Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie dziewczyny:-)
Ale jestescie szybkie w tym pisaniu ale wzysciutko nadrobilam;-)
Co do ustąpiania miejsca w autobusach lub metrze to u nas (przypominam ze jestem w Londynie)sa specjalnie wyznaczone miejsca dla kobiet ciezarnych i starszych ludzi ale wiadomo ze "normalni"ludzi tez tam siadaja,ale jak wchodzi ciezarna to nie racza ustapic chocbys juz stala z ogromnym brzuchem przed ich oczami...Ja naleze do takich osob ze jesli by mnie spotkala taka sytuacja to odrazu mowie ze chce usiasc i ma mi ustapi miejsce hihi...Uwazam ze nie ma sie co cackac bo ludzie sie stali strasznie wygodni...
W czwartek mam pierwsze USG i juz doczekac sie nie moge:-)A to jeszcze w dzien urodzin mego meza...
Hej Lalinek :)... miłego weekendu... :)
Hej Kiki0 :) No właśnie u mnie w rodzinie tak jest że to drugie dziecko to inna bajka niż pierwsze....w sumie tylko ja jedna z miałam takie płaczące dziecko i mówią mi że nie ma sie co martwić drugie da mi pospać :)...ale jak to w życiu bywa nie ma sie co nastawiać bo wyjdzie inaczej.Wiesz czego najbardziej sie boje...gorączki :(...mój synek miał poraz pierwszy przed roczkiem i ma tak 2-3razy w roku...to sie strasznie boje...szybko zimne okłady,syrop przeciwgorączkowy...Teraz przy drugim boje sie że ta gorączka bedzie szybciej i sobie nie dam rady :(...
witam weekendowo :)
jak zwykle cisza sobotnio-niedzielna na forum hehe...

dziewczyny wiecie gdzie w Gdyni, Rumi odbywają się zajęcia ruchowe dla kobiet w ciazy ??? chciałabym się trochę poruszać...
Dzień Dobry (a wlaściwie Dobry Wieczór)
aga87 - ja tu chyba jedyna z trzecim dzieckiem w ciąży. Moje córy już duże. 8 i 13 lat.
Coś w tych przeciwieństwach chyba jest.... Starsza przez pierwsze dwa miesiące 24/h przy piersi, noce nie przespane, kolki. Druga zasypiała ok.22 i budzila sie ok.6 rano. Bez kolek i bez stresu. Poza tym miałam już troszkę inne podejście. Katarek nie przyprawiał mnie już o zawróty głowy.
No i mi się uda urodzić ,ale przed 40 (!) Tak więc wszystko przed Wami.
Tylko jakoś tę ciąże ciężko przechodzę...
Pozdrawiam
fasolek i Maga79 - Rumia, ja Reda :) mamy blisko :)
o rety dziewczyny,ale zescie naskrobaly:)nie nadazam:)co do musteli to ja kupilam w tym tyg krem na brzuszek,uda,piersi 1+1 gratis,za cene 97,99 chyba w aptece superpharm,wiec tez dobra cena,a co do spotkania to ja jestem chetna,jestem z rumi:) aa i odebralam wyniki mojego testu pappa,wszystko jest bardzo dobrze,pozdroweczki
no zdaje sobie sprawe ze to nie czesto sie bedzie zdarzac dlatego tak mi sie miło zrobiło ;)
Najlepiej to sie z moimi koleżankami idzie na zakupy, one od razu mnie wciskaja w kolejce bo mi samej to tak głupio :P
megadaxv widze że mamy dziecko w tym samym podobym wieku :) no ja też mówie już mojemu jak to bedzie wyglądało...on strasznie szaleje na punkcie nowych dziecki w rodzinie ciekawe jak bedzie z jego własną dzidzią w domu :) a ja właśnie mam stres z drugą ciążą bo nie wiem jeżeli drugi bobasek bedzie jak ten pierwszy (do roku ciągły płacz)...to nie wiem jak starszak na to zareaguje...
Assegai dziękuje za info na temat toxo -będę już spokojna.
maga79 ja powoli przygotowuje adasia, że bedzie druga dzidzia, która bedzie trzeba się zajmować - że nie będzie potrafiła sama jeść ani robić siusiu na nocniczek czy toalete, tylko będzie spać, jeśc i buczeć. mały juz zadeklarował że bedzie pudrował pupe dzidzi. ostatnio nawet odłożył samochodzik Lego dla dzidzi i zaczął imiona wymyślać:) jakoś bedzie trzeba tłumaczyć aby nie było złych uczuć, zazdrości. zobaczymy
ale druga ciąża jest super - zadnych stresów jak to bedzie z obsługą malucha:)
ciesz się Marciocha takimi chwilami, bo raczej rzadkie są ;)
mi się to zdarzyło zaledwie trzy-cztery razy w ciągu całej ciąży...częściej coś miłego się zdarzało jak już z wózkiem chodziłam...
Co do starszych ludzi....nie wiem jak wy ale kiedy bylam z pierwszym dziekciem w ciąży to nie ważne że bylam już w 7-8miesiącu ciąży to i tak dziadki na mnie w autobusie gadali i sie gapili że ja "taka młoda i nie ustapie starszym ludzią"...a też rodziłam w czerwcu także bylo widać wielki brzuch i moje zakupy...ważne żeby ludzią starym ustapić...To miałaś Marciocha szczęście że trafiłaś na miłych starszych panów :)
jakież to piękne Marciocha... niedługo i w autobusie znajdziesz miejsce :P
choć teraz pod kurtkami to niewiele widać hehehe
jennyyy...
właśnie przed chwilką dwóch dziadków przepuściło mnie w kolejce :)) i nie była to kasa pierwszeństwa tylko taka normalna...
fakt ze stałam z jedną butelka coli a oni mieli wiecej zakupów...ale wole wierzyćz e to z powodu brzuszka ;)
Ależ mi sie miło zrobiło :)))
no a co do prowadzenia auta...To mój Malutki sie tak nauczył mądrych powiedzonek przy mężu,że nawet jak sama jade i np. jest korek to on z tyłu z fotelika krzyczy na auta albo wygłasza swój monolog...
Marciocha, bliżej też może być :)
hehe apropos takich wpadek...to mój dwuletni chrześniak ostatnio gadał do mnie"stara baba, stara baba"...oczywiście tatusia posluchał jak na jakąs babke nadawał :p
hehe, moja też już powtórzyła parę moich wpadek przy niej :D
szczególnie jak jadę autem to czasem mi nerwy puszczą na kogoś ale staram się hamować ;)
No mój też jest straszny gaduła....Po półtora roczku zaczął mówić ale już zdaniami to juz koniec...trzeba go słuchać...a tym bardzej trzeba było i trzeba dalej uważać co sie mówi w towarzystwie bo potrafi wszystko powtórzyć co do słowa..
hehe co do spotkania oczywiście jestem za...ale może gdzies bliżej ? :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry