Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lalinek super brzuszek :) oo getry ciązowe, takie legginsy to nawet bym wolała od rajstop, chociaż gdrube rajstopy myśle, że będą spoko :)
Assegai gratulacje! :D

ja tez juz mam brzuchola ledwo sie dopinam w normalne spodnie...dlatego co raz czesciej w cieżarówkach chodze :D

Co do getrów i legginsów to ja nie mam problemu bo takie sprzedaje u siebie w sklepie ;)
Wejdźcie sobie na strone http://www.marilyn.pl i zobaczcie co tam maja, w razie czego moge doradzić :)
a ja wam też pokarze mojego:
tyle ze 3 kilo na plusie (licze trzy po mojemu porannemu ;-) )

image
image

i nasz maly siurek ;-)

image
image

Uploaded with ImageShack.us
sorki za zdublowane zdjęcia ;-) strzałką zaznaczone ze chłopak ;-)
hehehehe suuuuper :D
super brzuszki :) ja tez już w ciążówkach ganiam- ale to pewnie dlatego że przed ciążą tez przytyłam:) ale cóż i tak czekają mnie dodatkowe kilogramy to co sobie żałować:))
Dziś ide pochwalić się do swojego pracodawcy, że brzuszek rośnie i żeby uwględnił to przy układaniu planu pracy na przyszły rok. Wiem, że się ucieszy i będzie gratulował ale i tak zawsze jakoś tak dziwnie przekazuje sie taką wiadomość zwierzchnikowi:) No cóż - dam mu pierw zjeść śniadanko:p
i rozmowe mam juz za sobą - jak przewidywałam poszło bez problemu:) Teraz tylko czekają mnie gratulację i dopytywania o stan zdrowia od wszystkich współpracowników, no cóż... 6.12 wizyta u ginka, a 8.12 usg w inviccie:) musze do tego czasu zrobic te wszystkie morfologie, toksoplazmowy i inne takie;P ile płaciłyscie za komplet badań z krwi i moczu na początku ciąży?
magdaxv ja robiłąm strasznie dużo badań na początku i dużo tez na nie wydałam ale nie wszystkie wyniki były dobre, więc warto je było zrobić :) To teraz w pracy odpoczywaj :)
to że badania nalezy zrobic nie podlega dyskusji, kwestia tego ile gotówki na nie przygotować, spodziewam sie że 100 zł wystarczy w końcu podstawowa morfologia i mocz idzie z nfz. bo nie usmiecha mi się ganiac z przychodni do bankomatu:) a uzyskanie informacji telefonicznej w mojej przychodni graniczy z cudem.
udało mi się dodzwonić do przychodni - komplet badań krew, mocz 165 zł!!!!! Jestem w szoku!!!!!i to jest publiczna słuzba zdrowia,a leczenie z nfz miało zapewnić mi tanszą druga ciążę.... załamka, do tego dodać 200 zł na usg w inviccie....:( no to małe się jeszcze nie wykluło a już dostaje świąteczne prezenty za 400 zł :p
magdaxv, jeśli będziesz coś robić na NFZ to jest szansa, ze starczy, ja nie miałam możliwości zrobienia na NFZ, musiałam wszystko prywatnie. W okienku pani mi powiedziała 260 zł (czy coś koło 250) ja zaczełam płakać :( nie spodziewałam sie tak dużo i wiedziałam, że będę musiała wziąśc to z pieniędzy odłożonych na opłaty, w końcu zrobiłam te badania, ale kilka dni później musiałam wykupić tabletki 120 zł (niestety szukałam w wielu aptekach i ceny podobne :/). Sama cytomegalia i toxo są drogie, ale ceny na pewno w ośrodkach się różnią. sprobuj się popytać szybciej, wszystko tez zależy jakie masz badania bo ja mialam całą liste :))
magdaxv to i tak 100 zł niż ja, ale biorac pod uwagę, że niektóre na NFZ to sporo :(( ale dla maluszka trzeba dać rade, ja jak liczę ile wydaje ( w tym miesiącu i musiałam wykupić recepte i zrobić mocz morfologie miałam usg genetyczne i jeszcze wizyta za tydzień) nawet boje się to zsumowac :(( każdy odłozony grosz i tak później wydaje na badania :/ wykancza mnie robienie wszystkiego prywatnie czasem nie wiem już skąd brać pieniążki :((. Ale pociesze cię, ze później już nie będzie (chyba) aż tak duzo badań
potem już jest lepiej. ja chyba 2 razy w trakcie ciązy robiłam wszystkie badania, bo potem jeszcze glukoza dochodzi. tylko im bliżej ońca tym częśćiej wizyty i usg. ja pod koniec miałąm wizyty co 2 tyg a za każdą 100 zł. no ale coż:) nie przeskoczymy. mam tyko nadzieje, że wsyztskie wyniki bedą dobre i żadnych leków nie bede musiała przyjmować.
własnie przez te wszystkie opłaty za badania ja zdecydowałam sie prowadzic ciaze na nfz...w końcu za to tez płacimy. No i dzieki temu wszystkie badania miałam za darmo..tylko mocz powtorzyłam na własny koszt :]
Marcicoha miałaś za darmo toxo i cyto? podobno to nie możliwe, te badania są nie refundowane- tak ja się choćby dowiedziałam. Fakt faktem ale zrobienie tych wszystkich badań to duży wydatek, nie wiem czy przypadkiem Akademia Medyczna nie ma najtaniej?
Assegai- zgrabniutki brzuszek, ja takiego nie mam bez ciąży, a co dopiero w 16 tyg :)

ależ mam pragnienie,mogłabym pić i pić, a najgorsze że po wypiciu czegokolwiek innego niż woda mam straszny niesmak w buzi.
Zgaga mi się skończyła(obym nie zapeszyła), za to niesmak w buzi mam cały czas.
Cytomegalii nie robiłam bo zarowno mój lekarz rodzinny jak i ginka powiedziały że nie ma wiekszego sensu ;]

Toxo miałam robioną na fundusz ;)
ja już wydałam blisko 1200zł w przeciągu tych 4 miesięcy. Komplet badań+wizyty+test Pappa. Idzie się załamać
hej hej

Marciocha, a z tych grubszych rajstop też macie coś w ofercie?
Najlepiej 100 albo więcej by się przydało, bo strasznie marznę ostatnio :(

A ciążowe też może są? Widziałam jakieś jedne na stronie Marylin ale tylko w jednym rozmiarze?
Mamuśka1 a próbowałaś różnych smaków soków albo pepsi?

Mi na początku smakowały tylko bardzo kwaśne soki, typu limetka i cytryna itp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry