasowym ( powiedział mi jakim)

Dziewczyny czy wy też tak macie, ze wieczorem macie strasznie duzy brzuch a rano jakby go nie było?
I jeszcze jedno pytanko coś mnie brzuch pobolewa od kilku dni a już od dłuższego czasu miałam z tym spokój, ale nie tak na @ tylko tak bardziej gdzieś zakłuje gdzieś zaboli, tez tak macie?
Ostatnio jestem dosc nerwowa, może to z nerwów?
mrówkaa u mnie z brzuchem tak samo! Na wieczór jak balon! rano jest ale mniejszy...
Ostatnio mam takie kucia całkiem nisko,czasmi jak za szybko sie rusze to zaboli ale to wszystko raczej normalnie..Gdyby bolało mocno to wziąśc no-spe a jak nei przejdzie to lepiej skonsultowac z lekarzem..
u mnie jak narazie brzuch dosc maly i nie zauwazylam zeby wieczorem byl wiekszy,ale podobno to normalne,a co do wszelkich boli to mi lekarz kazal brac nospe forte,podobno ma pomoc jakby sie cos dzialo:P aaa no i dzien dobry dzisiaj!!
Nospe zawsze mam przy sobie i jak coś to biorę :) a wieczorami to mam na prawdę duży ten brzuch a rano płaściutki dziwne :P
to dawaj fotke brzuszka :))
Nie mam niestety czym zrobić zdjęcia, ale hmm pomyśle o tym i chyba zrobie sobie na pamiątke :) gdyby nie to, że rano też nie wejdę w spodnie to bym myślała, że nic nie przytyłam. A wieczorem to stoje przed lustrem i uśmiecham się do brzusia, ze tak urósł, ale przynajmniej jest co głaskać
ja tez uwielbiam głaskac,dotykac brzuszek ;) Teraz czekam na jakis znak od dzidziulka ale cos niechce..W sumie z synkeim poczułam dopiero w 21 tyg więc pewnie znając moje szczeście tez jeszcze poczekam..
ja mam tak samo jak wy z tym brzuszkiem. Od kilku dni też mnie coś tam zakuje, zaboli ale to normalne, bo teraz wszystko się przecież mocno rozciąga ;-)
A tak a propo nospy to trzeba na nią uważać, bo w nadmiarze wywołuje wady serca płodu. Czytałam o tym jeszcze jak nie byłam w ciąży. Lekarze nagminnie ją zalecają a wcale nie jest taka bezpieczna. Na te wszystkie bóle skurczowe lepszy i bezpieczniejszy jest magnez.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8706716,0,Prawda_o_Nospie_czy_ja_znacie_.html?s=0

tu macie linka do wypowiedzi jakiejś laski odnośnie nospy, szukane na szybko. Kiedyś natrafiłam o artykuł na ten temat.
Co do brzuszka to ja mam tak samo :)))
I tak samo z tymi bólami, wiec nie ma sie czym niepokoić skoro wszystkie tak mamy ;)
Dopisuje:-)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555
Witam po dlugiej nieobecnosci:-)
Jestem w 9tc.a brzuszek juz mi niezle wywalilo hihi...a co to bedzie dalej:-)
aga jak samopoczucie ?? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry