Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lalinek- ja miałam takie niskie ciśnienie do 3 miesiąca. Lekarz mi powiedział że kawa, kawa i tylko kawa
no ja miałam tak do 13-14 tygodnia, ostatnio zmieniły mi się preferencje żywieniowe ;-)
a ja nie odczuwam nic.. ani zachcianek, ani obrzydzenia. Nie mieniło się nic a nic.
magdaxv- a mnie własnie odwrotnie, pochłaniam wszystko co jest nabiałem rano śniadanie koniecznie z serem zółtym, topionym, twarogiem- byle ser, do tego kakao i kubek płatków z mlekiem ;-) w pracy obowiązkowo jogurty l-) przed ciążą nie tknęłam jogurtu a ser sporadycznie ;-) no i mam mężczyzne w brzuszku, może coś w tym jednak jest ;-) Słodkiego to tak sobie z kolei... na początku to wręcz przestałam słodzic herbate, bo za sodko mi było Ale jakiś takich mega zachcianek nie mam po prostu mam ochote na co innego niż przed ciążą ;-)
no i po co Ty dziewczyno oglądasz takie rzeczy ??? później się smucisz pół dnia...
;-(((((( popłakałam się na onecie są zdjęcia norek z których potem robią futra ;-((((((((((((( k****m** na jakim my świecie zyjemy ;-((((( na jedno futro zabijają podobno 55 norek a one sa takie śliczne mają takie oczka ;(((( siedze i rycze przed kompem
mnie nic nie odrzuca ani nic nie kusi... generalnie mówiąc to nie chce mi się jeść za bardzo. z tym akurat problemów nie mam :) zmęczenie i sennośc mnie dobija totalnie heheh i jeszcze to masakrycznie niskie ciśnienie... dzis rano znów miałam 80/60. ledwie żyję czasem bo nie mam na nic siły. ide do lekarza w poniedziałek to mam nadzieje że coś mi poradzi
ze zmęczeniem to może nie jest tak źle (w pracy na 4 piętro staram się zawsze wchodzić a unikać windy) ale z sennością okropnie:) nie wiem już czy to wina pogody czy ciązy...ale nie dość że trudno rano wstać to jeszcze oczy same się zamykają a wieczorem zasypiam przed swoim 3 letnim synkiem:)

co do activii nie próbowałam ale ogólnie do poczatku ciązy mam wstręt do nabiału- mleko, jogurty mnie odrzucają, wczoraj próbowałam wmusić w siebie serek homo i skonczyło się na tym, że zastanawiałam sie przez resztę popołudnia czy bede wymiotować czy nie:p blee! jedynie Monte moge małemu podbierać. No i kawa z mlekiem - w pracy piłam non stop a teraz na samą myśl mi niedobrze... herbata z cytryną czy zielona też mi nie wchodzi więc siedzę biedna bez jakiegokolwiek ciepłego napoju:(
heheheh skuteczne :) az za bardzo hehe ja czasem sobie zjem activie ale nic mi po niej nie jest :)

czy Wy też się tak masakrycznie szybko męczycie ???? wejdę na 2 piętro żółwim tepem i musze usiąść na chwilę bo nie moge tchu złapać..
kupiłam sobie activie na te ciążowe zaparcia. Myśle sobie- naturalne, powinno pomóc. No i pomogło. Wczoraj mialam malą rewolucje ;-)
Marciocha - ja mam 120 i chyba te big mama. Wcale nie sa takie wielkie :) wydaje się tylko hehehe

Assegai - co się stało ????
ja dzis testowałam Activie- dziewczyny NIE RÓBCIE TEGO!!!
maga79...mamy 60-tki z microfibry dla mam w róznych rozmiarach....i chyba 120-tki z bawełny ale to juz takie wieksze rozmiary bo nazywaja sie "big mama" ;)
a legginsy mamy 100 den...ale wcale nie są takie mocno grube....
oj mi na niestrawność też najlepiej cola pomaga:) w tyłek wchodzi ale na żołądku od razu lepiej
Mamuśka1 a próbowałaś różnych smaków soków albo pepsi?

Mi na początku smakowały tylko bardzo kwaśne soki, typu limetka i cytryna itp.
hej hej

Marciocha, a z tych grubszych rajstop też macie coś w ofercie?
Najlepiej 100 albo więcej by się przydało, bo strasznie marznę ostatnio :(

A ciążowe też może są? Widziałam jakieś jedne na stronie Marylin ale tylko w jednym rozmiarze?
ja już wydałam blisko 1200zł w przeciągu tych 4 miesięcy. Komplet badań+wizyty+test Pappa. Idzie się załamać
Cytomegalii nie robiłam bo zarowno mój lekarz rodzinny jak i ginka powiedziały że nie ma wiekszego sensu ;]

Toxo miałam robioną na fundusz ;)
Assegai- zgrabniutki brzuszek, ja takiego nie mam bez ciąży, a co dopiero w 16 tyg :)

ależ mam pragnienie,mogłabym pić i pić, a najgorsze że po wypiciu czegokolwiek innego niż woda mam straszny niesmak w buzi.
Zgaga mi się skończyła(obym nie zapeszyła), za to niesmak w buzi mam cały czas.
Marcicoha miałaś za darmo toxo i cyto? podobno to nie możliwe, te badania są nie refundowane- tak ja się choćby dowiedziałam. Fakt faktem ale zrobienie tych wszystkich badań to duży wydatek, nie wiem czy przypadkiem Akademia Medyczna nie ma najtaniej?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry