Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli chodzi o upławy to nie są to upławy. Jeżeli śluz brzydko pachnie lub/i towarzyszy temu pieczenie bądź świąd to są to upławy i to wskazuje na jakąś infekcję, co z kolei wymaga leczenia.
A w ciąży generalnie występuje zwiększone wydzielanie śluzu, także póki nie występują w/w objawy to nie ma się czym przejmować.

a z ciśnieniem to nie wiem. Ja mialam problem z niskim (40/90), wszyscy patrzyli na mnie jakbym mialą im paść ;-) ostatnio mialam wyższe ale to dlatego ze wdrapałam się na 3 piętro bo na windę mi się nie chciało czekać i dostalam zadyszki ;-P

Wiem tylko że niektórzy lekarze przy wysokim ciśnieniu nie czekają z porodem do naturalnego rozwiązania. Zwykle wywołują w ok.38 tyg, żeby bylo bezpieczniej dla mamy i dzidzi. A jak przy porodzie będziesz mieć wysokie ciśnienie to domagaj się cesarki. NFZ "funduje" cesarkę tylko jeżeli zajdzie medyczne wskazanie do zabiegu a wysokie ciśnienie właśnie jako takie się kwaliikuje. Postaram się znaleźć te info to wam wkleje. Tak samo czytałam ze muszą zrobić cesarkę po 17h od odejśćia wód płodowych. Takie mają wymogi.
A my po usg, lekarz stwierdził, że nie jest pewien płci ale bardziej skłania się ku dziewczynce. Mąż stwierdził, że na pewno dziewczynka, patrząc na ekran :D Za 2 tyg. połówkowe, więc czekamy na potwierdzenie.

A co do imion, to ja zawsze miała mnóstwo imion ulubionych, a jak przyszło do konkretów, to żadne nie jest dla mnie dość przekonujące. Z chłopakiem nie mielibyśmy problemów, obojgu podobało nam się imię Tobiasz, ale z dziewczynką będzie więcej debatowania. Dziś siedzę w domu więc wygrzebię z piwnicy stary kalendarz z imionami, i zacznę poszukiwania.

Cudownie było znów zobaczyć Kruszynkę na ekranie :) Aaa, ciśnienie mam za wysokie, 145/90 mi wyszło, mam sobie codziennie badać i jakby co to gin wprowadzi mi leki na obniżenie. Któraś z was też ma z tym problem?
a powiedzcie jak u Was z upławami, macie? niby to normalne dość w ciąży,ale ja jakoś mam tego dużo :(
ja żadnej siary nie mam i już się martwię, czy będę miała pokarm, bo moja mama np. 2 ciąze i nie miała pokarmu :(
mi leci od początku 4 miesiąca.
Aga to pewnie siara :)
To całkiem normalne, piersi zaczynają powoli produkować mleczko ;)
Mi się kilka razy zdarzyło że miałam plamy na koszulkach ;)
Dziewczyny mam pytanko do Was czy leci wam cos z piersi?Nie wiem jak to nazwac jakas woda,zoltawy plyn?bo wlasnie odkrylam ze cos takiego mam i nie wiem co to oznacza...
Ryba - cześć. Widzę że też będziesz mieć dwóch chłopaków o małej różnicy wieku. Ja też miałam nadzieję na córę, zwłaszcza, że w pierwszej ciąży cerę miałam idealną, a teraz co chwila jakiś pryszcz, ale jednak dr wypatrzył siusiaka.
U nas z wyborem imienia nie było problemu - już poprzednio podobały nam się dwa imiona - Szymon i Michał i tak zostanie. Chociaż "casting" na imię musiał być przeprowadzony ponownie, żeby (jak stwierdził małż) Młodszy nie miał chociaż imienia po starszym bracie. A jakby była dziewczynka, to chyba byłoby dużo trudniej, ale na szczęście mamy podobne gusta, więc też obyłoby się bez wojny.
maga- bardzo fajne ubranka, mam nadzieję, ze będziesz uaktualniać listę, ja na razie sama nie wiem co i ile kupować... ale parę rzeczy mi się podoba:)
Witam nową mamuśkę :)

Lalinek gratuluje córeczki :)

Co do imion to u mnie by nie było problemu jakby był synek, bo miał być Jaś :) Ale, że okazuje się córeczka (lekarz jeszcze za tydzień ma dokładnie potwierdzić) to jest dylemat do każdego imienia mam jakieś ale :) Na początku ciązy powiedziałam, że ja wybieram dla synka, a jak będzie córeczka to tatuś ma prawo głosu no i teraz tatuś kombinuje. Była już Michalina, Nikola, Anna a póki co pozostał na Laurze :)

A infekcja właśnie mnie chyba dopada wrrrrrrrrrrr
a tak a propo infekcji, to chyba znowu coś się do mnie przyplątało. chyba tydzień temu skończyłam Nystatyne i znowu mam dziwne upławy, macie też cały czas upławy?
hej hej:)

co do basenu to napiszę to samo co dziewczyny, jest bardzo zdrowy,ale pod warunkiem, że się nie ma później jakiś zapaleń albo infekcji. Ja chodziłam na basen, ale po pierwszej infekcji zrezygnowałam.
Witam nową mamusię.
U nas cały czas napięte rozmowy co do imienia.
Przy Adasiu w ogóle nie było problemu, jakby był drugi syn to miał być Jan albo Stefan.
M chce córkę Gosię, a ja bardzo nie:/
Michały to fajne chłopaki mój mąż ma tak na imię hihi...U Nas meskie propozycje byly Maksymilian,Eryk i Nikodem a dziewczynka Michalina ale to imię odpadło bo mąż zbytnio nie chciał:-)Dlatego jakby co to będzie Alicja:-)
Cześć Ryba :)
ja dałam 3 propozycje: Piotr, Bartosz lub Michał, mężowi najbardziej podoba się Michał, ale jeszcze zobaczymy :)
no mu juz mamy wybrane, dla dziewczynki Wiktoria a jesli sie okaze ze bedzie jednak chlopczyk to bedzie Szymon :)
ja jeszcze nie znam plci naszego dzidziusia,az tydzien mam usg wiec moze sie dowiemy:-)imona mamy juz wybrane dla chlopca Maksymilian a dziewczynka Alicja:-)Ogolnie z imieniem dla chlopca nie mielismy problemow bo mamy jeszcze inne w zanadrzu ale dla dziewczynki byl nielada problem:-)
Cześć dziewczyny :)
Możecie mnie dopisać do waszej listy? z góry dziękuję :)
termin mam na 27 czerwca, będę rodzić w Wojewódzkim i będe mieć drugiego synka :)
marzyła mi sie córeczka i miałam nawet przeczucia,ze będzie dziewczynka, bo samopoczucie, smaki inne niz w pierwszej ciąży, ale okazało się, że moja intuicja mnie zawiodła.
my właśnie zaczęliśmy dyskusje na temat imienia. przy Jasiu było łatwiej ;)
myślę, że w ten weekend w końcu sie zdecydujemy :)
Lalinek, gratuluje dziewczynki :)
Ja też bardzo chciałam dziewczynke, ale tak już się moim synkiem zaprzyjaźniłam...:) a ciuszki dla chłopców tez są fajne :)

Co do spotkania ja w ten weekend odpadam, niestety u nas cały czas problemy z wynikami i jeżdze po lekarzach i szpitalach ;( moze od przyszłego tygodnia będę miała trochę więcej czasu po pracy i wolny weekend :). A w sumie moze takie spotkanie w tygnodniu po południu tez by nie było głupie przynajmniej tłumów nie będzie w sklepach ( jesli byśmy np chciały gdzie w auchan usiąść)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry