Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja 3 - 5 razy wstaje w nocy. Zależy nie wiem od czego :)

Dziś czuję jakby mi dziecko uciskało na jakiś nerw w prawej nodze. Jak idę to co jakis czas mi się ugnie :) śmieją się ze mnie bo komicznie to wygląda hehehe
Fajnie, że tylko rano musisz pędzić siku, ja niestety w nocy też. Nigdy do rana nie dośpię.

Też biorę Prenatal, kończę właśnie drugie opakowanie. I pewnie do końca będę już brała.

Dziś przynajmniej nie pada ;)
ja zaopatrzyłam się już w śniegowce z Deichmana :) ciepłe i fajne na zimę :) i kozaki na płaskiej podeszfie... obcasy poszły w odstawkę bo mnie zaraz bola nogi i podbrzusze jak w nich chodze. a przed ciążą biegałam praktycznie codziennie na obcasie.
U mnie brzuszek już dość mocno widoczny, choć to dopiero 11 tydz., ale na szczęście w ciuchach to mam jeszcze trochę zapasu, bo po poprzedniej ciąży i karmieniu wszystko ze mnie spadało.
Dolegliwości o dziwo też specjalnie nie mam - na początku trochę nudności ale znacznie krócej niż poprzednio, spać nie chce mi się bardziej niż zwykle (i całe szczęście bo przy Szymku to ciężko byłoby się wyspać) i tylko rano jak się obudzę to muszę pędzić siusiu :)
ja juz buciki na droge z i do pracy zmieniłam - zamiast pantofelków na obcasie ganiam w adidaskach:) a już wbiurze zakładam szpileczki:) choć teraz to czas już będzie jakieś traperki kupić:))
a opony juz na szczęśćie wymienione:) mąż zadbał:)
dokładnie, trzeba uważać...i założyć zimówki na nogi ;)

ja dzisiaj w końcu wyjęłam swoj płaszcz zimowy....i jest przyciasny w brzuchu! :( długo na pewno go nie ponosze :]
no to dziewczynki czas zacząć uważać żeby się nie przewrócić... zaczyna robić się biało i ślisko..
Nie. Kość nosowa była- 2 mm, przezierność 1,2. Takze z usg wszystko było ok. Moja ginka wszystkim zaleca to badanie i powiedziala że jeżeli chodzi o usg to daje pewność że jest ok tylko na 60% test pappa daje pewność na 90%. Więc zrobilam. W sumie tak dla swojego spokoju, ale jestem zadowolona. Przynajmniej mam większą pewność ze synuś zdrowy ;-)
Assegai- czemu robiłaś testy Pappa? miałaś jakieś podejrzenia?
mamuśka ja też biorę witaminki :)
a jesli chodzi o picie to herbatki owocowe pije i wode i soki
a jeszcze miałam napisać apropo spania i męczenia się. śpię non stop, wczoraj od godz 19 do prawie 8 dziś- nieżle, co?:)

a męczyć męcze się okrutnie. bardzo słaba jestem, czasem po wstaniu z łóżka i przejściu do pokoju, już muszę odspnąć, bo słabo mi.
cześć:)

zapomniałam co miałam każdej odpisać :)
po wszytskim mam niesmak w buzi, co bym nie wypiła,ale najlepsza już woda i w sumie zdrowa:)

Ja już biorę zestaw witamin Prenatal, tez bierzecie?
tak właśnie się spodziewam, że niedługo mi przejdzie - choć przy pierwszym nie pamiętam takiego dyskomfortu ale cóz:). Jesli chodzi o ciuszki to też troche zostało mi z pierwszej ciąży plus to co odkupiłam powinno wystarczyć. mam nadzieje, że uda mi się uniknąć kupowania ciuchów w sklepach po kosmicznych cenach:)wystarczy że wpierwszej ciąży wydałam majątek:)
Też kupiłam wszystko od forumek teraz plus jakieś rzeczy z poprzedniej ciąży :)

Patrzałam, że jesteś ok. miesiąca za mną z terminem, ja miesiąc temu też jeszcze dochodziłam do siebie, teraz jest bezproblemowo już.
herbaty owocowe też mnie odrzucają, chyba że taka ledwie zaciągnięta że nawet smaku nie czuć:) ale mam nadzieje, że to niedługo już się skończy:) Zresztą z żołądkiem też już lepiej, nadal jestem wyliniała ale nie myślę cały czas o wymiotach.
A wczoraj nakupowałam a arczej odkupiłam od formuek mnóstwo ciążowych ciuszków i dziś czeka mnie przymierzanie - chociaż coś miłego w taki ponury dzień:))
Ja najbardziej lubie Nimm2 żelki kwaśne :D hihih aż mi slinka pociekła :D
o, a ja McDonalda już jakiś czas mijam obojętnie :D Przeszło mi kompletnie....ale żelki są fajne, Lidl ma bardzo duży wybór super żelek
Ja teraz nie moge jeść wędlin...na prawdę żadko po nie sięgam..wole właśnie sery i serki :)
Najwieksze napady to mam na tego cholernego McDonalda ;) Uwielbiam też kwaśne żelki :D
hej hej

Marciocha a gdzie pracujesz? W Gdańsku gdzieś?
W jakąś mikrofibrę bym chętnie się zaopatrzyła.
A te "big mama" to musiałabym zobaczyć :) Ja rozmiar 34/36 ale rajstopy noszę "3". Może byłyby dobre.

Też mam różne zachcianki żywnościowe, jem raczej więcej niż przed ciążą. Nabiału sporo.
Uwielbiam czarną, gorzką, sypaną kawę ale nadal nie mam na nią ochoty :(

Za to ostatnio tylko owocowe herbaty. Magdaxv - może spróbujesz właśnie owocowych jak inne nie wchodzą? Ja lubię zwłaszcza te kwaśne - polecam Teekane. Mocne wyraziste smaki. Jest też np. taka zimowa - pachnie przyprawami. Co roku zimą ją kupuję.
Assegai - nie cierpię kawy :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry