Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez sie nie mogłam doczekać kopniaków...ale przyszedł 21 tc i sie zaczęło, także dziewczyny nie martwicie sie, za jakis tydzień juz poczujecie :D I na pewno bedziecie wiedziały że to dzidzuś :)
U mnie też zaczyna wieczorem sie gimnastykować ;) i najlepiej czuć jak sie połoze na płasko :)
agawcia- ja też dostałam moje 1 zwolnienie od lekarza ogólnego, ale mówiąc, ze jestem w ciązy i żeby na zwolnieniu był kod B. Także musisz na to zwrócić uwagę
hejka dziewczyny. Mam pytanie czy któraś z was chodzi do lekarza na nfz? i czy badania sa na każdej wizycie?
kasiorek ja prowadze ciąze na nfz i własciwie skierowanie na badania dostaje co drugi miesiac...
ale badana jestem na każdej ;)
Cześć Mamuśki :)

Ja dziś byłam u lekarza i prawdopodbnie będzie córcia ehhh a tak sie nastawiłam, że będzie mały Jaś :) Już nawet bluzę mu kupiłam :) tym razem zawiodła mnie kobieca intuicja. Co prawda lekarz powiedział, że za miesiąc jeszcze potwierdzi, bo to dopiero 18 tc ale jak to określił bardziej skłania się ku córci :) I raczej nie wydaje mi się żeby za miesiąc okazało się, że jednak jest siusiak :) Chociaż koleżanki mówiły, że dziewczynki raczej na usg ukrywają co mają między nóżkami, a chłopcy za to leżą okrakiem a moje maleństwo dziś miało nogi na bok :) Ale będzie co ma być ważne żeby było zdrowe :)
agusia gratuluję córci, ja właśnie nastawiłam się się dziewczynke a ma by chłopiec:)
Widać nie ma co się nastawiać jak tylko na to żeby było zdrowe :) Teraz siedzę w patrzona w małej stópki - dostałam dziś taką superową fotkę od lekarza dwóch stópek i chyba będzie miała duże po mnie heheh
Lalinek- ja mam siarę od początku miesiąca ;-/ Na razie nie jest źle, nie przecieka przez biustonosz ale jeszcze troche i pewnie trza będzie si zaopatrzyć w coś.

Poza tym byłam u lekarza-maluszek wieeeelki jest i waży juz 540g i tak się wkomponował w kąt macicy że za żadne cuda świata nie chciał pysiaka z profilu pokazać. Pokazywał za to pupkę i jajka ;-P Achh piękności małe.

A jeżeli chodzi o zarazę to jest lepiej- herbata z miodem i cytryną, mleko z czosnkiem na noc i gardło przeszło, tylko zostało zagilanie ale najważniejsze że nie ma gorączki.

pozdrówki dziewczynki i zdrówka ;-*
no właśnie dlatego to wydaje mi sie dziwne byłam u lekarza 3 grudnia i byłam badana nastepną wizete miałam na dzisiaj i wogóle mnie nie zbadał a następną mam na 14 lutego, a przecież od 3 grudnia do 14 lutego to aż dwa miesiące bez badania usg. niewiem już sama o co tu chodzi chyba jednak wróce do leczenia prywatnego bo to całe nfz mnie już wkórza
hej,ale zescie sie dzisiaj rozpisaly:)ja nadal pokasluje,ale mega zle nie jest,jutro ide na wizyte,pierwszy raz z mezem zobaczymy czy nasz babelek sie pokaze w calej okazalosci,no i czy Pani doktor potwierdzi chlopaka:)
kasiorek ale usg to nie robi sie na każdej wizycie...na nfz masz 3 usg na cała ciąże....
ja ostatnie miałam w 14 tc czyli juz 8 tygodni temu ;)
Kasiorek ja bylam na usg dopiero 1raz.. z niecierpliwoscia czekam na nastepne, ale to dopiero w 22 tyg lekarz mi zlecil, wiec jeszcze 3 tyg musze czekac. chodze prywatnie do lekarza, ktory twierdzi ze nie ma sensu za czeste robienie usg(3 to wg niego zupelnie wystarczajaca ilosc, jesli wszystko jest ok), podobnie powiedzial mi tez inny zaprzyjazniony lekarz, dodajac ze jeszcze sie naogladam swojego dzieciaczka jak sie urodzi.. wiec uzbroilam sie w cierpliwosc i czekam... a kazde wyjscie usg traktuje jak wielkie swieto:)
ja też chodzę do lekarza z nfz ale usg mam na każdej wizycie, choć lekarz nie wykonuje pomiarów (ciekawe co?) po prostu pilnuje serduszka, kończyn, ogólnej wielkości i tyle. na strategiczne usg chodze do invicty aby pomierzyli dokładnie bobo. w pierwszej ciąży (prywatnie prowadzonej) też usg było co wizyta ale tam zawsze maluch był mierzony.
ale faktem, jest że 3 usg na ciąże to ilość wystarczająca - pierwsze narządowo-genetyczne, potem serdzuszko i na końcu serduszko i ułożenie.
To prawda, usg z nfz przysługuje 3 razy przez całą ciążę (chociaż w poprzedniej ciąży jak właśnie chodziłam do przychodni to i tak musiałabym za nie zapłacić - złodziejstwo) - tzw genetyczne (11-13tydz), połówkowe i jeszcze jedno później. Raz mi się zdarzyło, że lekarka na swoim przestarzałym sprzęcie, który miała w gabinecie, zajrzała, co się dzieje u mnie w brzuchu (teoretycznie "dodatkowo"), ale i tak nie było za wiele widać.
Magda, właśnie tak sobie o Was myślałam, czy byście nie miały ochoty nas jakoś w tygodniu odwiedzić? Jakby co, to nigdzie dalej się nie wybieramy, więc zapraszamy :)
Cześć dziewczynki, ja mam USG na każdej wizycie, przeważnie tylko zobaczy czy serduszko bije prawidłowo i koniec, ostatnio byłam z narzeczonym i trochę dłużej trwało. Tak się zastanawiam czy nie za często mam to USG. Spytam się lekarza na najbliższej wizycie.

Dziewczyny a jak długo zamierzacie pracować? Ja postanowiłam, że do końca kwietnia, czyli miesiąc będę miała wolny, chyba, że mały szybciej się urodzi.
Też mam usg za każdym razem, badanie nie zawsze. Jutro jadę na połówkowe i to tylko samo usg będzie. Następna wizyta z badaniem za miesiąc.

Paulina, odezwę się. Nie wiem, czy dam radę do końca tygodnia się ruszyć jeszcze raz do Gdańska, bo jutro będę, ale mam kilka spraw poza lekarzem do załatwienia...
hej,ja tez mam usg na kazdej wizycie,choc ostatnio juz bez pomiarow,za godzinke wizyta,a za tydzien polowkowe:) milego dnia!!
Ja chodzę prywatnie i usg na każdej wizycie. Badanie miałam w poprzedniej ciąży tylko 2 razy
Ja miałam mieć teraz dopiero usg połówkowe chociaż wczoraj jak byłam na wizycie lekarz sprawdzał serduszko i przy okazji powiedziałam by zerknał między nóżki czy już coś więcej widać :)

Co do chodzenia do pracy to też myślę, że do końca kwietnia. Już i tak od połowy listopada do końca roku byłam na zwolnieniu lekarskim, bo było zagrożenie ciąży. I cieszę się, że wróciłam do pracy, bo zaraz inaczej funkcjonuje a w domu jeszcze trochę i chyba bym w depresję popadła. Ciekawe tylko czy mój pracodawca doceni mój powrót przy przedłużaniu mi umowy, którą mam do końca lutego wrrrrrrrrrrr
ja na zwolnienie wybieram się w połowie marca tak aby ostatnie 3 mies posiedzieć w domku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry