Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A i okazalo sie po tym usg ze porod wychodzi na 15.06.2011 a nie 21.06:-)czyli jestem tydzien wyzej w ciazy:-)
piękne zdjątka ;-) Maluszek dał Wam "piątkę" przez brzuszek ;-) Tez mam podobne zdjecie z usg ;-)

Kasiorek555-ty na genetyczne a ja już na połówkowe za 2 tyg ;-)

A pochwale się Wam ze nie mam wątpliwości że Olek (tak Olek, chyba wybraliśmy imie ;-), wstepnie co prawda ale coś już jest) mnie kopie. I to są dosłownie lekkie kopniaki i stwierdziłam ze to moje flaczki nie mogą być skoro to ewidentny kopniak i to z dnia na dzień mocniejsze wiec to musi być to ;-)

I przyznam sie że zaszalałm ostatnio w H&m i w rezultacie mały ma już dresik bawełniany, pajaca i czapeczke i skarpeteczki ;-)))))) noo nie mogłam się powstrzymać...

a z tym terminem porodu to ja co wizyte mam inny ;-) najpierw był 3 maj, potem 11, ostatnio 10... nastawiam się na "po wielkanocy" i jak do tego momentu się nie zacznie impreza to biore zwolnienie już "do".

A mój maluszek chyba ma teraz etap czuwania bo czuje psrtykania :-) albo mu smakuje kanapka z łososiem która właśnie spożywam ;-)
u mnie zawsze 29 albo 30 maj :) termin niezmienny heheh
wciąż jestem głodna, albo tylko mam takie wrażenie...
Assegai my tez mamy już wybrane imiona - jeszcze zanim w ciąże zaszłam, ale jeszcze może się zmienić wszystko więc nie mówię - poza tym nie znam płci hehe :) może przy odrobinie szczęścia dowiem się w poniedziałek.. zobaczymy :)
a Olek to ładne imię :) dostojnie - Aleksander... :P
hej,
kasiulkaa bardzo mi przykro:(
ja jeszcze na zadnym usg niestety nie bylam z mezem,dlatego,ze pracuje za granica i zawsze moje wizyty wypadaja wtedy kiedy go nie ma:( za tydzien mam kolejna wizyte i znowu pojde sama,ale mam nadzieje,ze w styczniu uda nam sie razem pojsc na usg 3d:)
a u mnie po ostatnim usg termin wyszedl na 2 czerwca,a nie tak jak wczesniej mowila moja lekarka na 6,no ale to sie pewnie jeszcze moze zmienic:)
Aga super fotki ja mam podobne z tą rączką :D Maluszki nam machają :D
Co do terminu to ja miałam najpierw na 15 maja...a teraz na 11 ;) Zobaczymy jak dalej pójdzie ;)
Ja na połówkowe dopiero za tydzień dostane skierowanie ;)
Z tymi terminami porodu to najbardziej wiarygodny jest ten pierwszy, bo potem to się zmienia, w zależności od tego, jak dzidzia rośnie. Zresztą czasem na wydruku są podane różne pomiary i wg nich daty porodu - w zależności co lekarz jak dokładnie zmierzył, na jednym zdjęciu miałam terminy różniące się o 2tyg! A wiadomo, że niektóre dzieci rodzą się większe, inne mniejsze i im bliżej rozwiązania, tym różnice są większe.
My jutro idziemy do lekarza, zobaczymy co nam powie.
Tak samo twierdzi moja lekarka - że liczy się ten pierwszy termin. Potem za każdym usg to się praktycznie zmienia.

U mnie już widać brzuch, wywaliło jakoś ostatnio. I mały kopacz się wierci coraz bardziej.

Dzisiaj sobie poprawiłam humor fryzjerem :) Nareszcie przestają mi wypadać włosy. Potem znowu się zacznie ale to już po porodzie...
Assegai - H&M to mój ukochany sklep dziecięcy :) Nigdy nie mogę się oprzeć, żeby czegoś nie kupić ;)

Poza tym dziewczyny z Rumi - polecam lumpek przy głównej drodze, niedaleko galerii - Maryśka ma furę ciuchów stamtąd.
maga79 daj znac gdzie dokładniej on jest :)

ja nie śpie nie wiem którą to już noc... wszytkie sa takie same - zespół niespokojnych nóg... nie mam juz siły dziewczyny !!!!! nic nie pomaga... ani chodzenie, ani rozgrzewanie... płakać mi się chce ze zmęczenia i z niemocy... :(( nie mam już sił...
hej,maga jakbys mogla podaj jakies blizsze dane tego sklepu,ja w rumi od niedawna mieszkam i nie ogarniam jeszcze wszystkiego,Lalinek widzialam kiedys na forum,ze dziewczyny mialy watek nt niespokojnych nog,moze znajdziesz tam jakies "lekarstwo",a tak to milego popoludnia!!!
A maga spróbuj zrobić mały wałeczek i położ sie i na waleczku nogi do góry to bardzo mi pomagało :) albo jak siedzisz przed tv to tez połóż nogi wyżej niż kanapa i też poczujesz ulge :) Powodzenia
Przepraszam to do Lalinek wiadomość ;)
dziękuję za radę dziewczyny :) jakoś póki co nic nie pomaga... nie śpię więcej niż 3 godziny na dobę... w ciągu dnia też się raczej nie da - tyle co się zdrzemię na chwilę między wierceniem u sąsiadów a kłuciem ściany... chodzę na pół przytomna, ale kupiłam sobie melise dzisiaj. bedę piła przed snem - zobaczymy :)
jejq jak dobrze że ślub miałam miesiąc temu - brzuch dało się ukryć, bo teraz to wyglądam nie na 4 miesiąc ale na 5/6... ciesze się brzuszkiem i kocham go bardzo, ale coś szybko wyskoczył :) uwielbiam się po nim głaskać :D
ja brzuszek mam stosunkowo mały, ale za to 3 kilo dodatkowe ;-) co prawda tragedii nie ma jak na 19 tydz zaczęty.... A jestem raczej szczupła bo zawsze wchodziłam w xs,s...
nie no ja do chudych nie należę, ale do grubych tez nie : zresztą wstawiałam kiedyś zdjęcie brzucha to widac było :) taka średnia jestem heheh
Ąssegai 3 kilo to nie jest chyba dużo :) zwłaszcza na takiego chudzielca :)
My jesteśmy właśnie po wizycie u doktora. Maluszek zdrowy, ładnie się rozwija i... Wprawdzie jeszcze nic nie widać, ale Pan Dr powiedział, że jak na jego oko to będzie znowu chłopak. A miałam nadzieję, że jednak będzie do kompletu dziewczynka!
A na ważeniu wyszło mi że przytyłam już 6 kg, chociaż wg domowej wagi to ok 2.
Ej, to na razie domysły lekarza Paulina. Może być jeszcze dziewczynka :)

Wg mojej wagi też mam 2 kg na plusie.
Od przyszłego tygodnia obiecałam sobie zwolnienie tempa bo po ostatnich tygodniach padam na twarz, czy też raczej właściwiej by było powiedzieć: na cycki, bo robią się coraz większe ;p

Dzidziol rusza się jak tylko siadam na chwilę, co przeważnie ma miejsce późnym wieczorem np. teraz ;)

Lumpek nazywa się Eurociuchy i mieści przy Sobieskiego prawie na wysokości UM Rumia. W ogóle to jest sieć i w Rumi są chyba jeszcze dwa. Moja szwagierka tam kiedyś pracowała.
Często udaje się mi wygrzebać nówkę bluzeczkę albo sukienkę np. za 3 zł.
Także polecam :)

Lalinek - moje nocki też są przerywane często. Parę dni temu o 4 rano usłyszałam radosne: "dzień dobry mamusiu" ;p
W przyszłym tygodniu w ramach zwalniania tempa musimy już koniecznie zgadać się na tą kawkę :)
a dziewczyny leci Wam siara z piersi? Bo cholercia chyba będę musiałą sobie coś kupic do stanika bo aż mi przesiąka przez koszulkę.... ;-( a do tego przy tym wypływaniu mam masakryczne skórcze sutków i na prawdę muszę przyznać ze są dość nieprzyjemne... a jak sobie pomysle co będzie po porodzie...
cześć:)

u mnie nic się nie dzieje, ruchów nie czuje, płci jeszcze nie znamy, jakoś w tyle za Wami jestem, za to brzuszek już widoczny na pewno :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry