Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lalinek pisłam do Ciebie PW..

Mnie tez cos brzuszek dzisiaj boli,ale zaraz kłade moje baki (mój i siostry) i razem z nimi sie połoze,bo obiadek gotowy

Ja dziaj rano musiałam zrobi Ft4 bo mi Tsh wyszło,żle i trzeba kontrolowac. A dzisiaj po południu do gina :))

Juz sie doczekac nie moge!
ja poważnie zastanawiam sie nad L4....od nowego roku na pewno! Ciezko mi cholera siedziec te 12h w pracy :(
Marciocha, ja pracuje 8-9h i też ciężko więc współczuje tych 12h jesli nie masz możliwości pracować np krócej albo przejśc jakoś na mniejszy etat to zwolnienie chyba będzie najlepszymn rozwiązaniem. Ja też w pracy jakaś nerwowa, niestety ja nie mam czegoś takiego jak L4 a musze jak najdłużej pracować, żeby pieniązki były, wiadomo, że jak już nie bedę mogła pracowac lub będę się źle czuła, to dzidzia najwazniejsza, ale... cięzko z kaską będzie próbuje już coś odkładać
hej

Marciocha też bym poszła na zwolnienie, gdybym miała 12 godzinny dzień pracy.
Ja tym razem w ogóle na zwolnienie się nie wybieram.

Miałam dziś znowu trochę spraw do załatwienia ale muszę czekać na facetów z Ikei - przyjeżdżają trzeci raz do tej samej reklamowanej szafki...heh, mam nadzieję, że dziś już skończą tą robotę, bo mam dość sprzątania po nich.

Mój szkrab pada ze zmęczenia, niedospana jeszcze po imprezowym weekendzie ale się nie położy...chodzi, marudzi i trze oczy :/
przyszłaMama - odpisałam oczywiście :)
ja wybieram się na zwolnienie ale na arzie nie ma o czym mysleć :) za wcześnie - nie będę przesadzać. Poza tym zanudzę sie w domu więc nie ma to sensu a czuję się na tyle dobrze że daję radę :)
Marciocha - współczuję... kodeks pracy mówi chyba o tym że nie możesz pracowac więcej niż 8 godzin !! ale nie wiem jakie masz warunki pracy i płacy i nie pytam o to, więc też nie wiem na co możesz sobie pozwolić. Współczuję Ci - ja po 8 mam serdecznie dość !
ja właśnie wstałam z drzemki i brzuch mam wielki, jak tylko się położe to zaraz brzuch mam wzdęty i kiszkowato się później czuje.
hop hop laseczki gdzie wy wszystkie sie podziewacie?

ja byłam u lekarza,maleństwo ma 7,8cm (niemało?)
waga+1,3kg
ciśnienie 100/70
tętno maluszka 140

szkoda ze nie było widac jaka płeć :)

lalinek bardzo dziękuje za odpowiedz!

Pytałam sie gin o Stermad a ona stwierdziła ze poleci mi kogos z Zaspy,spytałam czy Preissa to mówiła ze jeszcze kogos ma..ciekawe
hej,to Twoje malenstwo juz calkiem duze:) ja caly dzien spie i jakis taki ten dzien do niczego:(
HEJKA JA JUZ TEŻ POOO :-) MALEŃKI MA 10 CM. BĘDZIE SYNUŚ!!!!!
gratuluję synka:)) ja liczę na dziewczynkę ale jeszcze troche czasu zostało - zobaczymy. raz jeszcze gratulację
assegai gratulacje!!!!! Masz termin dzien przede mna i dzidzie większa o 2 cm :/

magdaxv

ja tez licze na dziewuszkę :) ale jak bedize chłopczyk to tez sie nie obraże :))
http://img404.imageshack.us/img404/6105/64929610.jpg
Assegai, gratuluję synka :)

Ja idę dopiero 15 grudnia do lekarza, mam nadzieję, że się maluch już pokaże :)
Wtedy zacznę robić segregację ubranek po Marysi.
W ogóle po świętach zaczną się przeceny a wtedy już sporo z nas będzie znało płeć, więc szaleństwo zakupowe wita ;)
hej hej:) dziewczyny gratuluję synków i córeczek:)
ja po cichu liczę, że w czw może uda się zobaczyć co tam między nóżkami jest, choć wiem, że to jeszcze mega wcześnie :)
Assegai fajna wiadomość :) Przynajmniej wiesz już co rośnie Ci pod serduszkiem :) gratuluję syna :)
u mnie lekarz na genetycznym nie chciał zgadywać - może to i dobrze :) jeszcze źle by zgadł i narobiła mi tylko nadzieji heheh poczekam na swoją kolej :)
Assegai - gdzie chodzisz do lekarza ????? mój powiedział że przed 20 tc nie ma szans na rozpoznanie...
wiesz co ja chodze do Katarzyny Ciach na Rajskiej. Mały się tak wystawił fantastycznie że widać bylo dwie kuleczki i siurka! Normalnie Pani doktor aż sie śmiała i powiedziala że "no tutaj to nie ma żadnych wątpliwości" Zgadywania nie było ;-) Ja sie poryczałam, mąż sie poryczał, zaraz wszystkich obdzwonił i był dumny jak paw ;-) Jak będę miała chwilkę czasu to Wam zdjątko zamieszcze ;-) Nagraliśmy sobie film aparatem i jest bosko ;-) Ja z terminem mam różnie bo według OM termin mam na 3 maja, według CRL na 10 maja a wczoraj po mierzeniu kości udowej, główki itp na 13 maja... tak więc to się zmienia. Trzymam sie tego terminu na 11, bo tak sobie wyliczyłam patrząc na owulacje. AAA i co najgorsza, niienawidze tej paskudnej wagi, wg tego co oni tak mierzą a wizyty mam ok 19 to przytylam 5 kilo ;-( Ale przed wizytą pożarłam pół pizzy, zapilam pepsi i nie mogłam się ruszyć z przejedzenia więc to na pewno przez to ;-) poza tym tam sie mierzy w butach i ciuchach... no pocieszam się jak mogę hehe ;-), Jak ważae się w domku po przebudzeniu, też na elektronicznej, to mam tylko 3 na plusie ;-( Ale pocieszam się bo mój mąż tyje ze mną ;-) W sumie nie wiem gdzie te kilogramy są bo we wszystko się mieszcze jeszcze i jakoś ich nie widze.

Śmigam do pracki, miłego dzionka dziewuszki i dziękuje jeszcze raz za gratulki ;-)
ja mam pakiet medyczny i chcąc korzystać z niego mogę chodzić w Gdyni do Clinica Medica, Swissmed, Medic Polska (na Starowiejskiej) i Evi-Med.

Czy któraś z Was chodzi do którejś z tych placówek i może mi polecić lekarza ??? zastanawiam się nad zmianą ze względu na zły sprzęt w Clinica Medica..
Gratuluje synka :)
Dziewczyny gdzie kupić rajstopy ciążowe (lub nadające się na ciąze) w Gdyni, a moze próbowałyście tył na przód zakładać? :)). Wszystko mnie ciśnie i się denerwuje, spodnie największe jakie mam muszę rozpinać legginsy mnie cisną rajsopy tez wrrr

A kaski za dużo nie mam, zeby pójśc do sklepu ciązowego i zrobić zakupy :(
w kazdym sklepie z rajstopami mają też ciążowe. na świętojańskiej sa chyba 3 jak kupowałam w którymś. Na starowiejskiej też mają. na hali też mieli ale nie było jeszcze zimowych. ja chodze od 3 tyg w ciążowych - o wiele lepiej...
Lalinek a jakie ceny?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry