Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chyba pora na kolejny wątek :)
Lista mamusiek :) Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam, w razie czego mnie poprawcie :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marciocha le jestes tez 2 tyg przede mną :) niby tylko 2 tygodnie a w przebiegu ciaży to jak widac wiele :)
hej,a ja juz dzisiaj padam,chcialabym piatek!!!!!!!!!!
czesc mamuski:)
dlugo sie nie odzywalam bo troche sie u mnie dzialo, w rodzinie mialam pogrzeb bliskiej mi osoby i nadal nie moge w to uwierzyc.... dzis mija tydzien od smierci dziadka i w glowie mam pelno mysli- "dlaczego?" "czemu teraz?" ehh... ;(
jutro ide na wizyte do lekarza i mam nadzieje ze ten ostatni stres nie zaszkodzil naszemu malenstwu.
kasiulkaa współczuję... na prawdę bardzo...
myślę że maleństwu nic nie jest i że ma sie całkiem dobrze :)

ale wy jesteście dziś rozmowne mmmmm nie nadążam z czytaniem :P
Hej Lalinek no to nadrabiamy :). Ja planuje pracować do końca, ale mam takie dni jak dziś, że nie chce iśc do pracy bo bolą mnie plecy od siedzenia przy kompie a wracam do domu to padam a co dopiero zrobić jedzenie, jeszcze psiaka wyprowadzić...:( niestety zwolnienia nie mam a pieniązki potrzebne, więc póki mogę tzn nie ma żadnych przeciwskazań to będę chodzić ale na prawdę wolałabym odpocząć albo chociaż krócej pracować..
kasiulkaa bardzo Ci współczuje :( A jeśli chodzi o nerwy to ja ostatnio stale chodzę nerwowa i nie mogę się uspokoić..;(
ja wczoraj bez wielkich powodów przepłakałam cały dzień... wszystko mnie smuciło :) jak sobie przypomnę to smieję się sama z siebie jaki to było żałosne hehehe

w pn do lekarza.. może odgadnie płeć bo na pewno już jest taka możliwość. tyle że sprzęt ma średni więc sam mówił że to może nie być możliwe narazie... zobaczymy :)
mrówkaa wiem co czujesz niestety...
ja ide do pracy jeszcze tylko w niedziele i we wtorek! :D
Nie mogęsie doczekać, już mnie wszystko tu wnerwia, nie mam żadnej motywacji, po prostu nic!
Ostatnio jak zrobiłam dostawe to ledwo sie doturlałam do domu ;/
Dziewczynki a jesli któraś by miała ochotę kiedyś po południu na spacerek w Rumi to ja zawsze wychodzę z pieskiem :) towarzystwo mile widziane :)
Hej dziewczyny, ja jestem właśnie "na świeżo" po usg genetycznym, lekarz bardzo dokładnie robił wszystkie pomiary, i pochwalił dzidziola, że tak ładnie współpracuje. A potem jak mi pokazał ekran, dzidziol zaczął się tak śmiesznie poruszać i zginać nóżki, po prostu cudo! Jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu! Usg miałam przez brzuszek a to 12 tc, więc na następne badanie zabieram już męża :)
Dziewczyny a ja nie miałam przy pierwszej ciąży usg genetyczne czy badania toxo...teraz też lekarz nic nie mowi o takich badaniach...a to robicie prywatnie,czy to musi być?
Jeśli chodzi o toxo to wg mnei bardzo wazne badanie tak samo cytomegalia, ale jeśli dobrze kojarze to nawet jak się chodzi na NFZ to trzeba za nie zapłacić tak jak u prywatnego, ale pewna nie jestem, ale dziewczyny na pewno będa wiedziały :)

A co do usg genetycznego to lekarz mi powiedział że można ale nie trzeba powiedział co to badanie moze wykryć itd i ja zdecydowałam się zrobić ale bez testu pappa tyego z krwi, więc samo usg.

Ja na następne usg tez chce brać swojego narzeczonego ale wejdzie tylko na usg bo na zwykłym badaniu ginekologicznym to bym się krępowała
Aha..dziekuje bo mój lekarz nic o tym nie mówi a wy tutaj o tym dużo sie rozpisujecie.A ile takie badanie na trójmieście kosztuje?

Mój mąż przy pierwszej ciąży też był na wizytach usg i patrzył na synka.To właśnie lekarz powiedział do męża (nie do mnie) że bedzie miał pierworodnego i może być dumny :)
Teraz też zamierzam wziąść męża ale następne usg pewnie bede miała dopiero w połowie lutego :( tak długo musze czekać...i pewnie dopiero sie dowiem czy to dziewczynka czy chłopczyk.
eee dziewczyny. Przecież nie wchodzi się z facetem na badanie ginekologiczne.... woła się go dopiero jak lekarz robi USG. Wewnątrz czy na zewnątrz nie widzę w tym nic krępującego - przecież to ojciec dziecka - raczej zna Was jak nikt inny widział już to i owo :P Mój był ze mną na wszystkich badaniach od samego początku. Lekarz go wołał jak już chciał robić USG. Nie robiło dla mnie róznicy jakie ono było...
Lalinek a ja bym się krępowała co innego jak on tam dotyka a co innego lekarz, ale może jestem przewrażliwiona, za to przy porodzie marze o tym, zeby był przy mnie a on nie chce :(
Ja toxo robilam normalnie na nfz...ale dała mi tylko na jedna Igg....i ogólna i moja ginka poweidziały że na igm nie ma sensu robic, bo nawet jeżeli sie zarazimy w ciązy to i tak z tym nie można nic zrobić.
Prywatni przepisują na wszystko jak leci ;)
A mój lekarz nie bada mnie ginekologicznie wcale. I bardzo mnie to cieszy. Za to zawsze robi usg. I oczywiście mąż jest ze mną.
Czekam na normalne usg, bo dziewczyny już też nie mogą się doczekać, żeby zobaczyć dzidzię.
A ja mam wrazenie, ze to będzie dziewczynka... NIe mam nic przeciwko. Jak dla mnie może być trzecia córcia! Okazało się, że już mi kolezanka wstawiła do garażu łózeczko (muszę tylko kupić materac), przewijak, łóżeczko turystyczne. Ale sama jeszcze nic nie kupiłam, choć już oglądam. Jakoś się boję. I to nie są przesądy, ale myśli że może coś się zdażyć i wtedy nie będę mo0gla patrzeć na te rzeczy. I ogólnie jakiś strach we mnie narasta. Jak sobie poradzę? Jak dam radę zapewnic córkom tyle czasu ile poświęcałam (nie lubie tego słowa) im do tej pory? Czy schudnę? A jeśli nie, to czy nie będzie groziło to mojemu życiu?,zdrowiu?
No dobra, nie zanudzam. Trzymajcie się
Co do usg z partnerem, to mój mąż był ze mna na ostatnim genetycznym...ja sie śmiałam z niego że będzie musial patrzeć jak pani doktor mi "merda" tą sondą w środku :P
mało tego jak sie rozbierałam to powiedziałam do niego naciągając bluzke na tyłek "eeej nie patrz bo sie wstydze" hehe...ginka wtedy sie ze mna śmiała i powiedziała "to ja Wam zgasze światło będzie klimatyczniej" :D
Ja sie umówiłam na genetyczne 27 grudnia :-) I też zabiore mężusia ze sobą niech też poogląda dzidzie na monitorze :-)
Ja naszczęście mam taka prace, że poszli mi na ręke i siedze sobie w domku i pracuje na laptopie.
Ale przez to jestem może troche mniej narażona na różne choróbska, tylko z piesiem musze wychodzić, ale to sama przyjemność :-)
No i dziewczyny jestm po usg i jestem pod takim wrazeniem ze szok:-)sa takie emocje ze oboje z mezem zesmy sie zryczeli hihi...

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry