Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 27 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie Mam majowo-czerwcowych i ich dzieciaczków :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupowałam w Akpolu biale rajtki z wzorkiem, ale neistety pekly w szwach :) byly za duze, mimo rozmiaru 56/62 i widać od tego mojego podiwjania pekly.
My po chrzcinach, w kosciele bylo cudownie, mala spala obudzila się na polewanie głowy:)
Białe rajstopki w dwupaku są w H&M, miesiąc temu kupowałam swojej małej na chrzciny
Nastka ostatnio nie ma dłuższego spania niż 2,5 godziny, jak położymy ją koło 20-stej, to 22:30 pierwsza pobudka, mimo kaszki :( i później regularnie 2,5 godziny.
Gaba, jak masz kupować rajstopki na raz, to mogę Ci pożyczyć , mam białe gładkie
Olu, zagapiłam się i dopiero wczoraj zrobiłam przelew :( Ale nie mogę się doczekać, taki kolorowy naszyjnik będzie pasował do wszystkiego
U nas ze spaniem też masakra zasnął o 20.30 i przed chwilą była już druga pobudka trochę possie przytuli się i śpi dalej.
Magda na pewno nie jest tak zle:) u nas ze spaniem generalnie jest ok,tzn maly sie budzi w nocy na jedzenie,pierwsza pobudka zazwyczaj kolo 24,zalezy o ktorej zasnie,ale zje i spi,pozniej laduje u nas i tak je i spimy,wstajemy codziennie miedzy 9-10,czasem po 10,ja jestem wyspana,ale tez sie zastanawiam kiedy Marcel zacznie w nocy budzic sie mniej,niestety kaszki nie pomagaja,zjada ich dosc malo,chyba sprobuje butelka jeszcze kaszke podac,choc on taki niebutelkowy wiec nie wiem czy sie uda. Jutro szczepienie,mam nadzieje,ze nie bedzie goraczki jak ostatnio.
Madziu dostalas juz naszyjnik?
Też chcę receptę na przespaną noc!!!
Jasiek śpi od około 20 do 23.30-24, potem zasypia na kolejne 2-3 godziny a potem to już seria pobudek do rana, nie wiem ile, bo nie liczę nawet...
Gaba zazdroszczę fryzjera...ja już w lustro boję się spojrzeć :D
Kamcia-namy nie dostał antybiotyku, najpierw spróbowaliśmy bez antyb.tez nie miał gorączki dostał w syropie PULNEO i kropelki do uszu (na opak, jest napisane, że do oczu)GENTAMICIN i jak by Go bardzo bolało miałam podać coś przeciw bólowego. Po tym Mu przeszło i nie musiałam podawać antyb.
Madzia dzięki, ale do krótkich włosków jeszcze się nie przyzwyczaiłam:)

Dziewczyny czy widziałyście gdzieś w Gdańsku grube białe rajstopki, szukałam na Chełmie w centrum Gd. w Boboraju i nie mogę znaleźć ,a potrzebuję w niedzielę na chrzciny.

Oj mrówka pamiętam moja fasolka rok temu miała 3 tygodnie, a teras duży bobas i strasznie głośny, jak mu się coś nie podoba to tak krzyczy jak by go lali. Dzisiaj w aptece tak głośno i dobitnie gaworzył , że mnie przepuszczono w kolejce bo myśleli że mały zanosi się od płaczu:))
Gaba pisałaś, że Bobi miał chore uszko. Co dostał od lekarza, antybiotyk?
Mój Adaś poprzedniej nocy budził się co 40 min i płakał i dzisiaj znowu to samo- od 20 to już trzecia pobudka i dziwnie pachnie jemu lewe uszko i zastanawiam się czy to nie zapalenie ucha? Dziwne jest to, ze nie ma gorączki.
mrówka, ja też chcę receptę na spanie :)
fasolki urosły i będą coraz większe
Dziewczynki a pamiętacie jak rok temu sie poznawałyśmy tu na forum i rozmawiałyśmy o fasolkach, które miały kilka mimimetrów :) a teraz już prawie siedzące brzdące ehh tak mnie wzięło na wspomnienia :)
dalka ja daje kaszke mleczno-ryżową jabłkową nestle na dobranoc.

Mały zaczął mi robic bardzo ciemno zielone kupki. Podejrzewam, że za duzo żelaza, bo mm daje coraz częściej, a Nan jest z dodatkowym żelazem i w kaszce tez jest żelazo. Czy Wam tez się tak zdarzyło?

Macie jakies sposoby na przespaną noc? ja jestem wykończona taką małą ilością snu.

Madzia, Ola w tym tygodniu od ok 14-15 mogłabym się spotkac co wy na to?
Gaba, super w tym blondzie :)
Widziałam Cię dziś, jak spieszyłaś się gdzieś z Bobim :)
My dziś drugi raz po basenie, Nastka ponownie pływała jak oszalała
euphorbium S :)
Hej Kamcia, dzięki, twój sposób zadziałał. Mrówka, słyszałam o tych woreczkach, ale ponieważ musiałam zrobić posiew, w grę wchodził środkowy mocz. Badania zrobione, czekamy na wyniki, ale w międzyczasie Lenka odzyskała apetyt, więc może to było przejściowe. Rzeczywiście mega zimno, nie wiem, czy wyściubię dziś nos na spacer :-/
Kupiłam kilka kaszek, zwykłą mleczno-ryżową - średnio smakowała. Teraz je łyżeczką ryżową brzoskwiniową na wodzie Bobovity. Nawet jakoś wchodzi, tyle, że nie uznaje tego za posiłek i pół godziny później i tak musi być cyc.
Polubił nawet herbatkę jabłkową z melisą, daję mu po kaszce i wypija między 50 a 100 ml.

Z resztą rzeczy na razie stoimy. Planuję dodawać powoli owocki do kaszki na wodzie, może tak załapie, jak samych nie chce.
hej,
ja od tygodnia p podaje kleik ryżowy z mm w proporcjach na 150 ml wody+4miarki mm+1miarka kleiku podaje przez smoczek przepływowy aventa. Na początku był płacz bo nowe a teraz jest dobrze, Szymonek jest bardziej zadowolony z nowego jedzonko niż Filip.
A dziś zrobiłam tak, że podałam 2 miarki kleiku i chyba było lepiej.
Jutro planuje zrobić dzień przerwy i spróbuje podać kaszkę.
Jakie kaszki polecacie i w jaki sposób je podajecie?
Dzięki,
ajj ale dziś zimno bryy
dziewczyny pls powiedzcie jak sie nazywaly te krople na katar? i podawalyscie je bez konsulatcji z lekarzem?
Anula, super, że Ola była grzeczna
ja miałam ciężki tydzień, właśnie skończyłam dwa projekty z pracy i padam na przysłowiowy pysk, na szczęście od jutra będzie luźniej :)
Dziś tatuś znowu musiał zająć się córeczką i ponownie czuł się wykończony :) Jakoś dziwnie cieszy mnie to jego zmęczenie, może w końcu zrozumie, że choć Nastka jest kochana i potrafi długo się sobą zajmować, to jednak potrafi wymęczyć :) Zatem czekam na oficjalne słowa uznania z jego strony i jestem przekonana, że jutro je usłyszę :)
Dziewczyny, na prawdę polecam zostawić tatusiów na 2 dni samych ( ja byłam tylko do karmienia )
kupiłam Nastce kaszkę z bananem i ta jej o dziwo smakuje, pospała nawet po niej 3 godziny
uciekam spać :)
my dziś po chrzcinach, Ola była super grzeczna :))

a mocz ostatnio "łapałam" :)) nie było to łatwe ale się jakoś udało :) tylko że musiałam powtórzyć, bo złapałam mocz jak zaczął lecieć, a później się okazało że trzeba łapać "środkowy" ;)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry