Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć :)

ja tak z rana, bo zaraz wyjeżdżamy na święta a chciałam Wam życzyć zdrowych i wesołych a przede wszystkim nie zapomnianych Świąt( dla mnie one takie będą) z naszymi maluszkami w brzuszku :). i wszystkiego co najlepsze :)

Pozdrawiamy Was gorąco, dbajcie o siebie w Święta i do usłyszonka już po.
http://polki.pl/wiedza_artykul,10004173.html?print=1
fasolinek
no no fasolek śliczniusi! ZAnim sie obejrzysz znowu urośnie!!

assegai

dzisiaj połowa ciązy Ci stuknęła :)
ja słyszałam ze dziecko słyszy ok 22tyg

Dzisiaj troche ogarnełam kuchnie,musiałam tez pospac z małym bo mnie jakos nie dobrze soe zrobił i i nawet na kibelek pognało.

CZy Wasze piersi sa tez taka "nabrzmiałe"?
Bo mi az zyły powychodziły..:/
hehe no niby dziecko od 17 tygodnia już słyszy ;-) Moje uwielbia jak pieje jadąc autem ;-) A jeżeli chodzi o brzuch to w moim postrzeganiu samej siebie nadal jestem szczupła i mam piękną talię i zdziwko mnie chwyciło jak się wczoraj próbowałam wbić w kiecki bo dziś mialąm wigilię w pracy i szukałam kreacji... no i stwierdziłam ze to chyba byłoby na tyle jeżeli chodzi o moją szczupłość ;-P a brzucha mojego kocham ponad wszystko ;-) Tylko ubolewam bo musialam kolczyka z pępka wyjąć i już mi dziurka zarosła a wiem ze ze strachu więcej sobie nie zrobie ;-/
dzieki dziewczyny:)brzusio jest fajny,ale nie wiedzialam,ze az tak mi w ostatnim czasie urosl,zaczely mi zwracac na to uwage bliskie osoby,a moj babelek od paru dni mnie nie laskotal,za to wczoraj wrocil tatus po dlugiej nieobecnosci i sie bobasek normalnie rozszalal,az sie usmialam,ze na glos chyba reaguje:)
No ja raczej bede w ciąży w 4ur Norberta...I już teraz myśle jak załatwić jego bilans 4latka...Czy w maju z nim pojechać do ośrodka czy może dopiero w lipcu jak bedzie maluszek...
magdaxv- no to mamy dzieci w zbliżonym wieku...I ciekawe kto mi tak w brzusiu rośnie...pewnie dowiem sie dopiero w drugiej połowie lutego :(...
aga 87 mój mały jest z 27.06 (a miał być z 7.07) teraz spodziewamy się koło 12 czerwca ale też mysle że wylezie troche wcześniej - mam nadzieje, bo chce być w pełni sprawna na szykowanie imprezy na 4 urodziny adasia:)
fasolek - śliczny brzusio :)
ja przytyłam tylko 1,5 kg a brzuchola mam megaaa :)
później wstawię fotkę.
Assegai - jak jesteś szczuplutka to możesz czuć szybciej. a z tego co pamiętam to jesteś :)
fasolek ja też mam podobny do Twojego ;-) A co do ruchów to ja nie czułam żadnych bąbelków, smyrania itp. Poczułam od razu kopniaki ;-) Tyle ze na początku ze 2-3 razy dziennie a teraz prawie non stop. Nawet rozróżniam fazy aktywności bo jak jest aktywny i nie śpi to fika przez jakieś 15 min i to tak porządnie. Też moje pierwsze maleństwo a pierwszego kopniaka poczułam dokładnie w dniu zakończonego 17 tyg. Teraz zauważyłam też że maluszek zaczyna fikać jak jestem po posiłku ;-) A najdziwniejsze jest to ze jak tak sobie fika i chce żeby mąż też poczuł to wystarczy tylko ze przyłoży dłoń i koniec fikania hehe automatycznie się uspokaja.
Właśnie skończyliśmy pakować prezenty - ufff, ile tego było. Jutro ubieramy choinkę. Ciekawa jestem, jak Marysia zareaguje w tym roku, to jej druga gwiazdka :)
magdaxv- no ciekawe kiedy te nasze bobaski bedą chciały wyjść.
Z pierwszą ciążą też miałam termin na 24czerwca ale miałam przeczucie że urodze szybciej no i synek ur sie 12.Teraz też mam dziwne uczucie że dziecko wyjdzie szybciej...

A co do brzuszka to ja też mam już zaokrąglony...aż jestem w szoku bo dużo nie przytyłam a tu odstaje mi brzusio...W pierwszej ciaży taki brzuszek jaki mam teraz miałam pod koniec 5miesiąca.a teraz jestem w 14tc (to 4miesiąc)... :) No fasolek mam chyba taki sam jak twój
Mam nadzieje,ze sie uda wkleic zdjecie

image

Uploaded with ImageShack.us
lalinek:
goń,goń powodzenia ;)
to Twoja pierwsza dzidzia?
JA w pierwszej ciązy poczułam późno-ostani dzien 21 tyg-teraz ostatni dzien 17 tyg ;)

mega79:
ja tez bardziej odczuwam wieczorem jak siedze i odpoczywam,ale myśle ze w dzien tez tam sobie puka,tylk oczasjak człowiek cos robi,chodzi to tego tak nie czuje..bynajemniej ja :)

fasolek
to pochwal sie brzuszkiem!

ja dzisiaj wybrałam sie na zakupy-łaziłąm 4h prawie i nic sobie nie kupiłam,prócz obiadu w barze :P
powstawiajcie swoje zdjęcia brzuszków :) popatrzymy - ocenimy :) ja wstawię jutro - muszę jakieś zrobić :)
hej dziewczyny,pani doktor mnie postraszyla,ze nie przytylam,ale brzucholek mi urosl,ze hoho,znajoma powiedziala,ze jak na 4 miesiac mam wielgachny,a ja myslalam,ze on taki malutki:P
ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy na pewno po 20 tygodniu, nie pamiętam dokładnie kiedy ale sporo później niż teraz
lalinek ja tez nie ;( nie moge sie tego uczucia doczekac ;)
ja nie poczułam jeszcze żadnego ruchu mojego maleństwa.. ale mam nadzieje ze niedługo dołączę do Waszego grona :) czekam z niecierpliwością...
tak, dostałam KP z rejestracji, na zaświadczeniu zapisali "wydane na życzenie pacjenta"
kasowanie za zaświadczenie ? :| przecież łaski nie robią...a rachunek Ci dali cwaniaki ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry