Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja czekam na wieści od lalinka...
Hej
Ja też wieczorami mam znacznie większy brzuch.
Trochę się pożalę, może chociaż Wy mnie zrozumiecie, bo na męża nie mam co liczyć... Dziś mnie takie "humory" dopadły, że aż się sama przestraszyłam. I o ile w pierwszej ciąży można było sobie pozwolić na różne fochy, to jak mam teraz wytłumaczyć rocznemu brzdącowi, dlaczego mama najpierw na niego krzyczy, a potem godzinę ryczy. Jak nad tym zapanować?
Paulina1010, mi się wydaje, że nie powinnaś się obwiniać o fochy skąd Twoje hormony mają wiedzieć, ze masz już dziecko i nie możesz się denerwować. Może pokrzycz na męża :)) (albo lepiej nie) albo wyjdź (jeśli masz taką możliwość) na chwilkę na dwór, żeby zdenerwowanie przeszło. A zamiast krzyczeć na Maluszka może mu po prostu tłumacz jak się czujesz. Może głupi przykład, ale ja tak mam czasem z moim ukochanym pieskiem najpierw nakrzyczeć a potem płaczę i zawsze staram się mówić i tłumaczyć-chociaż nie wiem czy piesek coś rozumie :)) Tłumacz Maluszkowi, ze nie denerwujesz się na niego tylko masz taki nastrój. No nie wiem Paulinko co Ci poradzić jeszcze, pamiętaj, że to normalne i większość tak ma obojętnie czy przy pierwszym czy drugim dziecku. I jak coś to się żal tutaj nam.
moje samopoczucie jest masakrycznie zle...caly czas mam mdlosci przez ktore zle sie czuje...czuje sie zle sama ze soba,jestem jak zupelnie inna osoba.z zywiolowej,pelnej zycia osoby stalam sie kims komu nic nie wsychodz,nic sie nie chce...ogolnie dol na maxa....
Paulina, to minie niedługo. Co prawda nie ryczę, ale dużo szybciej się wściekam niż normalnie ;) Zwłaszcza, że Maryśka coraz silniej manifestuje swój bunt i niezależność, czasem aż ręce opadają, bo dokładnie wszystko robi odwrotnie niż powinna...

Dzisiaj wyjęłam swoje spodnie ciążowe z pierwszej ciąży, ubrałam i kurcze za duże są :( a to były moje ulubione...

Ja ostatnio chyba przeginam. W związku z tym, że dzieć w brzuchu nie daje mi się we znaki, to narzuciłam sobie spore tempo pracy i różnych innych zajęć.
Chyba trochę odpuszczę bo potem Młode nadaktywne będzie po mamusi i starszej siostrze :)

Pozdrawiam wieczornie, miłego weekendu :)
Aga nie przejmuj sie tym...jeszcze ze 3 tygodnie i powinnas wrocic do formy :) Energia wraca :)
Aga, tej energii wraca jeszcze więcej niż miałaś wcześniej ;) Potem się bardzo przydaje przy nieprzespanych nocach ;p
Dopisuje :-)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec

Wczoraj byłam u lekarza i widziałam moją małą dzidzie i jak biło jej serduszko :-) cudowne uczucie :-) Maga 79 miałaś racje moja dzidzia jest poprostu młodsza niż OM i dlatego nie było jej widać. Wiek dziecka to 7 tygodni i ma już 1cm. Narazie dopisuje się do was, a jak powstanie jakiś wątek lipcowy to się przeniose.
Dzięki dziewczyny za wsparcie w ciężkich chwilach, buziaki dla was :-)
Kasiorek, bardzo się cieszę, że wszystko ok :)
mam nadzieje ze juz niedlugo mi to minie bo mam juz tego dosc;-)
6,5 cm szczęścia !!!!! śliczne, zdrowe, ruchliwe :)
lekarz nie chciał zgadywać płci dziecka więc nie wiemy jeszcze co będzie ale to nie jest ważne :)
w starmedzie sprzęt pierwsza klasa !!!! polecam gorąco :)
250 zł razem z filmem :) śliczna pamiątka, wiele radości :)
Lalinek- super!!!
ja ide jutro go gina :-) Moje bejbi gdzies z 10 cm ma, tak myśle ;-) juz sie nie moge doczekać!!!
no Twoje maleństwo na pewno jest większe :) a w tym "wieku" dzidziuś rośnie jak szalony :)
fajnie zobaczyc maluszka i móc oglądać go potem w domu :)
hej dziewczyny,uaktualniam liste,bo znowu gdzies zniknelam:P

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
cześć cześć:)
pare dni nie zaglądałam, bo brak czasu totalnie,ale teraz biorę na luz :)

ja mam badanie w czw i już się nie moge doczekać :)
zjadłam pyszne śniadanko i się relaksuje na kanapie, nikogo dziś nie ma na forum?
ja jestem:) tez sie relaksuje,narazie jestem na zwolnieniu a pon jade do invicty i mam nadzieje,ze zobacze juz duzego bobaska:)
Oj ja też bym chciała się porelaksować, niestety siedzę w pracy a dziś cos się kiepsko czuję tzn brzuch mnie boli:( nie jakoś tak bardzo, ale ostatnio tak mnie już nie bolał, po pracy chyba od razu sie położe, moze dzidzi nie pasuje coś :(
niestety jak brzuszek boli to tylko odpoczywanie i ewentualnie nospa,ale nic w nadmiarze,zeby nie zaszkodzic,milej pracy!!!
mrówka to chyba taki czas że nasz nękają bóle brzucha. nie tez i to takie ze czasem powaznie się martwię... ale w czwartek na USG lekarz stwierdził że łozysko jest wysoko i nie mam czym się przejmować. Powiedział że mam odpoczywać i tyle. cóż - staram się przestrzegac zaleceń i leniuchuję kiedy sie da :) w każdym razie mam dość pracy - nerwowa się zrobiłam, cierpliwości już takiej nie mam, lotny umysł tez gdzieś przygasł... jakos tak mi cięzko

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry