Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Założyłam nowy wątek bo ten coś długaśny się zrobił:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321994&c=1&k=160
Maga ale miałaś przeżycia... kurcze zawsze jest później problem, mnóstwo formalności no i auta się nie ma ;(

Anula od czego się tak puchnie? Zdrówka życzę. A jak teraz, schodzi już opuchlizna i leki pomagają?

U nas za to weekend był super... byliśmy z grupona w Kołobrzegu w hotelu i dzieciaki miały raj... basen, Oliwia rowery i plac zabaw. Generalnie było bardzo fajnie a jeszcze fajniej by było pojechać tylko z mężem ;))

Fasolek ja smarowałam miejscowo nurofenem Adaśkowi i pomagało tak samo jak podanie doustne przeciwbólowego... a że smarowanie było tylko miejscowe to wydaje mi się lepiej.

My z Adasiem na basen chodzimy od 4 m-cy i teraz już Adaśko jak jest w kółku, sam ładnie rusza nóżkami w wodzie tak jakby skakał i potrafi całkiem spory odcinek tak przepłynąć. Zresztą jak tylko zobaczy swoje koło do pływania to jest ogromna radość.

W zeszłym tygodniu zauważyłam, że zaczął mówić papa i macha rączką a jak tylko zrobi papa to zaczyna bić sobie brawo ;) śmiesznie to wygląda.
Anula, zdrówka, kurczę, czemu to Cię tak trzyma :(
Gaba, zdrówka dla chłopców
MAdziu, nie zazdroszczę weekendu i uziemienia :(
Olu, ja na ząbkowanie podawałam dentinox na gryzaku, chyba ze 2 razy tylko, bo Nastki zęby na razie bezproblemowe, teraz opuchnięte trójki, więc zapewne niedługo się pojawią :)
Nastka chodzi już coraz pewniej, stawia krok za krokiem i nie rzuca się już nam na ręce:) Teraz ładnie balansuje ciałkiem i utrzymuje równowagę, czasem potrafi przejść już ok 2m :) Ma teraz manię wystawiania języka
Anula życzę zdrówka, myślałam ze ta opuchlizna zejdzie po jednym dniu.

Maga przeżycia miałaś straszne i teraz bez samochodu tyle czasu. Oby jak najszybciej go naprawili.

Ola odnośnie ulgi przy ząbkowaniu to Ci nie pomogę Filip wszystkie przeszedł bezproblemowo, a Borys na razie jeden wychodzi i nie może wyjść ale nie jest źle.

Madzia w tym tygodniu się nie spotkamy , mam dzieciaki chore. Zapraszam innym razem :)
dzięki dziewczyny,

Maga ale miałaś przeżycia, najgorzej że te wszystkie formalności tyle trwają. Może jednak szczęśliwie to się wszystko szybko zakończy.

Olu ja też słyszałam że niektórzy smarują np. nurofenen w płynie, także spróbuj, może Marcelkowi ulży trochę
Ola, ja daje panadol w syropie.
Anula duuzo zdrowka,oby jak najszybciej sie poprawilo!!

Magda co za przezycia,normalnie szok,mam nadzieje,ze jednak szybko bedziesz miala sprtawny samochod.

U nas od paru dni ciezkie noce,Marcel steka i jeczy i tylko czopki przeciwbolowe pomagaja,ale tez tylko na pare godzin. W ciagu dnia jest wszystko dobrze, choc maly pcha bardzo raczki do buzi,wiec obstawiam,ze ida dwojki,tylko zal mi biedaka,a i ja za bardzo sie nie wysypiam. Niestety ani zele ani camilia nie pomagaja, moze znacie jeszcze jakies cudo na zabkowanie?
Anula, chodzimy do szkółki Na fali, basen Politechniki.

Ale dziś zawierucha, szybko zmyłyśmy się z Leną do domu, bo ledwo mogłam wózek utrzymać.
hej

Anula kiepsko :/ To miałaś niefajny weekend. Oby było już lepiej.

Mój weekend też beznadzieja. Wczoraj na Chełmie próbowali mi zwinąć auto, zostawiłam pod kościołem, po czym zastałam otwarty samochód z kawałkiem jakiegoś syfu w stacyjce, chcieli odjechać, ale nie zdążyli, bo wcześniej wyszłam z głodnym Jankiem...oczywiście uruchomić się nie dało, laweta, serwis itd. cała niedziela skopana. Dobrze, że chociaż policjanci fajni przyjechali, bo laweciarz to jakiś praktykant, godzinę pakował auto :/
Niestety z mojego rozeznania wynika, że albo dopłacę do interesu albo będę miesiąc bez auta bo za nową stacyjkę ubezpieczenie raczej nie zapłaci, tylko za dorobienie wkładki, co trwa aż tyle.
Jestem tak wściekła, bo nie mam jak się ruszyć ani do pracy ani nigdzie a samochód w Gdańsku stoi....

A poza tym Janek dostał drugiego zęba, tym razem dwójkę i idzie mu trzeci, zaczął też powoli chodzić do przodu przesuwając krzesło.
Od soboty jeździ w większym foteliku, zmianę zaakceptował bez problemu.
hejka,
Grosik a gdzie chodzicie na te zajęcia??

U mnie z nogami nic się nie poprawia, od czwartku tylko leżę, nogi mam jak balony. W sobotę byłam na Szpitalnym Oddziale Ratunkowym, siedzieliśmy tam 6 godzin :/ zrobili mi badania, prześwietlenia, stanęło na tym że to najprawdopodobniej powikłanie po przebytej miesiąc temu chorobie. Mam 2 antybiotyki i ketonal. Może w końcu poczuję się lepiej.
Hejka, my wczoraj pierwszy raz zaliczyliśmy z Lenką basen i zajęcia dla niemowlaków, było świetnie! Lenka roześmiana, zajęcia super zorganizowane, czas minął niepostrzeżenie a dziecko uradowane.Już się nie mogę doczekać kolejnych, choć następnym razem wchodzi z małą mąż,będziemy się zmieniać,bo każde chce brać w tym udział :-)
duzo zdrowka dla wszystkich.

czy uzywaliscie badz uzywacie odciagacz do kataru ,, katarek"?
http://www.katarek.pl/ dzieki.
Dziewczyny Artillo zaprasza na wielkanocny konkurs :)

http://www.artillo.pl/konkurs.html

do wygrania bony na zakupy :)
Madziu m. wrócił tak padnięty, że wyszedł z psem wykąpał się i poszedł spać, a teraz siedzi w pracy.
Jak będziemy zdrowi to zapraszam na herbatkę, ale odpada wtorek.
Siedzę i patrzę jak się bawią moje dzieciaki, super że tak fajnie im wychodzi tylko dlaczego tak głośno :)) głowa pęka
Gaba, gratki dla Bobiego :)) Tobie zdrówka i wykorzystaj m do dzieci i psa, a Ty odpocznij kobieto :)
może po niedzieli jakaś herbatka?
Nastka wczoraj odwrotnie - spała 15 minut, mimo, że była na dworze, gdzie z reguły sypia dłużej
Życzę zdrówka Wszystkim
Ja też się rozłożyłam, do tego wszystkiego mały od poniedziałku strasznie marudny , Filip zastrajkował i nie chce chodzić do przedszkola, no i Tatusia nie ma. Całe szczęście m. dzisiaj w nocy wraca, chociaż psiakiem się zajmie. A dzisiaj zauważyłam dlaczego Bobi tak marudził, w końcu ukazał się jego pierwszy ząbek:)

No Bobi też miał wczoraj dzień do spania od 13.30-16.45, Babicia tylko była nie zadowolona ponieważ cały czas jak mnie nie było to spał.
Fasolek fajnie że wyjazd się udał a Marcelek bez problemu przywykł do babć ;)

Mamuśka i jak mała po Twoim pójściu do pracy?

Anula szybkiego powrotu do zdrowia... od czego tak się puchnie?

Maga u nas to samo... Adasia nie mogę spuścić z oka, no chyba że jest w swoim pokoju... tam ma bezpieczne warunki. Dzisiaj w salonie wstał przy stoliku i jak próbował wrócić to się uderzył tak, że rozciął usta i poszła krew... ehh... mamy już kilka wypadków zaliczonych ale i tak najpoważniejszy był jak się poparzył od kominka (co wyszło na plus bo teraz kominek omija szerokim łukiem).

Dzisiaj młody pobił swój rekord w spaniu w ciągu dnia, spał od 12.30 do 16 a ja się nudziłam i od 15 chodziłam sprawdzać czy oddycha... ale byłoby fajnie jakby spał tak codziennie po 3 godz. ;)
Mamuśka i jak mała? Wytrzymuje bez problemu bez Ciebie?

Z domowych pomiarów wychodzi, że Janek waży ok. 10,6 kg, zwykle te pomiary pokrywały się dość dokładnie z lekarskimi. Idę we wtorek do pediatry to się zważymy pewnie. Wydaje mi się, że ostatnio dziecię mi się wyciągnęło, kończyny się wydłużyły, proporcje się zmieniają.

Wczoraj młody obudził się koło północy z rykiem i tak sobie ryczał z przerwami do 2.00. Wtedy dostał panadol i poszedł spać. Chyba wreszcie następne zębole idą, bo ciągle tylko jeden mamy.

Niestety nadszedł czas, że ciężko łobuza spuścić z oka bo wszędzie włazi, stoi, próbuje się wspinać itp. Już trochę siniaków i zadrapań zaliczonych mamy.
hej hej,

Fasolek- super, że wyjazd się udał!

Anula- zdrówka!

ja wróciłam do pracy i ehhh :(
Na początek życzymy szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim chorującym dzieciom i mamom.
Michał też jest takim klopsikiem jak Laura i Nastka. 10 kg to ważył ze 3 tyg. temu. Tyle, że on trochę dłuższy - ma ok. 77 cm. W najbliższym czasie wybieramy się na szczepienie to się dowiemy dokładnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry