Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no własnie ten stelarz... mi jakoś też nie bardzo...
a dziewczyny - jak kupujecie wózek 3 w 1 z fotelikiem samochodowym to zwróćcie koniecznie uwagę na atest !!! nie wszystkie go posiadają niestety...
maga79 - ja nie mogę dzisiaj :( cos mam gorączkę - wolę nie wychodzic... a chętnie bym przyjechała do Ciebie czy coś :)
Cześc dziewczynki w końcu troche mrozu a nie taka chlapa jak wczoraj, ja już tak bardzo bym chciała kupić wózek, ale wydaje mi się, ze to za szybko jeszcze :( Ale od stycznia powoli zabiorę się chociaz za jakieś "delikatne"zakupy :). Najbardziej to bym chciała juz mieć dzidzie w tym wózeczku i ją wozić :) jako s mi się dłuzy ta ciąża :)
Hej, u mnie to też pierwsza dzidzia będzie, już się nie mogę jej doczekać, a tu jeszcze tyyyyllleeeee czasu do czerwca. Ciągle mi się śni, że jest już na świecie, że ją trzymam. Ale oczywiście niech sobie spokojnie rośnie i żyje na razie w swoim przytulnym, brzuszkowym mieszkanku.
Ja od stycznia tez zaczynam zakupki :D
Strasznie korci mnie zeby juz pościel kupic :D
Hej dziewczynki, ja teraz mam troszke mało czasu więc i na forum troszke mnie mniej.
Ja byłam wczoraj u lekarza i wszytko oki dzidzia ma już 3 cm :-)
Robiłam też dziś wszystkie badania tokso itd.

Następną wizytę mam dopiero 10 stycznia kurcze czemu to tyle czasu trzeba czekac?

Kiedy się zakłada karte ciąży?
hej
szkoda :(

mi z kolei czas tak leci szybko, że wydaje się, jakby dopiero wakacje były, Bieszczady, upał, zimne piwko echh...byle do lata ;)

Myślicie o pierwszych wakacjach z maluchem?
Jak Maryśka miała 5 miesięcy byliśmy w Tatrach, rok później Bieszczady, teraz mam nadzieję, że uda się wyskoczyć z dwójką gdzieś w sierpniu w Karkonosze...

kartę ciąży mam od 21 września, nie wiem, który to był tydzień, chyba koło 8,9
A kiedy się robi to pierwsze badanie USG Genetyczne?
między 11 a 14 tygodniem
mi kartę zakładali chyba w 15tc ;)

wiecie co...ja juz ewidentnie czuje ruchy! Nie sa to takie kopniaki mocno wyczuwalne...tylko takie smeranie co jakis czas...śmieszne to :D
No stelaż nie jest najładniejszy, ale reszta super. Koleżanka znalazła jeszcze lżejszy (i droższy), ale jak dla mnie stelaż jeszcze gorszy. Jak już wcześniej pisałam , dla mnie bardzo wazna jest przekładana rączka. Nie trzeba "walczyć" z wiatrem, słońcem itd.

Mamy wizytę u gina w tę sobotę. Mam nadzieję na usg genetyczne. Bo ostatnio coś mówił, że zrobi. Dobrze by bylo. Zresztą dziewczynki chcą zobaczyć dzidzię. Czy w 11/12 tyg robi usg nadal dopochwowe, czy już normalnie?
Kiki0 - widziałam raz ten wózeczek na żywo latem, przyjrzałam się, bo ta obrotowość mnie zaciekawiła. Wydawał się ok. Zależy czego chce się od wózka.
Ja z głębokimi jestem tradycjonalistką, mam bartatinę, którą jeździliśmy ponad rok i było super. Rewelka na wertepy, wycieczki do lasu, śnieg itd.
Miałam taki z obrotowa rączką i był super. Nie musiałm bawić się z parasolką doczepianą.
Hej dziewczyny.No sporo nas sporo a tu w tv mówią że przyrostu naturalnego nie ma hihihi... A co do wuzków to ja w sumie spacerówke mam po starszaku wiec zależy mi tylko na głebokim. No w sumie wiekszość mam bo synku także moje zakupy bedą dopiero może w kwietniu,dokupie jakieś ostatnie przydatne rzeczy.Łóżeczko zaoferowała dać mi przyjaciółka także wszystko mamy i tylko czekamy do czerwca.No mi sie też strasznie dłuży ta ciąża...
Kiki0 raczej bedzie dopochwowe bo lepiej widać...mi robiła i tak i tak ;)

Co do wóżka to ja na chwile obecna obstawial X-landera XA...a przynajmniej cos na ten styl....o wagę raczej się nie martwie najbardziej bo mam 3 windy do dyspozycji ;)
dziewczyny ja już nic z tego nie rozumiem, a że mój lekarz jest nie za bardzo rozmowny to już wogóle mam teraz ból głowy,
a więc czy usg to genetyczne to jest takie zwykle badanie usg dopochwowe? bo jeżeli ja byłam wczoraj u lekarza i był to 9 tydz. dzień i następną wizyte mam na 10 stycznia i to będzie 14 tydz. 4 dzień czy to znaczy że ja nie bede miała tego usg genetycznego?
bo przecież to badanie sie robi miedzy 11 a 14 tygodniem ciąży.
Albo ten lekarz to jakiś palant
Hej to jest zwykłe badanie usg tylko rozszerzone...podaje sie wszystkie wymiary płodu i tak sie wyklucza jakąś chorobe genteczyną.Ja ide jutro na usg to lekarz nie stwiewrdził konkretnie "usg genetyczne" tylko poprostu powiedział "zrobimy usg i sprazwdzimy dokładnie jak płód sie rozwija"..Ale czytałam że takie dokłądne usg jeszcze robi sie przy 20tyg,także twój lekarz później zrobi to badanie,albo zrobi tego 10 stycznia,bo takie badanie można zrobić +\- 6 dni (do przodu albo do tyłu).Ale może lepiej zapytaj sie sama tego lekarza co i jak...
kasiorek - nie każdy lekarz wykonuje to badanie !
większośc odsyła do innych lekarzy, którzy posiadają sprzęt b. dobrej klasy. To badanie w większości też kosztuje koło 200 zł. w standardzie się tego nie robi, chyba że Twój lekarz ma taki sprzęt... ale to rzadkość.
Te z nas, które już miały w zdecydowanej większości jechały specjalnie do wyznaczonych placówek i płaciły kupę kasy.
Maga79 - ja od jutrzejszego popłudnia mogę nie mieć netu przez jakiś czas :( możemy się więc wymienić nr telefonów jakby co żeby było jak się skontaktować :)
a wogóle chętnie zobaczyłabym jak wyglądacie dziewczynki :)
Jasne :) Wyślę Ci zaraz na priva.
W moim przypadku lekarz traktuje usg genetyczne jako standard, i mam to zapewnione w ramach wizyt na abonament medyczny, razem z testem Pappa. To już jutro, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry