Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lalinek ze względu na to że przy badnaiu okazało się że wyniku nacisku i skórczów szyjka miała 4 cm to dostałam jeszcze dodatkowo Luteine dopochwową 3*2. Po tygodniu było już lepiej i szyjka miała chyba 6,5 cm.
Trzymaj się i leż ile tylko się da, chociaż wiem, że to trudne jest :D
Dzięki bardzo Effcia :)
Ja nie wiem, czy w tym tygodniu dotrę do Gdańska, bo nadal jeszcze nie czuje się zbyt dobrze, chociaż najgorsze już za mną :) Ale może się uda...jesteś w domku cały tydzień?

Pomyślałam już o chuście, bo widziałam fajną LennyLamb, Yecath sprzedaje. Ale to elastyczna. Stąd moje pytanie, czy opłaca się ją kupować, na jak długo wystarczy i czy jest ok na lato.

Nati też się faktycznie pojawiło.
Co do chusty to temat rzeka :D
Po pierwsze kto ma chęć i czas wpaść do mnie w tym tygodniu na pogaduchy?

Ja zaczynałam od tkanej, jest ciut trudniejsza na początku ale daje wiele możliwości noszenia do 10-15 kg. A elastyczna to tylko jeden rodzaj wiązania i do 8 kg max(choć producenci inaczej czasem piszą).
Poza tym rodzimy już w ciepłych miesiącach, a elstyczna dość grzeje dziecko i rodzica. Z tkanymi można swobodnie chodzić całe lato bez pocenia się.
Widziałam że ktoś Nati sprzedawał to bardzo dobra chusta tkana polskiej firmy
mona__g dostałas jakieś leki ??? hmm..
pocieszyłaś mnie hehehe zreszta nie narzekam :)
Lalinek miałam dokładnie te same objawy co ty teraz jakieś 3 tygodnie temu. Dostałam leki, leżałam plackiem przez tydzień i już na następnej wizycie było dużo lepiej. Teraz dużo się oszczędzam, leże, pozycja półsiedząca i jest ok. Nic mnie nie boli. Więc narazie nigdzie nie łaź tylko leż, jest szansa że szybko nastąpi poprawa i będziesz mogła troszkę bardziej funkcjonować.
eee dam radę :) czego się nie robi dla maluszka :)

właśnie dziś oglądałam chusty i nie mam pojęcia jaką kupić... jest tyle rodzajów i taki wybór że nie wiem... mam nadzieję że coś poradzicie :)
Lalinek, to już mniej niż połowa ciąży...byle do wiosny

Effcia, doradź proszę :) Czy na początek mam kupić chustę elastyczną, czy tkaną?
Forumki sprzedają różne chusty i myślałam, żeby już kupić.
Paulina i maga - dzięki za odpowiedź.
Lalinek - będzie dobrze. Ja w pierwszej ciąży zaczęłam krwawić jakoś przed połową ciąży i okazało się, że się lekko odrywa łożysko. Tydzień w szpitalu, a potem miesiąc leżenia plackiem w domu - zero wstawania, tylko do ubikacji, siedzieć też nie mogłam. Ale po miesiącu wszystko się zagoiło i mogłam normalnie funkcjonować a Beatka urodziła sę piękna i zdrowiutka :) Tak więc uszy do góry, nadrabiaj zaległości czytelnicze i leż grzecznie ile trzeba ;)
Lalinek bidulko,oszczedzaj sie no i odpoczywaj,duuzo odpoczywaj,wszystko zostanie Ci wynagrodzone:)
maga dzięki za odpowiedź

poszłam do sklepu z mężem na drugą stronę ulicy i już znowu boli :( a cały dzień leżałam ehhh :((((
Szczerze to dla mnie beznadziejna :(
Próbowałam z nią spacerować, ale ona ma zamknięcie na taki podłużny guzik i szlag mnie trafiał za każdym sięganiem po coś. Przewijaka oczywiście nie ma, a czasem się przydaje. Bo te termiczne opakowania to raczej słabo trzymają, tak do godziny najwyżej.
maga torba dodawana do Bartatiny to tka zwykła jest prawda??? nie ma przewijaka itd ???
Kurcze Lalinek, to niewesoło :(
Na szczęście nic złego z dzidziolem się nie dzieje, szkoda tylko, że musisz ograniczyć aktywność....przeczytaj wszystkie zaległości, pościągaj sobie jakieś nowości filmowe...potem już nie będzie na to czasu ;)

Ja zdycham nadal, wczoraj miałam kryzys, dzisiaj jakby trochę lepiej ale do pojęcia zdrowa to trochę mi jeszcze brakuje....

Tangerine, mam nową torbę z Lidla z poprzedniej edycji - taki fioletowy róż jakby, uważam, że jest świetna, ale nie pasowała mi do wózka spacerowego, który kupiłam i nie używałam.
Już dawno miałam sprzedać ale ciągle mi szkoda :) Generalnie dobra jakość, pojemna, jest przewijak.
Te co są teraz wydają się równie fajne :)

W ogóle ja od noworodka z Maryśką dużo jeździłam i dobra, duża torba na graty to była podstawa. Mam taką od samego początku i jest rewelacyjna:
http://www.superkoala.pl/podroz/torby/torba-brevi-free-style-z-przewijakiem-zielona
Lalinek - współczuję. Życzę Ci, żeby dzidzia jednak zmieniła ułożenie i pozwoliła Ci jeszcze trochę pokorzystać z uroków ciąży.

Tangerine - ja kiedyś oglądałam te lidlowe torby i były fajne, tylko kolory różowy i niebieski były blee. Ale te co mają być teraz wyglądają znacznie lepiej i gdybym nie miała, to bym sobie taką sprawiła. Kupiłabym też ręcznik z myjką, ale myślę, że ręczniki niemowlęce Michał odziedziczy po Szymku, a ten dostanie już normalny ręcznik.
no ja byłan u lekarza dzisiaj na wizycie kontrolnej..
niestety od kilkunastu dni narzekam na bóle podbrzusza i to czasem dość intensywne. lekarz zbadał i kazał leżeć ! większość doby leżeć... dziecko tak się ukłąda że uciska mi na szyjkę... narazie nie ma zagrożenia bo wszystko jest kej, ale jak tak dalej pójdzie to może nie być fajnie.. mam bardzo uważać, odpoczywać, leniuchować i leżeć, leżeć, leżeć... półsiedząca pozycja niestety nic nie daje :(
no to zostałam uziemiona na większość doby...
Dziewczyny, a co myślicie o tej torbie z Lidla? Warto? Wygląda na praktyczną i chyba przydatna jak sie gdzieś idzie z dzidzią w odwiedziny.
hej,ale tu u nas dzisiaj cicho...Maga zdrowka!!!
Normalna cena Pampersów, które są najdroższe sięga nawet 55-56 zł. I to w marketach. Mam wrażenie, że niestety po 1 stycznia podnieśli ceny i teraz jako promocję podają 49 zł a nie np. 43 jak było wcześniej :/

Dlatego chcę już coś kupić, bo te Lidlowe promocje są raz na parę miesięcy.

Mnie się niestety pogorszyło, bleee. A Młodej się nudzi w domu, bo na szczęście zdrowa....
Kuchnia - Ikea. Polecam bardzo.
Zabudowa garderoby - znajomy. Średnio na jeża ale tanio :)
Mini-pralnia - Komandor. Jakość ok.
magdaxv- pytałaś o zabudowy. my robiliśmy kuchnie i szafe w firmie WMI z Elbląga, ale koszt nie mały: 12 tysi, ale gdybyś chciała to mogę podesłać namiary na nich i więcej info.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry